Κοιτα, ακομα και χωρις να εχει γνωσεις ψυχολογιας καποιος, μεγαλοι ανθρωποι ειμαστε εχουμε δει διαφορα, ξερει οτι δεν υπαρχει μεγαλυτερη παραπλανηση απο ενα συναισθημα. Μπορει οχι για ολους αλλα ετσι ειναι για την συντριπτικη πλειοψηφια.
Ποιες είναι οι θρησκευτικές σας πεποιθήσεις;
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Re: Ποιες είναι οι θρησκευτικές σας πεποιθήσεις;
Και ποιος μας λεει οτι ειναι συναισθημα και οχι κατι αλλο;
Πιχι αν νοιωσεις αγαπη για ολο τον κοσμο οπως ενοιωθαν διαφοροι αγιοι (αλλα και απλοι αγαθοι ανθρωποι) αυτο δεν εξηγειται με βαση τα απλα συναισθηματα γιατι το συναισθημα ειναι κτητικο και εγωκεντρικο.
.
Δεν πειθομαι
Οχι υιποτε αλλο, αλλα το 7 εχει προκυψει απ τους 5 ορατουε πλανητες (με γυμνο ματι) συν τον ηλιο και την σεληνη.
Οποτε ακομα και ετσι να ηταν, (που δεν ειναι) παλι μπαινουμε στο ιδιο εργο. Οτι δηλαδη ειδαν 7 αορατες διαστασεις, αλλα για το συμπαν δεν ειχαν ιδεα.
Blackdog έγραψε: ↑17 Απρ 2023, 20:31Δεν πειθομαι
Οχι υιποτε αλλο, αλλα το 7 εχει προκυψει απ τους 5 ορατουε πλανητες (με γυμνο ματι) συν τον ηλιο και την σεληνη.
Οποτε ακομα και ετσι να ηταν, (που δεν ειναι) παλι μπαινουμε στο ιδιο εργο. Οτι δηλαδη ειδαν 7 αορατες διαστασεις, αλλα για το συμπαν δεν ειχαν ιδεα.
Δεν εχω κανενα λογο να σε κοροιδεψω.
In religious or mythological cosmology, the seven heavens refer to seven levels or divisions of the Heavens. The concept, also found in the ancient Mesopotamian religions, can be found in Judaism, Christianity, and Islam; a similar concept is also found in some other religions such as Hinduism. Some of these traditions, including Jainism, also have a concept of seven earths or seven underworlds both with the metaphysical realms of deities and with observed celestial bodies such as the classical planets and fixed stars.[1]
https://en.wikipedia.org/wiki/Seven_heavens
.
Ειπαμε οτι εξ ορισμου δεν μπορει να αποδειχτει ΤΙΠΟΤΑ μεταφυσικο γιατι η λογικη μας κινειται στην ορατη φυση με μονη βαση τα υλικα δεδομενα των 5 αισθησεων.
Το θεμα ομως ειναι αν ο ανθρωπος διαθετει και αλλους τροπους αντιληψης.
Πιχι πως προκυπτουν τα οσα βλεπουμε στα ονειρα χωρις τη μεσολαβηση των 5 αισθησεων και του υλικου κοσμου;
.
Η θεωρία των πολλών διαστάσεων στη φυσική φαίνεται ακατανόητη σε κάποιον που δεν έχει ειδικευθεί πόσο μάλλον σε κάποιον που έχει σχολικές γνώσεις φυσικής. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να αποκτήσει αυτές τις γνώσεις σε εύλογο χρονικό διάστημα. Ίσως κάπως έτσι να είναι η κατανόησή μας σε σχέση με το υπερβατικό, μπορούμε να το βιώσουμε, αλλά θα χρειαζόμασταν πολύ χρόνο και προσπάθεια για να το κατανοήσουμε.
Δεν ειπα οτι με κοροιδευεις.Αρίστος έγραψε: ↑17 Απρ 2023, 20:34
Δεν εχω κανενα λογο να σε κοροιδεψω.
In religious or mythological cosmology, the seven heavens refer to seven levels or divisions of the Heavens. The concept, also found in the ancient Mesopotamian religions, can be found in Judaism, Christianity, and Islam; a similar concept is also found in some other religions such as Hinduism. Some of these traditions, including Jainism, also have a concept of seven earths or seven underworlds both with the metaphysical realms of deities and with observed celestial bodies such as the classical planets and fixed stars.[1]
https://en.wikipedia.org/wiki/Seven_heavens
.
Σου λεω οτι το 7 διαστασεις και 7 ουρανοι εχει προκυψει απ την παρατηρηση στον ουρανο και τους 5 ορατους πλανητες.
