TurkishJapetus έγραψε: ↑14 Ιουν 2023, 13:47Στα αζέρικα; εγώ σου λέω για τούρκικα...
Alternative forms
yalançı (dialectal)
https://en.wiktionary.org/wiki/yalancı#Turkish
Ίδια λέξη, ίδιο νόημα.
TurkishJapetus έγραψε: ↑14 Ιουν 2023, 13:47Στα αζέρικα; εγώ σου λέω για τούρκικα...
Μην βιάζεστε να υποστηρίξετε τα μεμέτια χωρίς να γνωριζετε.Ναύτης έγραψε: ↑14 Ιουν 2023, 12:52Όχι, είναι πιο σύνθετα τα πράγματα σε κράτη με έναντι ή προσκείμενες ακτές, και ειδικότερα σε κράτη που συνορεύουν σε κλειστές ή ημίκλειστες θάλασσες. Επίσης, είναι πιο σύνθετο το θέμα καθορισμού της υφαλοκρηπίδας, και συνακολούθως της ΑΟΖ, όταν το ένα κράτος συνορεύει μέσω νήσων με την ηπειρωτική χώρα του άλλου κράτους (απόλυτη επήρεια, μερική επήρεια, μηδενική επήρεια, αρχή της ευθυδικίας). Γενικότερα πρόκειται για ένα πολυσύνθετο και πολυεπίπεδο ζήτημα που επιλύεται με πολιτική διαπραγμάτευση ή με απόφαση του δικαστηρίου της Χάγης (εφόσον συνυποσχεθούν και τα δυο εμπλεκόμενα κράτη).
Άρθρο 12 Συνθήκης της Λωζάνης:axilmar έγραψε: ↑14 Ιουν 2023, 12:04Ακριβως.Juno έγραψε: ↑14 Ιουν 2023, 12:01Μόνον τις διαφορές που δεν προβλέπονται από τις υπογεγραμμένες Συνθήκες.axilmar έγραψε: ↑14 Ιουν 2023, 10:49Δικιο εχει ο Καρατζαφερης. Το Αιγαιο ειναι και Τουρκικη θαλασσα, την μοιραζομαστε. Βεβαιως εμεις εχουμε την μεριδα του λεοντος, λογω ιστοριας, και καλα κανουμε. Αλλα υπαρχουν και αλλοι, και δεν ειναι εθνικη μειοδοσια να συζητησουμε τις διαφορες μας.
Οσο νωριτερα τις διευθετησουμε, τοσο το καλυτερο κιολας.
Ποιες είναι αυτές οι διαφορές, γιά πες.
Δεν τις ξερω. Εχω ακουσει οτι πχ για τις βραχονησιδες τυπου Ιμια δεν οριζεται το καθεστως.
Επισης υπαρχει και η ΑΟΖ.
Αλλα δεν εχει σημασια εαν τα ξερω εγω ή οχι, σημασια εχει εαν θα συνδιαλεχτουμε μονο για τις διαφορες που δεν προβλεπονται απο τις συνθηκες.
Τα Ίμια δεν περιλαμβάνονται στη Συνθήκη της Λοζάνης.Pillars έγραψε: ↑14 Ιουν 2023, 15:21Άρθρο 12 Συνθήκης της Λωζάνης:axilmar έγραψε: ↑14 Ιουν 2023, 12:04Ακριβως.
Δεν τις ξερω. Εχω ακουσει οτι πχ για τις βραχονησιδες τυπου Ιμια δεν οριζεται το καθεστως.
Αλλα δεν εχει σημασια εαν τα ξερω εγω ή οχι, σημασια εχει εαν θα συνδιαλεχτουμε μονο για τις διαφορες που δεν προβλεπονται απο τις συνθηκες.
«Εκτός αντιθέτου διατάξεως της παρούσης Συνθήκης, αι νήσοι, αι κείμεναι εις μικροτέραν απόστασιν των τριών μιλίων της ασιατικής ακτής, παραμένουσι υπό την τουρκικήν κυριαρχίαν».
3 στατικά μίλια (4,38χλμ) αναφέρει η συνθήκη ενώ και τα δύο Ίμια είναι περισσότερα από 4 στατικά μίλια από τις Τούρκικες ακτές!!!
Ενας δικηγορος θα σου ελεγε οτι το παραπανω δεν εξασφαλιζει οτι οι νησοι περαν των τριων μιλιων δεν μπορει να ειναι υπο τουρκικη κυριαρχια.Pillars έγραψε: ↑14 Ιουν 2023, 15:21Άρθρο 12 Συνθήκης της Λωζάνης:axilmar έγραψε: ↑14 Ιουν 2023, 12:04Ακριβως.
«Εκτός αντιθέτου διατάξεως της παρούσης Συνθήκης, αι νήσοι, αι κείμεναι εις μικροτέραν απόστασιν των τριών μιλίων της ασιατικής ακτής, παραμένουσι υπό την τουρκικήν κυριαρχίαν».
3 στατικά μίλια (4,38χλμ) αναφέρει η συνθήκη ενώ και τα δύο Ίμια είναι περισσότερα από 4 στατικά μίλια από τις Τούρκικες ακτές!!!
Και επειδη το θελουν αυτοι τι σημαινει, οτι εμεις θα κατσουμε να τα διαπραγματευτουμε; οχι βεβαια.Juno έγραψε: ↑14 Ιουν 2023, 12:14Μα αυτά θέλουν να διαπραγματευθούν. Δεν τους απασχολούν ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα, επειδή αν πετύχουν να παραβιάσουν όσα άρθρα των Συνθηκών θέλουν, ταυτοχρόνως παίρνουν και τις διεκδικήσεις τους σε ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα.axilmar έγραψε: ↑14 Ιουν 2023, 12:11Μια χαρα, δεν διαφωνω.Juno έγραψε: ↑14 Ιουν 2023, 12:08
Με το "έχω ακούσει", δεν γίνεται σοβαρή συζήτηση.
Ψάξε τι λένε, γράψε εδώ τα επιχειρήματά τους και εγώ θα σου απαντήσω με τα αντίστοιχα άρθρα των Συνθηκών που καταρρίπτουν τα επιχειρήματά τους.
Συγκεκριμένα επιχειρήματα, όχι αοριστολογίες. Ακόμα και αυτό που λένε για αποστρατικοποίηση των νήσων, μπούρδα είναι. Δεν παραβιάζουμε την Συνθήκη.
Ειπαμε, οτι λενε οι Συνθηκες δεν πρεπει να γινει αντικειμενο διαπραγματευσης.
Εκτος τουό,τι έβαλα το νήμα για να κάψω τον Υalançı Tolma που πούλαγε φύκια στους ιθαγενείς μας, το δούναι συνυπάρχει με το λαβείν.axilmar έγραψε: ↑15 Ιουν 2023, 10:55Και επειδη το θελουν αυτοι τι σημαινει, οτι εμεις θα κατσουμε να τα διαπραγματευτουμε; οχι βεβαια.
Ξερουμε, αλλα παιζουνε συμφεροντα, δεν εχουν ολοι τις ιδιες αποψεις και συμφεροντα.taxalata xalasa έγραψε: ↑15 Ιουν 2023, 11:01Εκτος τουό,τι έβαλα το νήμα για να κάψω τον Υalançı Tolma που πούλαγε φύκια στους ιθαγενείς μας, το δούναι συνυπάρχει με το λαβείν.
Αυτοι θενε κατι. Εμεις ξερουμε τι θεμε; Δεν νόμιζω. Το μόνο που βλέπω είναι να ξέρουμε τι ΔΕΝ θέμε. Ως συνήθως!
Για πες. Τι θεμε;axilmar έγραψε: ↑15 Ιουν 2023, 11:05Ξερουμε, αλλα παιζουνε συμφεροντα, δεν εχουν ολοι τις ιδιες αποψεις και συμφεροντα.taxalata xalasa έγραψε: ↑15 Ιουν 2023, 11:01Εκτος τουό,τι έβαλα το νήμα για να κάψω τον Υalançı Tolma που πούλαγε φύκια στους ιθαγενείς μας, το δούναι συνυπάρχει με το λαβείν.
Αυτοι θενε κατι. Εμεις ξερουμε τι θεμε; Δεν νόμιζω. Το μόνο που βλέπω είναι να ξέρουμε τι ΔΕΝ θέμε. Ως συνήθως!
1) Να μην χασουμε σπιθαμη απο οτι εχουμε τωρα.taxalata xalasa έγραψε: ↑15 Ιουν 2023, 11:08Για πες. Τι θεμε;axilmar έγραψε: ↑15 Ιουν 2023, 11:05Ξερουμε, αλλα παιζουνε συμφεροντα, δεν εχουν ολοι τις ιδιες αποψεις και συμφεροντα.taxalata xalasa έγραψε: ↑15 Ιουν 2023, 11:01
Εκτος τουό,τι έβαλα το νήμα για να κάψω τον Υalançı Tolma που πούλαγε φύκια στους ιθαγενείς μας, το δούναι συνυπάρχει με το λαβείν.
Όπως το έγραψα ήδη. Ξερουμε τι ΔΕΝ θεμε. ΔΕΝ θεμα να χασουμε σπιθαμη.axilmar έγραψε: ↑15 Ιουν 2023, 11:091) Να μην χασουμε σπιθαμη απο οτι εχουμε τωρα.
2) να παρουμε το μεγιστο που μπορουμε απο οτι ειναι υπο διαπραγματευση (πχ αοζ).
Η ΑΟΖ και η υφαλοκριπιδα δεν ειναι το προβλημα; εκει δεν υπαρχει καποια συνθηκη υπογεγγραμενη απο τις δυο πλευρες. Οποτε πανω σε αυτα πρεπει να διαπραγματευτουμε.taxalata xalasa έγραψε: ↑15 Ιουν 2023, 11:12Όπως το έγραψα ήδη. Ξερουμε τι ΔΕΝ θεμε. ΔΕΝ θεμα να χασουμε σπιθαμη.
Απ την Τουρκία τι θεμε; Ξέρεις; Οι Τούρκοι θένε κάτι που εμείς θεωρούμε δικό μας. Εμείς τι θεμε από αυτό που οι Τούρκοι θεωρούν δικό τους; Έχεις κάποια ιδεά;
axilmar έγραψε: ↑15 Ιουν 2023, 11:15Η ΑΟΖ και η υφαλοκριπιδα δεν ειναι το προβλημα; εκει δεν υπαρχει καποια συνθηκη υπογεγγραμενη απο τις δυο πλευρες. Οποτε πανω σε αυτα πρεπει να διαπραγματευτουμε.taxalata xalasa έγραψε: ↑15 Ιουν 2023, 11:12Όπως το έγραψα ήδη. Ξερουμε τι ΔΕΝ θεμε. ΔΕΝ θεμα να χασουμε σπιθαμη.
Απ την Τουρκία τι θεμε; Ξέρεις; Οι Τούρκοι θένε κάτι που εμείς θεωρούμε δικό μας. Εμείς τι θεμε από αυτό που οι Τούρκοι θεωρούν δικό τους; Έχεις κάποια ιδεά;
Σου ειπα πριν, θελω την αοζ και την υφαλοκριπιδα που δικαιουμαι.taxalata xalasa έγραψε: ↑15 Ιουν 2023, 11:16axilmar έγραψε: ↑15 Ιουν 2023, 11:15Η ΑΟΖ και η υφαλοκριπιδα δεν ειναι το προβλημα; εκει δεν υπαρχει καποια συνθηκη υπογεγγραμενη απο τις δυο πλευρες. Οποτε πανω σε αυτα πρεπει να διαπραγματευτουμε.taxalata xalasa έγραψε: ↑15 Ιουν 2023, 11:12
Όπως το έγραψα ήδη. Ξερουμε τι ΔΕΝ θεμε. ΔΕΝ θεμα να χασουμε σπιθαμη.
Με πρόλαβες και δεν είδες το editing.
Ξανά.
Παράδειγμα. Εγώ θέλω να έχω 50% από τα έσοδα που έχουν οι Τούρκοι από όλα τα ελληνικά αρχαιολογικά αξιοθέατα που κατέχουν οι ίδιοι και δίνω δυο στρέμματα θάλασσα!
Εσύ έχεις κάποια ιδεά για το τι θέλεις; ή μόνο για το τι ΔΕΝ θέλεις;
Ζητάς κάτι που δικαιούσαι; Και γιατί δεν το παίρνεις αφού το δικαιούσαι; Ρωτας τον νταβατζή για να στο δώσει;axilmar έγραψε: ↑15 Ιουν 2023, 11:18Σου ειπα πριν, θελω την αοζ και την υφαλοκριπιδα που δικαιουμαι.taxalata xalasa έγραψε: ↑15 Ιουν 2023, 11:16
Με πρόλαβες και δεν είδες το editing.
Ξανά.
Παράδειγμα. Εγώ θέλω να έχω 50% από τα έσοδα που έχουν οι Τούρκοι από όλα τα ελληνικά αρχαιολογικά αξιοθέατα που κατέχουν οι ίδιοι και δίνω δυο στρέμματα θάλασσα!
Εσύ έχεις κάποια ιδεά για το τι θέλεις; ή μόνο για το τι ΔΕΝ θέλεις;