Ευτυχώς όμως μας έμειναν οι οικογένειες του κυρίου Μητσοτάκη και του κυρίου Καραμανλή, κάτι είναι κι αυτό μωρέ.Saliveros έγραψε: ↑27 Μάιος 2023, 21:37Δίχως φυσικά να υπονοώ ότι οι συντάκτες των (π.χ. ειδησεογραφικών) ιστοσελίδων είναι κανονικοί δημοσιογράφοι, στα "σοβαρότερα", "εγκυρότερα" κλπ sites δεν υπάρχει σχεδόν καμία δημοσίευση δίχως ανατριχιαστικά λάθη: γραμματικά, συντακτικά, λεκτικά και πάει λέγοντας.
Αφελώς θεώρησα αποκλειστικά υπεύθυνους τους -προφανώς αγράμματους- συντάκτες, που δεν κάνουν κάν τον κόπο να ξανα-διαβάσουν τα άρθρα τους. Αλλά η Διεύθυνση; Δεν ελέγχει έστω στοιχειωδώς το τι γράφεται εκεί μέσα; Δεν ενοχλείται;
Μπα!
Έστειλα ένα σχετικό e-mail στο (αν θυμάμαι καλά) in.gr. Με γράψανε.
Η καλαισθησία έχει πεθάνει για πάντα στην Ελλάδα.
Newspeak
Re: Newspeak
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
Όντως; Πρώτη φορά το ακούω...Λοξίας έγραψε: ↑27 Μάιος 2023, 22:30Είχα ανοίξει θέμα ακριβώς για αυτές τις μετοχές (που δεν υπάρχουν στην σημερινή γραμματική).
Διότι σε μία αναμονή τηλεφωνικής γραμμής άκουσα: "είστε ο καλούντας με αριθμό 3, παρακαλώ περιμένετε".
Αν θυμάμαι καλά, ήταν ο hellegennes που το είχε αιτιολογήσει ως σωστό.

ποταμοῖς τοῖς αὐτοῖς ἐμβαίνομέν τε καὶ οὐκ ἐμβαίνομεν, εἶμέν τε καὶ οὐκ εἶμεν.
Σαλ, αγόρασε ένα καινούργιο ποντίκι και μην ξανακλέψεις από τον Yochanan.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
Τους έστειλες μήνυμα, για να διορθώσουν την λέξη;Saliveros έγραψε: ↑27 Μάιος 2023, 22:43Λοξίας έγραψε: ↑27 Μάιος 2023, 22:30Είχα ανοίξει θέμα ακριβώς για αυτές τις μετοχές (που δεν υπάρχουν στην σημερινή γραμματική).
Διότι σε μία αναμονή τηλεφωνικής γραμμής άκουσα: "είστε ο καλούντας με αριθμό 3, παρακαλώ περιμένετε".
Ακριβώς το ίδιο άκουσα κι εγώ προ μηνός σε μια προσπάθειά μου να μιλήσω με ανθρώπινο ον στην ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ.
Τους έστειλα e-mail και μου απάντησαν ότι θα μελετήσουν το θέμα και θα με ενημερώσουν.
Δεν με ενημέρωσαν και ξέχασα να τηλεφωνήσω ξανά για να δω αν το διόρθωσαν.
Να απευθυνθώ στον hellegennes;
Φοβάμαι ότι θα μου το κλίνει (Ο καλούντας - Η καλούντα - Το καλούντι)
Αυτή η σύγχιση της κατάληξης των επιθέτων (πολύ συχνή αφού χάθηκε η τρίτη κλίση στα ουσιαστικά), μοιάζει με την σύγχιση των μετοχών, όπου ακούς: "η συζήτηση θεωρείται λήξαν" , επειδή έιχαν ακούσει πως "το ζήτημα θεωρείται λήξαν"...Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑27 Μάιος 2023, 22:36Ναι το πιστεύω. Απλά δε βγάζει κανένα διαισθητικό νόημα αυτό, να είναι θυληκό επίθετο αυτό το πράγμα.Λοξίας έγραψε: ↑27 Μάιος 2023, 22:25Η λέξη "ευγενής" είναι ήδη επίθετο (τριγενές και δικατάληκτο) και προσδιορίζει το ουσιαστικό "άμιλλα" (και τα δύο θηλυκού γένους, όπως αρμόζει γραμματικά). Δεν μπορεί το θηλυκό επίθετο "ευγενής", να γίνει "ευγενή"!Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑27 Μάιος 2023, 20:10
Λολ. Εννοούσα ότι ξέρεις ότι προέρχονται από τους πιο απλούς κανόνες. Οι λέξεις αυτές χρησιμοποιούνται σαν επίθετα, και τα επίθετα παίρνουν συνήθως το ίδιο γένος με το ουσιαστικό που περιγράφουν. Άρα κάποιος που συνειδητά ή ασυνείδητα βασίζεται μόνο σε αυτούς τους κανόνες και όχι σε πιο σπάνιους, μπορεί να κάνει αυτό το λάθος.
Αν δεν είναι κόπος, μπορείς να παραθέσεις την διεύθυνση του νήματος;Λοξίας έγραψε: ↑27 Μάιος 2023, 22:30Είχα ανοίξει θέμα ακριβώς για αυτές τις μετοχές (που δεν υπάρχουν στην σημερινή γραμματική).
Εδώ είναι...Γράφων έγραψε: ↑27 Μάιος 2023, 22:56Αν δεν είναι κόπος, μπορείς να παραθέσεις την διεύθυνση του νήματος;Λοξίας έγραψε: ↑27 Μάιος 2023, 22:30Είχα ανοίξει θέμα ακριβώς για αυτές τις μετοχές (που δεν υπάρχουν στην σημερινή γραμματική).
Ευχαριστώ!Λοξίας έγραψε: ↑27 Μάιος 2023, 23:04Εδώ είναι...Γράφων έγραψε: ↑27 Μάιος 2023, 22:56Αν δεν είναι κόπος, μπορείς να παραθέσεις την διεύθυνση του νήματος;Λοξίας έγραψε: ↑27 Μάιος 2023, 22:30
Είχα ανοίξει θέμα ακριβώς για αυτές τις μετοχές (που δεν υπάρχουν στην σημερινή γραμματική).

Πολλά. Έχεις χαιρετισμούς και από την ανηψιά

Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
Το έχεις ποστάρει 3 φορές...Saliveros έγραψε: ↑27 Μάιος 2023, 22:43Λοξίας έγραψε: ↑27 Μάιος 2023, 22:30Είχα ανοίξει θέμα ακριβώς για αυτές τις μετοχές (που δεν υπάρχουν στην σημερινή γραμματική).
Ακριβώς το ίδιο άκουσα κι εγώ προ μηνός σε μια προσπάθειά μου να μιλήσω με ανθρώπινο ον στην ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ.
Τους έστειλα e-mail και μου απάντησαν ότι θα μελετήσουν το θέμα και θα με ενημερώσουν.
Δεν με ενημέρωσαν και ξέχασα να τηλεφωνήσω ξανά για να δω αν το διόρθωσαν.
Να απευθυνθώ στον hellegennes;
Φοβάμαι ότι θα μου το κλίνει (Ο καλούντας - Η καλούντα - Το καλούντι)

Ο Χέλης θα το δει και με την μία...