Δεν είναι διαφορά "ισχύος" είναι διαφορετικές ιδιότητες. Η μία είναι απλός πολίτης που πήγε να υποστηρίξει το κόμμα της, ο άλλος είναι πρόεδρος κόμματος και αρχηγός της κυβέρνησης.foscilis έγραψε: ↑16 Μάιος 2023, 09:22Και οι δύο είναι μέλη αντίπαλων κομμάτων, με διαφορετικές βαθμίδες.hellegennes έγραψε: ↑16 Μάιος 2023, 02:04
Ο ένας είναι αρχηγός της παράταξης κι ο άλλος μέλος του κόμματος, ούτε καν βουλευτής.
Η λογική ότι η "διαφορά ισχύος" σε απαλάσσει από την υποχρέωση να μην είσαι αλητάμπουρας είναι κλασικός woke μεταμοντερνισμός "ναι τη βίασαν και μετά έσκαψαν την κοιλιά της και ξεκόλλησαν τα έντερα αλλά αυτοί είναι ταλαίπωροι πρόσφυγες με σκούρο δέρμα ενώ αυτή μια προνομιούχος λευκή".
πάει καλά το άτομο ρε παιδιά?
- hellegennes
Re: πάει καλά το άτομο ρε παιδιά?
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Γιατί; Τον έβρισε; Δεν του είπε καλημέρα; Όχι, δεν του έδωσε το χέρι, που είναι ένδειξη συμφωνίας, κατανόησης, θέρμης και χαράς. Ένδειξη σεβασμού και πολιτισμού είναι να πεις καλημέρα, όχι να πεις "χαίρομαι πολύ που σε βλέπω από κοντά", που είναι η χειραψία.Ναύτης έγραψε: ↑16 Μάιος 2023, 09:27Ναι ρε συ Χέλλη κι επίσης, μια που μιλάμε για τον ΠΘ της χώρας, ότι ανεξάρτητα από πρόσωπα, σέβεσαι τους θεσμούς. Καθώς έχει πει κι ο Πουλικάκος: "η αλητεία θέλει ευγένεια, ειδεμή είσαι απλώς τσόγλανος".hellegennes έγραψε: ↑16 Μάιος 2023, 02:04Ο ένας είναι αρχηγός της παράταξης κι ο άλλος μέλος του κόμματος, ούτε καν βουλευτής. Από πού κι ως πού να του δώσεις το χέρι; Για να δείξεις ότι "είσαι πολιτισμένος";
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Θες να το συζητήσουμε κι αυτό; Κανένα πρόβλημα. Ε, λες ακυριές. Το σχόλιό σου ήταν 100% άστοχο και προσβλητικό. Εντάξει; Ικανοποιημένος;Bic έγραψε: ↑16 Μάιος 2023, 13:38ΟΚ τζουτζούκο, ό,τι πεις. Απλά, κάτι τέτοιους "κανόνες" που θέτεις να τους θυμάσαι και στο μέλλον...hellegennes έγραψε: ↑16 Μάιος 2023, 02:05Κατάλαβα τι είπες αλλά το θεωρώ τόσο άκυρο που προτιμώ να σχολιάσω αυτό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Το "καλύτερα να μού κοπεί το χέρι", πού το κατατάσσεις;hellegennes έγραψε: ↑16 Μάιος 2023, 13:59Γιατί; Τον έβρισε; Δεν του είπε καλημέρα; Όχι, δεν του έδωσε το χέρι, που είναι ένδειξη συμφωνίας, κατανόησης, θέρμης και χαράς. Ένδειξη σεβασμού και πολιτισμού είναι να πεις καλημέρα, όχι να πεις "χαίρομαι πολύ που σε βλέπω από κοντά", που είναι η χειραψία.Ναύτης έγραψε: ↑16 Μάιος 2023, 09:27Ναι ρε συ Χέλλη κι επίσης, μια που μιλάμε για τον ΠΘ της χώρας, ότι ανεξάρτητα από πρόσωπα, σέβεσαι τους θεσμούς. Καθώς έχει πει κι ο Πουλικάκος: "η αλητεία θέλει ευγένεια, ειδεμή είσαι απλώς τσόγλανος".hellegennes έγραψε: ↑16 Μάιος 2023, 02:04
Ο ένας είναι αρχηγός της παράταξης κι ο άλλος μέλος του κόμματος, ούτε καν βουλευτής. Από πού κι ως πού να του δώσεις το χέρι; Για να δείξεις ότι "είσαι πολιτισμένος";
- hellegennes
Στην απάντηση απέναντι στην απρέπεια του πρωθυπουργού να θέλει σαν τον καρνάβαλο να κάνει σόου "πολιτισμού" κάνοντας την γύρα στα περίπτερα αντιπάλων του, για να δείξει πόσο ανώτερος άνθρωπος είναι. Καλημέρα πάντως τού είπαν.Ναύτης έγραψε: ↑16 Μάιος 2023, 14:01Το "καλύτερα να μού κοπεί το χέρι", πού το κατατάσσεις;hellegennes έγραψε: ↑16 Μάιος 2023, 13:59Γιατί; Τον έβρισε; Δεν του είπε καλημέρα; Όχι, δεν του έδωσε το χέρι, που είναι ένδειξη συμφωνίας, κατανόησης, θέρμης και χαράς. Ένδειξη σεβασμού και πολιτισμού είναι να πεις καλημέρα, όχι να πεις "χαίρομαι πολύ που σε βλέπω από κοντά", που είναι η χειραψία.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- Phorum.gr user: πατησιωτης
Κακώς πήγε ο Μητσοτάκης να τους χαιρετήσει.Αυτή η ιστορία γίνεται από το 1981 που έλεγε ο Ράλλης "δεν θέλω ου" στους συγκεντρωμένους που γιούχαραν όταν ακουγόταν το όνομα του Παπανδρέου.
Λέω ακυριές εγώ, επειδή απλά επισημαίνω το πιο χαρακτηριστικό σου γνώρισμα (πολλά χρόνια τώρα), να λες κάτι και στη συνέχεια να βγάζεις ένα σκασμό κανόνες "γιατί αυτό που είπα ισχύει και τέλος!"; Πες ρε φίλε "έτσι το νιώθω εγώ, άμα μου έδινε το χέρι οποιοσδήποτε θα τον έγραφα" και φτάνει. Ο ένας είναι κομματάρχης κι η άλλη κομματόσκυλο, άρα να ένας κανόνας για να στηρίξω τη θέση μου. Η χειραψία σημαίνει κάτι πολύ συγκεκριμένο και όχι καλημέρα, άρα να άλλος ένας κανόνας να στηρίξω τη θέση μου. Δεν τον έβρισε, απλά του είπε "να μου κοπεί το χέρι" (που όπως κι αν το δει κανείς είναι χειρότερο από βρισιά), κι αυτό κανόνας. Και συνεχώς ανακαλύπτουμε νέους γιουνιβέρσαλ κανόνες, όπως συνήθως δηλαδή.hellegennes έγραψε: ↑16 Μάιος 2023, 14:00Θες να το συζητήσουμε κι αυτό; Κανένα πρόβλημα. Ε, λες ακυριές. Το σχόλιό σου ήταν 100% άστοχο και προσβλητικό. Εντάξει; Ικανοποιημένος;Bic έγραψε: ↑16 Μάιος 2023, 13:38ΟΚ τζουτζούκο, ό,τι πεις. Απλά, κάτι τέτοιους "κανόνες" που θέτεις να τους θυμάσαι και στο μέλλον...hellegennes έγραψε: ↑16 Μάιος 2023, 02:05
Κατάλαβα τι είπες αλλά το θεωρώ τόσο άκυρο που προτιμώ να σχολιάσω αυτό.
Αλλά όπως είπα και πιο πριν, θα περιμένω κάποια στιγμή που θα γράψεις κάτι που αφορά θεσμούς, πολίτες, συμπεριφορά, πολιτισμό και που ο τότε κανόνας σου θα είναι εντελώς αντίστροφος. Και θα σου το θυμίσω, να ξες.
Επίσης, να πω εδώ ότι πολύ εύκολα προσβάλλεσαι τελευταία. Με το παραμικρό, και κύριως (αυτή η εντύπωση μου έχει δημιουργηθεί τουλάχιστον) όταν δεν έχεις κάτι χειροπιαστό να πεις για να αποδείξεις ότι έχεις δίκιο.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 

όταν έχεις πνιγεί στο σκατό και έρχεται ο βοθρατζής άντε να το δεχτώ πως σημαίνει "χαίρομαι πολύ που σε βλέπω από κοντά".όταν φεύγει τι σημαίνει?είναι μια συμβολική κίνηση σαν να προσπαθείς να τον κρατήσεις,ότι θα σου λείψει,τι?hellegennes έγραψε: ↑16 Μάιος 2023, 13:59Ένδειξη σεβασμού και πολιτισμού είναι να πεις καλημέρα, όχι να πεις "χαίρομαι πολύ που σε βλέπω από κοντά", που είναι η χειραψία.
- hellegennes
Πάντα αυτό σημαίνει. Πάντα σημαίνει "χαίρω πολύ", συδνυάζεται δε με την φράση αυτή ή ένα απλό "χάρηκα". Ποτέ δεν σήμαινε το οξύμωρο "μπορεί να σε σιχαίνομαι αλλά σου εύχομαι καλή επιτυχία".nowhere έγραψε: ↑16 Μάιος 2023, 14:33όταν έχεις πνιγεί στο σκατό και έρχεται ο βοθρατζής άντε να το δεχτώ πως σημαίνει "χαίρομαι πολύ που σε βλέπω από κοντά".όταν φεύγει τι σημαίνει?είναι μια συμβολική κίνηση σαν να προσπαθείς να τον κρατήσεις,ότι θα σου λείψει,τι?hellegennes έγραψε: ↑16 Μάιος 2023, 13:59Ένδειξη σεβασμού και πολιτισμού είναι να πεις καλημέρα, όχι να πεις "χαίρομαι πολύ που σε βλέπω από κοντά", που είναι η χειραψία.
Αντιθέτως, η ανταπόδοση καλημέρας είναι ένδειξη πολιτισμού γιατί ακόμα κι αν σιχαίνεσαι κάποιον είναι ανθρώπινο να μην χαίρεσαι με κακά συμβάντα στην προσωπική του ζωή και η καλημέρα είναι ευχή για το αντίθετο. Δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος αλλά ας μην το αναλύσουμε παραπάνω.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Επειδή υπονοείς ότι συμφώνησα γιατί αφορούσε τον Μητσοτάκη και την ΝΔ, που με κατατάσσει στα κομματόσκυλα που κρίνουν το οποιοδήποτε ζήτημα αφορά την πολιτική με βάση ποια πλευρά υποστηρίζω ή συμπαθώ. Και άκυρο είναι αυτό, το έχω αποδείξει πολλάκις, αλλά και προσβλητικό.
Ελπίζω να είναι σαφές τώρα και να καταλάβεις πόσο άσκοπη ήταν αυτή η ανάλυση που έκανες.
Και για να τελειώνουμε με το συγκεκριμένο, δεν επινοώ κανέναν κανόνα, είναι ακριβώς έτσι. Η χειραψία σημαίνει αυτό, συνοδεύεται από λεκτική έκφραση χαράς και χαμόγελο και δεν το επινόησα εγώ αλλά χιλιάδες χρόνια ανθρώπινης επικοινωνίας. Επιπροσθέτως, ποτέ δεν αντιστρέφω τίποτα. Συνέχεια το λες αυτό ότι θα μου θυμίσεις κάτι αλλά χίλια χρόνια να περιμένεις δεν θα χρειαστεί να μου θυμίσεις τίποτα γιατί είμαι εξαιρετικά συνεπής σ' αυτά που εκφράζω, δεν είμαι 16 χρονών. Συνεχίζεις να μου αποδίδεις πράγματα που δεν ισχύουν.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Ευχή και κατάρα σας δίνω , αφότου απέλθω: κόψτε ,σας παρακαλώ, την αμερικανιά "καλή συνέχεια" , μου τρυπάει τα μηνίγγια.
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
"το χαίρω πολύ" ξέρεις δεν σημαίνει ότι έχεις σταλήθεια κάποια τρελή χαρά που προσπαθείς να εκφράσεις,απλά διευκολύνει την συνύρπαξη,όταν και όπου πρέπει να υπάρχει,πολύ περισσότερο από ένα σάλτα γαμήσουhellegennes έγραψε: ↑16 Μάιος 2023, 16:49Πάντα αυτό σημαίνει. Πάντα σημαίνει "χαίρω πολύ", συδνυάζεται δε με την φράση αυτή ή ένα απλό "χάρηκα". Ποτέ δεν σήμαινε το οξύμωρο "μπορεί να σε σιχαίνομαι αλλά σου εύχομαι καλή επιτυχία".
Αντιθέτως, η ανταπόδοση καλημέρας είναι ένδειξη πολιτισμού γιατί ακόμα κι αν σιχαίνεσαι κάποιον είναι ανθρώπινο να μην χαίρεσαι με κακά συμβάντα στην προσωπική του ζωή και η καλημέρα είναι ευχή για το αντίθετο. Δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος αλλά ας μην το αναλύσουμε παραπάνω.
Με φίλο και συνάδελφο φιλόλογο είχαμε κόψει την καλημέρα πρωί περιμένοντας...............τον προαστιακό.nowhere έγραψε: ↑16 Μάιος 2023, 17:20"το χαίρω πολύ" ξέρεις δεν σημαίνει ότι έχεις σταλήθεια κάποια τρελή χαρά που προσπαθείς να εκφράσεις,απλά διευκολύνει την συνύρπαξη,όταν και όπου πρέπει να υπάρχει,πολύ περισσότερο από ένα σάλτα γαμήσουhellegennes έγραψε: ↑16 Μάιος 2023, 16:49Πάντα αυτό σημαίνει. Πάντα σημαίνει "χαίρω πολύ", συδνυάζεται δε με την φράση αυτή ή ένα απλό "χάρηκα". Ποτέ δεν σήμαινε το οξύμωρο "μπορεί να σε σιχαίνομαι αλλά σου εύχομαι καλή επιτυχία".
"Σύρε γαμήσου" ήταν ο φιλικός χαιρετισμός αντί για καλημέρα

-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Σκοτώθηκε άτομο στο λούνα πάρκ σου? Κανένα πρόβλημα.
από Kauldron » 30 Αύγ 2024, 13:39 » σε Κοινωνικά θέματα - 7 Απαντήσεις
- 227 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Kauldron
01 Σεπ 2024, 13:44
-
-
- 129 Απαντήσεις
- 4304 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Garcia
11 Μαρ 2025, 17:19
-
-
Νέα δημοσίευση Σας πάει ΤΡΟΛΛΕΫ το ποντκαστάκι.
από Kauldron » 27 Μάιος 2024, 00:36 » σε Εσωτερική Πολιτική - 0 Απαντήσεις
- 152 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Kauldron
27 Μάιος 2024, 00:36
-
-
-
Νέα δημοσίευση τι παει να πει αμελια ανηλικου ?
από jackie Daniels » 19 Ιαν 2025, 14:48 » σε Κοινωνικά θέματα - 0 Απαντήσεις
- 86 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από jackie Daniels
19 Ιαν 2025, 14:48
-