Κάτσε ρε κοπέλα μου γιατί σε χάνω.ksk έγραψε: ↑08 Μάιος 2023, 15:41Τι φταίνε τα Μυστήρια αν εσυ έπεσες σεΠασιφάη έγραψε: ↑08 Μάιος 2023, 01:19Κοπελιά, μην μου το πας γύρω- γύρω με μύστες και μυημένους. Τα έχω φάει στη μάπα όλα αυτά, χρόνια τώρα.ksk έγραψε: ↑08 Μάιος 2023, 01:12
Θα γνωρίζεις βεβαίως για τους μυημένους φιλοσόφους και τι έλεγαν...
Όσο για τις πεποιθήσεις μια χαρά μίλησε ο Παρμενιδης...κι αυτός μυημένος.
Πέραν όμως αυτών ας μιλήσουμε για την λογική η οποία πεθαίνει με το σβήσιμο των νευρώνων και μετά τι Πασιφαη; Ποιος ξέρει μέρα τι ακολουθεί;
Και για να συνεχίσω από το νήμα του Ηρακλείτου ας παραθέσω κάτι και από αυτόν...
Κι αυτός μυημένος.
Επί του συγκεκριμένου που λες πως είναι δοξασία, έχεις να μου το τεκμηριώσεις κάπως;Τεκμηριώσω; Δλδ να κάνω επίκληση στην λογική;Τίσι δὴ μαντεύεται Ἡράκλειτος ὁ Ἐφέσιος; νυκτιπόλοις, μάγοις, βάκχοις, λήναις, μύσταις· τούτοις ἀπειλεῖ τὰ μετὰ θάνατον, τούτοις μαντεύεται τὸ πῦρ· τὰ γὰρ νομιζόμενα κατ᾽ ἀνθρώπους μυστήρια ἀνιερωστὶ μυεῦεται.
Εδώ ο μέγας νομοθέτης της λογικής ο Αριστοτελης ( κάνω επίκληση στην αυθεντια) είπε ή μάλλον πρέπει αυτό το απόσπασμα του Αριστοτελη να το μετέφερε ο Μιχάηλ Ψελλος στα γραπτά του (νομίζω)
ήτοιοὐ μαθεῖν τι δεῖν ἀλλὰ παθεῖν καὶ διατεθῆναιΌ Νους μαθαίνει και η Ψυχή παθαίνει.Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ.
Λέω στον Γιώργη πως οι μετενσαρκώσεις και οι λοιπές μπαρούφες, είναι δοξασίες και βασίζονται κυρίως στην άγνοια των ανθρώπων να εξηγήσουν, διότι ένεκα φόβου, τα ιερατεία τους μπόλιασαν με την προοπτική να τους έχουν εσαεί ''δεμένους''.
Έρχεσαι εσύ και μου λες πως η δική μου πεποίθηση είναι μια ακόμη δοξασία. Σε ρωτώ γιατί, μου απαντάς με μύστες, αποφθέγματα και όταν σου ζητώ να μου τεκμηριώσεις το ''λάθος'' μου, μου απαντάς με...Αριστοτέλη.
Ό,τι να'ναι.
Καπάκι σκάει το μπολνταρισμένο, αλλά φοβάμαι να ρωτήσω διότι θα περιπλέξουμε ακόμη περισσότερο τα πράγματα.
Μια φορά, μια φορά να απαντήσεις με σαφήνεια θέλω. Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο. Για πάμε, κάνε μια προσπάθεια.