Αρίστος έγραψε: ↑12 Απρ 2023, 06:53
nik_killthemall έγραψε: ↑11 Απρ 2023, 22:18
Ανιστόρητες σαχλαμάρες ...
Μέχρι την εποχή του Κωνσταντίνου (αρχές 4ου αι.μ.Χ.) όλα μαζί τα δεκάδες ρεύματα του Χριστιανισμού (γιατί τους πρώτους αιώνες ο Χριστιανισμός ΔΕΝ ήταν ένας, αλλά πολλοί) δεν ξεπερνούσαν το 10% της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.
Moνο που απο το Διοκλητιανο και μετα τους Αυτοκρατορες τους ενδιεφερε η Ανατολη και στα μεγαλα αστικα κεντρα της Ανατολης οπως στην Αλεξανδρεια και στην Αντιοχεια, πλειοψηφια ηταν οι Χριστιανοι, πιχι το μεγαλυτερο αγκαθι στις αντιχριστιανικες μεταρρυθμισεις του Ιουλιανου απεβηκε η Αντιοχεια. Και μην ξεχνας οτι ο Κωνσταντινος εντυπωσιαστηκε οταν συνειδητοποιησε πως η πλειοψηφια των στρατιωτων του ηταν Χριστιανοι, αυτο πιθανοτατα ηταν η κρισιμη παραμετρος που τον επεισε να αλλαξει την πρακτικη της Ρωμης εναντιον τους.
Εσυ μπορει να νομιζεις οτι τους ανατολικους αυτοκρατορες τους επιασε καποια αγαπη για το Χριστιανισμο, οχι βεβαια, οταν ειδικα ο Κωνσταντινος πιχι ηταν και αρχιερεας του Μιθρα, απλα εβαλαν κατω τα δεδομενα και ειδαν οτι στις μεγαλες πολεις της Ανατολης οι Χριστιανοι κυριαρχουν, συνεπως το συμφερον τους ηταν να πανε μαζι τους. Γι' αυτο λεμε οτι ηταν μια θρησκεια που επιβληθηκε απο τη βαση.
.
Σαχλαμάρας συνέχεια ...
Αφου σε ολη τη Ρωμαϊκη Αυτοκρατορία στις αρχές του 4ου αι. μ.Χ. οι Χριστιανοί ήταν το πολύ το 10%, ε μόνο στην ανατολή άντε να ήταν το πολύ 25%, δηλ. και πάλι μειονότητα (διαφορετικά τα νούμερα δεν βγαίνουν), οπότε τα
περι θρησκειας της βάσης πάνε περίπατο, όσο κι αν Αρίστοι το μαλλιοτραβήξουν.
Ο Κωνσταντίνος δεν εντυπωσιάστηκε από κάποια πλειοψηφεία χριστιανών, έλεος, μειοψηφεία ηταν. Ο Κωνσταντίνος εντυπωσιάστηκε από την χριστιανική δεισιδαιμονία, καθώς έβλεπε πως όλοι αυτοκράτορες του καιρού του που εναντιώνονταν στους χριστιανούς, είτε πέθαιναν από φριχτές αρρώστιες είτε έχαναν στις μάχες διαδοχής.
Ο Κωνσταντίνος δεν είχε κάποια προτίμηση στην Ανατολική Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, καθώς ο ίδιος μετά από μια 10ετια μηχανοραφιών έγινε συναυγουστος στην δυτικη Ρωμαϊκη αυτοκρατορία, στη δυτική δηλ. ανδρώθηκε.
Η δεισιδαιμονία του Κωνσταντίνου διογκώθηκε όταν διέταξε στη μάχη της Μιλβίας Γέφυρας τα στρατεύματα του να χαράξουν στις ασπίδες τον σταυρό κάνοντας έκκληση στον θεο των Χριστιανών (ο οποίος είχε ήδη "τιμωρήσει" τους διώκτες του προηγούμενους αύγουστους αυτοκράτορες) να τον βοηθήσει στον εμφύλιο, τον οποίο νίκησε και έγινε κυρίαρχος της δυτικής Ρωμαϊκης αυτοκρατορίας, εκλαμβάνοντας έτσι πως ο θεός των χριστιανών ήταν μαζί του !
Όλη η ιστορία με τον Κωνσταντίνο και τον Χριστιανισμό δεν διαφέρει ΚΑΘΟΛΟΥ από τον τρόπο που ο μάγος μιας πρωτόγονης απομονωμένης φυλης θα διαχειριζοταν εναν σεισμό ή μια βροχή : με δεισιδαιμονία. Και είναι ζοφερό πως η δεισιδαιμονία άλλαξε τον ρου της ιστορίας.
Γιαυτον ακριβως τον λόγο ο Κωνσταντίνος παρέμεινε αρχιερέας του Μίθρα, και γιαυτο βαφτίστηκε από Αρειανό, γιατί λόγω δεισιδαιμονίας ήθελε να τα έχει καλά με ολους τους θεούς.
Επίσης δεν ισχύει πως ο Χριστιανισμός ήταν πλειοψηφεία στα μεγάλα αστικά κέντρα της Ανατολής στις αρχές του 4ου αιώνα. Στην Αλεξάνδρεια π.χ. κατά τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις (Υπατία) τέλη 4ου αρχες 5ου αιώνα, οι χριστιανοί ήταν όσοι οι ειδωλολατρες και οι ιουδαίοι μαζί, 60-70 χρόνια μετά τον θάνατο (και την χριστιανικη ώθηση) του Κωνσταντίνου !
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.