Διαφωνώ ότι είναι προσδιορισμός και ανάγκη προσδιορισμού. Είναι απλώς ένας σύντομος τρόπος για να πεις ότι δεν πιστεύεις στον θεό όταν γίνεται μια σχετική συζήτηση.Bic έγραψε: ↑11 Απρ 2023, 14:34Άρα, επιβεβαιώνεις αυτό που είπα πιο πάνω. Δεν κατάλαβα γιατί είπες ότι διαφωνείς...hellegennes έγραψε: ↑11 Απρ 2023, 14:32Δεν υπάρχει, γιατί δεν έχουν ισχυρή αξία στην κοινωνία μας η πίστη στα φαντάσματα ή στην Δύναμη του Star Wars. Δεν ενδιαφέρει κανέναν ιδιαίτερα ούτε υπάρχει κάποια κοινωνική επίδραση αυτής της πίστης. Η θρησκεία όμως και η πίστη σε έναν θεό είναι συνυφασμένη με όλην την ανθρώπινη ιστορία, οπότε το δίπολο πιστεύω - δεν πιστεύω έχει θέση συζήτησης και γι' αυτό έχουμε λέξη γι' αυτό από πολύ παλιά.
Ποιες είναι οι θρησκευτικές σας πεποιθήσεις;
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
- hellegennes
Re: Ποιες είναι οι θρησκευτικές σας πεποιθήσεις;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
- Τοξοβόλος_UK
Γενικά η ανάγκη για πίστη διεθνώς και διαχρονικά απαντάει σε ανθρώπινες ψυχολογικές ανάγκες και συσχετίζεται αρκετά καλά με τα επίπεδα ανασφάλειας, φτώχειας, ανέχειας κτλ σε δεδομένη περίοδο κ γεωγραφική περιοχή.
Αυτό το βλέπουμε αρκετά ξεκάθαρα όταν παρατηρούμε οτι οι πιο secular και ανεπτυγμένες χώρες συνήθως έχουν πολύ υψηλά ποσοστά μη θρησκευόμενων και άθεων. Αλλά είπαμε η πίστη δεν είναι all bad αν βοηθάει τον άλλον να βγάλει τη μέρα μπροστά στη πουτάνα τη ζωή.
Αυτό το βλέπουμε αρκετά ξεκάθαρα όταν παρατηρούμε οτι οι πιο secular και ανεπτυγμένες χώρες συνήθως έχουν πολύ υψηλά ποσοστά μη θρησκευόμενων και άθεων. Αλλά είπαμε η πίστη δεν είναι all bad αν βοηθάει τον άλλον να βγάλει τη μέρα μπροστά στη πουτάνα τη ζωή.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Τοξοβόλος_UK την 11 Απρ 2023, 14:54, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
άθεη αισθάνομαι εδώ και χρόνια
έπειτα από κάποια ηλικία εκεί κοντά στα 30 που μου έτυχαν
κάποια προβλήματα υγείας και άρχισα να συνειδητοποιώ την
θνητότητα, παρακαλούσα μέσα μου να είχα την δυνατότητα
να μπορώ να πιστέψω οπουδήποτε/οτιδήποτε "εξασφαλίζει"
την μεταθανάτια ζωή
μάταια, φυσικά
θεωρώ πια, πως έχω απωλέσει οριστικά αυτή τη δυνατότητα
σαν άνθρωπος, και πού και πού ζηλεύω (με τη καλή έννοια) τους
ανθρώπους που τους επιτρέπει η λογική τους να πιστεύουν
δυστυχώς, όσους έχω γνωρίσει/συναντήσει οι οποίοι ήταν ένθερμοι
υποστηρικτές της θρησκείας μας, ήταν σχεδόν όλοι τους κωλόπαιδα
και δε ξέρω γιατί, μα μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση πως όσο
πιο θεοσεβούμενος είναι κάποιος, τόσο λιγότερο σέβεται και εκτιμά
τους ανθρώπους γύρω του, καλώς ή κακώς αυτές είναι οι εικόνες μου
την μεταθανάτια ζωή
μάταια, φυσικά
δώστε μου να πεθάνω όλους τους θανάτους
Συμβαίνει όμως και κάτι άλλο. Στις ανεπτυγμένες χώρες, απλώς γίνεται μια μεταφορά "ειδώλων" σε ανθρώπους.Τοξοβόλος_UK έγραψε: ↑11 Απρ 2023, 14:51Γενικά η ανάγκη για πίστη διεθνώς και διαχρονικά απαντάει σε ανθρώπινες ανάγκες και συσχετίζεται αρκετά καλά με τα επίπεδα ανασφάλειας, φτώχειας, ανέχειας κτλ σε δεδομένη περίοδο κ γεωγραφική περιοχή.
Δηλαδή λειτουργεί το «Κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν» σε μη θρησκευτικά πεδία.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Τοξοβόλος_UK
Α δε ξέρω τι λες, αν κάποιος μου πει οτι οι BTS δεν είναι είδωλα τον γάμησα στεγνά.
Μέχρι το τέλος του ανθρώπινου κόσμου. Γιατί η ανάγκη για "ψέμματα" δηλαδή το οτιδήποτε ωραιοποιούμε/θεοποιούμε γιατί καλύπτει τα θέλω μας στη χ φάση, δεν πρόκειται να σταματήσει να είναι ποτέ ανθρώπινη ανάγκη.axilmar έγραψε: ↑11 Απρ 2023, 13:29Σωστα, αλλα μεχρι ποτε η ανθρωποτητα θα βασιζεται σε ψεμματα; πρεπει να γινει κατι αλλο, γιατι εν τελει ο ανθρωπος τεινει να γεμιζει τα κενα των γνωσεων του με ανυπαρκτες "αληθειες"...ΓΑΛΗ έγραψε: ↑11 Απρ 2023, 11:37Κι εγώ πιστεύω ότι δεν υπάρχει και ότι για όλα τα ερωτηματικά υπάρχουν απαντήσεις που απλώς δεν γνωρίζουμε αλλά το θέμα είναι ότι οι άνθρωποι από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, έχουν ανάγκη το μεταφυσικό στοιχείο ακόμη και στο αμιγώς πολιτικό πεδίο.axilmar έγραψε: ↑11 Απρ 2023, 11:11Υιοθετω καποιες φιλοσοφικες αρχες της χριστιανικης θρησκειας, οπως πχ το αγαπατε αλληλους, την σταση της θρησκειας εναντι του πλουτου και του πλουτισμου, τις οποιες οικολογικες ευαισθησιες της...
Τα υπολοιπα τα πετω στον καλαθο των αχρηστων, επειδη δεν υπαρχει η παραμικρη αποδειξη οτι υπαρχει κατι μεταφυσικο πισω απο το συμπαν που βλεπουμε.
