Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
-
Bazoomba
- Δημοσιεύσεις: 9646
- Εγγραφή: 22 Σεπ 2019, 09:33
- Phorum.gr user: Bazoomba
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Bazoomba » 29 Μάιος 2023, 20:58
Εσύ ο ίδιος ρε μάγκα δεν την επιδοκίμαζες στο "Τι μαγειρέψατε'';
Αυτά που ανεβάζει κατά καιρούς μοιάζουν όλα ωραία πάντως.
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑09 Φεβ 2021, 16:09
Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
-
Naida
- Μέλη που αποχώρησαν
- Δημοσιεύσεις: 60843
- Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 12:12
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Naida » 29 Μάιος 2023, 21:02
Χαρά στο κουράγιο σου πάντως Ασεβαστε που έχεις ενέργεια για να μαγειρέψεις σε λαδόκολλα και να πας σούπερ μάρκετ κτλ κτλ. Ξέρω από δικό μου άτομο πως έχει πολύ κούραση αυτή η δουλειά και λόγω του περιβάλλοντος. Το καλύτερο πράγμα κάνεις.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
-
ΓΑΛΗ
- Δημοσιεύσεις: 70967
- Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 12:19
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από ΓΑΛΗ » 29 Μάιος 2023, 21:11
Ενιγουέι, γράφω μία τώρα.
1. Πλένεις τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα στεγνώνεις με χαρτί κουζίνας.
2. Στρώνεις τη λαδόκολλα στο ταψί και κόβεις τα γύρω που περισσεύουν.
3. Κόβεις δυο ντομάτες σε ροδέλες.
4. Ανάβεις τον φούρνο στους 180-200
5. Σε ένα μπωλ ανακατεύεις μισό ποτήρι λάδι, 1 στυμένο λεμόνι και μια κουταλιά μουστάρδα. Προσθέτεις αλάτι, πιπέρι, σκόρδο και ρίγανη.
6. Στρώνεις στα ταψί τις ροδέλες ντομάτας (αν είναι ντοματάκια τα κόβεις στη μέση).
7. Βουτάς τα κομμάτια ή τα μπούτια του κοτόπουλου στο μείγμα και τα βάζεις στο ταψί από την ανάποδη μεριά της πέτσας.
8. Σκεπάζεις το ταψί με το αλουμινόχαρτο, στερεώνοντας όσο μπορείς καλύτερα τα πλαϊνά, το βάζεις στο φούρνο και το αφήνεις για 45-60".
9. Βγάζεις το αλουμινόχαρτο γυρίζεις τα κομμάτια από την άλλη πλευρά και προσθέτεις πάνω στις ντομάτες τριμμένη φέτα. Ρίχνεις πάνω στα κομμάτια μ' ένα κουτάλι υγρό από το ταψί (αν έχει) ή από το μείγμα.
10. Όταν ξεροψηθεί, γύρω στο 20λεπτο, είναι έτοιμο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος
ΓΑΛΗ την 29 Μάιος 2023, 21:37, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Gavalas for President!
-
ΓΑΛΗ
- Δημοσιεύσεις: 70967
- Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 12:19
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από ΓΑΛΗ » 29 Μάιος 2023, 21:26
Συμπληρωματικά.
Μπορείς αν θέλεις να αντικαταστήσεις τις ντομάτες με ροδέλες πατάτας.
Εγώ μερικές φορές χρησιμοποιώ και ροδέλες κρεμμυδιών, απλώς για να βάζω πάνω τα κομμάτια κρέατος και να διατηρείται η υγρασία.
Μπορείς επίσης, όταν ξεσκεπάσεις το ταψί να προσθέσεις λίγο νερό και στα περιφερειακά κενά να βάλεις χυλοπιτάκια λεπτά, ρύζι, νουντλς (αλλά είναι πιο "ζόρικο" γιατί χρειάζονται συχνό ανακάτεμα και έλεγχο του υγρού).
Το ίδιο διαδικαστικό μπορείς να χρησιμοποιήσεις με μπριτζόλες λαιμού ή και κατεψυγμένα φιλέτα σαρδέλας, μπακαλιάρου κλπ Απλώς στα ψαρικά θα πρέπει να προσθέσεις στο μείγμα ούζο και στα πλαϊνά κλαδάκια δεντρολίβανου. Και φυσικά θέλουν λιγότερο χρόνο.
Gavalas for President!
-
Naida
- Μέλη που αποχώρησαν
- Δημοσιεύσεις: 60843
- Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 12:12
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Naida » 29 Μάιος 2023, 21:43
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑29 Μάιος 2023, 21:11
Ενιγουέι, γράφω μία τώρα.
1. Πλένεις τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα στεγνώνεις με χαρτί κουζίνας.
2. Στρώνεις τη λαδόκολλα στο ταψί και κόβεις τα γύρω που περισσεύουν.
3. Κόβεις δυο ντομάτες σε ροδέλες.
4. Ανάβεις τον φούρνο στους 180-200
5. Σε ένα μπωλ ανακατεύεις μισό ποτήρι λάδι, 1 στυμένο λεμόνι και μια κουταλιά μουστάρδα. Προσθέτεις αλάτι, πιπέρι, σκόρδο και ρίγανη.
6. Στρώνεις στα ταψί τις ροδέλες ντομάτας (αν είναι ντοματάκια τα κόβεις στη μέση).
7. Βουτάς τα κομμάτια ή τα μπούτια του κοτόπουλου στο μείγμα και τα βάζεις στο ταψί από την ανάποδη μεριά της πέτσας.
8. Σκεπάζεις το ταψί με το αλουμινόχαρτο, στερεώνοντας όσο μπορείς καλύτερα τα πλαϊνά, το βάζεις στο φούρνο και το αφήνεις για 45-60".
9. Βγάζεις το αλουμινόχαρτο γυρίζεις τα κομμάτια από την άλλη πλευρά
και προσθέτεις πάνω στις ντομάτες τριμμένη φέτα. Ρίχνεις πάνω στα κομμάτια μ' ένα κουτάλι υγρό από το ταψί (αν έχει) ή από το μείγμα.
10. Όταν ξεροψηθεί, γύρω στο 20λεπτο, είναι έτοιμο.
Ερώτηση, δεν είναι πολύ το λάδι; μιας και έχει την λαδόκολλα λέω.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
-
ΓΑΛΗ
- Δημοσιεύσεις: 70967
- Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 12:19
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από ΓΑΛΗ » 29 Μάιος 2023, 22:12
Naida έγραψε: ↑29 Μάιος 2023, 21:43
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑29 Μάιος 2023, 21:11
Ενιγουέι, γράφω μία τώρα.
1. Πλένεις τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα στεγνώνεις με χαρτί κουζίνας.
2. Στρώνεις τη λαδόκολλα στο ταψί και κόβεις τα γύρω που περισσεύουν.
3. Κόβεις δυο ντομάτες σε ροδέλες.
4. Ανάβεις τον φούρνο στους 180-200
5. Σε ένα μπωλ ανακατεύεις μισό ποτήρι λάδι, 1 στυμένο λεμόνι και μια κουταλιά μουστάρδα. Προσθέτεις αλάτι, πιπέρι, σκόρδο και ρίγανη.
6. Στρώνεις στα ταψί τις ροδέλες ντομάτας (αν είναι ντοματάκια τα κόβεις στη μέση).
7. Βουτάς τα κομμάτια ή τα μπούτια του κοτόπουλου στο μείγμα και τα βάζεις στο ταψί από την ανάποδη μεριά της πέτσας.
8. Σκεπάζεις το ταψί με το αλουμινόχαρτο, στερεώνοντας όσο μπορείς καλύτερα τα πλαϊνά, το βάζεις στο φούρνο και το αφήνεις για 45-60".