Δηλαδη οι γιδοβοσκοι αρχαιοι προγονοι μας ειδαν 5 πλανητες στον ουρανο (συν δυο) και ειπαν οτι ειναι αλλοι κοσμοι.
Το λεει και το αρθρο που εβαλες, αλλα και το γεωκεντρικο μοντελο που εβαλα εγω.
Μετα τον εβδομο ουρανο ηταν ο Θεος. Πιστευαν παραλληλα και σε αλλα περιεργα, οπως οτι ο ουρανος ειναι θολος, οτι οταν βρεχει ανοιγει ο θολος και πεφτουν τα νερα, οτι η γη ειναι επιπεδη, οτι ο ηλιος βγαινει απο μια πηγη στην ερημο κλπ
Δεν πιστευω λοιπον με τιποτα στην εγκυροτητα τετοιων περιγραφων οπως αυτες με τις 7 διαστασεις.
- kongrosian
έχω καταλήξει ότι τα όνειρα μου, ως επί το πλέιστον εφιάλτες, είναι τρολλιές του μυαλού μου, για να σηκωθώ επιτέλους για κατούρημα.
όταν ήμουν μικρός ονειρευόμουνα να φτιάξω μια συσκευή που να τα καταγράφει σαν βίντεο.

Δεν βγηκε απο εκει.
Εχει να κανει με την διαιρεση της Ψυχης του Κοσμου σε 7 μερη συμφωνα με τον ΠΛατωνα.
.
kongrosian έγραψε: ↑17 Απρ 2023, 20:44έχω καταλήξει ότι τα όνειρα μου, ως επί το πλέιστον εφιάλτες, είναι τρολλιές του μυαλού μου, για να σηκωθώ επιτέλους για κατούρημα.
όταν ήμουν μικρός ονειρευόμουνα να φτιάξω μια συσκευή που να τα καταγράφει σαν βίντεο.
Aμα βλεπεις τακτικα εφιαλτες σημαινει οτι δεν καθεσαι να χωνεψεις πριν κοιμηθεις.

.
Αν μπεις εκει που λες, sky is thw limit, μπορεις να υποθεσεις τα παντα.Αρίστος έγραψε: ↑17 Απρ 2023, 20:36
Ειπαμε οτι εξ ορισμου δεν μπορει να αποδειχτει ΤΙΠΟΤΑ μεταφυσικο γιατι η λογικη μας κινειται στην ορατη φυση με μονη βαση τα υλικα δεδομενα των 5 αισθησεων.
Το θεμα ομως ειναι αν ο ανθρωπος διαθετει και αλλους τροπους αντιληψης.
Πιχι πως προκυπτουν τα οσα βλεπουμε στα ονειρα χωρις τη μεσολαβηση των 5 αισθησεων και του υλικου κοσμου;
.
Το τι ειναι αληθεια ομως δεν το ξερει κανενας. Προτιμω να δηλωνω αγνοια, παρα να αφησω την αχαλινωη φαντασια μου να με οδηγει στην νεβερλαντ
Ενα καλο δειγμα του τι σημαινει αληθεια ειναι αυτο το κατι που σε απελευθερωνει.
γνώσεσθε τὴν ἀλήθειαν, καὶ ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς.
Πραγματικα ειναι η μονη αποδειξη που μπορει να σταθει.
.
Ο πυρηνας ολων των θρησκευτικων δοξασιων ειναι συμφωνα με την παραδοση μεταφυσικος.
Οι ιδιοι πιστευαν πως ολα αυτα για την αορατη συσταση του κοσμου και του ανθρωπου τους αποκαλυφθηκαν.
.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Οι κόρες του Σκιαδαρέση προσβάλλουν τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των Ελληνων
από Vardos » 18 Μαρ 2025, 20:48 » σε Κοινωνικά θέματα - 69 Απαντήσεις
- 4976 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από axilmar
20 Απρ 2025, 13:53
-
-
-
Νέα δημοσίευση Τα καναλια εντάσσουν θρησκευτικες σειρές στο προγραμμα τους
από George_V » 15 Απρ 2025, 10:58 » σε 7η τέχνη και Ηλ. ΜΜΕ - 20 Απαντήσεις
- 427 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από George_V
15 Απρ 2025, 16:34
-
-
-
Νέα δημοσίευση ποιες είναι πιο εύκολες ?
από jackie Daniels » 16 Φεβ 2025, 18:44 » σε Σχέσεις, Έρωτας & Σεξουαλικότητα - 66 Απαντήσεις
- 1393 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ερμής
17 Φεβ 2025, 12:23
-
-
-
Νέα δημοσίευση ποιές ιστοσελίδες επισκέπτεστε τακτικά;
από Antipnevma » 31 Μάιος 2023, 17:56 » σε Κοινωνικά θέματα - 2 Απαντήσεις
- 334 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Antipnevma