Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
-
Bazoomba
- Phorum.gr user: Bazoomba
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Bazoomba » 22 Μάιος 2023, 13:38
Maspoli έγραψε: ↑22 Μάιος 2023, 13:37
Στύγιος έγραψε: ↑22 Μάιος 2023, 13:21
EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑22 Μάιος 2023, 13:04
Το ΚΚΕ δε θέλει να κυβερνήσει. Το είπε ο ίδιος ο Κουτσιουμπας. Θέλει να ωριμάσουν οι συνθήκες αργά και βασανιστικά όπως το Τζακ Ντανιελς στα βαρέλια του Τενεσί.

Τα γελάκια από κάποιον που προφανώς πείστηκε από το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΝΙΚΗ.
Για να ξέρουμε ποιος ειρωνεύεται και γελά με τί.

ΓΑΛΗ έγραψε: ↑09 Φεβ 2021, 16:09
Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
-
Στύγιος
- Phorum.gr user: C'est fini
από Στύγιος » 22 Μάιος 2023, 13:40
Maspoli έγραψε: ↑22 Μάιος 2023, 13:37
Στύγιος έγραψε: ↑22 Μάιος 2023, 13:21
Το ΚΚΕ δε θέλει να κυβερνήσει. Το είπε ο ίδιος ο Κουτσιουμπας. Θέλει να ωριμάσουν οι συνθήκες αργά και βασανιστικά όπως το Τζακ Ντανιελς στα βαρέλια του Τενεσί.

Τα γελάκια από κάποιον που προφανώς πείστηκε από το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΝΙΚΗ.
Για να ξέρουμε ποιος ειρωνεύεται και γελά με τί.
Έλα ρε χαλάρωσε, πλάκα κάνουμε. Αν παρεξήγησες , ζητώ συγγνώμη.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος
Στύγιος την 22 Μάιος 2023, 13:40, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
EKPLIKTIKOS
από EKPLIKTIKOS » 22 Μάιος 2023, 13:40
Maspoli έγραψε: ↑22 Μάιος 2023, 13:31
Νίκες και κατακτήσεις τα λαϊκά στρώματα τις επιτυγχάνουν όταν διεκδικούν και πιέζουν τις κυβερνήσεις και την τάξη που έχει την εξουσία. Όχι όταν αναθέτουν λευκές επιταγές σε τύπους που τους φαντάζονται ως μάγους/μεσσίες.
Αν θες να λες αλήθειες δεν χρειάζεται να λες το "το ΚΚΕ δεν θέλει να κυβερνήσει", χρειάζεται να πεις "εγώ τρέμω μήπως ξεβολευτώ και αναλάβω πραγματικά κάποιες ευθύνες και κόστος"
Εγώ έχω τις δικές μου ευθύνες. Που είναι η οικογένειά μου, η δουλειά μου. Προφανώς και θέλω κάποιον να με εκπροσωπεί όσο εγώ κάνω τη δουλειά μου, κάτι που θα είναι η δουλειά του, και θα μπορώ να τον ανακαλεσω αν δεν την κάνει καλά, όπως θα συμβεί κ σε μένα αν δεν την κάνω καλά.
Αν το ΚΚΕ μάχεται για τα συμφέροντά μου, καλώς να στηριχθεί. Αν τα συμφέροντα μου είναι η έξοδος από ΕΕ, ΝΑΤΟ κτλ, ας το κάνει. Κάτι παραπάνω να δώσω, δεν υπάρχει. Αυτό μπορεί να το κάνει ένας φοιτητής ενδεχομένως. Η ωρίμανση μέχρι να υπάρξει αταξικη κοινωνία ή κλίμα επανάστασης δεν είναι για μένα φίλε. Είναι γι αυτούς που έχουν 3 ζωές να ζήσουν. Εγώ θέλω λύση στα προβλήματά μου τώρα.
-
taliban
- Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας
από taliban » 22 Μάιος 2023, 13:41
3f3k έγραψε: ↑22 Μάιος 2023, 13:02
Εν όψει της λαίλαπας που έρχεται για την επομενη 4ετία, το ΚΚΕ είναι μονόδρομος.
Το μόνο κόμμα που θα κάνει πραγματική αντιπολίτευση για 4 χρόνια και το μόνο κόμμα που
αν οργανωθούμε όλοι μπορεί να ακυρώσει νομοσχέδια στον δρόμο και τους χώρους δουλειάς.
Αν του χρόνου φέρει η ΝΔ μείωση συντάξεων και μισθών, ποιο ειναι το μονο κόμμα που
μπορεί να βγάλει τον κόσμο στο δρόμο και να αντισταθεί πραγματικά σε κάτι τέτοιο; Το ΚΚΕ.
Και περιμένετε φυσικά πρώτα την ''λαίλαπα'' για να κατεβάσετε τον κόσμο στον δρόμο αφού μπορείτε...να ακυρώσετε στην πράξη τα νομοσχέδια.
Τώρα ας πούμε δεν είναι η κατάλληλη στιγμή

Ε ρε γλέντια....

-
Maspoli
από Maspoli » 22 Μάιος 2023, 13:49
EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑22 Μάιος 2023, 13:40
Εγώ έχω τις δικές μου ευθύνες. Που είναι η οικογένειά μου, η δουλειά μου. Προφανώς και θέλω κάποιον να με εκπροσωπεί όσο εγώ κάνω τη δουλειά μου, κάτι που θα είναι η δουλειά του, και θα μπορώ να τον ανακαλεσω αν δεν την κάνει καλά, όπως θα συμβεί κ σε μένα αν δεν την κάνω καλά.
Αν το ΚΚΕ μάχεται για τα συμφέροντά μου, καλώς να στηριχθεί. Αν τα συμφέροντα μου είναι η έξοδος από ΕΕ, ΝΑΤΟ κτλ, ας το κάνει. Κάτι παραπάνω να δώσω, δεν υπάρχει. Αυτό μπορεί να το κάνει ένας φοιτητής ενδεχομένως. Η ωρίμανση μέχρι να υπάρξει αταξικη κοινωνία ή κλίμα επανάστασης δεν είναι για μένα φίλε. Είναι γι αυτούς που έχουν 3 ζωές να ζήσουν. Εγώ θέλω λύση στα προβλήματά μου τώρα.
Το οχτάωρο που δουλεύεις, η άδεια που παίρνεις κι άλλα θεσπίστηκαν με αγώνες. Κι αυτοί που τότε αγωνίστηκαν για να πιέσουν και να αναγκάσουν τις κυβερνήσεις να το θεσμοθετήσουν, δεν ήταν χωρίς οικογένειες. Κι εκείνοι λύση στα προβλήματά τους ήθελαν, δεν είχαν τρεις ζωές να ζήσουν. Το ότι εσύ απολαμβάνεις εκείνων τους κόπους δεν σημαίνει ότι οι νίκες έρχονται επειδή θα διαλέξεις κάποιον ατσίδα για πρωθυπουργό.
-
3f3k
- Phorum.gr user: letryf
από 3f3k » 22 Μάιος 2023, 13:57
taliban έγραψε: ↑22 Μάιος 2023, 13:41
Εν όψει της λαίλαπας που έρχεται για την επομενη 4ετία, το ΚΚΕ είναι μονόδρομος.
Το μόνο κόμμα που θα κάνει πραγματική αντιπολίτευση για 4 χρόνια και το μόνο κόμμα που
αν οργανωθούμε όλοι μπορεί να ακυρώσει νομοσχέδια στον δρόμο και τους χώρους δουλειάς.
Αν του χρόνου φέρει η ΝΔ μείωση συντάξεων και μισθών, ποιο ειναι το μονο κόμμα που
μπορεί να βγάλει τον κόσμο στο δρόμο και να αντισταθεί πραγματικά σε κάτι τέτοιο; Το ΚΚΕ.
Και περιμένετε φυσικά πρώτα την ''λαίλαπα'' για να κατεβάσετε τον κόσμο στον δρόμο αφού μπορείτε...να ακυρώσετε στην πράξη τα νομοσχέδια.
Τώρα ας πούμε δεν είναι η κατάλληλη στιγμή

Ε ρε γλέντια....

Εγω ψηφίζω ΚΚΕ σταθερά από το 2009. Σιγα μη περίμενα την αποτυχία της σοσιαλδημοκρατίας για να αντιδράσω. Τώρα είναι η ώρα να οργανωθούμε στις γραμμές της αντίστασης. Έρχονται μαύρα χρόνια και μόνο ο ίδιος ο λαός μπορεί να σώσει ότι σώζεται. Κανένας "ηγετης" δε θα σας σώσει.
-
3f3k
- Phorum.gr user: letryf
από 3f3k » 22 Μάιος 2023, 14:00
micmic έγραψε: ↑22 Μάιος 2023, 13:28
Αν του χρόνου φέρει η ΝΔ μείωση συντάξεων και μισθών, ποιο ειναι το μονο κόμμα που μπορεί να βγάλει τον κόσμο στο δρόμο και να αντισταθεί πραγματικά σε κάτι τέτοιο; Το ΚΚΕ.
Ακύρωσε το ΚΚΕ κάτι κατά την τελευταία τετραετία της ΝΔ; Άλλο αν αντιστάθηκε. Πέτυχε όμως κάτι στην πράξη; Ακύρωσε κάποιο νομοσχέδιο πχ;
efood, ναυτεργάτες, πανεπιστημιακή αστυνομία καποιες νίκες που μου έρχονται στο μυαλό.
-
Maspoli
από Maspoli » 22 Μάιος 2023, 14:04
Γαληνός έγραψε: ↑22 Μάιος 2023, 13:09
Maspoli έγραψε: ↑22 Μάιος 2023, 12:26
Να σε ρωτήσω κάτι φίλε;
Θεωρείς πως είχες φύγει ποτέ;
Η αλήθεια είναι πως όχι, δεν είχα φύγει...
Αλλά θα ήθελα πολιτικές περισσοτερο τυπου Σάντερς ή Παπαγιαννάκη σε μια συνασπισμενη κεντροαριστερά- αριστερά.
Βέβαια εκλογικά έχω ψηφίσει: απο 1 φορά: ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΠΑΣΟΚ, λευκό Λ, αποχη και δυο φορες Τσίπρα
Στο κόμμα του πασοκ όμως έχω ψηφίσει 3 φορες για εκλογή προεδρου.
Τα κομμουνιστικά τα αφησα στα 17 μου.
Για λίγο μ-λ, μετά πασοκ και μετά.... Σπίτι μου.. (ως φοιτητής)
Ο Σάντερς δεν έχει εφαρμόσει καμία πολιτική. Ούτε ο Παπαγιαννάκης εφάρμοσε όσο ζούσε. Αν ζούσε βέβαια, θα ήταν σε κάτι όπως η ΔΗΜΑΡ το 2010-2015. Που νομίζω δεν είχες ψηφίσει αλλά και δε μπορώ να φανταστώ τι κατάφερε από τις πολιτικές που μπορεί να έχεις στο νου σου.
Τέλος πάντων, θεωρώ ότι είστε κάποιοι εντελώς άδικοι απέναντι στον Τσίπρα ως πρόσωπο όταν παραδέχεστε ότι η πολιτική σας δράση ήταν μια ψήφος (κι αυτή όχι σταθερή) ή το σπίτι σου... Ούτε κερδίζονται, ούτε αλλάζουν πράγματα έτσι.
-
talaipwros
από talaipwros » 22 Μάιος 2023, 14:06
wirth έγραψε: ↑22 Μάιος 2023, 12:58
Αυτοί που βολεύονται με ΝΔ ως επί το πλείστον είναι
- Οι έχοντες περιουσία. Μέχρι 4.8 εκ ευρώ γονική παροχή τζάμπα
- Οι ιδιώτες γιατροί και τα ιδιωτικά νοσοκομεία
- Οι ιδιοκτήτες φροντιστήριων, ιδιωτικοί φορείς προσόντων, εκδότες φροντιστήριακών βιβλίων
- Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, κολέγια κτλ
- Ενέργεια, μονοπώλια
-Υψηλό συνταξιούχοι
Δηλαδή ακριβώς ανάποδα από τις προτασεις του Ανδρουλάκη για ισχυρό ΕΣΎ, δημόσιο σχολείο, εκδημοκρατισμος της ενέργειας, νέο ΕΚΑΣ για τους συνταξιούχους των 400 ευρώ. .
Όλα αυτά σε συνδυασμό με τα πελατειακα δίκτυα με συμμετοχή βουλευτών, περιφερειακων συμβούλων, δημοτικών συμβούλων, τοπικών συμβούλων στηρίζουν πολλές φορές την ανομία και αυτό μεταφράζεται σε ψήφους.
πρωτο κομμα στις ηλικιες 17-24 η ΝΔ
παξιμαδακι με το κονιακακι θεμε;
-
Στύγιος
- Phorum.gr user: C'est fini
από Στύγιος » 22 Μάιος 2023, 14:09
talaipwros έγραψε: ↑22 Μάιος 2023, 14:06
- Οι ιδιοκτήτες φροντιστήριων, ιδιωτικοί φορείς προσόντων, εκδότες φροντιστήριακών βιβλίων
- Ενέργεια, μονοπώλια
-Υψηλό συνταξιούχοι
Δηλαδή ακριβώς ανάποδα από τις προτασεις του Ανδρουλάκη για ισχυρό ΕΣΎ, δημόσιο σχολείο, εκδημοκρατισμος της ενέργειας, νέο ΕΚΑΣ για τους συνταξιούχους των 400 ευρώ. .
Όλα αυτά σε συνδυασμό με τα πελατειακα δίκτυα με συμμετοχή βουλευτών, περιφερειακων συμβούλων, δημοτικών συμβούλων, τοπικών συμβούλων στηρίζουν πολλές φορές την ανομία και αυτό μεταφράζεται σε ψήφους.
Όντως, εκεί απέτυχε ο Σύριζα και το ΚΚΕ κι είναι η πικρή αλήθεια.
-
micmic
- Phorum.gr user: micmic
από micmic » 22 Μάιος 2023, 14:10
- Ενέργεια, μονοπώλια
-Υψηλό συνταξιούχοι
Εντάξει, αν βολεύονται ΟΝΤΩΣ το 40% των ψηφοφόρων, τότε καλά έκαναν και ψήφισαν ΝΔ. Αλλά θυμάμαι συχνά αυτό που είχε πει ο Μποδοσάκης: "Αν εγώ και ο εργάτης μου ψηφίζουμε το ίδιο κόμμα, τότε ο ένας από τους δυο μας είναι ηλίθιος. Και εγώ έχω αποδείξει ότι δεν είμαι".
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
-
George_V
- Phorum.gr user: George_V
από George_V » 22 Μάιος 2023, 14:12
Green Dragon έγραψε: ↑22 Μάιος 2023, 13:15
George_V έγραψε: ↑22 Μάιος 2023, 12:13
Τι θα γυρίσουμε πάλι στα 80s? ΠΑΣΟΚ κοπάνα και το μαλλί αφάνα?
Aν είναι έτσι να πάρουμε όλο το πακέτο.
Μουσική, μόδα, hairstyles κτλ.
Μπορεί να ήμουν μπέμπης τότε και να μην τα έζησα από πρώτο χέρι αλλά όταν αργότερα γνώρισα την μουσική των '80s, την λάτρεψα!

Τη θυμαμαι περίπου ειμου 8 χρόνων το 1989 και μου άρεσε πολύ.
