Το περιστέρι που κάθισε στην καράφλα του, πάντως, ήταν εδώδιμο.
Είσαστε υπέρ της δημοτικής ή υπέρ της καθαρευούσης ;
Re: Είσαστε υπέρ της δημοτικής ή υπέρ της καθαρευούσης ;
Πάνος Σκουρλέτης
Η διαφορά είναι ότι η αρχαία εβραική ήταν σχεδόν αυτούσια, όπως τη μιλούσαν οι αρχαίοι Εβραίοι, ενώ η καθαρεύουσα είναι επινόηση. Ας βάζανε τα αρχαία τουλάχιστον.πατησιωτης έγραψε: ↑02 Ιουν 2023, 09:01Στο Ισραήλ επανέφεραν την αρχαία εβραική που δεν μιλούσε πια κανένας και οι νέες γενιές την έμαθαν και τώρα αυτή είναι η ομιλούμενη γλώσσα.
Κάτι παρόμοιο,όχι τόσο ριζοσπαστικό επιχειρήθηκε στην Ελλάδα με την καθαρεύουσα τον 19ο αιώνα αλλά απέτυχε.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Πέταξε τέτοιο τούβλο ο Χερηχέρης;Beria έγραψε: ↑02 Ιουν 2023, 12:40Είχαμε και τον Γ. Καρατζαφέρη. Που είχε κάνει τη φοβερή δήλωση περί τρομοκρατών: 'Αυτοί που έριξαν την ρουκέτα δεν ήταν εδώδιμοι τρομοκράτες, ήταν αλλοδαποί'Υδράργυρος έγραψε: ↑02 Ιουν 2023, 12:29Τώρα έχει έναν: Την Ευγενία Μανωλίδουhellegennes έγραψε: ↑02 Ιουν 2023, 10:29ότι στην περίπτωση της καθαρεύουσας δεν υπήρχαν φυσικοί ομιλητές,
Μπορεί βέβαια να εννοούσε ότι οι τρομοκράτες δεν τρώγονται με τίποτα

Καλά που δεν είπε "οι εδώδιμοι και οι εκείδιμοι"...

Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 

Νομίζω το είχα δει σε γραμματική του Υπουργείου, αλλά μπορεί να κάνω λάθος.hellegennes έγραψε: ↑02 Ιουν 2023, 12:00Ελάχιστοι. Η αναζήτηση βγάζει 4 σελίδες, ενώ στο ασχολιόταν βγάζει 26 και στο ασχολούνταν βγάζει 15.sharp έγραψε: ↑02 Ιουν 2023, 10:54Δες εδώ μέσα πόσοι γράφουν ασχολούταν.hellegennes έγραψε: ↑02 Ιουν 2023, 03:30
Ποτέ δεν συνέβη αυτό, ο τύπος είναι "ασχολιόταν" (ή "ασχολιότανε" ο πιο λαϊκός τύπος) και στον πληθυντικό "ασχολιόνταν" ή "ασχολούνταν". Σε κανένα βιβλίο δεν το γράφει αυτό που λες και συνεχίζει να είναι λάθος.
Σε κάθε περίπτωση το ότι κάποιοι το κάνουν λάθος δεν σημαίνει ούτε ότι είναι κοινός τόπος ούτε ότι είναι αποδεκτό και όπως έδειξα δεν είναι τόσο συχνό όσο λες. Αυτές δε οι 4 σελίδες είναι από δημοσιεύσεις 4-5 ατόμων.
Αυτό που είπες δείχνει το πραγματικό πρόβλημα. Τπ γλωσσικό πολιτικοποιήθηκε (όπως και όλα στην Ν. Βλακανική - όχι δεν έκανα λάθος) και το άκουσμα της Καθαρεύουσας φέρνει στο μυαλό Παπαδόπουλους, Μαρμαρωμένους κλπ.Green Dragon έγραψε: ↑02 Ιουν 2023, 09:15Ρε είσαστε σοβαροί; Περισσότερες ψήφοι η καθαρεύουσα;
Να πάρουμε και την πόλη τότε
Έλα, κερδάμε. 17-15 πλέον.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 

Εξαιρετικά επικαιρο το νημα
πριν καμια 50ρια χρόνια.
πριν καμια 50ρια χρόνια.
-
- Phorum.gr user: neon imposter
εγώ πάντως όταν λέω ότι θέλω να γίνω ο "βασιλιάς των πισινών" εννοώ δίχως άλλο ότι δεν με ενδιαφέρει τόσο ο πισινός όσο η πισίνα και δυνητικά οι πισίνες (αν είναι Κόρη ιδιοκτήτη ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων) που μπορεί να φέρει η υποψήφια νύφη
κατά τ άλλα έχω υπόψη περίπτωση ατόμου που την υποτακτική γ εν. τη γράφει με η και στη Νέα Ελληνική
περί ορέξεως δυστυχώς κωλοκυθόπιτα αλλά δεν παύουν να πονάνε τα μάτια μας και να κραυγάζουν τα αυτιά μας
κατά τ άλλα έχω υπόψη περίπτωση ατόμου που την υποτακτική γ εν. τη γράφει με η και στη Νέα Ελληνική
περί ορέξεως δυστυχώς κωλοκυθόπιτα αλλά δεν παύουν να πονάνε τα μάτια μας και να κραυγάζουν τα αυτιά μας
- ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ
Μην το γελάς καθόλου...neon imposter έγραψε: ↑02 Ιουν 2023, 14:20κατά τ άλλα έχω υπόψη περίπτωση ατόμου που την υποτακτική γ εν. τη γράφει με η και στη Νέα Ελληνική
Εδώ ενδιαφέρον άρθρο του Βελούδη (" Η υποτακτική στα νέα ελληνικά"):
https://www.researchgate.net/publicatio ... A_ELLENIKA
Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία
-
- Phorum.gr user: neon imposter
δεν μου αρέσουν τα "οπτικά εφέ"* (= στις περισσότερες περιπτώσεις αποκλίσεις από τον τρόπον τινά "κατοχυρωμένο" τρόπο ορθογραφικής έκφρασης) σε κείμενα - κινούν υποψίες εντυπωσιοθηρίας ώστε να μη δίνεται σημασία στο περιεχόμενο το οποίο μπορεί να είναι αδύναμοΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: ↑02 Ιουν 2023, 14:28Μην το γελάς καθόλου...neon imposter έγραψε: ↑02 Ιουν 2023, 14:20κατά τ άλλα έχω υπόψη περίπτωση ατόμου που την υποτακτική γ εν. τη γράφει με η και στη Νέα Ελληνική
Εδώ ενδιαφέρον άρθρο του Βελούδη (" Η υποτακτική στα νέα ελληνικά"):
https://www.researchgate.net/publicatio ... A_ELLENIKA
αισθητικώς δε το θεωρώ ό,τι χειρότερο, αλλά όπως είπαμε περί ορέξεως...
*εκτός και αν είναι αποτέλεσμα ειρωνικής** χρήσεως του λόγου
** αλλά και η ειρωνεία πλέον είναι τόσο του συρμού ώστε καταντά επικίνδυνη - μπορεί να ήταν πρωτότυπη στον Σωκράτη, να είχε τονωτικές ενέσεις από τον Κίρκεγκωρ ή τον Μαν, αλλά οκ πλέον είναι δύσκολο να της αποδοθούν καινούργιες αποχρώσεις
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος neon imposter την 02 Ιουν 2023, 14:37, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Μα κι εμένα μου αρέσει ο Παπαδόπουλος αλλά μου αρέσει και να μιλάω την κανονική γλώσσα. Και είναι χοντρό θέμα για εμένα κάτι τέτοιο (δεν πιστεύω βέβαια ότι θα το ανακινήσει κανείς), τόσο χοντρό που θα μπορούσα να μαυρίσω ένα κόμμα μόνο και μόνο γι' αυτό, έστω και αν συμφωνούσα 100% στα υπόλοιπα.sharp έγραψε: ↑02 Ιουν 2023, 14:15Αυτό που είπες δείχνει το πραγματικό πρόβλημα. Τπ γλωσσικό πολιτικοποιήθηκε (όπως και όλα στην Ν. Βλακανική - όχι δεν έκανα λάθος) και το άκουσμα της Καθαρεύουσας φέρνει στο μυαλό Παπαδόπουλους, Μαρμαρωμένους κλπ.Green Dragon έγραψε: ↑02 Ιουν 2023, 09:15Ρε είσαστε σοβαροί; Περισσότερες ψήφοι η καθαρεύουσα;
Να πάρουμε και την πόλη τότε
-
- Phorum.gr user: Κλεομένης Γ
Η απλή καθαρεύουσα πάντως δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Ο γραπτός λόγος ας είναι και λίγο δυσκολότερος, ακονίζει και το μυαλό.
Πατριωτική πανστρατιά με την Ελληνική Λύση
Έχεις γράψει ποτέ σε απλή καθαρεύουσα;Κλεομένης Γ έγραψε: ↑02 Ιουν 2023, 17:31Η απλή καθαρεύουσα πάντως δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Ο γραπτός λόγος ας είναι και λίγο δυσκολότερος, ακονίζει και το μυαλό.
Πάντως δεν είναι ο γραπτός λόγος στην καθαρεύουσα δυσκολότερος. Ο προφορικός λόγος είναι
Όσοι δοκιμάζουν να μιλήσουν σε καθαρεύουσα είναι σχεδόν πάντα γελοίοι
Αυτός που μιλάει εξαιρετική καθαρεύουσα (και κατάφερνε να το κάνει και στο ραδιόφωνο) είναι ο Μήτσος Πουλικάκος
Εξαιρετικη
- Libre arbitre
- Phorum.gr user: Βασίλης
Θα του την έχει πιθανώς διδάξει ο πατήρ Κλεομένης.Beria έγραψε: ↑02 Ιουν 2023, 17:36Έχεις γράψει ποτέ σε απλή καθαρεύουσα;Κλεομένης Γ έγραψε: ↑02 Ιουν 2023, 17:31Η απλή καθαρεύουσα πάντως δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Ο γραπτός λόγος ας είναι και λίγο δυσκολότερος, ακονίζει και το μυαλό.

- Κάνουν τέτοια πράγματα οι ρωSSιστές; Είναι απλά γενοκτόνοι, οικοκτόνοι και αντιγκέι...
https://fr.m.wikipedia.org/wiki/Sp%C3%A ... l/newusers
Έχεις κανένα νέο;
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 72 Απαντήσεις
- 3540 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Green Dragon
28 Μάιος 2023, 21:01
-
- 10 Απαντήσεις
- 438 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Λίνο Βεντούρα
29 Σεπ 2023, 15:52
-
-
Νέα δημοσίευση Να απαγορευτούν οι διαδηλώσεις υπέρ της Χαμάς;
από Otto Weininger » 12 Οκτ 2023, 22:46 » σε Εσωτερική Πολιτική - 168 Απαντήσεις
- 4918 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Gordian Knot
13 Νοέμ 2023, 12:51
-
-
-
Νέα δημοσίευση Λοβέρδος υπέρ της συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο.
από Kauldron » 17 Μαρ 2025, 23:30 » σε Εσωτερική Πολιτική - 35 Απαντήσεις
- 750 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Jimmy81
18 Μαρ 2025, 19:45
-