Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑15 Ιαν 2023, 22:03
No problem. Μόλις το είδα το πρώτο επ και μου άρεσε. Πολύ εισαγωγικό, αλλά καλές ερμηνείες από τους δύο κύριους χαρακτήρες που εισήγαγε. Δεν ξέρω να πω πόσο πιστό είναι στο βιβλίο.
Στο τεχνικό σκέλος το είδα μέσω του WeTV app στη smart tv. Ήταν στην αρχική σελίδας της εφαρμογής οπότε δεν χρειάστηκε καν να το ψάξω, έβαλε αυτόματα αγγλικούς υπότιτλους χωρίς να κάνω κάτι, η ποιότητα εικόνας ήταν καλή, και διέκοψε μόνο 3 φορές για διαφημίσεις των 5 δευτερολέπτων (της Cosmote GO).
Είδα το πρώτο, ζόρικο τελικά. Τίποτα αξιόλογο οπτικά, έχει το ίδιο πρόβλημα με κάποια ινδικά big budget ότι φαίνεται να προσπαθεί να κάνει reverse engineer δυτικά κινηματογραφικά πρότυπα χωρίς κάποιο ιδιαίτερο ενοποιητικό όραμα, π.χ. πάρε ψυχεδελικό shaky cam στα transitions από FMV παιχνίδι των 90ς γιατί έτσι, συν κλασικούς ερασιτεχνισμούς όπως ξεκάρφωτα dutch angles επειδή κάποιος απλά δεν ξέρει πως να κάνει ενδιαφέρον ένα πλάνο. Γενικά ξενίζει.
Πέρα από την δημοσιοϋπαλληλική σκηνοθεσία στα θετικά ότι έβαλαν λεφτά και overall έχει κάποια ποιότητα η παραγωγή, μου άρεσε το αρχηγείο - μουσείο φυσικής ιστορίας. Λίγα μπορώ να πω για την ηθοποιία, πέρα από ότι φαίνεται να έχουμε τελείως στερεοτυπικούς ρόλους μέχρι στιγμής, οπότε και για οσκαρικούς ηθοποιούς να πρόκειται δεν θα φαινόταν ακόμα.
Σεναριακά αρκετά στην αρχή ακόμα, φαίνεται να ακολουθεί πιστά το πρώτο βιβλίο, με αποτέλεσμα να θυμάμαι πράγματα που είχα διαγράψει από τη μνήμη μου τελειώνοντας το, όπως το inciting incident με τους επιστήμονες που αυτοκτονούν μαζικά. Στο βιβλίο ο λόγος που το κάνουν δεν βγάζει ιδιαίτερο νόημα, εκτός και αν έχεις πολύ ιδιοσυγκρατική κοσμοθεωρία για το πως λειτουργούν οι άνθρωποι, ή παράξενα ιδεολογικά κολλήματα, περιμένω να δω πως θα το πιάσουν.
Το εισαγωγικό κεφάλαιο με την κατακρεούργηση των διανοούμενων επί πολιτιστικής επανάστασης του Μάο λάμπει διά της απουσίας του, άλλα μπορεί να θέλουν να το πάνε πακέτο με τον χαρακτήρα της Ye Wenjie που προς το παρόν κινείται παρασκηνιακά. Γενικά κρίμα να κόψουν το μόνο πειστικό motivation για χαρακτήρα στο βιβλίο

Εκνευριστική η προβολή στο youtube σε smart tv, έχει διαφημίσεις κάθε πέντε λεπτά.