Στην τελική, οι περισσότερες θρησκείες έχουν βασικά κοινά στοιχεία και οι διαφορές τους παίζουν στις πολιτισμικές διαφορές που έχουν διαμορφωθεί ιστορικώς στην κάθε περιοχή.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Ο Λέμι είναι σαν τον Γκάνταλφ. Έπεσε, απλά για να συνεχίσει την μάχη αλλού.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 

Να δεις που ο παπάρας το 'χει χάσει, και δεν καταλάβαινε ότι τον βιντεοσκοπούσαν. Δεν εξηγείται αλλιώς.Πασιφάη έγραψε: ↑11 Απρ 2023, 14:46Ε, σιγά που μας έκανε τη διαφορά ο Θιβετιανός ηγέτης. Γύρευε πόσα παιδάκια γάμησε και πόσα δεν μίλησαν ποτέ. Μια αράδα κακοποίησης δρόμος, με τους εκάστοτε Πάπες, καρδιναλίους, βαστάζους και όλα τα παραφερνάλια της ντροπής.Bic έγραψε: ↑11 Απρ 2023, 14:38Πασιφάη έγραψε: ↑11 Απρ 2023, 14:35
Ναι, το είδαμε. Καλό αρχίδι παιδεραστής. Να τον μαζέψουν. Παίζει μεγάλη ιστορία με τα παπαδαριά παντός είδους. Αλλίμονο στα παιδάκια που βιώνουν φρικτές εμπειρίες, με τις οποίες πρέπει να ζήσουν όλη τους τη ζωή. Πολλοί δε εξ'αυτών, μόνον όταν σκάσει μύτη η περίπτωσις, αίφνης ''μετανοούν''. Να με σχωρνάτε, το έχω ξαναπεί και δεν το παίρνω πίσω. Θανατική ποινή.Εγώ θα την πω την... "αμαρτία" μου. Μού το έστειλε σε link χθες φίλος στο viber. Η απάντησή μου μόλις είδα το βίντεο ήταν: "δεν ήξερα ότι ο Λάμα είναι Καθολικός".Πασιφάη έγραψε: ↑11 Απρ 2023, 14:35
Ναι, το είδαμε. Καλό αρχίδι παιδεραστής. Να τον μαζέψουν. Παίζει μεγάλη ιστορία με τα παπαδαριά παντός είδους. Αλλίμονο στα παιδάκια που βιώνουν φρικτές εμπειρίες, με τις οποίες πρέπει να ζήσουν όλη τους τη ζωή. Πολλοί δε εξ'αυτών, μόνον όταν σκάσει μύτη η περίπτωσις, αίφνης ''μετανοούν''. Να με σχωρνάτε, το έχω ξαναπεί και δεν το παίρνω πίσω. Θανατική ποινή.
Παρεμπιπτόντως, έκανα λάθος παράθεση πριν. Το βιντεάκι με τον Μπουσέμι, τον Μούμια και τον Αυγοκέφαλο αφορούσε στην απάντησή σου για τη μάχη Λέμι-Θεού.

Αμάν με τις λαθος παραθεσεις σας. Μπορείτε και καλλίτερα.Bic έγραψε: ↑11 Απρ 2023, 15:10Να δεις που ο παπάρας το 'χει χάσει, και δεν καταλάβαινε ότι τον βιντεοσκοπούσαν. Δεν εξηγείται αλλιώς.
Παρεμπιπτόντως, έκανα λάθος παράθεση πριν. Το βιντεάκι με τον Μπουσέμι, τον Μούμια και τον Αυγοκέφαλο αφορούσε στην απάντησή σου για τη μάχη Λέμι-Θεού.
Αυτό το πχόρουμ θέλουμε;..

''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Ωχ. Την κάνω με ελαφρά. Αγρίεψες από δίπλα και φοβάμαι μην με πάρουν τα σκάγια.Πασιφάη έγραψε: ↑11 Απρ 2023, 15:15Αμάν με τις λαθος παραθεσεις σας. Μπορείτε και καλλίτερα.
Αυτό το πχόρουμ θέλουμε;..

Θεωρώ ότι ένας μηδενιστής είναι και άθεος, αλλά το αντίστροφο δεν ισχύει απαραίτητα. Μπορεί κάποιος να είναι μεν άθεος, να πιστεύει δε πως υπάρχει κάποιο νόημα στη ζωή ή ακόμα και σε έννοιες όπως η μετά θάνατον ζωή που αναφέρθηκαν στο θέμα.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑11 Απρ 2023, 13:42Μα το θέμα δεν είναι ειδικώς ο χριστιανισμός. Σε όλες τις θρησκείες υπάρχουν θετικά ή αρνητικά στοιχεία, ανάλογα με τον τρόπο προσέγγισης τους.
Και επειδή σαφέστατα ισχύει το μπολντ, θα επιμείνω ότι ως άθεος μπορεί να χαρακτηριστεί μόνον κάποιος μηδενιστής.Γιατί άθεος στα θρησκευτικά και ένθεος στα πολιτικά, δε λέει.
Αν πάρεις τους Χριστιανούς, για παράδειγμα, αυτό που λες ισχύει 100%. Δεν νοείται κάποιος Χριστιανός να μην πιστεύει σε τόσο βασικά πράγματα του δόγματός του. Μπορεί να χαρακτηρίζεται Χριστιανός επειδή του αρέσει η διδασκαλία του Χριστού, αλλά για τα βασικά Χριστιανικά δόγματα δεν είναι Χριστιανός.
Από την άλλη υπάρχουν θρησκείες που φτάνουν μέχρι τον αγνωστικισμό, όπως ο Βουδισμός, όπου μερικά τμήματά τους έχουν αγνωστικιστική στάση ακόμη και σε ζητήματα ύπαρξης Θεού.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ik_90 την 11 Απρ 2023, 15:38, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
“No idea is as absurd as the idea of progress.”
― Julius Evola, Revolt Against the Modern World
― Julius Evola, Revolt Against the Modern World
Αυτή είναι μια σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix σχετικά με το πως μια μητέρα από χριστιανή θρησκευόμενη κατέληξε να δολοφονήσει μέσω μιας αίρεσης τα ίδια τα παιδιά της και δεν το μετάνιωσε, τουλάχιστον έως μετά την δίκη.
https://www.netflix.com/gr/title/81300060
Θα μπορούσε να συμβεί, συμβαίνει και έχει συμβεί, σε μεγαλύτερη κλίμακα.
Όπως σε κάθε πεδίο της ζωής, έτσι και στις θρησκείες υπάρχουν απατεώνες, οργανωμένοι.
Το βιντεάκι με τον Δαλάι Λάμα τι είναι τελικά; Μου φάνηκε άκρως περίεργο, σατανιστικό.
https://www.netflix.com/gr/title/81300060
Θα μπορούσε να συμβεί, συμβαίνει και έχει συμβεί, σε μεγαλύτερη κλίμακα.
Όπως σε κάθε πεδίο της ζωής, έτσι και στις θρησκείες υπάρχουν απατεώνες, οργανωμένοι.
Το βιντεάκι με τον Δαλάι Λάμα τι είναι τελικά; Μου φάνηκε άκρως περίεργο, σατανιστικό.
νύχτα έγραψε: ↑11 Απρ 2023, 14:53άθεη αισθάνομαι εδώ και χρόνια
την μεταθανάτια ζωή
μάταια, φυσικά

-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Οι κόρες του Σκιαδαρέση προσβάλλουν τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των Ελληνων
από Vardos » 18 Μαρ 2025, 20:48 » σε Κοινωνικά θέματα - 69 Απαντήσεις
- 4975 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από axilmar
20 Απρ 2025, 13:53
-
-
-
Νέα δημοσίευση Τα καναλια εντάσσουν θρησκευτικες σειρές στο προγραμμα τους
από George_V » 15 Απρ 2025, 10:58 » σε 7η τέχνη και Ηλ. ΜΜΕ - 20 Απαντήσεις
- 427 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από George_V
15 Απρ 2025, 16:34
-
-
-
Νέα δημοσίευση ποιες είναι πιο εύκολες ?
από jackie Daniels » 16 Φεβ 2025, 18:44 » σε Σχέσεις, Έρωτας & Σεξουαλικότητα - 66 Απαντήσεις
- 1393 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ερμής
17 Φεβ 2025, 12:23
-
-
-
Νέα δημοσίευση ποιές ιστοσελίδες επισκέπτεστε τακτικά;
από Antipnevma » 31 Μάιος 2023, 17:56 » σε Κοινωνικά θέματα - 2 Απαντήσεις
- 334 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Antipnevma