Ναι, τα επιχειρήματα της απαρίθμησης δεν αλλάζουν.
Τα ύπουλα ερωτήματα για το αν είναι κλάσμα ή αν ανήκει σε συγκεκριμένο διάστημα θέλουν αναδιατύπωση όμως.
Ναι, τα επιχειρήματα της απαρίθμησης δεν αλλάζουν.
μ) έχει πεπερασμένο αριθμό ψηφίων άρα είναι κλάσμα.
έχω κάποιες επιφυλάξεις για το 9 γιατί ναι μεν υπάρχουν άπειροι άρρητοι για κάθε ρητό όμως δεν ξέρω αρκετά καλά μαθηματικά για να κρίνω αν μπορεί να υποστηριχθεί πως για αυτόν τον λόγο η πιθανότητα είναι 0, τείνω προς το να είναι πάλι inf/inf = NaNΧουργιατς έγραψε: ↑22 Οκτ 2018, 12:57
1) Το ψηφίο 3 εμφανίζεται μόνο μία φορά στον αριθμό.
NaN
2) Το ψηφίο 3 εμφανίζεται πεπερασμένες φορές στον αριθμό.
NaN
3) Το ψηφίο 3 εμφανίζεται άπειρες φορές στον αριθμό.
NaN
4) Τα ψηφία 1,3 εμφανίζονται μόνο μια φορά στον αριθμό.
NaN
5) Τα ψηφία 1,3 εμφανίζονται άπειρες φορές στον αριθμό.
NaN
6) Η διαδοχή ψηφίων 13 εμφανίζεται πεπερασμένες φορές στον αριθμό.
NaN
7) Η διαδοχή ψηφίων 13 εμφανίζεται άπειρες φορές στον αριθμό.
NaN
8) Από τα ψηφία του αριθμού μπορούμε με επιλογή να σχηματίσουμε το δεκαδικό ανάπτυγμα του 13/99.
NaN
9) Ο αριθμός είναι κλάσμα.
NaN
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~````
Δισκλέημερ: Δέκτες όλες οι λύσεις από όπου και αν προέρχονται. Μην είστε επιστημονικώς ρατσιστές ούτε λυσοφοβικοί
Μαο νομίζω εδώ υπολογίζεις την πιθανότητα να εμφανίζεται τριάδα επιλεγμένη χωρίς επανάληψη από τα ψηφία {3,5,7}.mao mao έγραψε: ↑23 Οκτ 2018, 00:20γ) Η πιθανότητα τρία τυχαία ψηφία του κλάσματος να είναι 3,5 και 7 χωρίς να παίζει ρόλο η σειρά είναι :
3! x 0.1^3 = 0.006
H πιθανότητα τα τρία τυχαία ψηφία να είναι 3,5 ή 7 και τα άλλα 97 κάποιο άλλο ψηφίο είναι 0.006 χ( 0.7^97) (1)
Ο συνολικός αριθμός των τυχαίων τριάδων είναι 100! / ( 100! -3! ) = 16.170 (2)
Από (1) και (2) η ζητούμενη πιθανότητα είναι 0.006χ(0.7^97) χ 16170 = 9.1489 * 10^(-14)
foscilis έγραψε: ↑25 Οκτ 2018, 15:14
2) Το ψηφίο 3 εμφανίζεται πεπερασμένες φορές στον αριθμό.
NaN
έχω κάποιες επιφυλάξεις για το 9 γιατί ναι μεν υπάρχουν άπειροι άρρητοι για κάθε ρητό όμως δεν ξέρω αρκετά καλά μαθηματικά για να κρίνω αν μπορεί να υποστηριχθεί πως για αυτόν τον λόγο η πιθανότητα είναι 0, τείνω προς το να είναι πάλι inf/inf = NaN