Αυτό που θεωρείς ότι αποσκοπεί στο "Ευ ζην" της πόλεως, για να μιλήσω με αριστοτελικούς όρουςkongrosian έγραψε: ↑31 Μάιος 2023, 23:04συλλογικό καλό ποιο είναι; η ταξική ειρήνη;Γράφων έγραψε: ↑31 Μάιος 2023, 23:00Θεωρείς υποκριτικό να ψηφίζει κάποιος με γνώμονα το τι θεωρεί ως συλλογικό καλό;Karambabas έγραψε: ↑31 Μάιος 2023, 22:51Θεωρώ οποιαδήποτε απάντηση εκτός αυτής που μιλά για προσωπικά συμφέροντα, υποκριτική. Ψηφίζω με γνώμονα το συμφέρον μου.
Ποιο είναι το κύριο κριτήριο, βάσει του οποίου ψηφίζετε στις εκλογές;
Re: Ποιο είναι το κύριο κριτήριο, βάσει του οποίου ψηφίζετε στις εκλογές;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Γράφων την 31 Μάιος 2023, 23:32, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ποταμοῖς τοῖς αὐτοῖς ἐμβαίνομέν τε καὶ οὐκ ἐμβαίνομεν, εἶμέν τε καὶ οὐκ εἶμεν.
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Κάνεις λάθος.Karambabas έγραψε: ↑31 Μάιος 2023, 22:51Θεωρώ οποιαδήποτε απάντηση εκτός αυτής που μιλά για προσωπικά συμφέροντα, υποκριτική. Ψηφίζω με γνώμονα το συμφέρον μου.
- taxalata xalasa
φξδ
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
Βλέπω πως είμαι ο μοναδικός Έλληνας που βάζει και το συμφέρον στην ψήφο. Το περίμενα, είμαστε γενιά ηρώων.
ΕΙΔΟΝ ΕΓΩ ΤΑΣ ΠΑΓΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ HΠΛΩΜΕΝΑΣ ΕΠΙ ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΑΙ ΗΡΩΤΗΘΗΝ : ΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΕΚΦΥΓΕΙΝ ΤΑΥΤΑΣ; ΚΑΙ ΗΚΟΥΣΑ ΦΩΝΗΝ ΛΕΓΟΥΣΑΝ ΜΟΙ : "Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ".
Δεν ξέρω αν είσαι ο μόνος, αλλά τουλάχιστον είσαι ειλικρινής.Karambabas έγραψε: ↑01 Ιουν 2023, 15:59Βλέπω πως είμαι ο μοναδικός Έλληνας που βάζει και το συμφέρον στην ψήφο. Το περίμενα, είμαστε γενιά ηρώων.
Μα το ερώτημα αφορούσε στην όποια ιδεολογία σε σχέση με τις εκλογές. Θεωρητικώς λοιπόν, ο κάθε ψηφοφόρος επιλέγει κόμμα που είναι το πιο συμβατό με την όποια ιδεολογία έχει. Γιατί ας μην ξεχνάμε, οι πολιτικές ιδεολογίες είναι πάντα συνδεδεμένες και με το χ ή ψ οικονομικό, κοινωνικό και εθνικό πρόγραμμα.
Ε, για όσους ψηφίζουν αυτό, ενώ πιστεύουν κάτι άλλο ή δεν ψηφίζουν καθόλου αλλά μετά γκρινιάζουν γι' αυτά που ψήφισαν οι άλλοι, τί να πω;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Προσωπικά,δεν ψηφίζω με βάση την ιδεολογία μου ,γιατί απλούστατα κανένα κόμμα (και δεν θα υπάρξει) ,δεν υπάρχει που να με αντιπροσωπεύει.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑01 Ιουν 2023, 16:50Μα το ερώτημα αφορούσε στην όποια ιδεολογία σε σχέση με τις εκλογές. Θεωρητικώς λοιπόν, ο κάθε ψηφοφόρος επιλέγει κόμμα που είναι το πιο συμβατό με την όποια ιδεολογία έχει. Γιατί ας μην ξεχνάμε, οι πολιτικές ιδεολογίες είναι πάντα συνδεδεμένες και με το χ ή ψ οικονομικό, κοινωνικό και εθνικό πρόγραμμα.
Ε, για όσους ψηφίζουν αυτό, ενώ πιστεύουν κάτι άλλο ή δεν ψηφίζουν καθόλου αλλά μετά γκρινιάζουν γι' αυτά που ψήφισαν οι άλλοι, τί να πω;
Ψηφίζω με βάση το πρόγραμμα και την εντιμότητα που διακατέχει τα στελέχη.
όλοι μαζί γινήκαμε συρφετός,
γυρεύοντας ομοιοκαταληξία
μια τόσο ευγενικιά φιλοδοξία
έγινε της ζωής μας ο σκοπός
Κ.Καρυωτάκης
γυρεύοντας ομοιοκαταληξία
μια τόσο ευγενικιά φιλοδοξία
έγινε της ζωής μας ο σκοπός
Κ.Καρυωτάκης
Συμφωνώ εν γένει με αυτό. Πρέπει να ψηφίζεις αυτό που είναι πιο συμβατό με τις πεποιθήσεις σουΓΑΛΗ έγραψε: ↑01 Ιουν 2023, 16:50Μα το ερώτημα αφορούσε στην όποια ιδεολογία σε σχέση με τις εκλογές. Θεωρητικώς λοιπόν, ο κάθε ψηφοφόρος επιλέγει κόμμα που είναι το πιο συμβατό με την όποια ιδεολογία έχει. Γιατί ας μην ξεχνάμε, οι πολιτικές ιδεολογίες είναι πάντα συνδεδεμένες και με το χ ή ψ οικονομικό, κοινωνικό και εθνικό πρόγραμμα.
Ο πάτος μου. Εγώ και ο πάτος μου να είναι καλά και ολοι οι αλλοι να πανε να φορολογηθούν.
Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Οι πολίτες δεν θέλουν εξάλειψη της διαφθοράς, θέλουν περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχουν σ΄ αυτή. Δεν θέλουν ευνομία, θέλουν ανοχή της δικής τους ανομίας.
Θάνος Τζήμερος.
Θάνος Τζήμερος.
Εν γένει νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει ένα κόμμα που να με εκφράζει πλήρως. Νομίζω ότι είναι καλύτερο να ψηφίζω το κόμμα που είναι πιο κοντά στις πεποιθήσεις μουvag_el έγραψε: ↑01 Ιουν 2023, 16:53Προσωπικά,δεν ψηφίζω με βάση την ιδεολογία μου ,γιατί απλούστατα κανένα κόμμα (και δεν θα υπάρξει) ,δεν υπάρχει που να με αντιπροσωπεύει.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑01 Ιουν 2023, 16:50Μα το ερώτημα αφορούσε στην όποια ιδεολογία σε σχέση με τις εκλογές. Θεωρητικώς λοιπόν, ο κάθε ψηφοφόρος επιλέγει κόμμα που είναι το πιο συμβατό με την όποια ιδεολογία έχει. Γιατί ας μην ξεχνάμε, οι πολιτικές ιδεολογίες είναι πάντα συνδεδεμένες και με το χ ή ψ οικονομικό, κοινωνικό και εθνικό πρόγραμμα.
Αρα, και εσύ ψηφίζεις με γνώμονα το συμφέρον σου
Πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση.Rakomelofronas έγραψε: ↑31 Μάιος 2023, 17:32Άλλο: δημιουργία ουσιαστικού φραγμού στην εκτελεστική εξουσία και τον θεσμό του πρωθυπουργού ειδικά. Τυπικοί φραγμοί υφίστανται αλλά δεν έχουν απολύτως καμία χρησιμότητα πχ τα περισσότερα μέλη της κυβέρνησης είναι και βουλευτές, οι ανώτατοι δικαστικοί διορίζονται από την κυβέρνηση, οι ΟΤΑ είναι μόνο για να ζητάνε κονδύλια κτλ.
Προς τον σκοπό αυτό, ψηφίζω κόμματα με εύλογη πιθανότητα να μπουν στη Βουλή αλλά χωρίς πρόθεση συμμετοχής σε συγκυβέρνηση. Αν κάποτε βάλουμε μυαλό και το δημοφιλέστερο κόμμα πάψει να παίρνει πάνω από 30% (κάποτε έλεγα 25% αλλά αυτό δεν πρόκειται να γίνει), θα αλλάξω και το κριτήριο της ψήφου μου. Υπόψη ότι μέχρι και το 2020 σκεφτόμουν αλλιώς και πρώτο κριτήριο ήταν η.... ιδεολογία.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
Πες μου οτι ψηφιζεις ΝΔ χωρις να μου πεις οτι ψηφιζεις ΝΔ.
Δεν υπάρχει ουτε ΕΝΑΣ Έλληνας που ψηφίζει ιδεολογικά αν δεν έχει βολέψει τα προς το ζην. Οποιος λεει "ψηφίζω" ιδεολογικα είναι υποκριτής. Ολοι μα ολοι τον πάτο τους κοιτάνε.
Ο Κουτσούμπας ο ίδιος που θεωρειται απο πολλους παχυσαρκος στόκος θα τον δείς με τον πυρσο της ΝΔ, αν αποφασίσει αυριο το κόμμα να του κόψει το μπαγιόκο. Η Λιάνα το έκανε ήδη

Οπότε αφήστε με με αυτά τα ανούσια ερωτήματα.
Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Οι πολίτες δεν θέλουν εξάλειψη της διαφθοράς, θέλουν περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχουν σ΄ αυτή. Δεν θέλουν ευνομία, θέλουν ανοχή της δικής τους ανομίας.
Θάνος Τζήμερος.
Θάνος Τζήμερος.
Εννοείς ότι θα ψηφίσεις το πρόγραμμα που εξυπηρετεί περισσότερο τις δικές σου ανάγκες. Κι αυτό δεν έχει να κάνει με την "εντιμότητα" των στελεχών. Έντιμοι και ανέντιμοι, ειλικρινείς και ψεύτες, υπάρχουν σε όλα τα κόμματα. Ε, όλοι αυτό κάνουν. Ψηφίζουν αυτό που καλύπτει περισσότερο τις ανάγκες τους. Μπορεί να είναι οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές, οτιδήποτε.vag_el έγραψε: ↑01 Ιουν 2023, 16:53Προσωπικά,δεν ψηφίζω με βάση την ιδεολογία μου ,γιατί απλούστατα κανένα κόμμα (και δεν θα υπάρξει) ,δεν υπάρχει που να με αντιπροσωπεύει.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑01 Ιουν 2023, 16:50Μα το ερώτημα αφορούσε στην όποια ιδεολογία σε σχέση με τις εκλογές. Θεωρητικώς λοιπόν, ο κάθε ψηφοφόρος επιλέγει κόμμα που είναι το πιο συμβατό με την όποια ιδεολογία έχει. Γιατί ας μην ξεχνάμε, οι πολιτικές ιδεολογίες είναι πάντα συνδεδεμένες και με το χ ή ψ οικονομικό, κοινωνικό και εθνικό πρόγραμμα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Τι θα ψηφίσετε στις εκλογές στις 25 Ιουνίου;
από Mitharadir » 29 Μάιος 2023, 16:29 » σε Εσωτερική Πολιτική - 255 Απαντήσεις
- 7712 Προβολές
-