Υποχρεωτικη Στειρωση
- Υδράργυρος
Re: Υποχρεωτικη Στειρωση
Να δείτε τι πούστηδες είναι οι κυνηγοί, που εγείρουν το θέμα προεκλογικά
- vantono
- Phorum.gr user: vantono
Λολ! Ουτε καταλάθος?Nostalgia έγραψε: ↑28 Απρ 2023, 11:58Προσωπικα δεν γνωριζω κυνηγο που να αμολαει αδεσποτα, τα περισσοτερα αδεσποτα ειναι φιλοζωων που νομιζουν οτι αγοραζουν παιγνιδι για να τους κανει τα γουστα τους. Ο κυνηγος φροντιζει τα σκυλια και μαλιστα πληρωνει καθε χρονο πολλα λεφτα σε τροφες κτηνιατρους κλπ για να εχει ενα υγιες σκυλι εργασιας. Σκατα στην μουρη των "φιλοζωων" που εκτος απο ασχετοι ειναι και μαλακες. "Γαμηθηκαμε να βλεπουμε Ντραχτααρ, Επανιελ Μπρετον, Αιρις Σεττερ και Κουρτσχααρ αδεσποτα", προκειται περι ηλιθιων 1000%, τα μονα αδεσποτα κυνηγετικα που εχω δει ποτε ειναι ο Ελληνικος Ιχνηλατης οπου υπαρχει εδω και αιωνες στην Ελληνικη επαρχια και καθε χωριο ειχε μερικα να περιφερονται εδω και εκατονταδες χρονια.
Ολοι οι κυνηγοί που ηξερα κάποτε, σχεδον καθε μήνα έχαναν απο τουλάχιστον ενα σκυλί τους στο βουνο, και οταν γυρνούσαν πίσω ηταν ε και τί έγινε, μια ωραια Παρασκευούλα να έχουμε! Λες και έχασαν ενα κουμπί απο το παντελόνι τους.
Αυτοι που σου λεω ηταν μονο οι καλοί, οι φιλεύσπλαχνοι φιλόζωοι. Που τα εχαναν καταλάθος και το έπαιρναν εντελως αψήφιστα.
Για τα μουνόπανα του κερατά που τα παρατούσαν επίτηδες ή πετούσαν τα σακάτικα κουτάβια στον κάδο, δεν χρειάζεται να σου μιλήσω καν. Την καραμπίνα στον κώλο και τράβηγμα της σκανδάλης, θελουν αυτοι.
Εγώ νομίζω ότι αυτοί που "πετάνε" σκυλιά παίζουν και στις δύο κατηγορίες.
Και στους κυνηγούς και στους άλλους. Και στα χωριά και στις πόλεις. Και σε όσους θέλουν ζώα για φύλακες ή αγώνες και σε όσους θέλουν ζώα συντροφιάς.
Είναι καθαρά θέμα νοοτροπίας και τίποτα περισσότερο.
Και στους κυνηγούς και στους άλλους. Και στα χωριά και στις πόλεις. Και σε όσους θέλουν ζώα για φύλακες ή αγώνες και σε όσους θέλουν ζώα συντροφιάς.
Είναι καθαρά θέμα νοοτροπίας και τίποτα περισσότερο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
"Γαμηθηκαμε να βλεπουμε Ντραχτααρ, Επανιελ Μπρετον, Αιρις Σεττερ και Κουρτσχααρ αδεσποτα", προκειται περι ηλιθιων 1000%, τα μονα αδεσποτα κυνηγετικα που εχω δει ποτε ειναι ο Ελληνικος Ιχνηλατης οπου υπαρχει εδω και αιωνες στην Ελληνικη επαρχια και καθε χωριο ειχε μερικα να περιφερονται εδω και εκατονταδες χρονια.Υδράργυρος έγραψε: ↑28 Απρ 2023, 12:02Αμολάνε αδέσποτα κάργα. Σκυλιά που δεν τους κάνουνε, κουτάβια από ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες, γέρικα, κλπ. Εκτός και αν μου πεις οτι αυτά που δε θέλουν τα σκοτώνουν οπότε δε συμβάλουν στον πληθυσμό των αδέσποτων. Στην επόμενη στροφή θα καταγγείλουν τους ψευτοφιλόζωους, ενώ αυτοί θα είναι οι πραγματικοί φιλόζωοι. Τεσπα κάποτε πρέπει να γίνει και κάτι με το κυνήγι σε ευρωπαϊκό επίπεδοNostalgia έγραψε: ↑28 Απρ 2023, 11:58Προσωπικα δεν γνωριζω κυνηγο που να αμολαει αδεσποτα, τα περισσοτερα αδεσποτα ειναι φιλοζωων που νομιζουν οτι αγοραζουν παιγνιδι για να τους κανει τα γουστα τους. Ο κυνηγος φροντιζει τα σκυλια και μαλιστα πληρωνει καθε χρονο πολλα λεφτα σε τροφες κτηνιατρους κλπ για να εχει ενα υγιες σκυλι εργασιας. Σκατα στην μουρη των "φιλοζωων" που εκτος απο ασχετοι ειναι και μαλακες. "Γαμηθηκαμε να βλεπουμε Ντραχτααρ, Επανιελ Μπρετον, Αιρις Σεττερ και Κουρτσχααρ αδεσποτα", προκειται περι ηλιθιων 1000%, τα μονα αδεσποτα κυνηγετικα που εχω δει ποτε ειναι ο Ελληνικος Ιχνηλατης οπου υπαρχει εδω και αιωνες στην Ελληνικη επαρχια και καθε χωριο ειχε μερικα να περιφερονται εδω και εκατονταδες χρονια.
Εχετε μεινει στο 1950, πλεον οι κυνηγοι πληρωνουν μερικες χιλιαδες ευρω για να παρουν σκυλια με πεντιγκρι απο καλες γεννες απο εκτροφεις εσωτερικου και εξωτερικου. Δεν αμολανε γερικα σκυλια στα βουνια ουτε να πνιγουν στον νεροχυτη σαν τον Ζηκο, οι οποιες γεννες γινουν δινονται σε αλλους κυνηγους ή τα κρατανε οι ιδιοι. Αρκετα με την ασχετοσυνη των δηθεν φιλοζωων που αγοραζουν απο πετ-σοπ, αν κατι πρεπει να κλεισει ειναι τα πετ-σοπ, αλλα οπως ειπα ειστε τερμα ηλιθιοι και ασχετοι....
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
Και με χοντρό αλάτι μέσα. Και έχουν κάτι κωλάρες οι περισσότεροι...vantono έγραψε: ↑28 Απρ 2023, 12:06Λολ! Ουτε καταλάθος?Nostalgia έγραψε: ↑28 Απρ 2023, 11:58Προσωπικα δεν γνωριζω κυνηγο που να αμολαει αδεσποτα, τα περισσοτερα αδεσποτα ειναι φιλοζωων που νομιζουν οτι αγοραζουν παιγνιδι για να τους κανει τα γουστα τους. Ο κυνηγος φροντιζει τα σκυλια και μαλιστα πληρωνει καθε χρονο πολλα λεφτα σε τροφες κτηνιατρους κλπ για να εχει ενα υγιες σκυλι εργασιας. Σκατα στην μουρη των "φιλοζωων" που εκτος απο ασχετοι ειναι και μαλακες. "Γαμηθηκαμε να βλεπουμε Ντραχτααρ, Επανιελ Μπρετον, Αιρις Σεττερ και Κουρτσχααρ αδεσποτα", προκειται περι ηλιθιων 1000%, τα μονα αδεσποτα κυνηγετικα που εχω δει ποτε ειναι ο Ελληνικος Ιχνηλατης οπου υπαρχει εδω και αιωνες στην Ελληνικη επαρχια και καθε χωριο ειχε μερικα να περιφερονται εδω και εκατονταδες χρονια.
Ολοι οι κυνηγοί που ηξερα κάποτε, σχεδον καθε μήνα έχαναν απο τουλάχιστον ενα σκυλί τους στο βουνο, και οταν γυρνούσαν πίσω ηταν ε και τί έγινε, μια ωραια Παρασκευούλα να έχουμε! Λες και έχασαν ενα κουμπί απο το παντελόνι τους.
Αυτοι που σου λεω ηταν μονο οι καλοί, οι φιλεύσπλαχνοι φιλόζωοι. Που τα εχαναν καταλάθος και το έπαιρναν εντελως αψήφιστα.
Για τα μουνόπανα του κερατά που τα παρατούσαν επίτηδες ή πετούσαν τα σακάτικα κουτάβια στον κάδο, δεν χρειάζεται να σου μιλήσω καν. Την καραμπίνα στον κώλο και τράβηγμα της σκανδάλης, θελουν αυτοι.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Kauldron την 28 Απρ 2023, 12:11, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- vantono
Υδράργυρος έγραψε: ↑28 Απρ 2023, 12:02Αμολάνε αδέσποτα κάργα. Σκυλιά που δεν τους κάνουνε, κουτάβια από ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες, γέρικα, κλπ. Εκτός και αν μου πεις οτι αυτά που δε θέλουν τα σκοτώνουν οπότε δε συμβάλουν στον πληθυσμό των αδέσποτων. Στην επόμενη στροφή θα καταγγείλουν τους ψευτοφιλόζωους, ενώ αυτοί θα είναι οι πραγματικοί φιλόζωοι. Τεσπα κάποτε πρέπει να γίνει και κάτι με το κυνήγι σε ευρωπαϊκό επίπεδοNostalgia έγραψε: ↑28 Απρ 2023, 11:58Προσωπικα δεν γνωριζω κυνηγο που να αμολαει αδεσποτα, τα περισσοτερα αδεσποτα ειναι φιλοζωων που νομιζουν οτι αγοραζουν παιγνιδι για να τους κανει τα γουστα τους. Ο κυνηγος φροντιζει τα σκυλια και μαλιστα πληρωνει καθε χρονο πολλα λεφτα σε τροφες κτηνιατρους κλπ για να εχει ενα υγιες σκυλι εργασιας. Σκατα στην μουρη των "φιλοζωων" που εκτος απο ασχετοι ειναι και μαλακες. "Γαμηθηκαμε να βλεπουμε Ντραχτααρ, Επανιελ Μπρετον, Αιρις Σεττερ και Κουρτσχααρ αδεσποτα", προκειται περι ηλιθιων 1000%, τα μονα αδεσποτα κυνηγετικα που εχω δει ποτε ειναι ο Ελληνικος Ιχνηλατης οπου υπαρχει εδω και αιωνες στην Ελληνικη επαρχια και καθε χωριο ειχε μερικα να περιφερονται εδω και εκατονταδες χρονια.

σωαταNostalgia έγραψε: ↑28 Απρ 2023, 11:58Προσωπικα δεν γνωριζω κυνηγο που να αμολαει αδεσποτα, τα περισσοτερα αδεσποτα ειναι φιλοζωων που νομιζουν οτι αγοραζουν παιγνιδι για να τους κανει τα γουστα τους. Ο κυνηγος φροντιζει τα σκυλια και μαλιστα πληρωνει καθε χρονο πολλα λεφτα σε τροφες κτηνιατρους κλπ για να εχει ενα υγιες σκυλι εργασιας. Σκατα στην μουρη των "φιλοζωων" που εκτος απο ασχετοι ειναι και μαλακες. "Γαμηθηκαμε να βλεπουμε Ντραχτααρ, Επανιελ Μπρετον, Αιρις Σεττερ και Κουρτσχααρ αδεσποτα", προκειται περι ηλιθιων 1000%, τα μονα αδεσποτα κυνηγετικα που εχω δει ποτε ειναι ο Ελληνικος Ιχνηλατης οπου υπαρχει εδω και αιωνες στην Ελληνικη επαρχια και καθε χωριο ειχε μερικα να περιφερονται εδω και εκατονταδες χρονια.
ο νομος εχω την γνωμη πως ειναι χρησιμος - μενει να εφαρμοστει κ να εξαφανιστουν φαινομενα εισαγωγεων - σκυλεμπορων - πετσοπαδικων - εκτροφεων που εχουν τις σκυλες για μηχανες γεννησεων δλδ χρηματων κ ιδιοκτητων ιδιως στις πολεις που αποτελουν την μονιμη πηγη αδεσποτων
η καταταξη των κυνηγετικων στα συντροφιας - εχει βαση δυστυχως γιατι για καθε Μπηγκλ που ειναι στο βουνο αντιστοιχουν δεκαδες κλεισμενα στα διαμερισματα κ για καθε Λαμπραντορ στο βαλτο εκατονταδες στα σαλονια κλπ
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
- vantono
Σωστό και αυτό. Και νομιζω πως εχει γινει. Στη γειτονια μου ολα τα πετσοπάδικα δουλευουν αποκλειστικά και μονο με τροφές και λοιπά είδη κατοικιδίων. Ουτε ψάρι σε γυάλα δεν πουλάνε.Nostalgia έγραψε: ↑28 Απρ 2023, 12:09"Γαμηθηκαμε να βλεπουμε Ντραχτααρ, Επανιελ Μπρετον, Αιρις Σεττερ και Κουρτσχααρ αδεσποτα", προκειται περι ηλιθιων 1000%, τα μονα αδεσποτα κυνηγετικα που εχω δει ποτε ειναι ο Ελληνικος Ιχνηλατης οπου υπαρχει εδω και αιωνες στην Ελληνικη επαρχια και καθε χωριο ειχε μερικα να περιφερονται εδω και εκατονταδες χρονια.Υδράργυρος έγραψε: ↑28 Απρ 2023, 12:02Αμολάνε αδέσποτα κάργα. Σκυλιά που δεν τους κάνουνε, κουτάβια από ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες, γέρικα, κλπ. Εκτός και αν μου πεις οτι αυτά που δε θέλουν τα σκοτώνουν οπότε δε συμβάλουν στον πληθυσμό των αδέσποτων. Στην επόμενη στροφή θα καταγγείλουν τους ψευτοφιλόζωους, ενώ αυτοί θα είναι οι πραγματικοί φιλόζωοι. Τεσπα κάποτε πρέπει να γίνει και κάτι με το κυνήγι σε ευρωπαϊκό επίπεδοNostalgia έγραψε: ↑28 Απρ 2023, 11:58Προσωπικα δεν γνωριζω κυνηγο που να αμολαει αδεσποτα, τα περισσοτερα αδεσποτα ειναι φιλοζωων που νομιζουν οτι αγοραζουν παιγνιδι για να τους κανει τα γουστα τους. Ο κυνηγος φροντιζει τα σκυλια και μαλιστα πληρωνει καθε χρονο πολλα λεφτα σε τροφες κτηνιατρους κλπ για να εχει ενα υγιες σκυλι εργασιας. Σκατα στην μουρη των "φιλοζωων" που εκτος απο ασχετοι ειναι και μαλακες. "Γαμηθηκαμε να βλεπουμε Ντραχτααρ, Επανιελ Μπρετον, Αιρις Σεττερ και Κουρτσχααρ αδεσποτα", προκειται περι ηλιθιων 1000%, τα μονα αδεσποτα κυνηγετικα που εχω δει ποτε ειναι ο Ελληνικος Ιχνηλατης οπου υπαρχει εδω και αιωνες στην Ελληνικη επαρχια και καθε χωριο ειχε μερικα να περιφερονται εδω και εκατονταδες χρονια.
Εχετε μεινει στο 1950, πλεον οι κυνηγοι πληρωνουν μερικες χιλιαδες ευρω για να παρουν σκυλια με πεντιγκρι απο καλες γεννες απο εκτροφεις εσωτερικου και εξωτερικου. Δεν αμολανε γερικα σκυλια στα βουνια ουτε να πνιγουν στον νεροχυτη σαν τον Ζηκο, οι οποιες γεννες γινουν δινονται σε αλλους κυνηγους ή τα κρατανε οι ιδιοι. Αρκετα με την ασχετοσυνη των δηθεν φιλοζωων που αγοραζουν απο πετ-σοπ, αν κατι πρεπει να κλεισει ειναι τα πετ-σοπ, αλλα οπως ειπα ειστε τερμα ηλιθιοι και ασχετοι....
Και απο πετσοπ που εχω περάσει σε αλλες γειτονιες τα τελευταια χρονια, μονο παπαγαλους και πουλια εχω δει να εχουν στη βιτρινα, αντε και κανενα χαμστερ. Απο περιέργεια ειχα μπει μεσα να δω αν εχουν τιποτα σκυλιά και γατιά σε κλουβια, και κανενα δεν ειχε.
"Οπου και να γυρισω το βλεμμα μου βλεπω Μπρακ της Βαιμαρης αδεσποτα"vantono έγραψε: ↑28 Απρ 2023, 12:06Λολ! Ουτε καταλάθος?Nostalgia έγραψε: ↑28 Απρ 2023, 11:58Προσωπικα δεν γνωριζω κυνηγο που να αμολαει αδεσποτα, τα περισσοτερα αδεσποτα ειναι φιλοζωων που νομιζουν οτι αγοραζουν παιγνιδι για να τους κανει τα γουστα τους. Ο κυνηγος φροντιζει τα σκυλια και μαλιστα πληρωνει καθε χρονο πολλα λεφτα σε τροφες κτηνιατρους κλπ για να εχει ενα υγιες σκυλι εργασιας. Σκατα στην μουρη των "φιλοζωων" που εκτος απο ασχετοι ειναι και μαλακες. "Γαμηθηκαμε να βλεπουμε Ντραχτααρ, Επανιελ Μπρετον, Αιρις Σεττερ και Κουρτσχααρ αδεσποτα", προκειται περι ηλιθιων 1000%, τα μονα αδεσποτα κυνηγετικα που εχω δει ποτε ειναι ο Ελληνικος Ιχνηλατης οπου υπαρχει εδω και αιωνες στην Ελληνικη επαρχια και καθε χωριο ειχε μερικα να περιφερονται εδω και εκατονταδες χρονια.
Οτι ενα σκυλι μπορει να χαθει στο βουνο ειναι γεγονος, δεν γνωριζω ομως ουτε εναν να το εχει παρει αψηφιστα σαν κουμπι, διοτι σημαινει οικονομικη χασουρα, απειρες ωρες εκπαιδευσης, και συναισθηματικη απωλεια! Γνωστος μου με 14χρονο Κουρτσχααρ οπου λογω ηλικιας δεν μπορουσε να κυνηγησει, δεν το πεταξε στα σκουπιδια ουτε το παρατησε στο βουνο, το ειχε σπιτι του με τις καλυτερες τροφες για να ζησει λιγο παραπανω. Επαναλαμβανω, δεν ειμαστε στο 1950.
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
Δεν επιτρέπεται πλέον να υπάρχουν στα πετσοπ. Μόνο με παραγγελία από πιστοποιημένο εκτροφέα όπου το πετσοπ μπορεί να μεσολαβήσει για την αγοραπωλησία με τον ενδιαφερόμενο πελάτη στην οποία περίπτωση μπορεί να φυλάξει το ζώο μια-δυο μέρες στο μαγαζί.vantono έγραψε: ↑28 Απρ 2023, 12:16Σωστό και αυτό. Και νομιζω πως εχει γινει. Στη γειτονια μου ολα τα πετσοπάδικα δουλευουν αποκλειστικά και μονο με τροφές και λοιπά είδη κατοικιδίων. Ουτε ψάρι σε γυάλα δεν πουλάνε.
Και απο πετσοπ που εχω περάσει σε αλλες γειτονιες τα τελευταια χρονια, μονο παπαγαλους και πουλια εχω δει να εχουν στη βιτρινα, αντε και κανενα χαμστερ. Απο περιέργεια ειχα μπει μεσα να δω αν εχουν τιποτα σκυλιά και γατιά σε κλουβια, και κανενα δεν ειχε.
Νόμιζα μιλούσατε για υποχρεωτική στείρωση των γυφτων
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!
βασικα απο ''εκτροφεια '' στα σκοπια κ την βουλγαρια δλδJapetus έγραψε: ↑28 Απρ 2023, 12:21Δεν επιτρέπεται πλέον να υπάρχουν στα πετσοπ. Μόνο με παραγγελία από πιστοποιημένο εκτροφέα όπου το πετσοπ μπορεί να μεσολαβήσει για την αγοραπωλησία με τον ενδιαφερόμενο πελάτη στην οποία περίπτωση μπορεί να φυλάξει το ζώο μια-δυο μέρες στο μαγαζί.vantono έγραψε: ↑28 Απρ 2023, 12:16Σωστό και αυτό. Και νομιζω πως εχει γινει. Στη γειτονια μου ολα τα πετσοπάδικα δουλευουν αποκλειστικά και μονο με τροφές και λοιπά είδη κατοικιδίων. Ουτε ψάρι σε γυάλα δεν πουλάνε.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Ελα ρε Αγι, ποσοι κυνηγουν με Μπηγκλ στην Ελλαδα; Μπηγκλ, Σπανιελ (Κοκκερ κλπ), Λαμπραντορ, Γκολντεν Ριτριβερ, Φοξ Τερριε, Δαλματιας, ειναι κυνηγετικες ρατσες οπου στην Ελλαδα δεν παιζουν τοσο, εχουν γινει του καναπε, καμμια αμφιβολια. Ποιντερ, Ντραχτααρ, Κουρτσχααρ, Σεττερ, Γιουρα-Γκεκα, Μπρετον και λιγες ακομα ειναι οι ρατσες που χρησιμοποιουν στο κυνηγι στην Ελλαδα και απο αυτα αδεσποτα δεν βλεπω.Αγις έγραψε: ↑28 Απρ 2023, 12:15σωαταNostalgia έγραψε: ↑28 Απρ 2023, 11:58Προσωπικα δεν γνωριζω κυνηγο που να αμολαει αδεσποτα, τα περισσοτερα αδεσποτα ειναι φιλοζωων που νομιζουν οτι αγοραζουν παιγνιδι για να τους κανει τα γουστα τους. Ο κυνηγος φροντιζει τα σκυλια και μαλιστα πληρωνει καθε χρονο πολλα λεφτα σε τροφες κτηνιατρους κλπ για να εχει ενα υγιες σκυλι εργασιας. Σκατα στην μουρη των "φιλοζωων" που εκτος απο ασχετοι ειναι και μαλακες. "Γαμηθηκαμε να βλεπουμε Ντραχτααρ, Επανιελ Μπρετον, Αιρις Σεττερ και Κουρτσχααρ αδεσποτα", προκειται περι ηλιθιων 1000%, τα μονα αδεσποτα κυνηγετικα που εχω δει ποτε ειναι ο Ελληνικος Ιχνηλατης οπου υπαρχει εδω και αιωνες στην Ελληνικη επαρχια και καθε χωριο ειχε μερικα να περιφερονται εδω και εκατονταδες χρονια.
ο νομος εχω την γνωμη πως ειναι χρησιμος - μενει να εφαρμοστει κ να εξαφανιστουν φαινομενα εισαγωγεων - σκυλεμπορων - πετσοπαδικων - εκτροφεων που εχουν τις σκυλες για μηχανες γεννησεων δλδ χρηματων κ ιδιοκτητων ιδιως στις πολεις που αποτελουν την μονιμη πηγη αδεσποτων
η καταταξη των κυνηγετικων στα συντροφιας - εχει βαση δυστυχως γιατι για καθε Μπηγκλ που ειναι στο βουνο αντιστοιχουν δεκαδες κλεισμενα στα διαμερισματα κ για καθε Λαμπραντορ στο βαλτο εκατονταδες στα σαλονια κλπ
- vantono
Ε τί να λέμε, ακομα και για 'σενα, τον άνθρωπο του 2023 και όχι του 1950, φαίνεται από την προτεραιότητα με την οποία τα έγραψες/κατέταξες στο μπολνταρισμένο, πως πάει το πράγμα.Nostalgia έγραψε: ↑28 Απρ 2023, 12:19"Οπου και να γυρισω το βλεμμα μου βλεπω Μπρακ της Βαιμαρης αδεσποτα"vantono έγραψε: ↑28 Απρ 2023, 12:06Λολ! Ουτε καταλάθος?Nostalgia έγραψε: ↑28 Απρ 2023, 11:58Προσωπικα δεν γνωριζω κυνηγο που να αμολαει αδεσποτα, τα περισσοτερα αδεσποτα ειναι φιλοζωων που νομιζουν οτι αγοραζουν παιγνιδι για να τους κανει τα γουστα τους. Ο κυνηγος φροντιζει τα σκυλια και μαλιστα πληρωνει καθε χρονο πολλα λεφτα σε τροφες κτηνιατρους κλπ για να εχει ενα υγιες σκυλι εργασιας. Σκατα στην μουρη των "φιλοζωων" που εκτος απο ασχετοι ειναι και μαλακες. "Γαμηθηκαμε να βλεπουμε Ντραχτααρ, Επανιελ Μπρετον, Αιρις Σεττερ και Κουρτσχααρ αδεσποτα", προκειται περι ηλιθιων 1000%, τα μονα αδεσποτα κυνηγετικα που εχω δει ποτε ειναι ο Ελληνικος Ιχνηλατης οπου υπαρχει εδω και αιωνες στην Ελληνικη επαρχια και καθε χωριο ειχε μερικα να περιφερονται εδω και εκατονταδες χρονια.
Οτι ενα σκυλι μπορει να χαθει στο βουνο ειναι γεγονος, δεν γνωριζω ομως ουτε εναν να το εχει παρει αψηφιστα σαν κουμπι, διοτι σημαινει οικονομικη χασουρα, απειρες ωρες εκπαιδευσης, και συναισθηματικη απωλεια! Γνωστος μου με 14χρονο Κουρτσχααρ οπου λογω ηλικιας δεν μπορουσε να κυνηγησει, δεν το πεταξε στα σκουπιδια ουτε το παρατησε στο βουνο, το ειχε σπιτι του με τις καλυτερες τροφες για να ζησει λιγο παραπανω. Επαναλαμβανω, δεν ειμαστε στο 1950.
Εγώ απο πιτσιρικος πάντως (μιλάω για τέλη 90s με μέσα 2000, οχι μετεμφυλιακά), οσους κυνηγούς θυμομουνα στο χωριό μου, εχαναν απο ενα σκυλί καθε ΣΚ και μετά χασκογελούσαν στα καφενεία καθώς εξιστορούσαν τη φάση, πνίγοντας τον πονο τους στο τσιπουρο.
Και επαναλαμβάνω, οτι αυτοι ήταν οι Καλοί.
εχεις υποψην σου ποσο κοστιζει ενα κυνηγοσκυλο, σε χρημα και σε χρονο να το εκπαιδευσεις;
εχαναν ενα καθε μηνα, χαλαρα.

μολις ειπες τη μαλακια του μηνα.

To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση 2025 : Υποχρεωτική ασφάλιση σε Ι.Χ. (και ακίνητα; ) από φυσικές καταστροφές
από georgebi » 31 Οκτ 2024, 15:29 » σε Εσωτερική Πολιτική - 7 Απαντήσεις
- 328 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από georgebi
31 Οκτ 2024, 15:52
-
-
-
Νέα δημοσίευση Αλλάζουν όλα στα ποδήλατα: Έρχονται υποχρεωτική ασφάλιση και πινακίδες κυκλοφορίας
από georgebi » 01 Ιουν 2023, 14:14 » σε Κοινωνικά θέματα - 75 Απαντήσεις
- 2576 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Isildur
01 Ιουν 2023, 18:07
-
-
- 39 Απαντήσεις
- 503 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ασέβαστος
03 Φεβ 2025, 18:58
-
-
Νέα δημοσίευση Φάτε γίδια υποχρεωτική ασφάλιση ακινήτων και ειδικό τέλος κλιματικής κρίσης
από Μαδουραίος » 16 Σεπ 2023, 07:33 » σε Εσωτερική Πολιτική - 526 Απαντήσεις
- 11118 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από runner
09 Ιαν 2025, 22:31
-