Εγώ, ναι. Θεωρώ ότι είναι ΟΚ. Σ' αυτό το μαγαζί, με αυτήν τη μορφή στησίματος των τραπεζιών, που ο σερβιτόρος ήξερε εξ αρχής τι πρέπει να κάνει και πόσα θα παίρνει γι' αυτό, γιατί να υπάρχει πρόβλημα;Ναύτης έγραψε: ↑02 Ιούλ 2023, 09:38Να μου επιτρέψεις να έχω άλλη γνώμη.Isildur έγραψε: ↑02 Ιούλ 2023, 09:31Δεν τον εκδίδει όμως. Ούτε έχει κάποια συμφωνία όταν σερβίρει να τον φτύνουν, να τον βρίζουν ή να του ρίχνουν από καμμιά φάπα για να παίρνει μεγάλο πουρμπουάρ. Στο νερό μπαίνει περπατώντας, έλεος δηλαδή με τους "εξεφτελισμούς", αφού κι ο ίδιος δεν έχει κανένα πρόβλημα μ' αυτό, λόγω απολαβών.Ναύτης έγραψε: ↑02 Ιούλ 2023, 09:11Το ότι το παιδί λέει ότι δεν έχει πρόβλημα με τον εξευτελισμό αυτόν, επειδή βγάζει γερό μεροκάματο, δεν σημαίνει ότι η κατάσταση αυτή είναι αποδεκτή.
Ας πούμε, θα μπορούσε να έβγαζε πολλά περισσότερα αν το αφεντικό τον εξέδιδε κιόλας, και για τον ίδιο να ήταν ΟΚ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τέτοιου είδους εργασιακές συνθήκες είναι ανεκτές.
Υπάρχουν πιο σοβαρά θέματα να ασχοληθεί κανείς στο περιστατικό, όπως η νομιμότητα της διάταξης του χώρου και άλλων θεμάτων και όχι να το πάίζουμε αυτόκλητοι υπερασπιστές του "καημένου" σερβιτόρου που αν τον ρωτούσαμε από την αρχή θα έλεγε "μαλάκες, πίσω και σας έφαγα, θα μού κάνετε χαλάστρα".
Μπορεί εσύ να θεωρείς ότι είναι ΟΚ να μπαίνει ένας εργαζόμενος στη θάλασσα μέχρι τις μασχάλες για να σερβίρει κάτι νεόπλουτα μνπνα (γιατί κι αυτοί έχουν το μερίδιο της ευθύνης τους), αλλά για μένα είναι εξαιρετικά σημαντικό το να υπάρχουν κανόνες αξιοπρέπειας στις εργασιακές συνθήκες, άσχετα αν κάποιοι εργαζόμενοι είναι πρόθυμοι να κάνουν οτιδήποτε για να βγάλουν ένα καλό μεροκάματο (ή ένα μεροκάματο γενικά).
Από κει κι ύστερα, είναι θέμα τι θεωρεί κανείς εξευτελιστικό και τι όχι. Αν τον έβαζαν να παίρνει πίπες από τους πελάτες, θα ήταν όντως, όσες κι αν ήταν οι απολαβές του. Περπατάει μέσα στη θάλασσα, σε παραθαλάσσιο μαγαζί βουτηγμένο στο νερό και δηλώνει πως του αρέσει κιόλας λόγω απολαβών. Αδυνατώ να καταλάβω το πρόβλημα, σόρυ κιόλας.