Τι φοράω σήμερα (πχορουμικό myStyleRocks)
Re: Τι φοράω σήμερα (πχορουμικό myStyleRocks)
hellegennes έγραψε: ↑22 Ιουν 2023, 14:41Μπράβο, lighter. Άξιος.
Ωστόσο...Ναι, καλύτερο από του chatgtp, αλλά τολμάς, βρε τολμηρέ χρήστη, να βάλεις δίπλα-δίπλα λέξη με διπλασιασμό του ρο και άλλη μια χωρίς; Θέλεις να τσιτώσεις τα νεύρα μου; Απομάκρυνέ τες. Είναι πρόκληση η σύγκρουση λόγιας-λαϊκής στην ίδια πρόταση.Isildur έγραψε: ↑22 Ιουν 2023, 14:30Τέλος, είπα να γράψω κι ένα σε ύφος Χελληγεννή (ναι, οκ, φαντάζομαι από τώρα τις αντιδράσεις, αλλά... να!):
Χορεύοντας με πορτοκαλί σκέψεις
Λευκή Θεά. Λόγια χαράζει πλατσουρίζοντας στα μεγαμπάιτ
οφθαλμοθωπεύουσες εικόνες αναρίγησης αναρριχώνται με κρότο
κελευστές καρδαμώνουν ασκαρδάμυκτοι και ασκανδάλιστοι
και βορβορύζοντες αδημονούν για την επόμενη φωτομυθία
Είδες τον άβακα; Ναι! Ναι, σου λέω μπουσουλώντας στο γαλάζιο μαξιλάρι.

Μαλάκα, άμα σου πω ότι έτσι το έγραψα αρχικά (σκόπιμα) και μετά λέω "όχι ρε, θα μου την πει για το ορθογραφικό"...

Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 

Καμια γυναικα στο νημα δεν ποσταρε στην πραγματικοτητα για να μας δειξει τα ρουχα της.Οποτε ηταν αναποφευκτο.
Philip Mortimer έγραψε: ↑14 Μαρ 2023, 22:40Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
- hellegennes
Είναι και δεν είναι ορθογραφικό, απλά δίπλα-δίπλα είναι σκέτη πρόκληση. Βασικά δεν είναι ορθογραφικό, κάποια λεξικά το δίνουν με την μία ορθογραφία, κάποια με την άλλην και κάποια και με τις δυο. Ο διπλασιασμός του ρο είναι θέμα για το οποίο έχει χυθεί πολύ μελάνι. Πριν καθιερωθεί η δημοτική, όλες οι σύνθετες με αρχικό Ρο όταν προηγείται φωνήεν έπαιρναν διπλασιασμό γιατί στην αρχαιότητα το αρχικό Ρο δασυνόταν. Παλιά δηλαδή έγραφαν και "εσώρρουχα". Ο κανόνας της δημοτικής λέει ότι ο διπλασιασμός εφαρμόζεται σε λέξεις που κληρονομήσαμε αυτούσιες και παράγωγά τους. Δεν εφαρμόζεται σε δάνεια (εσώρουχα).Isildur έγραψε: ↑22 Ιουν 2023, 15:02hellegennes έγραψε: ↑22 Ιουν 2023, 14:41Μπράβο, lighter. Άξιος.
Ωστόσο...Ναι, καλύτερο από του chatgtp, αλλά τολμάς, βρε τολμηρέ χρήστη, να βάλεις δίπλα-δίπλα λέξη με διπλασιασμό του ρο και άλλη μια χωρίς; Θέλεις να τσιτώσεις τα νεύρα μου; Απομάκρυνέ τες. Είναι πρόκληση η σύγκρουση λόγιας-λαϊκής στην ίδια πρόταση.Isildur έγραψε: ↑22 Ιουν 2023, 14:30Τέλος, είπα να γράψω κι ένα σε ύφος Χελληγεννή (ναι, οκ, φαντάζομαι από τώρα τις αντιδράσεις, αλλά... να!):
Χορεύοντας με πορτοκαλί σκέψεις
Λευκή Θεά. Λόγια χαράζει πλατσουρίζοντας στα μεγαμπάιτ
οφθαλμοθωπεύουσες εικόνες αναρίγησης αναρριχώνται με κρότο
κελευστές καρδαμώνουν ασκαρδάμυκτοι και ασκανδάλιστοι
και βορβορύζοντες αδημονούν για την επόμενη φωτομυθία
Είδες τον άβακα; Ναι! Ναι, σου λέω μπουσουλώντας στο γαλάζιο μαξιλάρι.
Μαλάκα, άμα σου πω ότι έτσι το έγραψα αρχικά (σκόπιμα) και μετά λέω "όχι ρε, θα μου την πει για το ορθογραφικό"...
Το σημείο τριβής είναι οι σύγχρονες λέξεις με λόγια αρχή, όπως το ανα(ρ)ριγώ ή το αντι(ρ)ρυτιδκός. Αυτές τις λέξεις θα τις δεις και με τις δυο ορθογραφίες. Η μια σχολή λέει ότι οι σύγχρονες συνθέσεις δεν χρειάζονται διπλασιασμό (ξαναραγίζω αλλά αιμορραγώ), ακόμη κι αν η λέξη απαντάται στην αρχαία ελληνική (ριγώ>αναριγώ, ρυτίς>αντιρυτιδικός) και η άλλη σχολή λέει ότι μόνο αυτές που δεν απαντούν καθόλου στην αρχαία στην ίδια μορφή δεν παίρνουν διπλασιασμό (ξαναρίχνω αλλά επιρρίπτω).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Παιδάκια μου βγήκε ο καφές από τη μύτη.
Παρόλα αυτά, επειδή το θέμα το νήματος είναι άλλο, βάλτε καμιά φώτο.
Εγώ προσπάθησα να βάλω όσο λιγότερο κρέας γίνεται αλλά εφόσον παρεξηγείται αυτό που κάνω, θα διαγράψω αυτή που ήμουν έτοιμη να ποστάρω και όλες τις προηγούμενες και κάντε παιχνίδι μόνοι σας.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
- Πορφύριος Εξαρχίδης
- Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης
Σήμερα όπως κάθε μέρα καλοκαιρινή προτίμησα το μινέρβα σλιπάκι μου. Η γυναίκα μου λέει ότι δεν είναι πράματα αυτά να είμαι με το σλιπάκι όλη μέρα γι' αυτό πέρασα και μια ζώνη μπουρνουζιού γύρω από τον λαιμό μου και σταθεροποίησα τις δύο άκρες της στους γοφούς κάτω από το μιν'έρβα μου σλιπάκι.
Το οποίο φυσικά φοράω ανάποδα.
- enterprise-psi
- Υπερσυντονιστής
- Phorum.gr user: enterprise-psi
- Επικοινωνία:
pics or gtfoΠορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: ↑22 Ιουν 2023, 17:07Σήμερα όπως κάθε μέρα καλοκαιρινή προτίμησα το μινέρβα σλιπάκι μου. Η γυναίκα μου λέει ότι δεν είναι πράματα αυτά να είμαι με το σλιπάκι όλη μέρα γι' αυτό πέρασα και μια ζώνη μπουρνουζιού γύρω από τον λαιμό μου και σταθεροποίησα τις δύο άκρες της στους γοφούς κάτω από το μιν'έρβα μου σλιπάκι.

The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
Is blind to indications of his species slow decay.
Αν το κανεις θα ειναι σαν να με επιβεβαιωνειςGherschaagk έγραψε: ↑22 Ιουν 2023, 17:02
Εγώ προσπάθησα να βάλω όσο λιγότερο κρέας γίνεται αλλά εφόσον παρεξηγείται αυτό που κάνω, θα διαγράψω αυτή που ήμουν έτοιμη να ποστάρω και όλες τις προηγούμενες και κάντε παιχνίδι μόνοι σας.
Philip Mortimer έγραψε: ↑14 Μαρ 2023, 22:40Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Είσαι μαλάκας.GoBack έγραψε: ↑22 Ιουν 2023, 17:13Αν το κανεις θα ειναι σαν να με επιβεβαιωνειςGherschaagk έγραψε: ↑22 Ιουν 2023, 17:02
-
Πάντως Χιονάτη θα σε έλεγα λόγω λευκού δέρματος
μια χαρά κολλούσε.

Ακριβώς γι' αυτό στηρίζω νύχτα με χίλια.
Είναι η πιο ερωτική γυναίκα στο πχόρουμ χωρίς να ποντάρει σε μπραντς.
Είναι η πιο ερωτική γυναίκα στο πχόρουμ χωρίς να ποντάρει σε μπραντς.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Τι σχέση έχει ο ερωτισμός με το νήμα;
ελα ντε. Ασε που και καλλιτεχνικά η νύχτα εχει αντιγράψει.

Η χιονατη δεν εβριζεGherschaagk έγραψε: ↑22 Ιουν 2023, 18:01Είσαι μαλάκας.GoBack έγραψε: ↑22 Ιουν 2023, 17:13Αν το κανεις θα ειναι σαν να με επιβεβαιωνειςGherschaagk έγραψε: ↑22 Ιουν 2023, 17:02
Μας προκάλεσαν, εμείς δεν θέλαμε. Μας τραβούσαν κι ας κλαίγαμε.Gherschaagk έγραψε: ↑22 Ιουν 2023, 17:02Παιδάκια μου βγήκε ο καφές από τη μύτη.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 

-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 45 Απαντήσεις
- 976 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Στύξ
Σήμερα, 13:20
-
-
Νέα δημοσίευση Πχορουμίτες που με θεωρούν πχορουμικό/γραφικό/ψυχωτικό/τοξικό μίασμα
από ΓΑΛΗ » 13 Απρ 2024, 11:19 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 90 Απαντήσεις
- 4030 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Πασιφάη
22 Φεβ 2025, 13:33
-