Ποιες είναι οι θρησκευτικές σας πεποιθήσεις;

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
ik_90

Re: Ποιες είναι οι θρησκευτικές σας πεποιθήσεις;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ik_90 » 21 Απρ 2023, 17:27

wirth έγραψε:
21 Απρ 2023, 16:59
Η γνώση του καλού και του κακου ίσως είναι μια εξήγηση σε αυτήν την αδυναμία. Φανταστείτε εναν ανθρωπο μονο με γνώση του καλού και με επίγνωση της θεότητας του. Ισως τότε αλληγορικά η πραγματικά να την ειχαμε και τοτε λεμε οτι ειχαμε καποτε γνώση Θεού.
Εδώ, αναγκαστικά, μπαίνει το ερώτημα Υπάρχει καλό και κακό ή είναι οπτικές των ανθρώπων για τις πράξεις τους, οι οποίες αλλάζουν κατά διαστήματα;... Κατά τη γνώμη μου, αν υπάρχει Θεός, τότε υπάρχει το αυθύπαρκτο καλό, όπως και το αντίστοιχο κακό, τα οποία δεν έχουν σχέση, βέβαια, με την ηθική των ανθρώπων. Θεωρώ, λοιπόν, ότι Θεός υπάρχει, είναι στα πάντα και τα πάντα και είναι τόσο έξω μας, όσο και μέσα μας. Ο ευκολότερος -ενδεχομένως και ο μόνος- δρόμος προς αυτόν, δηλαδή η θέωση, είναι εσωτερικός.
Άρα, αν υπάρχει κάτι αυθύπαρκτα καλό, τότε αυτό είναι να ζεις μια ζωή η οποία θα σε φέρει σε αυτή τη θέωση (ή την ένωση, όπως τη λένε στις ανατολικές θρησκείες/φιλοσοφίες). Το όντως κακό, από την άλλη, είναι η απομάκρυνση από αυτόν τον δρόμο.
“No idea is as absurd as the idea of progress.”
― Julius Evola, Revolt Against the Modern World

Άβαταρ μέλους
O I
Phorum.gr user: Ο.Ι.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από O I » 21 Απρ 2023, 22:51

Dante Alighieri έγραψε:
21 Απρ 2023, 14:50
O I έγραψε:
21 Απρ 2023, 10:02
Ο διχασμός π.χ. των ανθρώπων σε πιστευσαντες και μη πιστευσαντες ΚΑΙ ΟΧΙ επειδη ειχαν απευθειας επαφη με τον θεο, αλλά επειδη πρεπει για χιλιετιες να πιστευουν στα λογια ανθρωπων που ομιλουν για τον αφαντο θεο κατα οπως αυτοι θελουν ή απ' αυτούς που είδαν ή εδιδάχθησαν από αυτούς που είδαν.
φξδ

Πάντως, περίεργη λογική το υπογραμμισμένο.
Μα αν είχαμε απευθείας επαφή με τον Θεό, ποιος ο λόγος να πιστέψουμε κάτι που βλέπουμε; Η Πίστη δεν εισέρχεται διά τής οράσεως αλλά δια τής ακοής και τής μελέτης, συνήθως

Ο.Ι.
Που ξέρεις ότι κάποιοι είδαν;
Πιστεύω, δια τής πρακτικής Πίστεως, κοντά 30 χρόνια :102:

Ο.Ι.
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.

Άβαταρ μέλους
lonelyrider
Phorum.gr user: lonelyrider

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lonelyrider » 21 Απρ 2023, 23:16

Οστις θέλει οπισω μου ελθειν απαρνησασθω εαυτόν και αρατω τον σταυρόν αυτου και ακολουθειτω μοι, λεει ο Χριστός.
Δηλαδή για να ακολουθήσεις το Χριστό και να θεωθεις στην αλλη ζωή, πρέπει να απαρνηθεις τον εαυτό σου και τις αμαρτωλες επιθυμιες σου και να πράττεις τις εντολες του Θεου που είναι το αγαθό και αγιο. Αυτό ειναι σταυρικό, θελει κοπο. Σε πολεμάει να το καταφερεις ο παλιός αμαρτωλός εαυτός σου, ο διαβολος και ο κόσμος ο αμαρτωλός που θα σε χλευασει και ισως σε αγνοήσει ολότελα. Γιατί ο κόσμος εν τω πονηρω κείται, ζει μεσα στο διαβολο λογω της αμαρτίας του.
Πρέπει ο άνθρωπος να καθαρθει πνευματικά και να κανει αγώνα για να ανακαλυψει και να ερθει σε κοινωνία με τον Πατέρα τον Υιό και το Άγιο πνεύμα αλλιως πλαναται υπο του διαβόλου και μετά πιστευει σε αρλούμπες. Αθεΐες, αιρεσεις, κακοδοξιες, φιλοσοφικά συστήματα πλανεμενα κτλ.
Από τα γραφόμενα πολλών στο νήμα διαπιστώνω με λυπη οτι αρκετοί βρίσκονται μακριά από τη γνώση του αληθινού Θεού.
Αυτο ειναι μια επιτυχία του διαβόλου ο οποίος δημιουργώντας μεριμνες στους ανθρωπους για να μην εχουν ώρα για τα πνευματικά, με τις ψευτοθρησκειες, τα ψευτοφιλοσοφικα συστήματα και ιδεολογιες, έχει δημιουργησει μια απίστευτη Βαβέλ (σύγχυση) στους ανθρώπους ώστε να τους απομακρύνει απο το Θεό.
"Οἶδά σου τὰ ἔργα, ὅτι οὔτε ψυχρὸς εἶ οὔτε ζεστός· ὄφελον ψυχρὸς ἦς ἢ ζεστός, οὕτως ὅτι χλιαρὸς εἶ, καὶ οὔτε ζεστὸς οὔτε ψυχρός, μέλλω σε ἐμέσαι ἐκ τοῦ στόματός μου." (Αποκάλυψη 3,15-16)

Άβαταρ μέλους
O I
Phorum.gr user: Ο.Ι.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από O I » 21 Απρ 2023, 23:25

Καλά τα λες αλλά προσωπικά δε θα μιλούσα σε τρίτο πρόσωπο για αμαρτίες/αστοχίες ή πλάνες, που ακόμα και προχωρημένοι κινδυνεύουν όπως δείχνει η ιστορία

τεσπα

Ο Χριστός Ανέστη!

Ο.Ι.
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.

user0972003

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από user0972003 » 21 Απρ 2023, 23:28

lonelyrider έγραψε:
21 Απρ 2023, 23:16
Οστις θέλει οπισω μου ελθειν απαρνησασθω εαυτόν και αρατω τον σταυρόν αυτου και ακολουθειτω μοι, λεει ο Χριστός.
Δηλαδή για να ακολουθήσεις το Χριστό και να θεωθεις στην αλλη ζωή, πρέπει να απαρνηθεις τον εαυτό σου και τις αμαρτωλες επιθυμιες σου και να πράττεις τις εντολες του Θεου που είναι το αγαθό και αγιο. Αυτό ειναι σταυρικό, θελει κοπο. Σε πολεμάει να το καταφερεις ο παλιός αμαρτωλός εαυτός σου, ο διαβολος και ο κόσμος ο αμαρτωλός που θα σε χλευασει και ισως σε αγνοήσει ολότελα. Γιατί ο κόσμος εν τω πονηρω κείται, ζει μεσα στο διαβολο λογω της αμαρτίας του.
Πρέπει ο άνθρωπος να καθαρθει πνευματικά και να κανει αγώνα για να ανακαλυψει και να ερθει σε κοινωνία με τον Πατέρα τον Υιό και το Άγιο πνεύμα αλλιως πλαναται υπο του διαβόλου και μετά πιστευει σε αρλούμπες. Αθεΐες, αιρεσεις, κακοδοξιες, φιλοσοφικά συστήματα πλανεμενα κτλ.
Από τα γραφόμενα πολλών στο νήμα διαπιστώνω με λυπη οτι αρκετοί βρίσκονται μακριά από τη γνώση του αληθινού Θεού.
Αυτο ειναι μια επιτυχία του διαβόλου ο οποίος δημιουργώντας μεριμνες στους ανθρωπους για να μην εχουν ώρα για τα πνευματικά, με τις ψευτοθρησκειες, τα ψευτοφιλοσοφικα συστήματα και ιδεολογιες, έχει δημιουργησει μια απίστευτη Βαβέλ (σύγχυση) στους ανθρώπους ώστε να τους απομακρύνει απο το Θεό.
Κι αυτό για να γίνει πρέπει να είσαι ένθερμος κι όχι χλιαρός όπως λέει κι η υπογραφή σου.

Άβαταρ μέλους
lonelyrider
Phorum.gr user: lonelyrider

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lonelyrider » 21 Απρ 2023, 23:46

user έγραψε:
21 Απρ 2023, 23:28
lonelyrider έγραψε:
Κι αυτό για να γίνει πρέπει να είσαι ένθερμος κι όχι χλιαρός όπως λέει κι η υπογραφή σου.
Συμφωνώ. Μα για αυτό άλλωστε τ επέλεξα αυτή την υπογραφή. Για να καταδειξω την θερμότητα της πιστεως και προαίρεσης που πρέπει να έχει ο πιστός στον αγωνα του.
"Οἶδά σου τὰ ἔργα, ὅτι οὔτε ψυχρὸς εἶ οὔτε ζεστός· ὄφελον ψυχρὸς ἦς ἢ ζεστός, οὕτως ὅτι χλιαρὸς εἶ, καὶ οὔτε ζεστὸς οὔτε ψυχρός, μέλλω σε ἐμέσαι ἐκ τοῦ στόματός μου." (Αποκάλυψη 3,15-16)

Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo » 21 Απρ 2023, 23:51

Άμα θέλετε να ξέρετε, κι εγώ αυτό που λέει η υπογραφή μου, είμαι. :roll:
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.

Άβαταρ μέλους
ksk
Phorum.gr user: ksk

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ksk » 21 Απρ 2023, 23:51

lonelyrider έγραψε:
21 Απρ 2023, 23:46
user έγραψε:
21 Απρ 2023, 23:28
lonelyrider έγραψε:
Συμφωνώ. Μα για αυτό άλλωστε τ επέλεξα αυτή την υπογραφή. Για να καταδειξω την θερμότητα της πιστεως και προαίρεσης που πρέπει να έχει ο πιστός στον αγωνα του.
Στον αγώνα του κατά εαυτού και όχι κατά συνανθρώπων.
Παρατηρητής...

Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ » 22 Απρ 2023, 04:22

.

Συζήτηση για το θεό χωρίς αναφορά στο λεχθέν.....λίγοι θα κάτσουν στο τραπέζι του Πατέρα.....οι υπόλοιποι Κώλαση.....

δεν είναι συζήτηση αλλά απατεωνία.....

Βάσει του λεχθέντος είμαστε όλοι για Κώλαση.....διαλέχτε καζάνι κύριοι.....

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...

wirth

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wirth » 22 Απρ 2023, 08:15

Βρήκα και αυτό στο δίκτυο.

https://blogs.sch.gr/webinars/2023/01/12/32/

Είναι εφαρμογή για την κλίμακα του Αγίου Ιωάννη. Οποίος θέλει μπορεί να ξεκινήσει να διαβάζει. Θα του λυθούν πιστεύω πολλές απορίες χωρίς να θέλω να υποδεικνύω πνευματικούς δρόμους ο καθένας είναι υπεύθυνος για αυτον το δρόμο είναι μοναχικός δρόμος δεν επιδέχεται συμβουλες και υποδείξεις.

wirth

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wirth » 22 Απρ 2023, 13:14

ik_90 έγραψε:
21 Απρ 2023, 17:27
wirth έγραψε:
21 Απρ 2023, 16:59
Η γνώση του καλού και του κακου ίσως είναι μια εξήγηση σε αυτήν την αδυναμία. Φανταστείτε εναν ανθρωπο μονο με γνώση του καλού και με επίγνωση της θεότητας του. Ισως τότε αλληγορικά η πραγματικά να την ειχαμε και τοτε λεμε οτι ειχαμε καποτε γνώση Θεού.
Εδώ, αναγκαστικά, μπαίνει το ερώτημα Υπάρχει καλό και κακό ή είναι οπτικές των ανθρώπων για τις πράξεις τους, οι οποίες αλλάζουν κατά διαστήματα;... Κατά τη γνώμη μου, αν υπάρχει Θεός, τότε υπάρχει το αυθύπαρκτο καλό, όπως και το αντίστοιχο κακό, τα οποία δεν έχουν σχέση, βέβαια, με την ηθική των ανθρώπων. Θεωρώ, λοιπόν, ότι Θεός υπάρχει, είναι στα πάντα και τα πάντα και είναι τόσο έξω μας, όσο και μέσα μας. Ο ευκολότερος -ενδεχομένως και ο μόνος- δρόμος προς αυτόν, δηλαδή η θέωση, είναι εσωτερικός.
Άρα, αν υπάρχει κάτι αυθύπαρκτα καλό, τότε αυτό είναι να ζεις μια ζωή η οποία θα σε φέρει σε αυτή τη θέωση (ή την ένωση, όπως τη λένε στις ανατολικές θρησκείες/φιλοσοφίες). Το όντως κακό, από την άλλη, είναι η απομάκρυνση από αυτόν τον δρόμο.
Απλα χάθηκα και εγώ στον συλλογισμό μου ήθελα να τονισω την δυσκολία της παραδοχής της ύπαρξης Του γιατί ο κόσμος απαιτεί συμβατικούς τρόπους επικοινωνίας και υπο το πρίσμα πάντα των γνώσεων του.

