Δεν πιστεύω ότι θα φτάσει εκεί. Το know how υπάρχει στη γειτονιά τους χωρίς τη χρήση τεχνολογίας. Ο Κινεζικός λαός μορφώνεται μαζικά. Σε μια δυο γενιές θα αλλάξει και η εικόνα που έχουμε για τον φτωχό, αμόρφωτο, αγρότη που τρώει νυχτερίδες.
Τεχνολογική δυστοπία 1984 ή entitled μαλάκας που έπεσε στα μαλακά; Εσύ αποφασίζεις
Re: Τεχνολογική δυστοπία 1984 ή entitled μαλάκας που έπεσε στα μαλακά; Εσύ αποφασίζεις
Re: Τεχνολογική δυστοπία 1984 ή entitled μαλάκας που έπεσε στα μαλακά; Εσύ αποφασίζεις
Σωστή παρατήρηση. Από την στιγμή που τρως ένα πρόστιμο, θέλεις να επωμίζονται τις ίδιες συνέπειες και οι υπόλοιποι. Ωστόσο υπάρχει ένα όριο στο πόσα μπορείς να αντέξεις ως φυσιολογικά. Ειδικά όταν έχεις μεγαλώσει αλλιώς.enaon έγραψε: ↑08 Ιουν 2023, 20:57μεχρι να φαμε το πρώτο πρόστιμο, μετά θα θελαμε να γινουν τελειες να τρώνε ολοι. Πανω απο ολα η δικαιοσύνη νομιζω.ST48410 έγραψε: ↑08 Ιουν 2023, 20:52Έτσι κι έτσι. Αν πχ όλοι ξέραμε ότι στην εργασία μας είχαμε 5-6 κάμερες να ελέγχουν αναλυτικά την απόδοσή μας, το αν απαντάμε σε κάποιο μήνυμα τρίτου στο κινητό, αν μπαίνουμε στο φόρουμ, ε κάπως άβολα θα αισθανόμασταν ακόμα και αν γενικά είμαστε τυπικοί και σωστοί στα καθήκοντά μας.
Διαβάζοντας τα παραπάνω για την Κίνα, δεν ξέρω αν θα ήθελα να ξαναταξιδέψω σε μεγάλη πόλη εκεί.
- Dwarven Blacksmith
Συμφωνώ. Έχεις όμως και τους ολισθηροπλαγίτες που σου λένε όχι, δεν κάνει ούτε το πρώτο.
Το θέμα είναι γιατί διάολο μας νοιάζει η τεχνολογία που χρησιμοποιείται. Αποφασίζουμε ως κοινωνία αν κάτι είναι καλό ή κακό. Μετά το αν θα κράζουμε κανονικά ή ψηφιακά είναι δευτερεύον.
Εγώ ας πούμε στο παράδειγμα που φέρνουμε παραπάνω, είμαι κατά του ξεζουμίσματος του χρόνου των υπαλλήλων. Άμα ο άλλος κάνει την δουλειά, άστον να τα ξύσει.
Είτε τον αναγκάζεις να κάνει ότι δουλεύει στεκόμενος από πάνω του, είτε με κάποια εφαρμογή, μαλάκας είσαι, δεν το διαχωρίζω αναλόγως του επιπέδου αυτοματισμού. Όμως κάποιοι θα πουν ότι το δεύτερο είναι δυστοπικό ενώ το πρώτο όχι!

υπαρχει αντίφαση νομιζω, το σωστό της κοινωνιας δεν εχει σχέση με του ατόμου.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑08 Ιουν 2023, 21:10Το θέμα είναι γιατί διάολο μας νοιάζει η τεχνολογία που χρησιμοποιείται. Αποφασίζουμε ως κοινωνία αν κάτι είναι καλό ή κακό.
Εγώ ας πούμε στο παράδειγμα που φέρνουμε παραπάνω
ενα ατομο σωστό ειναι να μπορει να εκτιμησει ποτε μπορει να περασει τον δρομο, δεν ειναι και τίποτα δυσκολο, αλλα μερικοι ειναι κόπανοι οποτε παλι καλα που εχουμε φαναρια. Ασχετα αν ειναι εξυπνο το ατομο όμως, σωστό ειναι να περιμενει σαν τον μαλακα ακομα και αν προλαβαινε να περασει μπουσουλωντας.
Οκ, ψηφιακή τρομοκρατία. Σε τελευταία ανάλυση αν νοιάζεσαι για το καλώς έχει των πολιτών σου και θες να τους εκπαιδεύσεις, φωτογράφισε τον και στειλτου το πρόστιμο.
Αλλά από την άλλη να μην βάζουν τις κάμερες για όσους περνούν με κόκκινο από τα φανάρια γιατί θίγονται τα προσωπικά δεδομένα του Μπάμπης7 με τη μπεμβε είναι το άλλο άκρο. Σωστά;
Αλλά από την άλλη να μην βάζουν τις κάμερες για όσους περνούν με κόκκινο από τα φανάρια γιατί θίγονται τα προσωπικά δεδομένα του Μπάμπης7 με τη μπεμβε είναι το άλλο άκρο. Σωστά;
Το πρόβλημα με τον αυτοματισμό (την χρήση τεχνολογίας επιτήρησης) είναι ότι υπάρχει ο φόβος ότι ένα ασφυκτικό επίπεδο ελέγχου είναι εφικτό με σχετικά μικρό κόστος για αυτόν που έχει εξουσία. Δηλαδή είναι τίποτα να έχει 2-3 κάμερες στο γραφείο σου και ένα λογισμικό στον υπολογιστή σου ενώ είναι πολύ ακριβό να έχει επιστάτη πάνω από το κεφάλι σου καθημερινά. Και βέβαια μια γενικευμένη χρήση της τεχνολογίας για επιτήρηση όλων των δραστηριοτήτων είναι προβληματική. Δεν μπορείς να έχεις τόση εμπιστοσύνη στην ακεραιότητα της εξουσίας.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑08 Ιουν 2023, 21:10Συμφωνώ. Έχεις όμως και τους ολισθηροπλαγίτες που σου λένε όχι, δεν κάνει ούτε το πρώτο.
Το θέμα είναι γιατί διάολο μας νοιάζει η τεχνολογία που χρησιμοποιείται. Αποφασίζουμε ως κοινωνία αν κάτι είναι καλό ή κακό. Μετά το αν θα κράζουμε κανονικά ή ψηφιακά είναι δευτερεύον.
Εγώ ας πούμε στο παράδειγμα που φέρνουμε παραπάνω, είμαι κατά του ξεζουμίσματος του χρόνου των υπαλλήλων. Άμα ο άλλος κάνει την δουλειά, άστον να τα ξύσει.
Είτε τον αναγκάζεις να κάνει ότι δουλεύει στεκόμενος από πάνω του, είτε με κάποια εφαρμογή, μαλάκας είσαι, δεν το διαχωρίζω αναλόγως του επιπέδου αυτοματισμού. Όμως κάποιοι θα πουν ότι το δεύτερο είναι δυστοπικό ενώ το πρώτο όχι!
Πάρε ένα παράδειγμα. Εδώ μέσα γράφουμε διάφορα. Σοβαρά, αστεία, ειρωνικά, περιπαιχτικά κλπ. Δεν θα ήθελες να ταυτοποιηθείς και να μοιραστούν αυτές οι απόψεις σου σε γνωστούς και συγγενείς πχ. Επίσης κάτι που γράφεις σε ένα συγκεκριμένο θέμα με μία συγκεκριμένη διάθεση μπορεί να ακουστεί πολύ διαφορετικά εκτός context. Παραδοσιακά οι επιτηρητές / λογοκριτές ήταν αρκετές φορές βλάκες. Τίποτα δεν εξασφαλίζει ότι δεν θα είναι στο μέλλον και ότι ο σωρός πληροφορίες που καταγράφεται για σένα δεν θα χρησιμοποιηθεί κάποια στιγμή εναντίον σου από κάποιον ηλίθιο.
- Dwarven Blacksmith
Νομίζεις τυχαία επικράτησαν τα open spaces στο γραφείο; Όχι, το κόνσεπτ είναι ότι δε σε βλέπει μόνο ο προϊστάμενος, σε βλέπουν όλοι, χωρίς να πληρώνονται, και σαν αποτέλεσμα ντρέπεσαι να βλέπεις βιντεάκια ή να έχεις ανοιχτό το πχόρουμ. Και δεν χρειάζεται συνήθως να στο πει κανένας στ' αλήθεια, φαντάζεσαι το σενάριο και συμμορφώνεσαι πριν συμβεί. Είναι μια μορφή κοινωνικού ελέγχου, σαφώς.ST48410 έγραψε: ↑08 Ιουν 2023, 21:59Το πρόβλημα με τον αυτοματισμό (την χρήση τεχνολογίας επιτήρησης) είναι ότι υπάρχει ο φόβος ότι ένα ασφυκτικό επίπεδο ελέγχου είναι εφικτό με σχετικά μικρό κόστος για αυτόν που έχει εξουσία. Δηλαδή είναι τίποτα να έχει 2-3 κάμερες στο γραφείο σου και ένα λογισμικό στον υπολογιστή σου ενώ είναι πολύ ακριβό να έχει επιστάτη πάνω από το κεφάλι σου καθημερινά. Και βέβαια μια γενικευμένη χρήση της τεχνολογίας για επιτήρηση όλων των δραστηριοτήτων είναι προβληματική. Δεν μπορείς να έχεις τόση εμπιστοσύνη στην ακεραιότητα της εξουσίας.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑08 Ιουν 2023, 21:10Συμφωνώ. Έχεις όμως και τους ολισθηροπλαγίτες που σου λένε όχι, δεν κάνει ούτε το πρώτο.
Πάρε ένα παράδειγμα. Εδώ μέσα γράφουμε διάφορα. Σοβαρά, αστεία, ειρωνικά, περιπαιχτικά κλπ. Δεν θα ήθελες να ταυτοποιηθείς και να μοιραστούν αυτές οι απόψεις σου σε γνωστούς και συγγενείς πχ. Επίσης κάτι που γράφεις σε ένα συγκεκριμένο θέμα με μία συγκεκριμένη διάθεση μπορεί να ακουστεί πολύ διαφορετικά εκτός context. Παραδοσιακά οι επιτηρητές / λογοκριτές ήταν αρκετές φορές βλάκες. Τίποτα δεν εξασφαλίζει ότι δεν θα είναι στο μέλλον και ότι ο σωρός πληροφορίες που καταγράφεται για σένα δεν θα χρησιμοποιηθεί κάποια στιγμή εναντίον σου από κάποιον ηλίθιο.
Το παράδειγμα που περιγράφεις είναι μια αλλαγή κανόνων και νομίζω εκεί είναι το πρόβλημα. Στα μέσα που ξέρω απ' την αρχή ότι γράφω επώνυμα, αυτολογοκρίνομαι.

φαίνεται λίγο παράξενο που ο νάνος ενδιαφέρεται για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χειρότερων καθαρμάτων εντός ελλάδας και στη φανταστική πατρίδα την παίζει ακόμα και με την διαπόμπευση όσων κατεβάζουν λάθος ώρα τα σκουπίδια αλλά έτσι είναι οι πετριές τι να κάνουμε,θέλει λίγη κατανόηση 

- Dwarven Blacksmith
Να μας πεις σε ποιους αναφέρεσαι, δεν πάει κάπου το μυαλό μου.nowhere έγραψε: ↑08 Ιουν 2023, 22:16φαίνεται λίγο παράξενο που ο νάνος ενδιαφέρεται για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χειρότερων καθαρμάτων εντός ελλάδας και στη φανταστική πατρίδα την παίζει ακόμα και με την διαπόμπευση όσων κατεβάζουν λάθος ώρα τα σκουπίδια αλλά έτσι είναι οι πετριές τι να κάνουμε,θέλει λίγη κατανόηση

Σωστά. Αλλά είναι διαφορετικό το να βλέπουν οι συνάδελφοι αν έχεις ανοικτό youtube στον υπολογιστή από το να καταγράφει κάποιος με κάθε λεπτομέρεια το τι, πόσο και πως. Η καταγραφή από μόνη της πάει την όλη υπόθεση σε άλλο επίπεδο.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑08 Ιουν 2023, 22:13Νομίζεις τυχαία επικράτησαν τα open spaces στο γραφείο; Όχι, το κόνσεπτ είναι ότι δε σε βλέπει μόνο ο προϊστάμενος, σε βλέπουν όλοι, χωρίς να πληρώνονται, και σαν αποτέλεσμα ντρέπεσαι να βλέπεις βιντεάκια ή να έχεις ανοιχτό το πχόρουμ. Και δεν χρειάζεται συνήθως να στο πει κανένας στ' αλήθεια, φαντάζεσαι το σενάριο και συμμορφώνεσαι πριν συμβεί. Είναι μια μορφή κοινωνικού ελέγχου, σαφώς.
Εδώ λοιπόν πάμε στο περιστατικό του αρχικού ποστ. Ο καθένας μας περπατώντας μέσα σε μια πολυσύχναστη πόλη θεωρεί δεδομένο ένα επίπεδο ανωνυμίας. Ένα τέτοιο σύστημα απλώς του ανατρέπει τις βεβαιότητές του. Τον ξαφνιάζει και τον ενοχλεί.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑08 Ιουν 2023, 22:13Το παράδειγμα που περιγράφεις είναι μια αλλαγή κανόνων και νομίζω εκεί είναι το πρόβλημα. Στα μέσα που ξέρω απ' την αρχή ότι γράφω επώνυμα, αυτολογοκρίνομαι.
προφανώς σε χειρότερους από εκείνους που [κρατήσου από κάπου] κατεβάζουν λάθος ώρα τα σκουπίδια στην κίναDwarven Blacksmith έγραψε: ↑08 Ιουν 2023, 22:21Να μας πεις σε ποιους αναφέρεσαι, δεν πάει κάπου το μυαλό μου.
- Dwarven Blacksmith
Να αλλά ποιους. Γιατί δεν είναι ότι απλά υπάρχουν κάπου, λες ότι τους υπερασπίστηκα κιόλας, στη βάση των προσωπικών δεδομένων.nowhere έγραψε: ↑08 Ιουν 2023, 22:32προφανώς σε χειρότερους από εκείνους που [κρατήσου από κάπου] κατεβάζουν λάθος ώρα τα σκουπίδια στην κίναDwarven Blacksmith έγραψε: ↑08 Ιουν 2023, 22:21Να μας πεις σε ποιους αναφέρεσαι, δεν πάει κάπου το μυαλό μου.

- EKPLIKTIKOS
Καταλαβαίνω οτι αυτό με την οθόνη στέκει ψυχολογικά (ότι δηλαδή θα μπορούσε να δρα αποτρεπτικά, ακόμη κ χωρίς πρόστιμο) αλλά είναι λιγάκι γελοίο. Δεν έχω πρόβλημα με τη χρήση της τεχνολογίας για παραβάσεις του ΚΟΚ btw
- Dwarven Blacksmith
Αυτό το δέχομαι ως άποψη, όπως και το κριντζ που είπε ο klg.EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑08 Ιουν 2023, 22:45Καταλαβαίνω οτι αυτό με την οθόνη στέκει ψυχολογικά (ότι δηλαδή θα μπορούσε να δρα αποτρεπτικά, ακόμη κ χωρίς πρόστιμο) αλλά είναι λιγάκι γελοίο. Δεν έχω πρόβλημα με τη χρήση της τεχνολογίας για παραβάσεις του ΚΟΚ btw

οπότε λες πως είναι λάθος ανάμνηση και δεν σε ενοχλεί να ξηγηθούμε και εδώ στα προσωπικά δεδομένα όπως οι κινέζοι.αυτό?Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑08 Ιουν 2023, 22:41Να αλλά ποιους. Γιατί δεν είναι ότι απλά υπάρχουν κάπου, λες ότι τους υπερασπίστηκα κιόλας, στη βάση των προσωπικών δεδομένων.