Ολα τα καλοψυχα μελη του φορουμ ευχονται αισιο τελος

Κοινωνικά θέματα, τάσεις, προβληματισμοί, απ’ όλο τον κόσμο.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Ολα τα καλοψυχα μελη του φορουμ ευχονται αισιο τελος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 21 Ιουν 2023, 14:12

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
21 Ιουν 2023, 14:08
ΓΑΛΗ έγραψε:
21 Ιουν 2023, 14:03
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
21 Ιουν 2023, 13:45

σιγά ρε που την είδαν θεοί. μια κατάδυση σε ένα ναυάγειο ήταν, δεν επιχείρησαν να προσγειωθούν στον Πλούτωνα
Υπάρχει πρόγραμμα και για τέτοιες αποστολές. Αλλά στα διαστημικά προγράμματα, που αφορούν όντως σε διευρεύνηση του άγνωστου διαστήματος, δεν παίζει τουρ σε ανθρώπινα εμβληματικά δράματα.

Καταλαβαίνεις τη διαφορά ή όχι; Καταλαβαίνεις την ειρωνική σύμπτωση μεταξύ Τιτανικού και Τιτάνα; Και την ίδια κατάληξη του υποβρύχιου Τιτάνα με την πτώση των μυθολογικών Τιτάνων;
Όχι δε καταλαβαίνω γιατί θεωρείται ύβρις το να κατέβουν στα συντρίμια του τιτανικού 2-3 άτομα που δεν είναι μέλη ερευνητικού προγράμματος
Το "ύβρις" το έθεσα στο θεωρητικό πλαίσιο της υπερεκτίμησης δυνατοτήτων του αφρού του ανθρωποειδούς γένους.

Στο αμιγώς πρακτικό -αλλά και ανθρώπινο- πλαίσιο, δεν παίζει τίποτα παραπάνω από έναν ψαρά που ξεκίνησε για ψάρεμα ενώ έχει εκδοθεί δελτίο επικινδυνότητας, έναν παπάρα που την είδε μάγκας χωρίς αλυσίδες και πήγε για χιονοπόλεμο κλπ
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
micmic
Phorum.gr user: micmic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic » 21 Ιουν 2023, 14:12

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
21 Ιουν 2023, 14:00
Dorian έγραψε:
21 Ιουν 2023, 13:57
ιδιωτικός τομέας, περισότερο κοστιζαν τα αυτοκόλλητα με την ταμπέλα της εταιρείας πα΄ρα το χειριστήριο φθηνιάρικο logitech για gaming χρήση 30€, υπολογιστές πλοίου με generic windows . μούρη και στο καλό.
κ μένα μου έκανε εντύπωση αυτό πάντως
ένα τέτοιο σκάφος να το χειρίζεσαι με χειριστήριο Logitech για playstation; τι φάρσα είναι αυτή;
Εδώ έχει μια απάντηση:
Yes, Titan is piloted with a gaming controller for Playstation. But it’s good enough for the U.S. military, which uses Xbox 360 controllers to fire laser cannons, control drones, and even operate periscopes on the Navy's nuclear-powered attack submarines
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 21 Ιουν 2023, 14:13

Space_Passenger έγραψε:
21 Ιουν 2023, 14:09
Πασιφάη έγραψε:
21 Ιουν 2023, 14:06
Εγώ ρε παιδιά, να κάνω μια χαζή ερώτηση; Πώς είναι δυνατόν να ξεκινάς για ένα τέτοιο εγχείρημα και να μην έχεις προβλέψει όλα τα πιθανά ενδεχόμενα, του να πάει κάτι στραβά; Δεν ζυγιάζεις όλες τις παραμέτρους;
Ολοι νομιζουνε "δεν θα συμβει σε μενα" ή τους "διαβεβαιωσαν" οτι ειναι ασφαλες απο την εταιρεια. Ειδικα οταν δε μπαινει ΜΕΣΑ μαζι σου και διευθυντικο στελεχος επαναπαυεσαι.
Μια απλή διαβεβαίωση δεν νομίζω πως φτάνει. Όσοι ήσαν μέσα, δεν έπρεπε να γνωρίζουν σε τι ακριβώς εμπλέκονται; Ας πούμε, τρόποι διαφυγής, έγκαιρη επέμβαση διάσωσης όπως χρειάζεται τώρα, καλή ώρα;
Παιδιά ρωτάω διότι δεν έχω γνώση του πράγματος.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison

Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος » 21 Ιουν 2023, 14:14

Εγώ δεν έμπαινα σε τέτοιο πράμα που να με πλήρωνες, όχι να δώσω μια περιουσία για να παίζω τη ζωή μου κορώνα γράμματα

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 21 Ιουν 2023, 14:17

Space_Passenger έγραψε:
21 Ιουν 2023, 14:10
ΓΑΛΗ έγραψε:
Υπάρχει πρόγραμμα και για τέτοιες αποστολές. Αλλά στα διαστημικά προγράμματα, που αφορούν όντως σε διευρεύνηση του άγνωστου διαστήματος, δεν παίζει τουρ σε ανθρώπινα εμβληματικά δράματα.

Καταλαβαίνεις τη διαφορά ή όχι; Καταλαβαίνεις την ειρωνική σύμπτωση μεταξύ Τιτανικού και Τιτάνα; Και την ίδια κατάληξη του υποβρύχιου Τιτάνα με την πτώση των μυθολογικών Τιτάνων;
Ο κοσμος αλλαξε. Πλεον και απλοι πολιτες μπορουν να πανε στο διαστημα και να κατεβουν στο βυθο. Αρκει να πληρωσουν το εισιτηριο. Απο που κι ως που ειναι "υβρις"??? Και γω αν ειχα λεφτα θα πηγαινα στο διαστημα. (οχι πρωτος πρωτος παντως)
Ρε συ, να πάνε γιατί να μην πάνε;

Εγώ* γιατί θα πρέπει να τραβάω συναισθηματικό ζόρι με τον κάθε τύπο που δεν του' κατσε η φάση "ιντιάνα τζόουνς" στο οποιοδήποτε πλαίσιο για αμιγώς ψυχαγωγικούς λόγους, μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος;

*Με τη γενική έννοια.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 21 Ιουν 2023, 14:17

Πασιφάη έγραψε:
Εγώ ρε παιδιά, να κάνω μια χαζή ερώτηση; Πώς είναι δυνατόν να ξεκινάς για ένα τέτοιο εγχείρημα και να μην έχεις προβλέψει όλα τα πιθανά ενδεχόμενα, του να πάει κάτι στραβά; Δεν ζυγιάζεις όλες τις παραμέτρους;
στις αρχές του 2000 ο Κάμερον είχε γυρίσει ένα ντοκυμαντέρ με όνομα "Ghosts of the Abyss" που αφορούσε το ναυάγειο του τιτανικού. σε αυτό το ντοκυμαντέρ λοιπόν, ενώ καταδύοταν η ομάδα με δύο βαθυσκάφη ρωσικής αποστολής, ο Bill Paxton που ήταν ο narrator ρώτησε τον ρώσο κυβερνήτη τι γίνεται σε μια περίπτωση αποτυχίας/βλάβης του συστήματος και ο κυβερνήτης του εξηγούσε ότι έχουν "many possibilities" και του έλεγε τι μπορούν να κάνουν για να σωθούν. Δε καταλαβαίνω πώς γίνεται σήμερα, 20 χρόνια αργότερα, αντί να έχουν εξελιχθεί, να έχουν ένα βαθυσκάφος ανήμπορο να ανταποκριθεί σε αποτυχία
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 21 Ιουν 2023, 14:19

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
21 Ιουν 2023, 14:17
Πασιφάη έγραψε:
στις αρχές του 2000 ο Κάμερον είχε γυρίσει ένα ντοκυμαντέρ με όνομα "Ghosts of the Abyss" που αφορούσε το ναυάγειο του τιτανικού. σε αυτό το ντοκυμαντέρ λοιπόν, ενώ καταδύοταν η ομάδα με δύο βαθυσκάφη ρωσικής αποστολής, ο Bill Paxton που ήταν ο narrator ρώτησε τον ρώσο κυβερνήτη τι γίνεται σε μια περίπτωση αποτυχίας/βλάβης του συστήματος και ο κυβερνήτης του εξηγούσε ότι έχουν "many possibilities" και του έλεγε τι μπορούν να κάνουν για να σωθούν. Δε καταλαβαίνω πώς γίνεται σήμερα, 20 χρόνια αργότερα, αντί να έχουν εξελιχθεί, να έχουν ένα βαθυσκάφος ανήμπορο να ανταποκριθεί σε αποτυχία
Αυτό ρε παιδί μου.. :102:

Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 21 Ιουν 2023, 14:20

ΓΑΛΗ έγραψε:
Space_Passenger έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:

Ο κοσμος αλλαξε. Πλεον και απλοι πολιτες μπορουν να πανε στο διαστημα και να κατεβουν στο βυθο. Αρκει να πληρωσουν το εισιτηριο. Απο που κι ως που ειναι "υβρις"??? Και γω αν ειχα λεφτα θα πηγαινα στο διαστημα. (οχι πρωτος πρωτος παντως)

Εγώ* γιατί θα πρέπει να τραβάω συναισθηματικό ζόρι με τον κάθε τύπο που δεν του' κατσε η φάση "ιντιάνα τζόουνς" στο οποιοδήποτε πλαίσιο για αμιγώς ψυχαγωγικούς λόγους, μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος;

*Με τη γενική έννοια.
δε σου είπαμε να φοράς μαύρα για 1 χρόνο, αλλά δε καταλαβαίνω και την στάση "στα @@ μου, τα θέλανε και τα πάθανε"
Τζίμης Πανούσης

Άβαταρ μέλους
Japetus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Japetus » 21 Ιουν 2023, 14:30

Πασιφάη έγραψε:
21 Ιουν 2023, 14:13
Space_Passenger έγραψε:
Πασιφάη έγραψε:
Ολοι νομιζουνε "δεν θα συμβει σε μενα" ή τους "διαβεβαιωσαν" οτι ειναι ασφαλες απο την εταιρεια. Ειδικα οταν δε μπαινει ΜΕΣΑ μαζι σου και διευθυντικο στελεχος επαναπαυεσαι.
Μια απλή διαβεβαίωση δεν νομίζω πως φτάνει. Όσοι ήσαν μέσα, δεν έπρεπε να γνωρίζουν σε τι ακριβώς εμπλέκονται; Ας πούμε, τρόποι διαφυγής, έγκαιρη επέμβαση διάσωσης όπως χρειάζεται τώρα, καλή ώρα;
Όσοι συμμετείχαν, είχαν αναλάβει τις ευθύνες τους. Δεν πρόκειται για αεροπορικό ταξίδι όπου τα αεροσκάφη έχουν στάνταρ και αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας -πολλά από τα οποία θεσπιστηκαν μετά από ατυχήματα.
Έχουμε εδώ ένα πρωτοποριακό-πειραματικό σκάφος που επιχειρεί σε ένα πεδίο χωρίς θεσμοθετημενα πρωτόκολλα με προφανή τον κίνδυνο και το ρίσκο.
Η μόνη ασφάλεια ότι έχει κάνει το συγκεκριμένο ταξίδι αρκετές φορές στο παρελθόν και ότι ο έμπειρος κυβερνητης/κατασκευαστής είναι μαζί σου.
Τις οποιεσδήποτε διαβεβαιωσεις του για ασφάλεια είναι στην κρίση σου να τις αποδεχτείς όπως αποδεχτηκες τη δήλωση αποπομπης ευθύνης που υπέγραψες πριν το ταξίδι στην οποία γινόταν λόγος για κίνδυνο θανάτου παραπάνω από μία φορές.

Άβαταρ μέλους
micmic
Phorum.gr user: micmic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic » 21 Ιουν 2023, 14:31

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
Δε καταλαβαίνω πώς γίνεται σήμερα, 20 χρόνια αργότερα, αντί να έχουν εξελιχθεί, να έχουν ένα βαθυσκάφος ανήμπορο να ανταποκριθεί σε αποτυχία
Ιδιωτική κατασκευή ήταν, κανένας έλεγχος και καμμία πιστοποίηση από πουθενά. Οι επιβάτες υπέγραφαν και χαρτί ότι έλαβαν γνώση γι'αυτό.

Είναι σίγουρο ότι θα βρεθούν πάρα πολλά κενά ασφαλείας τώρα πλέον, άλλωστε είχαν βρεθεί και πριν το ατύχημα αλλά ο μαλάκας ο Rush τα αγνόησε.

Το ερώτημα είναι κατά πόσον θα έπρεπε το οποιοδήποτε κράτος να επιτρέπει τέτοιες αποστολές με μη ελεγμένα σκάφη έναντι αντιτίμου, από τη στιγμή που και μια απλή βόλτα με βάρκα να σε πάει κάποιος, οι αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχουν το σκάφος εξονυχιστικά.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 21 Ιουν 2023, 14:33

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:
21 Ιουν 2023, 12:52
micmic έγραψε:
21 Ιουν 2023, 12:34
Κρίμα για τους ανθρώπους. Με την εξαίρεση του Stockton Rush που φαίνεται ότι ήταν μεγάλος τσόγλανος (είχε αγνοήσει επανειλημμένες προειδοποιήσεις για την ασφάλεια του σκάφους και είχε απολύσει άτομα που τις είχαν εκφράσει). Μάλλον αυτός τους πήρε στο λαιμό του.

Κατά τα άλλα, καλά έκαναν και ξόδευαν τα λεφτά τους όπως ήθελαν.
Θα επαναλάβω ότι δεν τους λυπάμαι. Την είδαν θεοί και θα πεθάνουν ως θνητοί.

Καμμία σχέση με τους επιβαίνοντες του Κουρσκ, που βίωσαν το ίδιο ακριβώς δράμα.
σιγά ρε που την είδαν θεοί. μια κατάδυση σε ένα ναυάγειο ήταν, δεν επιχείρησαν να προσγειωθούν στον Πλούτωνα
Πάντως... η εξερεύνηση του διαστήματος βρίσκεται σε πολύ πιο προχωρημένο επίπεδό σε σχέση με την αντίστοιχη του βυθού και του υπεδάφους της... γης.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 21 Ιουν 2023, 14:34

Japetus έγραψε:
21 Ιουν 2023, 14:30
Πασιφάη έγραψε:
21 Ιουν 2023, 14:13
Space_Passenger έγραψε:

Όσοι συμμετείχαν, είχαν αναλάβει τις ευθύνες τους. Δεν πρόκειται για αεροπορικό ταξίδι όπου τα αεροσκάφη έχουν στάνταρ και αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας -πολλά από τα οποία θεσπιστηκαν μετά από ατυχήματα.
Έχουμε εδώ ένα πρωτοποριακό-πειραματικό σκάφος που επιχειρεί σε ένα πεδίο χωρίς θεσμοθετημενα πρωτόκολλα με προφανή τον κίνδυνο και το ρίσκο.
Η μόνη ασφάλεια ότι έχει κάνει το συγκεκριμένο ταξίδι αρκετές φορές στο παρελθόν και ότι ο έμπειρος κυβερνητης/κατασκευαστής είναι μαζί σου.
Τις οποιεσδήποτε διαβεβαιωσεις του για ασφάλεια είναι στην κρίση σου να τις αποδεχτείς όπως αποδεχτηκες τη δήλωση αποπομπης ευθύνης που υπέγραψες πριν το ταξίδι στην οποία γινόταν λόγος για κίνδυνο θανάτου παραπάνω από μία φορές.
Α, εντάξει. Να'σαι καλά. Σ'ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Όσο ζεις μαθαίνεις.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 21 Ιουν 2023, 14:35

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
21 Ιουν 2023, 14:20
ΓΑΛΗ έγραψε:
Space_Passenger έγραψε:

*Με τη γενική έννοια.
δε σου είπαμε να φοράς μαύρα για 1 χρόνο, αλλά δε καταλαβαίνω και την στάση "στα @@ μου, τα θέλανε και τα πάθανε"
Δεν έχω αρχίδια αλλά ναι, δεν τραβάω ζόρι είτε το κατανοείς είτε όχι.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 21 Ιουν 2023, 14:35

sys3x έγραψε:
21 Ιουν 2023, 14:33
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:
21 Ιουν 2023, 12:52

Θα επαναλάβω ότι δεν τους λυπάμαι. Την είδαν θεοί και θα πεθάνουν ως θνητοί.

Καμμία σχέση με τους επιβαίνοντες του Κουρσκ, που βίωσαν το ίδιο ακριβώς δράμα.
Πάντως... η εξερεύνηση του διαστήματος βρίσκεται σε πολύ πιο προχωρημένο επίπεδό σε σχέση με την αντίστοιχη του βυθού και του υπεδάφους της... γης.
ναι, έχω ακούσει ότι γνωρίζουμε περισσότερα για το διάστημα απ'όσα γνωρίζουμε για τους βυθούς των ωκεανών
Τζίμης Πανούσης

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 21 Ιουν 2023, 14:36

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
21 Ιουν 2023, 14:35
sys3x έγραψε:
21 Ιουν 2023, 14:33
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:

ναι, έχω ακούσει ότι γνωρίζουμε περισσότερα για το διάστημα απ'όσα γνωρίζουμε για τους βυθούς των ωκεανών
Οπότε.
:)
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Διεθνή Κοινωνικά”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών