Δυστυχώς θα συμφωνήσω με τον εναον

Μάλιστα τέτοιο ΝΔκομματοσκυλο που είσαι

θα πρότεινα να βάλεις και τον Peanut για αβαταρ σου

Δυστυχώς θα συμφωνήσω με τον εναον
Νόμισα εννοούσες ότι ήταν θέμα κρίσης το real ή fake της υπόθεσης. Τώρα κατάλαβα τί εννοούσες.
Σοβαρή απάντηση έδωσες .... και δεν θα διαφωνήσω μαζί σουstudent έγραψε: ↑31 Μάιος 2023, 16:01SpoilerShowΝόμισα εννοούσες ότι ήταν θέμα κρίσης το real ή fake της υπόθεσης. Τώρα κατάλαβα τί εννοούσες.
Και συμφωνώ απόλυτα, και η ενέργεια του χατζηνικολάου να το αναπαράξει, όπως και του καθενός που έκανε το ίδιο, είναι ανοιχτή προς κρίση.
Αυτό που απορώ όμως γενικά με αφορμή το παραπάνω (όχι μόνο σχετικά με κόμματα), είναι το τί μπορεί να συμβαίνει μέσα στη συνείδηση ενός ανθρώπου όταν αυτός επιλέξει να γίνει μέσο συκοφάντησης, λασπολογίας, ψευδούς μαρτυρίας τελικά, κατά του οποιουδήποτε συνανθρώπου του?
Σίγουρα κρίνω εξ ιδίων (+εκ της οικογένειάς μου, φίλων κοντινών..) αλλά ακόμα και όταν μου ρθει να πω κακό για κάποιον το οποίο αποδεδειγμένα αυτός διέπραξε και πάω να τον κατηγορήσω, ψιλοκινείται μέσα μου η συνείδησή μου και μου βάζει μια μπριζούλα ελέγχου. Το να φτάσω δε και να σκεφτώ οτι ηθελημένα θα πάω να πώ ψέμματα για κάτι που δεν έκανε ο άλλος με σκοπό να του κάνω κακό, θα έκανε την ψιλοκίνηση μεγασεισμό και θα μου βγαζε την ψυχή ο έλεγχος της συνειδήσεώς μου. Δεν θα μπορούσα να κοιμηθώ, θ αρρώσταινα.
Οπότε απορώ...συμβαίνει κάτι άραγε στη συνείδηση ενός οποιουδήποτε εκ προθέσεως συκοφάντη λασπολόγου όταν προχωράει σε πράξη κατά του όποιου άλλου ανθρώπου?
αυτή έγινε και δεν το πηρες χαμπαρι. Τώρα πάμε για την τρίτη απουσία!