Σκάκι: Μπαίνει ως επιπλέον μάθημα στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά
Re: Σκάκι: Μπαίνει ως επιπλέον μάθημα στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά
Τελικώς, κατέληξε κάτι σαν τεστ αυτό το νήμα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
ισχύει σε κάποιο βαθμό αλλά ο πολύς εθισμός όμως μπορεί να προκαλέσει παραμελήση του διαβάσματος. τα παιχνίδια strategy στα pc απαιτούν σκέψη. Βλ heroes of might and magic, civilization, total war κλπ. αλλά νομίζω πως υποχωρεί το pc gaming.
Δελτίο τύπου της Δράσης υπερ της στεγης ψευτομακεδονικου πολιτισμου το 2012, αναδημοσιευμενο στην επισημη σελίδα του Ουρανιου Τοξου http://www.florina.org/news/2012/october06_g.asp
Γενικός Γραμματέας υπουργείου προέρχεται από κόμμα που υποστηρίζει την ψευδομειονότητα στη Μακεδονία
Γενικός Γραμματέας υπουργείου προέρχεται από κόμμα που υποστηρίζει την ψευδομειονότητα στη Μακεδονία
Καμμία σχέση.hellegennes έγραψε: ↑23 Απρ 2023, 13:19Δεν υπάρχει κάτι που να μην ορίζεται από την τύχη. Καταλαβαίνω την σύνδεση με τα ζάρια και τα χαρτιά γιατί οι κινήσεις στο σκάκι είναι προκαθορισμένες. Σωστότερο είναι να πεις ότι η τύχη δεν παίζει ρόλο στο gameplay ή αν θες δεν είναι κομμάτι των κανόνων, όχι ότι δεν παίζει ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού.
Απ' αυτήν την άποψη το σκάκι δεν σου διδάσκει τίποτα για τον πραγματικό κόσμο γιατί τίποτα στον πραγματικό κόσμο δεν διαδραματίζεται μέσα από ένα προκαθορισμένο σετ κανόνων.
Απ' αυτήν την άποψη είναι μακράν πιο διδακτικό το τάβλι, γιατί είναι σημαντικότερο να διδάσκεσαι πώς να ανταπεξέρχεσαι σε γυρίσματα της τύχης (ευελιξία απέναντι σε απρόοπτα) και να αποδέχεσαι ότι εξαιτίας της μπορεί να χάσεις, όσο καλός κι αν είσαι (ταπεινότητα) ή να κερδίσεις ακόμα κι αν δεν είσαι ο καλύτερος (να μην νιώθεις απογοήτευση και απελπισία συγκρίνοντας τις ικανότητές σου με άλλων, που θεωρείς καλύτερους).
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Αδιάφορο. Το σχολείο κατάφερε να κάνει μία πλειοψηφία ανθρώπων να σιχαίνονται τα βιβλία, να παίρνουν απολυτήρια χωρίς να γνωρίζουν γραφή και ανάγνωση, και στα πέντε χρόνια να έχουν ξεχάσει τα πάντα, σκάκι θα τους μάθει;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Λεγεών την 23 Απρ 2023, 13:22, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- hellegennes
11 εκατομμύρια πωλήσεις έκανε το Civ VI, δεν το λες και ασήμαντο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Αλιόσα
- Phorum.gr user: Αλιόσα
Εγώ θα έβαζα το Ποκερ για νηπιαγωγείο και δημοτικο.
Ε έλυσαν ολα τα αλλα θέματα που έχει η ελληνική απαιδεια και λενε "βρε ας βάλουμε και σκάκι να μάθουνε τα παιδιά"
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αλιόσα την 23 Απρ 2023, 13:24, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- hellegennes
Πρώτον αυτή η ατάκα είναι δική μου. Δεύτερον, είναι πολύ λίγη από μόνη της. Χωρίς ανάλυση είναι ανούσια στην συζήτηση.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑23 Απρ 2023, 13:21Καμμία σχέση.hellegennes έγραψε: ↑23 Απρ 2023, 13:19Δεν υπάρχει κάτι που να μην ορίζεται από την τύχη. Καταλαβαίνω την σύνδεση με τα ζάρια και τα χαρτιά γιατί οι κινήσεις στο σκάκι είναι προκαθορισμένες. Σωστότερο είναι να πεις ότι η τύχη δεν παίζει ρόλο στο gameplay ή αν θες δεν είναι κομμάτι των κανόνων, όχι ότι δεν παίζει ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού.
Απ' αυτήν την άποψη το σκάκι δεν σου διδάσκει τίποτα για τον πραγματικό κόσμο γιατί τίποτα στον πραγματικό κόσμο δεν διαδραματίζεται μέσα από ένα προκαθορισμένο σετ κανόνων.
Απ' αυτήν την άποψη είναι μακράν πιο διδακτικό το τάβλι, γιατί είναι σημαντικότερο να διδάσκεσαι πώς να ανταπεξέρχεσαι σε γυρίσματα της τύχης (ευελιξία απέναντι σε απρόοπτα) και να αποδέχεσαι ότι εξαιτίας της μπορεί να χάσεις, όσο καλός κι αν είσαι (ταπεινότητα) ή να κερδίσεις ακόμα κι αν δεν είσαι ο καλύτερος (να μην νιώθεις απογοήτευση και απελπισία συγκρίνοντας τις ικανότητές σου με άλλων, που θεωρείς καλύτερους).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
δεν είναι ασημαντος ο αριθμός αλλά οι κονσόλες κερδίζουν τον εμπορικό πόλεμο. εμένα μου αρέσει το total war.hellegennes έγραψε: ↑23 Απρ 2023, 13:2211 εκατομμύρια πωλήσεις έκανε το Civ VI, δεν το λες και ασήμαντο.
ειδικά το shogun . παλιό αλλά τέλειο παιχνίδι
Δελτίο τύπου της Δράσης υπερ της στεγης ψευτομακεδονικου πολιτισμου το 2012, αναδημοσιευμενο στην επισημη σελίδα του Ουρανιου Τοξου http://www.florina.org/news/2012/october06_g.asp
Περιμένω κι άλλες απαντήσεις.hellegennes έγραψε: ↑23 Απρ 2023, 13:23Πρώτον αυτή η ατάκα είναι δική μου. Δεύτερον, είναι πολύ λίγη από μόνη της. Χωρίς ανάλυση είναι ανούσια στην συζήτηση.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑23 Απρ 2023, 13:21Καμμία σχέση.hellegennes έγραψε: ↑23 Απρ 2023, 13:19
Δεν υπάρχει κάτι που να μην ορίζεται από την τύχη. Καταλαβαίνω την σύνδεση με τα ζάρια και τα χαρτιά γιατί οι κινήσεις στο σκάκι είναι προκαθορισμένες. Σωστότερο είναι να πεις ότι η τύχη δεν παίζει ρόλο στο gameplay ή αν θες δεν είναι κομμάτι των κανόνων, όχι ότι δεν παίζει ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού.
Και απλώς υπενθυμίζω τον τίτλο του νήματος.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Το σχεδιο αδελφοποιησης/γκειοποιησης του συγχρονου ανδρα προχωρα ακαθεκτο.
https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
Ναι βρε, θερίζει η αρσενική δομημένη σκέψη στο νήμα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Αντε σε λιγο και μαγειρικη και στο βαθος ραπτικη.
Στο τελος θα γονιμοποιηστε με λεβιεδες αυτοκινητων και πομολα καναπεδων.
Στο τελος θα γονιμοποιηστε με λεβιεδες αυτοκινητων και πομολα καναπεδων.
https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Για πάρα πολλά χρόνια στα σχολεία τα κορίτσια έκαναν μάθημα Οικοκυρικα
Μάθαιναν να ράβουν και να πλέκουν
Ε, ας μάθουν και τα αγόρια τώρα
Ξέχασες το πλέξιμο.
Σε κάθε περίπτωση και τα τρία δεν είναι βίρτουαλ μαγκιά. Ό,τι μαγειρέψεις/ράψεις/πλέξεις αυτό θα φας ή θα φορέσεις.
Δεν είναι φάση "οκ, γάμησα μια λεγεώνα σιδηρόφρακτων ρομπότ ή ημίγυμνων αμαζόνων" στο γκέιμ.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Σε κάθε περίπτωση, μόνον ο Εκπληκτικός είναι εντός θέματος.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Δημοτικα ανοιχτα σημερα
από Space_Passenger » 25 Ιουν 2024, 10:48 » σε Κοινωνικά θέματα - 13 Απαντήσεις
- 284 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Καπετάν Μιχάλης
25 Ιουν 2024, 11:37
-
-
- 1 Απαντήσεις
- 366 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Unicex
08 Ιαν 2025, 01:29
-
-
Νέα δημοσίευση Γράψτε την ιστορία της σχέσης σας με το σκάκι.
από Έκτωρ Φοίνιξ » 28 Φεβ 2025, 23:59 » σε Παιχνίδια - 15 Απαντήσεις
- 864 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ασέβαστος
15 Μαρ 2025, 10:12
-
-
-
Νέα δημοσίευση Θα ήταν ωφέλιμη η αύξηση του ορίου εισόδου στα δημοτικά συμβούλια;
από southern » 24 Απρ 2024, 12:31 » σε Εσωτερική Πολιτική - 26 Απαντήσεις
- 723 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Εμπεδοκλής
24 Απρ 2024, 14:22
-