Άβαταρ μέλους
ik_90

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ik_90 » 22 Απρ 2023, 13:29

ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε:
22 Απρ 2023, 04:22
.

Συζήτηση για το θεό χωρίς αναφορά στο λεχθέν.....λίγοι θα κάτσουν στο τραπέζι του Πατέρα.....οι υπόλοιποι Κώλαση.....

δεν είναι συζήτηση αλλά απατεωνία.....

Βάσει του λεχθέντος είμαστε όλοι για Κώλαση.....διαλέχτε καζάνι κύριοι.....

.
Το «ω» το έγραψες για κάποιον λόγο στην κόλαση ή έτσι τυχαία;
Τέλος πάντων, θα ήθελα να μου πεις ποιο είναι το λεχθέν που δεν έγινε αναφορά σε αυτό.
Επίσης, το νήμα το άνοιξα για να εκφράσει ο καθένας τη δική του οπτική και τις πεποιθήσεις του, όχι να αναλύσουμε συγκεκριμένα μια θρησκεία (Χριστιανισμό).

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 22 Απρ 2023, 13:39

ik_90 έγραψε:
22 Απρ 2023, 13:29
Επίσης, το νήμα το άνοιξα για να εκφράσει ο καθένας τη δική του οπτική και τις πεποιθήσεις του, όχι να αναλύσουμε συγκεκριμένα μια θρησκεία (Χριστιανισμό).
Γιατί, έχεις δει κάποια ανάλυση για άλλη θρησκεία;

Μία.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ik_90

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ik_90 » 22 Απρ 2023, 13:45

ΓΑΛΗ έγραψε:
22 Απρ 2023, 13:39
ik_90 έγραψε:

Μία.
Όχι και μου φαίνεται λογικό. Σε χριστιανική χώρα ζούμε, αυτή τη διαπαιδαγώγηση πήραμε, με αυτά τα ήθη και έθιμα μεγαλώσαμε, οπότε λογικό να πηγαίνει προς τον Χριστιανισμό η συζήτηση.
Απλά κουράζει (τουλάχιστον εμένα) πάντα αυτά τα θέματα να καταλήγουν σε μάχες Χριστιανών vs άθεων.

Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur » 22 Απρ 2023, 13:47

ΓΑΛΗ έγραψε:
22 Απρ 2023, 13:39
ik_90 έγραψε:

Μία.
Ανάλυση όχι, αλλά αναφορές υπάρχουν και σε άλλες θρησκείες αλλά και σε διάφορα δόγματα του Χριστιανισμού (Ορθοδοξία, Καθολικισμό, Προτεστάντισμό, Χεληγκενισμό, Μονοφυσιτισμό... διάφορες).

Αλλά έτσι κι αλλιώς, ο ik_90 φαντάζομαι* ότι θέλει να πει πως το νόημα του νήματος δεν ήταν η ανάλυση οποιασδήποτε θρησκείας, αλλά να γίνει κατάθεση των θέσεων του καθενός για τον εαυτό του. Απλά, αναγκαστικά το πράμα γυρνάει κυρίως γύρω απ' τον Χριστιανισμό (και δη την Ορθοδοξία), αν αναλογιστούμε το ποσοστό των ΧΟ μεταξύ των πιστών του πχόρουμ.

Δική μου εκτίμηση και σόρυ για την παρέμβαση, μόνο ο ίδιος φυσικά μπορεί να σου απαντήσει αφού σ' αυτόν απευθύνθηκες.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών