Δεν είδα να λες κάπου τη γνώμη σου. Αν αυτό προσπαθούσες να κάνεις, οκ.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑06 Μάιος 2023, 12:35Αν δεν μου αρέσει η οποιαδήποτε ιδέα, θα πω τη γνώμη μου. Εσύ τι ζόρι τραβάς από τη στιγμή που δεν σου λέω να μην εκφέρεις τη δική σου;Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑06 Μάιος 2023, 12:32Αν δεν σου αρέσει η ιδέα μη συμμετέχεις, απλό είναι.
Κοστολογημένο πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ
- Dwarven Blacksmith
Re: Κοστολογημένο πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ

Η απάντηση σου είναι αποκαλυπτική και για την κατανόηση της νεοελ πραγματικότητας και για την ευκολία των δύο ιστορικών κομματων να κοροϊδεύουν επί τόσες δεκαετίες τους υπηκόουςgassim έγραψε: ↑06 Μάιος 2023, 12:22Αλήθεια τώρα, την εποχή που καιγόταν η Ελλάδα για τις περικοπές μισθών, επιδομάτων, δώρων απολύσεις κτλ εσύ έβλεπες αύξηση δημόσιων παροχών και πασοκτζηδικες σπατάλες;
Κόπηκαν ας πούμε τα δώρα κι εσύ έλεγες σταματήστε τις σπατάλες κόψτε και τον μισθό Δεκεμβρίου;
Ώστε η πτώχευση ήρθε μόνο από τους μισθούς και τα επιδόματα;
Οπότε η επιπεδωση τους θα έφερνε τον επίγειο παράδεισο;
Το σκυλεμα του κράτους από τα κομματικά τρωκτικά και τους επιχειρηματίες δεν είχε σχέση;
Διότι αυτό άλλαξε για τέσσερα χρόνια και εμφανίστηκαν γιγάντια πλεονασματα
-
Αγαπητο ημερολογιο, πραγματα που εμαθα στο πχορουμ
Επι τροικας δεν επεσαν σημαντικα οι μισθοι και οι συνταξεις
Υπάρχει ακόμα ένα πιο ενδιαφέρον στοιχείο στο συγκεκριμένο νήμα και δεν έχει να κάνει με τις οικονομικές αναλύσεις.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άλπεις, αιώνια χιονισμένα βουνάtalaipwros έγραψε: ↑06 Μάιος 2023, 12:40Αγαπητο ημερολογιο, πραγματα που εμαθα στο πχορουμ
Δηλαδή το διάστημα 2010-2015 είχαμε σκυλεμα του κράτους από κομματικά τρωκτικά και επιχειρηματίες;Beria έγραψε: ↑06 Μάιος 2023, 12:38Η απάντηση σου είναι αποκαλυπτική και για την κατανόηση της νεοελ πραγματικότητας και για την ευκολία των δύο ιστορικών κομματων να κοροϊδεύουν επί τόσες δεκαετίες τους υπηκόους
Το σκυλεμα του κράτους από τα κομματικά τρωκτικά και τους επιχειρηματίες δεν είχε σχέση;
Αναλάμβαναν οι επιχειρηματίες δημόσια έργα κτλ ;
Μεγαλη αληθεια αυτη.Δημοκράτης έγραψε: ↑06 Μάιος 2023, 12:03Για κάποιο λόγο όμως εχασε τις εκλογές και θα τις ξαναχασει σε 2 εβδομάδεςBeria έγραψε: ↑06 Μάιος 2023, 11:51Η τρόικα έδινε τα νομοσχέδια και στους υπουργούς του Σαμαρά να τα πάνε μέχρι τη Βουλή, αλλά η διαχείριση των οικονομικών του κράτους ήταν ακόμα πασοκτζηδικη
Ο Τσακαλώτος, ότι και να λένε οι νεοδημοκρατες, είναι ο πρώτος υπουργός οικονομικών της Γ Ελληνικής Δημοκρατίας που διαχειρίστηκε τα οικονομικά του κράτους με σιδερένιο χέρι.
Και αυτό δεν χωραει αμφισβήτηση
Μάλλον δεν εκτιμάει ο κόσμος τα σιδερένια χέρια
Δηλαδή Βίρνα μου λες ότι οι εθνικοί επιχειρηματίες διαχειρίζονται το 80% των δημοσίων έργων και υπερτιμολογουν ανεξέλεγκτα;gassim έγραψε: ↑06 Μάιος 2023, 12:47Δηλαδή το διάστημα 2010-2015 είχαμε σκυλεμα του κράτους από κομματικά τρωκτικά και επιχειρηματίες;Beria έγραψε: ↑06 Μάιος 2023, 12:38Η απάντηση σου είναι αποκαλυπτική και για την κατανόηση της νεοελ πραγματικότητας και για την ευκολία των δύο ιστορικών κομματων να κοροϊδεύουν επί τόσες δεκαετίες τους υπηκόους
Αυτό μου λες Βίρνα;
Αρχικά θα σου έλεγα να μην απαντάς τις ερωτήσεις με ερωτήσεις.Beria έγραψε: ↑06 Μάιος 2023, 12:52Δηλαδή Βίρνα μου λες ότι οι εθνικοί επιχειρηματίες διαχειρίζονται το 80% των δημοσίων έργων και υπερτιμολογουν ανεξέλεγκτα;gassim έγραψε: ↑06 Μάιος 2023, 12:47Δηλαδή το διάστημα 2010-2015 είχαμε σκυλεμα του κράτους από κομματικά τρωκτικά και επιχειρηματίες;Beria έγραψε: ↑06 Μάιος 2023, 12:38
Η απάντηση σου είναι αποκαλυπτική και για την κατανόηση της νεοελ πραγματικότητας και για την ευκολία των δύο ιστορικών κομματων να κοροϊδεύουν επί τόσες δεκαετίες τους υπηκόους
Αυτό μου λες Βίρνα;
Και δη με άσχετες.
Εντάξει αν εσύ έβλεπες δημόσια έργα εκείνη την περίοδο, πασο
- hellegennes
Αυτό δεν έχει καμμιά λογική. Να εντείνει τους ελέγχους το κράτος και να φτιάξει καλύτερους μηχανισμούς. Δεν γίνεται να πληρώνω περισσότερο την φακή επειδή ο υδραυλικός δεν κόβει απόδειξη.Πρετεντέρης έγραψε: ↑06 Μάιος 2023, 09:57Ο ΦΠΑ παραμένει, γιατί πολύ απλά η Ελλάδα έχει μεγαλύτερη φοροδιαφυγή από τις άλλες χώρες. Για να πάρεις απόδειξη από υδραυλικό και άλλους τεχνικούς φτύνεις αίμα. Την ίδια λογική έχει και ο ΕΝΦΙΑ, δηλαδή φορολογεί ιδιοκτησία που μπορεί να έχει προέλθει από φοροδιαφυγή.hellegennes έγραψε: ↑05 Μάιος 2023, 22:51Έχει όμως δίκιο. Η Ελλάδα π.χ. έχει από τους υψηλότερους αν όχι τον υψηλότερο ΦΠΑ σε προϊόντα ατομικής υγιεινής, συγκεκριμένα σερβιέτες, ταμπόν και πάνες ενηλίκων. Στις περισσότερες χώρες ο ΦΠΑ γι' αυτά τα προϊόντα είναι μεταξύ 5-10%, στην Ελλάδα είναι 24%. Για την ακρίβεια η ΕΕ πέρασε νόμο πριν 15 χρόνια που επιτρέπει στην εξαίρεση αυτών των προϊόντων από τον γενικό ΦΠΑ και πριν λίγο καιρό τον ενημέρωσε και επιτρέπει να μην έχουν καθόλου ΦΠΑ. Κάποιες χώρες προχώρησαν σε περαιτέρω μείωση ή σκέφτονται την κατάργησή του, στην Ελλάδα όμως ούτε κουβέντα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
Δεν βλέπω να νίκησαν σε κάτι. Οι μεν ήταν απρόθυμοι να πάρουν μέτρα αλλά και δεν πούλησαν πουθενά το ότι θα πάρουν σκληρά μέτρα οι δε πουλούσαν παπα ότι δεν θα πάρουν μετρα και ξεπατωσαν τον κόσμο στους φόρους.Beria έγραψε: ↑06 Μάιος 2023, 12:08Η συζήτηση είναι ότι οι αεροβατες νίκησαν κατά κράτος τους ρεαλιστές μέσα στο ίδιο τους το γήπεδο (τα οικονομικά)Δημοκράτης έγραψε: ↑06 Μάιος 2023, 12:03Για κάποιο λόγο όμως εχασε τις εκλογές και θα τις ξαναχασει σε 2 εβδομάδεςBeria έγραψε: ↑06 Μάιος 2023, 11:51
Η τρόικα έδινε τα νομοσχέδια και στους υπουργούς του Σαμαρά να τα πάνε μέχρι τη Βουλή, αλλά η διαχείριση των οικονομικών του κράτους ήταν ακόμα πασοκτζηδικη
Ο Τσακαλώτος, ότι και να λένε οι νεοδημοκρατες, είναι ο πρώτος υπουργός οικονομικών της Γ Ελληνικής Δημοκρατίας που διαχειρίστηκε τα οικονομικά του κράτους με σιδερένιο χέρι.
Και αυτό δεν χωραει αμφισβήτηση
Μάλλον δεν εκτιμάει ο κόσμος τα σιδερένια χέρια
Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε τη σημασία αυτής της αλλαγής, και δεν την καταλαβαίνουν και οι ψηφοφόροι, δεν είναι δικό μου πρόβλημα
Αν οι ζαιοι είχαν βγει με πρόγραμμα ότι θα εφαρμόσουν σκληρά δημοσιονομικα μέτρα να το συζητούσαμε
Σου λέει έπεσαν αλλά σίγουρα θα υπήρχε διαπλοκή αφού...δεξιά.talaipwros έγραψε: ↑06 Μάιος 2023, 12:40Αγαπητο ημερολογιο, πραγματα που εμαθα στο πχορουμ
Και μετά..... αριστερά, άρα έγινε αληθινή οικονομία.
- hellegennes
Φέρ' ειπείν, στην περιοχή μου επί Σαμαρά έγινε ένα έργο που ήταν στην ουσία κάτι πλακόστρωτα που έβαλαν στους δρόμους και το ονόμασαν "βιοκλιματική αναβάθμιση" αν και δεν φύτεψαν ούτε μια παπαρούνα. Ο προϋπολογισμός γι' αυτό το φιάσκο (που έχει ήδη ρημάξει) ήταν 3 εκατομμύρια. Δεν ξέρω τι υπερβάσεις είχε όταν ολοκληρώθηκε.
Όπως και να 'χει, η δημοσιονομική διαχείριση του κράτους είναι ένα πολύπλοκο πράγμα, δεν εξαντλείται σε μισθούς και συντάξεις ούτε όλα γίνονται ωραία και καλά με περικοπές σε μισθούς. Η ΝΔ του Σαμαρά έκανε καταστροφική διαχείριση, παρά το δεύτερο πακέτο διάσωσης που έλαβε και το PSI· πήγαινε ολοταχώς για τρίτο πακέτο και τρίτο μνημόνιο. Το μόνο έξυπνο που έκανε στην διαχείρισή του ο Σαμαράς ήταν που άφησε στον Τσίπρα την καυτή πατάτα, αλλά αυτό ήταν έξυπνο μόνο όσο αφορούσε το κόμμα του, όχι την χώρα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
O Τσιπρας αν κανει ακομα ενα 0/2 θα παραιτηθει απο αρχηγος του ακροαριστερου μορφωματος?
Θα εχει φτασει με τα προηγουμενα 0/4
Στις ποσες ηττες θα νιωσει την τσιπα να παραιτηθει?
Θα εχει φτασει με τα προηγουμενα 0/4
Στις ποσες ηττες θα νιωσει την τσιπα να παραιτηθει?
Για το αν πηγαίναμε ή όχι για τρίτο μνημόνιο επί Σαμαρά είναι κάτι για το οποίο μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε.hellegennes έγραψε: ↑06 Μάιος 2023, 14:17Φέρ' ειπείν, στην περιοχή μου επί Σαμαρά έγινε ένα έργο που ήταν στην ουσία κάτι πλακόστρωτα που έβαλαν στους δρόμους και το ονόμασαν "βιοκλιματική αναβάθμιση" αν και δεν φύτεψαν ούτε μια παπαρούνα. Ο προϋπολογισμός γι' αυτό το φιάσκο (που έχει ήδη ρημάξει) ήταν 3 εκατομμύρια. Δεν ξέρω τι υπερβάσεις είχε όταν ολοκληρώθηκε.
Όπως και να 'χει, η δημοσιονομική διαχείριση του κράτους είναι ένα πολύπλοκο πράγμα, δεν εξαντλείται σε μισθούς και συντάξεις ούτε όλα γίνονται ωραία και καλά με περικοπές σε μισθούς. Η ΝΔ του Σαμαρά έκανε καταστροφική διαχείριση, παρά το δεύτερο πακέτο διάσωσης που έλαβε και το PSI· πήγαινε ολοταχώς για τρίτο πακέτο και τρίτο μνημόνιο. Το μόνο έξυπνο που έκανε στην διαχείρισή του ο Σαμαράς ήταν που άφησε στον Τσίπρα την καυτή πατάτα, αλλά αυτό ήταν έξυπνο μόνο όσο αφορούσε το κόμμα του, όχι την χώρα.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι επί ΣΥΡΙΖΑ όντως πήγαμε και ότι η δημοσιονομική πολιτική καθορίστηκε υπό την εποπτεία των θεσμών.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Κοστολογημένο πρόγραμμα Νέας Δημοκρατίας
από Μαδουραίος » 07 Μάιος 2023, 09:53 » σε Εσωτερική Πολιτική - 0 Απαντήσεις
- 281 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Μαδουραίος