Έκτοτε είμαι φαν της μουσικής 80s.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
-
wirth
από wirth » 22 Μάιος 2023, 14:33
talaipwros έγραψε: ↑22 Μάιος 2023, 14:06
- Ενέργεια, μονοπώλια
-Υψηλό συνταξιούχοι
17-24 ότι πει ο μπαμπάς η μαμά
Εντάξει λίγο υπερβολικό αυτό που έγραψα πάντως στις οικογένειες που ψηφίζουν ΝΔ δεν χάνονται ψήφοι εύκολα.
Φοβάστε λίγο το ΠΑΣΟΚ η μου φαίνεται;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος
wirth την 22 Μάιος 2023, 14:40, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
-
Γαληνός
από Γαληνός » 22 Μάιος 2023, 14:36
Maspoli έγραψε: ↑22 Μάιος 2023, 14:04
Τέλος πάντων, θεωρώ ότι είστε κάποιοι εντελώς άδικοι απέναντι στον Τσίπρα ως πρόσωπο όταν παραδέχεστε ότι η πολιτική σας δράση ήταν μια ψήφος (κι αυτή όχι σταθερή) ή το σπίτι σου... Ούτε κερδίζονται, ούτε αλλάζουν πράγματα έτσι.
Ο Τσίπρας στα πλαισια του τρίτου μνημονίου μετά το δικό του ναι... Στρωθηκε στην δουλειά και πετυχε αρκετά. Η χώρα έφτασε κοντά στην φάση της ανάκαμψης.
Όμως έχασε. Έπρεπε να φυγει τι 2019 με το κεφάλι ψηλά ή να κάνει αυτοκριτική και να αναθεωρήσει το κόμμα του προγραμματικα για το πως θα διαχειριστεί την επερχόμενη ανάκαμψη με άλλο προγραμμα.
Δυστυχώς κυριάρχησε ο αντικαθεστωτικος λόγος, το γαμιεται και η γραμμή πολακη για κλέφτες και απατεώνες.
Με όποιον μίλησα για ανυοκαθεστωτικη ψήφο μου λεγε ναι... να φυγει ο Μητσοτάκης για να έρθει το καθεστώς Τσίπρα... Λυπάμαι, δεν θα παρω μου λέγανε...
“A bird doesn’t sing because it has an answer, it sings because it has a song.”—Joan Walsh Anglund
-
Prince Imrahil
από Prince Imrahil » 22 Μάιος 2023, 14:48
Η αλήθεια είναι ότι ο Ανδρουλάκης δεν εμπνέει, γι αυτό και άλλωστε μετά το κάζο του ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε τόσους πολλούς όσους θα περίμενε κανείς αν μας λέγανε το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ πριν από δύο μέρες.
Εντούτοις, βλέποντας λίγο την εικόνα των αντιπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ αντίστοιχα, δεν θα μου έκανε εντύπωση να γίνει ένα αξιοσημείωτο ντου στο ΠΑΣΟΚ, ακόμα και στο διάστημα του ενός μήνα μέχρι τις εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ έχει επιβάλλει πλέον δίλημμα και έχει μπει με έναν αέρα θετικής ατζέντας, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει καταπονημένος, ηττημένος και νευρικός.
Δεδομένου ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο ηγεσίας του Τσίπρα, όλος ο κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ είναι επιεικά τραγικός, χαιρετίζω μία συσπείρωση της κεντροαριστεράς γύρω από το ΠΑΣΟΚ και όχι πίσω από το ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει πιο βιώσιμο αυτή τη χρονική στιγμή.
-
-
- 23 Απαντήσεις
- 756 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ερμής
01 Δεκ 2024, 18:09
-
-
- 2 Απαντήσεις
- 206 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Aitwlos
06 Μάιος 2024, 00:02
-
-
- 28 Απαντήσεις
- 772 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Maspoli
07 Σεπ 2024, 11:17
-
-
- 5 Απαντήσεις
- 303 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Aitwlos
07 Απρ 2024, 23:57
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.