Υιοθετηστε ένα σκυλάκι

Φιλοζωικό αίσθημα, συζητήσεις, προβληματισμοί. Εκπαίδευση, φροντίδα & συμβουλές.
Άβαταρ μέλους
Αγις

Re: Υιοθετηστε ένα σκυλάκι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 10 Απρ 2023, 11:35

vantono έγραψε:
10 Απρ 2023, 11:25
Αγις έγραψε:
10 Απρ 2023, 10:43
ΓΑΛΗ έγραψε:
10 Απρ 2023, 10:32

Και πώς ακριβώς το βλέπεις; Είναι καλύτερα να υποφέρει το ζωντανό από ορμές που δεν μπορεί να εκπληρώσει;

Ή είναι φυσική πρακτική να εξοντώνει κάποιος τα αδέσποτα και τα κουτάβια τους;
οι μονοι που υποφερουν ειναι οι ηλιθιοι που αποκτουν σκυλο αλλα τον θελουν προβατο - κ βρισκουν τη λυση κατακρεουργοντας
οσο αφορα την καταγελαστη δικαιολογια για τις ασθενειες - οταν τρεφονται με την ευκολη λυση της ετοιμης ξηροσκατοτροφης κ δεν ασκουνται + την απουσια σωστης προστασιας της υγειας τους - τι αποτελεσματα περιμενετε ;

για τα αδεσποτα ανοιξε νημα - δεν ειναι του παροντος
Τί αποτέλεσμα να περιμένουμε?
Το δικο μου κοντεψε να πάει απο πυομήτρα σου λέω, όχι απο εμφραγμα ή χοληστερίνη.
Το σκυλί ασκείται όσο ασκείται και ο ιδιοκτήτης του. Και εγώ συνεχώς με γυμναστικη σε πάρκα κτλ είμαι, οπότε και το σκυλί το ειχα τούρμπο απο φυσική κατάσταση. Και δεν του έδινα μονο ξηρά τροφή, του έφτιαχνα και δικό του μενου με ανάλατα κρέατα, φιλετάκια κτλ.

Ουτε κι εγω τα πολυπίστευα αυτα περι στειρώσεων που λενε, αλλά έπρεπε να πάθω για να μάθω.
να μαθεις τι ;
πως κανοντας κατι αφυσικο θα εχεις καλα αποτελεσματα κ μηδενικα προβληματα ;

εντεκα αρσενικους ιχνηλατες εχω μεγαλωσει (απο κουταβια) - κανενας δεν παρουσιασε τα προβληματα που πιπιλατε - αθλητες - υπερμαναθωνοδρομοι κ με αντοχες μεχρι τα γεραματα τους
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 10 Απρ 2023, 11:37

Και θα συμπληρώσω και κάτι άλλο. Έστω ότι κάποιος έχει ένα σκυλί, δεν το στειρώνει γιατί δεν θέλει να του στερήσει τη φυσική χαρά του σεξ και το σκυλί κάνει κουταβάκια, που είναι επίσης απολύτως φυσική συνέπεια. Τί ακριβώς θα κάνει; Θα τα κρατήσει όλα ή θα τα πάρει από τη μάνα;

Αυτό ΠΟΣΟ φυσικό για τη μάνα και τα κουτάβια είναι;
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 10 Απρ 2023, 11:40

Αγις έγραψε:
10 Απρ 2023, 11:35
vantono έγραψε:
10 Απρ 2023, 11:25
Αγις έγραψε:
10 Απρ 2023, 10:43

οι μονοι που υποφερουν ειναι οι ηλιθιοι που αποκτουν σκυλο αλλα τον θελουν προβατο - κ βρισκουν τη λυση κατακρεουργοντας
οσο αφορα την καταγελαστη δικαιολογια για τις ασθενειες - οταν τρεφονται με την ευκολη λυση της ετοιμης ξηροσκατοτροφης κ δεν ασκουνται + την απουσια σωστης προστασιας της υγειας τους - τι αποτελεσματα περιμενετε ;

για τα αδεσποτα ανοιξε νημα - δεν ειναι του παροντος
Τί αποτέλεσμα να περιμένουμε?
Το δικο μου κοντεψε να πάει απο πυομήτρα σου λέω, όχι απο εμφραγμα ή χοληστερίνη.
Το σκυλί ασκείται όσο ασκείται και ο ιδιοκτήτης του. Και εγώ συνεχώς με γυμναστικη σε πάρκα κτλ είμαι, οπότε και το σκυλί το ειχα τούρμπο απο φυσική κατάσταση. Και δεν του έδινα μονο ξηρά τροφή, του έφτιαχνα και δικό του μενου με ανάλατα κρέατα, φιλετάκια κτλ.

Ουτε κι εγω τα πολυπίστευα αυτα περι στειρώσεων που λενε, αλλά έπρεπε να πάθω για να μάθω.
να μαθεις τι ;
πως κανοντας κατι αφυσικο θα εχεις καλα αποτελεσματα κ μηδενικα προβληματα ;

εντεκα αρσενικους ιχνηλατες εχω μεγαλωσει (απο κουταβια) - κανενας δεν παρουσιασε τα προβληματα που πιπιλατε - αθλητες - υπερμαναθωνοδρομοι κ με αντοχες μεχρι τα γεραματα τους
Ε ναι, τί άλλο; Έτσι εξηγούνται όλα.

Τα θηλυκά που σκυλοπηδιόντουσαν, ας πρόσεχαν. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 10 Απρ 2023, 11:41

Στο ΙΔΙΟ ακριβώς κόνσεπτ, παίζει και η νοοτροπία για τις εκτρώσεις.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 10 Απρ 2023, 11:46

ΓΑΛΗ έγραψε:
10 Απρ 2023, 11:37
Και θα συμπληρώσω και κάτι άλλο. Έστω ότι κάποιος έχει ένα σκυλί, δεν το στειρώνει γιατί δεν θέλει να του στερήσει τη φυσική χαρά του σεξ και το σκυλί κάνει κουταβάκια, που είναι επίσης απολύτως φυσική συνέπεια. Τί ακριβώς θα κάνει; Θα τα κρατήσει όλα ή θα τα πάρει από τη μάνα;

ενημερωσου πρωτα για τα γενετησια ενστικτα - συμπεριφορες των αγελαιων κυνοειδων - κ μετα μιλα για χαρες του σεξ :smt005: κλπ ανθρωπομορφικα
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 10 Απρ 2023, 11:50

Αγις έγραψε:
10 Απρ 2023, 11:46
ΓΑΛΗ έγραψε:

ενημερωσου πρωτα για τα γενετησια ενστικτα - συμπεριφορες των αγελαιων κυνοειδων - κ μετα μιλα για χαρες του σεξ :smt005: κλπ ανθρωπομορφικα
Στο αποτέλεσμα των γενετήσιων ενστίκτων αναφέρθηκα. Και ισχύει αυτό ακριβώς που λέω. Πόσα κουτάβια και μάνες έμειναν ζωντανά μετά τις επιδόσεις των ιχνηλατών σου, υποθέτω ότι είναι κάτι που δεν ενδιαφέρει, έτσι; Αυτό που ενδιαφέρει είναι το πόσο ενοχλητικά ή επικίνδυνα έγιναν.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ » 10 Απρ 2023, 11:57

Υιοθετήστε ένα παιδάκι -όχι ένα σκυλάκι :a108:

Γκώσαμε από τα υλακτούντα "σκυλάκια" στα μπαλκόνια και από τα όζοντα σκατάκια στους δρόμους :011:
Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία

Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 10 Απρ 2023, 11:57

ΓΑΛΗ έγραψε:
10 Απρ 2023, 11:50
Αγις έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:

Στο αποτέλεσμα των γενετήσιων ενστίκτων αναφέρθηκα. Και ισχύει αυτό ακριβώς που λέω. Πόσα κουτάβια και μάνες έμειναν ζωντανά μετά τις επιδόσεις των ιχνηλατών σου, υποθέτω ότι είναι κάτι που δεν ενδιαφέρει, έτσι; Αυτό που ενδιαφέρει είναι το πόσο ενοχλητικά ή επικίνδυνα έγιναν.
δεν βγαινει νοημα - ξαναπροσπαθησε
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 10 Απρ 2023, 12:00

ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε:
10 Απρ 2023, 11:57

Γκώσαμε από τα υλακτούντα "σκυλάκια" στα μπαλκόνια και από τα όζοντα σκατάκια στους δρόμους :011:
Εγώ πάντως, σπανίως βλέπω πια σκατάκια στους δρόμους. Ακόμα και σκυλάκια στα μπαλκόνια.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
southern
Phorum.gr user: southern

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από southern » 10 Απρ 2023, 12:01

θα εμπιστευτώ τις φωνές υπερ της στείρωσης που είναι οι περισσότερες. αφού του δώσω μια συνάντηση με θηλυκια σκυλίτσα τουλάχιστον μια φορα
Δελτίο τύπου της Δράσης υπερ της στεγης ψευτομακεδονικου πολιτισμου το 2012, αναδημοσιευμενο στην επισημη σελίδα του Ουρανιου Τοξου http://www.florina.org/news/2012/october06_g.asp
Γενικός Γραμματέας υπουργείου προέρχεται από κόμμα που υποστηρίζει την ψευδομειονότητα στη Μακεδονία

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 10 Απρ 2023, 12:02

Αγις έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:
10 Απρ 2023, 11:50
Αγις έγραψε:

δεν βγαινει νοημα - ξαναπροσπαθησε
Δεν έχει νόημα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 10 Απρ 2023, 12:02

southern έγραψε:
10 Απρ 2023, 12:01
θα εμπιστευτώ τις φωνές υπερ της στείρωσης που είναι οι περισσότερες. αφού του δώσω μια συνάντηση με θηλυκια σκυλίτσα τουλάχιστον μια φορα
αυτο ειναι το χειροτερο που μπορεις να κανεις - ακομα κ απο την στειρωση
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono » 10 Απρ 2023, 12:07

southern έγραψε:
10 Απρ 2023, 12:01
Ενας μπάρμπας απο το χωριό μου είπε οτι αν το σκυλί το ζευγάρωνα και γεννούσε εστω και μια φορά, οι πιθανότητες να πάθει πυομήτρα θα ελαττώνονταν πολύ σημαντικά (όχι οτι θα εξαλείφονταν, βεβαια). Δεν ξερω αν ισχύει ή όχι.
Αυτός ηταν ολίγον Αγις βεβαια, εκπαιδευτής ιχνηλατών κυνοεπιβήτορων, οπότε μικρο καλάθι.

Ο κτηνιατρος που ρωτησα, μου ειπε οτι δεν εχει καμία σχέση αυτο. Πυομητρα εμφανίζουν μια χαρά και σκυλιά που εχουν ζευγαρώσει.

Άβαταρ μέλους
ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ » 10 Απρ 2023, 12:09

ΓΑΛΗ έγραψε:
10 Απρ 2023, 12:00

Εγώ πάντως, σπανίως βλέπω πια σκατάκια στους δρόμους. Ακόμα και σκυλάκια στα μπαλκόνια.
Όποτε θέλεις να σε "ξεναγήσω" στην ευρύτερη περιοχή Ελληνορώσων-Νέου Ψυχικού...

Απέχω 50 μέτρα από ωραιότατο πάρκο όπου τα παιδιά μου δεν μπόρεσαν να παίξουν ποτέ λόγω της συνύπαρξης ανθρώπινων περιτριμμάτων και ζωικών περιττωμάτων :102:
Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία

Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono » 10 Απρ 2023, 12:12

ΓΑΛΗ έγραψε:
10 Απρ 2023, 12:00
ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε:

Εγώ βλέπω ακομα, αλλά πάρα πολύ λιγότερα σε συγκριση με μια δεκαετία πριν. Οπως βλεπω και ατομα που με το που χέσει το σκυλί τους, βγαζουν σκατοσακούλα κατευθειαν και τα μαζευουν. Που πριν μια δεκαετία, δεν το εβλεπα ποτέ αυτο.

Για σκυλιά στα μπαλκόνια δεν το συζητώ. Οσα βλεπω τριγύρω μου, βγαινουν μονο οταν βγαινει και ο ιδιοκτητης τους, ή τους εχουν ανοιχτη τη μπαλκονόπορτα αν ειναι καλοκαιρι, και μπαινοβγαινουν μονα τους.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ζώα & άνθρωπος”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών