Σκαντζοχοιράκια: όμορφα, αγκαθωτά πλασματάκια ❤
Re: Σκαντζοχοιράκια: όμορφα, αγκαθωτά πλασματάκια ❤
Τι να'ναι τούτο που μοιάζει με σκαντζόχοιρο; 

ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
Ακανθόχοιρος (porcupine).
Υπάρχει κι άλλο παραπλήσιο, η έχιδνα. Με άλλον τύπο αγκάθια εκείνο.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 

Βγαίνει και σε μπάντα... δεν ξέρω αν η aLiCat τους έχει ακουστά

看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎.....

SpoilerShow
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..

Είχα την εντύπωση πως σκαντζόχοιρος και ακανθόχοιρος είναι το ίδιο και το αυτό.
Με βοήθησες γιατί έψαξα "ακανθόχοιρος" στο γκουγκλ και βρήκα πως όντως μοιάζει με σκαντζόχοιρο, αλλά ανήκει λέει σε διαφορετική τάξη και λέγεται "ύστριχας."
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
Για να είμαι ειλικρινής, κι εγώ τον όρο "ακανθόχοιρος" δεν τον θυμόμουν. Ήξερα την αγγλική ονομασία του (porcupine) και χρειάστηκε να ψάξω για μετάφραση. Ντροπή μου βέβαια...

Κι οι έχιδνες πάντως έχουν φάση (αυτό το ήξερα!). Παράξενα αγκάθια και μακρουλή μούρη, σχεδόν σαν προβοσκίδα.

- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Bic έγραψε: ↑07 Απρ 2023, 20:59Για να είμαι ειλικρινής, κι εγώ τον όρο "ακανθόχοιρος" δεν τον θυμόμουν. Ήξερα την αγγλική ονομασία του (porcupine) και χρειάστηκε να ψάξω για μετάφραση. Ντροπή μου βέβαια...
Κι οι έχιδνες πάντως έχουν φάση (αυτό το ήξερα!). Παράξενα αγκάθια και μακρουλή μούρη, σχεδόν σαν προβοσκίδα.

Λίγοι τον ξέρουν τον ακανθόχοιρο. Είτε στα ελληνικά είτε στα αγγλικά.
Τα αγκάθια του είναι θάνατος βέβαια.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
"Έχιδνες" δεν είναι οι οχιές; Τα φίδια;Bic έγραψε: ↑07 Απρ 2023, 20:59Για να είμαι ειλικρινής, κι εγώ τον όρο "ακανθόχοιρος" δεν τον θυμόμουν. Ήξερα την αγγλική ονομασία του (porcupine) και χρειάστηκε να ψάξω για μετάφραση. Ντροπή μου βέβαια...

ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
Δεν λέω ότι ντρέπομαι που δεν το ήξερα, αυτό θα ήταν φυσιολογικό. Το είπα επειδή το ξέρω το ζώο, μου ερχόταν το όνομά του στα αγγλικά και έπρεπε να γκουγκλάρω για ελληνική μετάφραση. Ξεφτίλα λέμε.Gherschaagk έγραψε: ↑07 Απρ 2023, 21:08Bic έγραψε: ↑07 Απρ 2023, 20:59Για να είμαι ειλικρινής, κι εγώ τον όρο "ακανθόχοιρος" δεν τον θυμόμουν. Ήξερα την αγγλική ονομασία του (porcupine) και χρειάστηκε να ψάξω για μετάφραση. Ντροπή μου βέβαια...

- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Σε όλους μπορεί να συμβεί, σιγά.Bic έγραψε: ↑07 Απρ 2023, 21:11Δεν λέω ότι ντρέπομαι που δεν το ήξερα, αυτό θα ήταν φυσιολογικό. Το είπα επειδή το ξέρω το ζώο, μου ερχόταν το όνομά του στα αγγλικά και έπρεπε να γκουγκλάρω για ελληνική μετάφραση. Ξεφτίλα λέμε.Gherschaagk έγραψε: ↑07 Απρ 2023, 21:08Bic έγραψε: ↑07 Απρ 2023, 20:59
Για να είμαι ειλικρινής, κι εγώ τον όρο "ακανθόχοιρος" δεν τον θυμόμουν. Ήξερα την αγγλική ονομασία του (porcupine) και χρειάστηκε να ψάξω για μετάφραση. Ντροπή μου βέβαια...
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
Ε ναι, σιγά!Gherschaagk έγραψε: ↑07 Απρ 2023, 21:13Σε όλους μπορεί να συμβεί, σιγά.Bic έγραψε: ↑07 Απρ 2023, 21:11Δεν λέω ότι ντρέπομαι που δεν το ήξερα, αυτό θα ήταν φυσιολογικό. Το είπα επειδή το ξέρω το ζώο, μου ερχόταν το όνομά του στα αγγλικά και έπρεπε να γκουγκλάρω για ελληνική μετάφραση. Ξεφτίλα λέμε.Gherschaagk έγραψε: ↑07 Απρ 2023, 21:08

ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
Υπάρχουν κι άλλες έχιδνες, που είναι θηλαστικά και μοιάζουν με σκαντζόχοιρους. Δες: Έχιδνες-ΤαχυγλωσσίδεςaLiCat έγραψε: ↑07 Απρ 2023, 21:11"Έχιδνες" δεν είναι οι οχιές; Τα φίδια;Bic έγραψε: ↑07 Απρ 2023, 20:59Για να είμαι ειλικρινής, κι εγώ τον όρο "ακανθόχοιρος" δεν τον θυμόμουν. Ήξερα την αγγλική ονομασία του (porcupine) και χρειάστηκε να ψάξω για μετάφραση. Ντροπή μου βέβαια...
Θηλαστικά, αλλά ωοτόκα.

Ω δεν το ήξερα. Χρειάζεται μάλλον να φρεσκάρω κι εγώ τις γνώσεις μου στο γκουγκλ.Bic έγραψε: ↑07 Απρ 2023, 21:16Υπάρχουν κι άλλες έχιδνες, που είναι θηλαστικά και μοιάζουν με σκαντζόχοιρους. Δες: Έχιδνες-ΤαχυγλωσσίδεςaLiCat έγραψε: ↑07 Απρ 2023, 21:11"Έχιδνες" δεν είναι οι οχιές; Τα φίδια;Bic έγραψε: ↑07 Απρ 2023, 20:59
Θηλαστικά, αλλά ωοτόκα.

Πλάκα έχουν πάντως κι αυτά που βλέπω στις φωτο. Αν και το μουσούδι τους δεν μοιάζει τόσο ωραίο, όσο του κλασικού σκαντζόχοιρου.

ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
Εχεις σκαντζοχοιρο Alicat?
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι