.
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Nandros έγραψε: ↑26 Οκτ 2018, 21:05Ας απολογηθούν πρώτα οι ένθεοι - ειδικά οι χριστιανοί και τα μουσλίμια - για τα εγκλήματα που έκαναν ανά τον κόσμο στο όνομα της θρησκείας τους.ΟΥΤΙΣ έγραψε: ↑26 Οκτ 2018, 20:59Η ιστορική εμπειρία δείχνει ότι διάφορα κέντρα εξουσίας μια χαρά συνυπήρξαν με την θρησκεία ελέγχοντας την μάλιστα ωραιότατα. Ίσα ίσα λοιπόν που, αν η θρησκεία λειτουργεί ως μηχανή ελέγχου των μαζών, οι κομμουνιστές εύκολα θα μπορούσαν να την χρησιμοποιήσουν για να συνεχίσουν να ελέγχουν τις μάζες.
Αλλά, το σημείο πάνω στο οποίο πρέπει να εστιάζουμε δεν είναι οι διώξεις των κομμουνιστών εναντίον όλων των θρησκειών, αλλά το σύνολο των εγκλημάτων τους. Τι λες, γι' αυτά θα πρέπει να απολογηθούν οι άθεοι;
Δεν θυμάμαι να έχουν γίνει εγκλήματα στο όνομα της αθεΐας.
.
Εγώ λέω ότι τα εγκλήματα των κομμουνιστών έγιναν στο όνομα του κομμουνισμού, όχι στο όνομα της αθεΐας. Αν πιστεύετε ότι έγιναν στο όνομα της αθεΐας σας προκαλώ να μου βρείτε τέτοια εγκλήματα από μη κομμουνιστές.Jim Beam 2 έγραψε: ↑26 Οκτ 2018, 19:46Στον πυρήνα της οποίας η αθεία έχει προεξάρχοντα ρόλο καθώς η θρησκεία είναι το όπιο των λαών.
Εκτός αν μου βρεις κομμουνιστή ένθεο ηγέτη που δεν διώκει τη θρησκευτική πίστη...
Οι φέροντες θρησκευτικές παρωπίδες μιλούν για προφανές! Έρε γέλια!ΟΥΤΙΣ έγραψε: ↑26 Οκτ 2018, 21:14Μια χαρά έχουν απολογηθεί για τα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί στο όνομα του θεού. Από την άλλη εσύ συνεχίζεις να αρνείσαι το προφανές. Τα εγκλήματα των άθεων καθεστώτων ήταν εγκλήματα που οφείλονταν στην αθεϊα αυτών των καθεστώτων!Nandros έγραψε: ↑26 Οκτ 2018, 21:05Ας απολογηθούν πρώτα οι ένθεοι - ειδικά οι χριστιανοί και τα μουσλίμια - για τα εγκλήματα που έκαναν ανά τον κόσμο στο όνομα της θρησκείας τους.ΟΥΤΙΣ έγραψε: ↑26 Οκτ 2018, 20:59Η ιστορική εμπειρία δείχνει ότι διάφορα κέντρα εξουσίας μια χαρά συνυπήρξαν με την θρησκεία ελέγχοντας την μάλιστα ωραιότατα. Ίσα ίσα λοιπόν που, αν η θρησκεία λειτουργεί ως μηχανή ελέγχου των μαζών, οι κομμουνιστές εύκολα θα μπορούσαν να την χρησιμοποιήσουν για να συνεχίσουν να ελέγχουν τις μάζες.
Αλλά, το σημείο πάνω στο οποίο πρέπει να εστιάζουμε δεν είναι οι διώξεις των κομμουνιστών εναντίον όλων των θρησκειών, αλλά το σύνολο των εγκλημάτων τους. Τι λες, γι' αυτά θα πρέπει να απολογηθούν οι άθεοι;
Δεν θυμάμαι να έχουν γίνει εγκλήματα στο όνομα της αθεΐας.
Σε θέματα θρησκείας θα πρέπει να πάρουμε στα σοβαρά έναν λογοτέχνη, τον προφήτη του Ναζισμού και τον σεναριογράφο του...Star Trek, διότι;Nandros έγραψε: ↑26 Οκτ 2018, 21:13“Το γεγονός ότι ένας πιστός είναι πιο ευτυχισμένος από έναν σκεπτικιστή, έχει το ίδιο με το κάποιος μεθυσμένος να είναι ευτυχισμένος από έναν νηφάλιο. Η ευτυχία της ευπιστίας είναι μια φθηνή και επικίνδυνη ποιότητα ζωής.” – George Bernard Shaw
“Πίστη σημαίνει να μην θέλεις να μάθεις τι είναι αλήθεια.” – Friedrich Nietzsche
“Πρέπει να αμφισβητήσουμε την λογική της ιστορίας του να έχουμε έναν παντοδύναμο Θεό που δημιουργεί ελαττωματικούς ανθρώπους και στη συνέχεια τους κατηγορεί για τα δικά του λάθη.” – Gene Roddenberry
Το κακό για εσένα είναι ότι έχουμε εσωτερική πληροφόρηση για τα μελλούμενα εδώ και 2000+ χρόνια. Καμία ανησυχία για εμάς τους Χριστιανούς αφού ξέρουμε τι να περιμένουμε!
Βρήκα δύο:Γάταρος έγραψε: ↑26 Οκτ 2018, 21:17Εγώ λέω ότι τα εγκλήματα των κομμουνιστών έγιναν στο όνομα του κομμουνισμού, όχι στο όνομα της αθεΐας. Αν πιστεύετε ότι έγιναν στο όνομα της αθεΐας σας προκαλώ να μου βρείτε τέτοια εγκλήματα από μη κομμουνιστές.Jim Beam 2 έγραψε: ↑26 Οκτ 2018, 19:46Στον πυρήνα της οποίας η αθεία έχει προεξάρχοντα ρόλο καθώς η θρησκεία είναι το όπιο των λαών.
Εκτός αν μου βρεις κομμουνιστή ένθεο ηγέτη που δεν διώκει τη θρησκευτική πίστη...
Νιτσε.
Τα εγκλήματα της Γαλλικής Επανάστασης σου φτάνουν ή όχι; Του Ατατούρκ;Γάταρος έγραψε: ↑26 Οκτ 2018, 21:17Εγώ λέω ότι τα εγκλήματα των κομμουνιστών έγιναν στο όνομα του κομμουνισμού, όχι στο όνομα της αθεΐας. Αν πιστεύετε ότι έγιναν στο όνομα της αθεΐας σας προκαλώ να μου βρείτε τέτοια εγκλήματα από μη κομμουνιστές.Jim Beam 2 έγραψε: ↑26 Οκτ 2018, 19:46Στον πυρήνα της οποίας η αθεία έχει προεξάρχοντα ρόλο καθώς η θρησκεία είναι το όπιο των λαών.
By the way, είναι εντυπωσιακό πόσο και οι τρεις παραθέσεις ομοιάζουν με ατάκες παρμένες από αυτό που αμερικανιστί ονομάζεται mass cultureΟΥΤΙΣ έγραψε: ↑26 Οκτ 2018, 21:19Σε θέματα θρησκείας θα πρέπει να πάρουμε στα σοβαρά έναν λογοτέχνη, τον προφήτη του Ναζισμού και τον σεναριογράφο του...Star Trek, διότι;Nandros έγραψε: ↑26 Οκτ 2018, 21:13“Το γεγονός ότι ένας πιστός είναι πιο ευτυχισμένος από έναν σκεπτικιστή, έχει το ίδιο με το κάποιος μεθυσμένος να είναι ευτυχισμένος από έναν νηφάλιο. Η ευτυχία της ευπιστίας είναι μια φθηνή και επικίνδυνη ποιότητα ζωής.” – George Bernard Shaw
“Πίστη σημαίνει να μην θέλεις να μάθεις τι είναι αλήθεια.” – Friedrich Nietzsche
“Πρέπει να αμφισβητήσουμε την λογική της ιστορίας του να έχουμε έναν παντοδύναμο Θεό που δημιουργεί ελαττωματικούς ανθρώπους και στη συνέχεια τους κατηγορεί για τα δικά του λάθη.” – Gene Roddenberry