Το 2023 οι εν λόγω δεν προκαλούν καν φόβο γιατί είναι η καθημερινότητα.Φοβάμαι
Φοβάμαι
τους ανθρώπους που εφτά χρόνια
έκαναν πως δεν είχαν πάρει χαμπάρι
και μια ωραία πρωία –μεσούντος κάποιου Ιουλίου–
βγήκαν στις πλατείες με σημαιάκια κραυγάζοντας
«Δώστε τη χούντα στο λαό».
Φοβάμαι τους ανθρώπους
που με καταλερωμένη τη φωλιά
πασχίζουν τώρα να βρουν λεκέδες στη δική σου.
Φοβάμαι τους ανθρώπους
που σου 'κλειναν την πόρτα
μην τυχόν και τους δώσεις κουπόνια
και τώρα τους βλέπεις στο Πολυτεχνείο
να καταθέτουν γαρίφαλα και να δακρύζουν.
Φοβάμαι τους ανθρώπους
που γέμιζαν τις ταβέρνες
και τα 'σπαζαν στα μπουζούκια
κάθε βράδυ
και τώρα τα ξανασπάζουν
όταν τους πιάνει το μεράκι της Φαραντούρη
και έχουν και «απόψεις».
Φοβάμαι τους ανθρώπους
που άλλαζαν πεζοδρόμιο όταν σε συναντούσαν
και τώρα σε λοιδορούν
γιατί, λέει, δεν βαδίζεις στον ίσιο δρόμο.
Φοβάμαι, φοβάμαι πολλούς ανθρώπους.
Φέτος φοβήθηκα ακόμα περισσότερο.
Μανώλης Αναγνωστάκης
Το ποίημα «Φοβάμαι» γράφτηκε τον Νοέμβρη του 1983 και δημοσιεύτηκε στην εφημ. Αυγή.
Διονύσης Σαββόπουλος - Ελπίζω σε μια αυτοδυναμία της Να.Δ
Re: Διονύσης Σαββόπουλος - Ελπίζω σε μια αυτοδυναμία της Να.Δ
Επανάληψις μήτηρ πάσης μαθήσεως.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Μου έκανε μάθημα με το κομπινεζόν και χαλαρή ρόμπα από πάνω ενώ μπαινόβγαιναν οι κόρες (16 και 17 χρονών) επίσης με εσώρουχα. Επίσης μου έλεγε πράγματα όπως "μη γίνεις ναυτικός σαν τον άντρα μου, προχθές πήρε τηλέφωνο μέσα στα άγρια χαράματα ότι έπιασαν Μανίλα, ξέρεις τι δύσκολο που είναι μια γυναίκα μόνη της μέχρι το τέλος του χρόνου που έρχεται;"Στύγιος έγραψε: ↑17 Μάιος 2023, 15:49Τι διαβάζω ρε πστ μου;foscilis έγραψε: ↑17 Μάιος 2023, 15:29Έχω κάνει 6 χρόνια πιάνο και 2 θεωρία. Σιγά και την πυρηνική φυσική. Το μόνο που μετανιώνω είναι που δε γάμησα την πιανίστα και τις κόρες της μαζί γιατί ήμουν πολύ μικρός για να διαβάσω τα σημάδια.sys3x έγραψε: ↑17 Μάιος 2023, 15:20
Μαν εντελώς φιλικά, δεν έχεις ιδέα περί τίνος πρόκειται, και δεν μιλώ μόνον για τον Σαββόπουλο και τα πόσα αηδιαστικά πράγματα έχει κάνει.
Κράτα το στην άκρη του μυαλού σου αυτό και συνέχισε να έχεις άποψή, σιγά, όλοι έχουν άποψή, δεν είναι τίποτα σπουδαίο, σπουδαίο είναι να έχεις τουλάχιστον μια ελαφριά επίγνωση της άγνοιας που σε διακατέχει.
Επίσης επειδή συζητάμε για συγκεκριμένους ισχυρισμούς συγκεκριμένου κειμένου, σε διαβεβαιώ πως όταν ο Σαββόπουλος στο 'Αγγελος Εξάγγελος' λέει "Συνθέτης: Bob Dylan" και ο Ανδρουλιδάκης λέει "το έκλεψε" σημαίνει ο Ανδρουλιδάκης είναι μαλάκας.
Πρέπει να με θεωρούν και οι τρεις τους αδερφή.
-
- Phorum.gr user: πατησιωτης
talaipwros έγραψε: ↑17 Μάιος 2023, 16:00αυτο το πραμα κυριοι ειναι η αριστεραΤζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: ↑17 Μάιος 2023, 15:58Πέρα πό την βαρύνουσα άποψη για την πολιτική, μην ξεχνούμε πόσο τεράστιος καλλιτέχνης είναι ο Νιονιος.
https://www.stontoixo.com/2017/07/blog-post_14.html?m=1
Kαι αυτό.
-
Ο άνθρωπος που έγραψε το χειρότερο τραγούδι στην ιστορία της μουσικής για να ψηφίσουμε Μητσοτάκη το 90, τώρα στηρίζει τον γιο του. Τρομερή έκπληξη.
Προσωπικά δεν κατανοώ γιατί αποτελεί άξιο σχολιασμού, πόσων μάλλον έκπληξης. Για να μην παρεξηγηθώ πάντως, σοβαροι δεξιοί υπάρχουν, βλέπε Ξαρχάκο η Χατζιδάκις πχ. Ανθρωοη με δυνατή προσωπικότητα, και προσωπικό λόγο, πέρα από οποίες πολιτικές προτιμήσεις. Ο Σαββόπουλος έχει αποδείξει εδώ και καιρό πως είναι ένα θλιβερό κομματόσκυλο, βλέπε διαμαρτυρίες καλλιτεχνών, και τον ρουφιάνικο του ρόλο. Εκεί ήταν το χειρότερο, κι εκεί αξίζει να κατακριθει. Τα αυτονόητα , προσωπικά μου είναι αδιάφορα. Χάρη του κάνουμε.
Προσωπικά δεν κατανοώ γιατί αποτελεί άξιο σχολιασμού, πόσων μάλλον έκπληξης. Για να μην παρεξηγηθώ πάντως, σοβαροι δεξιοί υπάρχουν, βλέπε Ξαρχάκο η Χατζιδάκις πχ. Ανθρωοη με δυνατή προσωπικότητα, και προσωπικό λόγο, πέρα από οποίες πολιτικές προτιμήσεις. Ο Σαββόπουλος έχει αποδείξει εδώ και καιρό πως είναι ένα θλιβερό κομματόσκυλο, βλέπε διαμαρτυρίες καλλιτεχνών, και τον ρουφιάνικο του ρόλο. Εκεί ήταν το χειρότερο, κι εκεί αξίζει να κατακριθει. Τα αυτονόητα , προσωπικά μου είναι αδιάφορα. Χάρη του κάνουμε.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
Με τετοια άρθρα σαν το σημερινό απ το έγκυρο
ieidiseis.gr
βλέπω και τον Νιονιο να δεχτεί την παρέμβαση του Ρουβίκωνα
https://www.ieidiseis.gr/parapolitika/1 ... a-katantia

βλέπω και τον Νιονιο να δεχτεί την παρέμβαση του Ρουβίκωνα
https://www.ieidiseis.gr/parapolitika/1 ... a-katantia

看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎.....

SpoilerShow
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..
ΑΞΙΟΣfoscilis έγραψε: ↑17 Μάιος 2023, 16:04Μου έκανε μάθημα με το κομπινεζόν και χαλαρή ρόμπα από πάνω ενώ μπαινόβγαιναν οι κόρες (16 και 17 χρονών) επίσης με εσώρουχα. Επίσης μου έλεγε πράγματα όπως "μη γίνεις ναυτικός σαν τον άντρα μου, προχθές πήρε τηλέφωνο μέσα στα άγρια χαράματα ότι έπιασαν Μανίλα, ξέρεις τι δύσκολο που είναι μια γυναίκα μόνη της μέχρι το τέλος του χρόνου που έρχεται;"Στύγιος έγραψε: ↑17 Μάιος 2023, 15:49Τι διαβάζω ρε πστ μου;foscilis έγραψε: ↑17 Μάιος 2023, 15:29
Έχω κάνει 6 χρόνια πιάνο και 2 θεωρία. Σιγά και την πυρηνική φυσική. Το μόνο που μετανιώνω είναι που δε γάμησα την πιανίστα και τις κόρες της μαζί γιατί ήμουν πολύ μικρός για να διαβάσω τα σημάδια.
Επίσης επειδή συζητάμε για συγκεκριμένους ισχυρισμούς συγκεκριμένου κειμένου, σε διαβεβαιώ πως όταν ο Σαββόπουλος στο 'Αγγελος Εξάγγελος' λέει "Συνθέτης: Bob Dylan" και ο Ανδρουλιδάκης λέει "το έκλεψε" σημαίνει ο Ανδρουλιδάκης είναι μαλάκας.
Πρέπει να με θεωρούν και οι τρεις τους αδερφή.

Ήμαρτον Κύριε και το πονηρόν ενώπιον σου εποίησα

Ρε 'συ Λίβρα.Libre arbitre έγραψε: ↑17 Μάιος 2023, 13:38.
https://www.kathimerini.gr/culture/5624 ... mokratias/
Διονύσης Σαββόπουλος: Ελπίζω σε μια αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας
Συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και στον Παύλο Τσίμα παραχώρησε ο σημαντικός μουσικοσυνθέτης Διονύσης Σαββόπουλος, στη διάρκεια της οποίας μίλησε για την πρόσφατη περιπέτεια υγείας που αντιμετώπισε, τα καλλιτεχνικά του σχέδια αλλά και τις επικείμενες εκλογές της 21ης Μαΐου.
«Λύσσαξε το διαδίκτυο, με παίρνανε τηλέφωνο άνθρωποι που είχαν να μου μιλήσουν για δεκαετίες», ανέφερε για την περιπέτεια της υγείας του. «Αυτή τη φορά ήταν βαρύς ο κορωνοϊός, με πυρετό και δύσπνοια» αποκάλυψε, περιγράφοντας την επίπονη εμπειρία του από τη νοσηλεία. «Είναι μια παράξενη εμπειρία αυτή η οποία έζησα», κατέληξε.
«Παρακολουθώ με ενδιαφέρον το χιπ-χοπ και το ραπ γιατί εκεί υπάρχει ταύτιση λέξεων και ήχου» ανέφερε ο Διονύσης Σαββόπουλος σε άλλο σημείο της συνέντευξης του εκτιμώντας ότι μελλοντικά «το ραπ θα γίνει κάτι πολύ ποιητικό».
Σε σχέση με την εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου, ο Διονύσης Σαββόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι «η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου έχει πάρει την απόφαση του», ενώ τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ της Νέας Δημοκρατίας: «Ελπίζω σε μια αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας», είπε χαρακτηριστικά.
...
Αφού δεν είσαι Έλληνας, τί ασχολείσαι με τα δικά μας πολιτικά θέματα?
- Sid Vicious
Ποιές διαμαρτυρίες, ποιών καλλιτεχνών;
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
Ειδικώς αυτοί ήταν οι αγαπημένοι των αριστεροκάτηδων διαταραγμένων αυριανιστών.Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: ↑17 Μάιος 2023, 16:06Ο άνθρωπος που έγραψε το χειρότερο τραγούδι στην ιστορία της μουσικής για να ψηφίσουμε Μητσοτάκη το 90, τώρα στηρίζει τον γιο του. Τρομερή έκπληξη.

