Δεν παίζει ρόλο αυτό. Δεν κρίνεται έτσι η ποιότητα ενός συστήματος υγείας. Παίζει ρόλο και πόσο προσβάσιμο είναι. Αν έχεις τους κορυφαίους γιατρούς του κόσμου και τα τελειότερα μηχανήματα σε ένα νοσοκομείο τόσο ακριβό που μπορει να πάει μόνο το 1% του πληθυσμού, τότε το σύστημα υγείας είναι εντελώς άχρηστο. Ειδικά για τις ΗΠΑ, αν συνυπολογίσουμε τον τεράστιο πακτωλό χρημάτων που δαπανά το δημόσιο για την υγεία, τότε το σύστημά τους ειναι ένα τεράστιο μπουρδέλο.Η φωνή της Αληθειας έγραψε: ↑14 Ιουν 2023, 14:10Αυτές οι μελέτες γενικά βγάζουν ότι κατάταξη θες ανάλογα με το τι κριτήρια θέτεις. Άμα θέσεις σοσιαλιστικά κριτήρια όπως η συγκεκριμένη, λογικό είναι οι ΗΠΑ να είναι σε χαμηλότερη θέση αφού το σύστημα τους είναι ήμι-σοσιαλιστικό (μόνο ο μισός πλυθησμός περίπου καλύπτεται από κρατική ασφάλιση).
Άμα έχεις σοβαρή ασθένεια (και καλή ασφάλιση/πόρους) δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να πας για περίθαλψη/φροντίδα. Όλοι οι πλούσιοι που πάνε; Στην Κούβα ή στην Ελλάδα;
Τέλος πάντων, το θέμα είναι ότι με αυτήν την τεράστια δαπάνη του δημοσίου και με τους καλύτερους γιατρούς και εγκαταστάσεις στον κόσμο, η Αμερική έχει καταφέρει (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται) να έχει 3 χρόνια μικρότερο μέσο όρο ζωής από την Ελλάδα (και με πτωτικές τάσεις).