9. Βγάζεις το αλουμινόχαρτο γυρίζεις τα κομμάτια από την άλλη πλευρά
και προσθέτεις πάνω στις ντομάτες τριμμένη φέτα. Ρίχνεις πάνω στα κομμάτια μ' ένα κουτάλι υγρό από το ταψί (αν έχει) ή από το μείγμα.
10. Όταν ξεροψηθεί, γύρω στο 20λεπτο, είναι έτοιμο.
Ερώτηση, δεν είναι πολύ το λάδι; μιας και έχει την λαδόκολλα λέω.
Δεν νομίζω να' ναι κανονική λαδόκολλα. Αντικολλητικό χαρτί είναι αλλά οκ, το λέμε από συνήθεια έτσι. Και όχι, δεν είναι πολύ το λάδι.
Gavalas for President!
-
Ασέβαστος
- Δημοσιεύσεις: 33058
- Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 12:05
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Ασέβαστος » 29 Μάιος 2023, 22:14
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑29 Μάιος 2023, 20:46
Ασέβαστος έγραψε: ↑29 Μάιος 2023, 20:40
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑29 Μάιος 2023, 19:52
Δεν το έχω χρησιμοποιήσει αλλά το θέμα είναι να "πιάνει καλά" στα πλαϊνά του ταψιού για να κλείσει. Αν ναι, μια χαρά είναι. Αλλά θα βάζεις τη μεριά της λαδόκολλας να "βλέπει" το φαγητό.
ναι εχει την ακαμψια του αλουμινιου, και την επιφανεια λαδοκολλας. μπορει να κανει και για τυλιγμα.
Οκ, θες συνταγή για κοτόπουλο τώρα; Αν ναι, πες αν είναι κομμάτια ή μπουτια.
ναι,πες, κομματια εχω
-
Ασέβαστος
- Δημοσιεύσεις: 33058
- Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 12:05
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Ασέβαστος » 29 Μάιος 2023, 22:19
Naida έγραψε: ↑29 Μάιος 2023, 21:02
Χαρά στο κουράγιο σου πάντως Ασεβαστε που έχεις ενέργεια για να μαγειρέψεις σε λαδόκολλα και να πας σούπερ μάρκετ κτλ κτλ. Ξέρω από δικό μου άτομο πως έχει πολύ κούραση αυτή η δουλειά και λόγω του περιβάλλοντος. Το καλύτερο πράγμα κάνεις.
ακομη ειναι νωρις. χαλαρα. αμα ζορισει η δουλεια δεν ξερω, μπορει να παει το σουβλακι συννεφο, αλλα θα προσπαθησω να το αποφυγω.
-
Gherschaagk
- Συντονίστρια
- Δημοσιεύσεις: 29765
- Εγγραφή: 04 Ιουν 2018, 05:51
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Gherschaagk » 29 Μάιος 2023, 22:25
Ασέβαστος έγραψε: ↑29 Μάιος 2023, 18:21
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑28 Μάιος 2023, 22:56
Ο σπάγγος είναι απαραίτητος για τα τυλιχτά στη λαδόκολλα.
Και αν δεν παίζει γάστρα, το αλουμινόχαρτο χρειάζεται για να σκεπάζει το φαγητό σε ταψί (που έχει πάντα στρωμμένη λαδόκολλα) ώστε να κρατάει την υγρασία από τα υλικά, χωρίς να χρειάζεται προσθήκη νερού που ανοσταίνει το ζουμί. Απλώς γιατί με λαδόκολλα δεν μπορείς να το σκεπάσεις αεροστεγώς.
Το ζητούμενο γενικώς είναι, αρχικώς να ψήνεται "κλειστό" το κρέας (είτε μπριζόλα είτε κομμάτια ή μπούτια κοτόπουλου) για μία ώρα περίπου και μετά να βγάζεις το αλουμινόχαρτο και να το αφήνεις για να κριτσανίσει η επιφάνεια (και το συμπλήρωμα πχ πατάτες) όσο γουστάρεις.
Επειδή η δεύτερη φάση χρειάζεται λιγότερο χρόνο, δεν θα φύγει το ζουμί, αντιθέτως θα πήξει περισσότερο.
Σαφώς και μπορεί να παίξει με τον απλό τρόπο (όπως αυτόν που έκανες τις μπριζόλες) απλώς χρειάζεται να ελέγχεις κάθε τρεις και λίγο πόσο υγρό έχει μείνει κλπ Αν το αφήσεις να ψηθεί "σκεπασμένο" δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα.
Το' χουμε μέχρι εδώ; Αν καταλάβεις τη λογική, τα υπόλοιπα θα είναι για σένα ευκολάκι. Σε κόβω για κρυφό ταλέντο.
ναι, με τις τεχνικες λεπτομερειες, τοχω.
τι αποψη εχεις για ενα σανιτας που ειναι απο τη μια αλουμινοχαρτο και απο την αλλη λαδοκολλα; βολευει;
Για να τυλίγεις σάντουιτς είναι αυτό και να κρατιούνται ζεστά.
Για τίποτε άλλο.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
-
Naida
- Μέλη που αποχώρησαν
- Δημοσιεύσεις: 60843
- Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 12:12
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Naida » 29 Μάιος 2023, 22:26
Ασέβαστος έγραψε: ↑29 Μάιος 2023, 22:19
Naida έγραψε: ↑29 Μάιος 2023, 21:02
Χαρά στο κουράγιο σου πάντως Ασεβαστε που έχεις ενέργεια για να μαγειρέψεις σε λαδόκολλα και να πας σούπερ μάρκετ κτλ κτλ. Ξέρω από δικό μου άτομο πως έχει πολύ κούραση αυτή η δουλειά και λόγω του περιβάλλοντος. Το καλύτερο πράγμα κάνεις.
ακομη ειναι νωρις. χαλαρα. αμα ζορισει η δουλεια δεν ξερω, μπορει να παει το σουβλακι συννεφο, αλλα θα προσπαθησω να το αποφυγω.
Αντε ρε, δεν έχει ξεκινήσει ακόμα το ζόρι; πάλι καλά να μη σε πάει όλη η σεζόν γμιωντας.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
-
Gherschaagk
- Συντονίστρια
- Δημοσιεύσεις: 29765
- Εγγραφή: 04 Ιουν 2018, 05:51
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Gherschaagk » 29 Μάιος 2023, 22:28
Επίσης πού του κακό να πας σε ένα γυράδικο και να πάρεις λίγο κρέας, να κόψεις και μια σαλάτα και να φας;
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
-
stella
- Συντονίστρια
- Δημοσιεύσεις: 3966
- Εγγραφή: 17 Απρ 2018, 10:09
- Phorum.gr user: stella
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από stella » 29 Μάιος 2023, 22:29
Έχετε δει κάτι συσκευές που πουλάνε στο τηλεμάρκετινγκ και υποτίθεται ψήνεις, τηγανίζεις, βράζεις, μαγειρεύεις κτλ. μέσα στο ίδιο σκεύος υγιεινά και νόστιμα; Δεν παίζει με τίποτα να είναι αλήθεια; Παίζουν σε κάτι τιμές 15-20 ευρώ, προφανώς και θα αξίζει για τον Ασεβαστούλη μας.
-
-
- 10 Απαντήσεις
- 391 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06
20 Μάιος 2024, 21:55
-
-
- 30 Απαντήσεις
- 737 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
25 Ιουν 2023, 19:13
-
-
- 7 Απαντήσεις
- 348 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από nikos p 2020
17 Ιαν 2023, 21:31
-
-
- 22 Απαντήσεις
- 713 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από southern
15 Ιούλ 2023, 19:54
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.