Αυτοί ακριβώς είστε και αυτοί ακριβώς θα παραμείνετε.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑17 Μάιος 2023, 16:17Ειδικώς αυτοί ήταν οι αγαπημένοι των αριστεροκάτηδων διαταραγμένων αυριανιστών.Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: ↑17 Μάιος 2023, 16:06Ο άνθρωπος που έγραψε το χειρότερο τραγούδι στην ιστορία της μουσικής για να ψηφίσουμε Μητσοτάκη το 90, τώρα στηρίζει τον γιο του. Τρομερή έκπληξη.
Moνο που τωρα το ΠΑΣΟΚ στη θεση του ΠΑΣΟΚ ειστε εσεις και ο Σαββοπουλος επισης μεταγραφη απο το ΠΑΣΟΚ ειναι.
.
Είπε το ασπόνδυλο οφα.Αρίστος έγραψε: ↑17 Μάιος 2023, 16:19Moνο που τωρα το ΠΑΣΟΚ στη θεση του ΠΑΣΟΚ ειστε εσεις και ο Σαββοπουλος επισης μεταγραφη απο το ΠΑΣΟΚ ειναι.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑17 Μάιος 2023, 16:17Ειδικώς αυτοί ήταν οι αγαπημένοι των αριστεροκάτηδων διαταραγμένων αυριανιστών.Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: ↑17 Μάιος 2023, 16:06Ο άνθρωπος που έγραψε το χειρότερο τραγούδι στην ιστορία της μουσικής για να ψηφίσουμε Μητσοτάκη το 90, τώρα στηρίζει τον γιο του. Τρομερή έκπληξη.
.
Άσε μας καημένε.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
Δεν είχε προσπαθήσει προεκλογικά ο κουλης να εκμεταλλεύτει πολιτικάντικα διαμαρτυρίες καλλιτεχνών για την αεπι νομίζω, οι μουσικοί είπαν ότι είναι άθλιο, με πρώτο τον δεξιό Ξαρχάκο, και ο Σαββόπουλος έλεγε δεν είναι αυτός ο χρόνος να κάνουμε κριτική, μην χαλάσει την προεκλογική καμπάνια του κουλή; ο άνθρωπος είναι κομματόσκυλο, δεν είναι απλά δεξιός. Και γενικά δεν εγλυφε και τον Σημίτη τόσα χρόνια, θα το ξεχάσουμε; και κάτι γλοιώδεις εθνικιστικες αηδίες με την Ελλάδα που πρέπει να τη φυλάμε σαν κοριτσάκι στην καρδιά μας, όταν έκαναν κριτική κιτρινιαρικη λαικιστικη σε μια σκηνοθέτη πως τάχα κακοποιούσε παιδιά, και ο ραφαηλιδης του τα έχωσε εκ της δύσεως σαν φωσιλις; μιλάμε για φαιδρη προσωπικότητα, που κατάφερε να μπλέξει και την εξουσιαστική του ρουφιάνια με την μουσική, και έβγαζε κάτι αηδίες τύπου Μητσοτάκ.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: ↑17 Μάιος 2023, 16:24Δεν είχε προσπαθήσει προεκλογικά ο κουλης να εκμεταλλεύτει πολιτικάντικα διαμαρτυρίες καλλιτεχνών για την αεπι νομίζω, οι μουσικοί είπαν ότι είναι άθλιο, με πρώτο τον δεξιό Ξαρχάκο, και ο Σαββόπουλος έλεγε δεν είναι αυτός ο χρόνος να κάνουμε κριτική, μην χαλάσει την προεκλογική καμπάνια του κουλή; ο άνθρωπος είναι κομματόσκυλο, δεν είναι απλά δεξιός. Και γενικά δεν εγλυφε και τον Σημίτη τόσα χρόνια, θα το ξεχάσουμε; και κάτι γλοιώδεις εθνικιστικες αηδίες με την Ελλάδα που πρέπει να τη φυλάμε σαν κοριτσάκι στην καρδιά μας, όταν έκαναν κριτική κιτρινιαρικη λαικιστικη σε μια σκηνοθέτη πως τάχα κακοποιούσε παιδιά, και ο ραφαηλιδης του τα έχωσε εκ της δύσεως σαν φωσιλις; μιλάμε για φαιδρη προσωπικότητα, που κατάφερε να μπλέξει και την εξουσιαστική του ρουφιάνια με την μουσική, και έβγαζε κάτι αηδίες τύπου Μητσοτάκ.

Κλασσικός ζαίικος λόγος. Καταπέλτης.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎.....

SpoilerShow
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..
Με το μαλακό παίδες, εκτίθετε την ιντελεκτουέλ αυθεντικότητα
του είδους.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Γιατί είναι επικίνδυνη η αυτοδυναμία της ΝΔ;
από Γάταρος » 22 Μάιος 2023, 16:56 » σε Εσωτερική Πολιτική - 156 Απαντήσεις
- 5063 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης
25 Μάιος 2023, 15:28
-
-
-
Νέα δημοσίευση Κουλης: Εκλογές και τον Αυγουστο αν δεν εχουμε αυτοδυναμια
από George_V » 07 Ιουν 2023, 00:45 » σε Εσωτερική Πολιτική - 88 Απαντήσεις
- 3462 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από George_V
08 Ιουν 2023, 16:12
-
-
-
Νέα δημοσίευση Τι πρέπει να ψηφίσουμε για να μην έχει αυτοδυναμία το Κουλόπαιδο
από taxalata xalasa » 25 Μάιος 2023, 03:16 » σε Εσωτερική Πολιτική - 464 Απαντήσεις
- 13273 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Saliveros
25 Ιουν 2023, 10:15
-
-
- 8 Απαντήσεις
- 414 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Κλεομένης Γ
13 Φεβ 2025, 18:42