Βασικά από το αν γίνεται συνειδητά και κατόπιν σκέψης ή βιαστικά/επιπολαια και μόνο για να ικανοποιήσει κοινωνικες νόρμες. Στη δεύτερη περίπτωση υπάρχει κίνδυνος να την πατήσει κάποιος άσχημα
Είναι ο γάμος αναχρονιστικός θεσμός;
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
- Philip Mortimer
Re: Είναι ο γάμος αναχρονιστικός θεσμός;
ΛΟΛ, δεν λέμε να μην έχουμε οικογένειες.Rakomelofronas έγραψε: ↑07 Ιούλ 2023, 14:52Όχι, οι μακροπρόθεσμες σχέσεις στοργής και αλληλοφροντίδας είναι το κύτταρο κάθε υγιούς κοινωνίας και, ειδικά για τα ανδρόγυνα που γίνονται γονείς, ο μόνος γνωστός ως τώρα θεσμός εξατομικευμένης, μη ισοπεδωτικής ανατροφής παιδιών.
Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι
Τέμπη: Το πένθος είναι ταξικό και του λαού μαράζι
-
+1Rakomelofronas έγραψε: ↑07 Ιούλ 2023, 14:52Όχι, οι μακροπρόθεσμες σχέσεις στοργής και αλληλοφροντίδας είναι το κύτταρο κάθε υγιούς κοινωνίας και, ειδικά για τα ανδρόγυνα που γίνονται γονείς, ο μόνος γνωστός ως τώρα θεσμός εξατομικευμένης, μη ισοπεδωτικής ανατροφής παιδιών.
Αλλαξε άβαταρ βρε φίλε πως μπορείς μ' αυτό το κακομούτσουνο?
But through the eternal night, the twinkling of star light, so very far away maybe it's only yesterday...
ΛΟΛ, δεν λέμε να μην έχουμε οικογένειες.Antares έγραψε: ↑07 Ιούλ 2023, 14:58Νομίζω και στην Πολιτεία του Πλάτωνα είχε προταθεί οι φύλακες να μην έχουν οικογένειες αλλά τα παιδιά να τα ανατρέφουν από κοινού, γνωρίζοντας ποια είναι βέβαια του κάθε ζευγαριού. Οπότε υπήρχε γάμος και εκεί, αλλά προτάθηκε αυτό μόνο γι' αυτή την κατηγορία να μην έχει οικογένεια, να μην δημιουργηθούν τα τζάκια που έχουμε σήμερα επειδή ήταν η ανώτερη κατηγορία πολιτών. Όπως επίσης και να μην συσσωρεύουν πλούτο, ειδικά αυτή η κατηγορία.
Πολύ μπροστά για την εποχή του, σε κάποιο σημείο επιχειρηματολογεί ότι οι γυναίκες είναι εξίσου άξιες με τους άνδρες σε όλα τα επαγγέλματα.
Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι
- EKPLIKTIKOS
Ναι, υπάρχει. Το θέμα είναι πώς μπορείς να αποφύγεις έναν κακό γάμο. Για εμένα, πρέπει να έχεις κοντά σου ειλικρινείς φίλους, αν παίζει red flag να στο πουν. Αλλα κ αυτο δεν είναι πάντα εύκολο, συνταγές επιτυχίας για τις ανθρώπινες σχέσεις δεν υπάρχουν απόλυτα, είναι και θέμα συγκυριων.Philip Mortimer έγραψε: ↑07 Ιούλ 2023, 14:58
Βασικά από το αν γίνεται συνειδητά και κατόπιν σκέψης ή βιαστικά/επιπολαια και μόνο για να ικανοποιήσει κοινωνικες νόρμες. Στη δεύτερη περίπτωση υπάρχει κίνδυνος να την πατήσει κάποιος άσχημα
Πιστεύω πάντως ότι δε χρειάζεται να είσαι υπερβολικά καχύποπτος. Δε νομίζω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι είναι καθαρματα
- Rakomelofronas
- Phorum.gr user: Pegasus - erkebrad
Ξέρω τι λέτε: ο γάμος να μην έχει οικονομικές ή άλλες έννομες συνέπειες γιατί όλοι και όλες θα έχουν τα ίδια, πλήρη δικαιώματα χάρη στο κράτος, το οποίο θα τους ανατρέφει και τα παιδιά από την πρώτη ημέρα, ενσταλάζοντάς τους τις αξίες του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού. Το πρόβλημα με αυτή τη διαδικασία είναι ότι παράγει γρανάζια.Sol έγραψε: ↑07 Ιούλ 2023, 15:00ΛΟΛ, δεν λέμε να μην έχουμε οικογένειες.Antares έγραψε: ↑07 Ιούλ 2023, 14:58Νομίζω και στην Πολιτεία του Πλάτωνα είχε προταθεί οι φύλακες να μην έχουν οικογένειες αλλά τα παιδιά να τα ανατρέφουν από κοινού, γνωρίζοντας ποια είναι βέβαια του κάθε ζευγαριού. Οπότε υπήρχε γάμος και εκεί, αλλά προτάθηκε αυτό μόνο γι' αυτή την κατηγορία να μην έχει οικογένεια, να μην δημιουργηθούν τα τζάκια που έχουμε σήμερα επειδή ήταν η ανώτερη κατηγορία πολιτών. Όπως επίσης και να μην συσσωρεύουν πλούτο, ειδικά αυτή η κατηγορία.
Πολύ μπροστά για την εποχή του, σε κάποιο σημείο επιχειρηματολογεί ότι οι γυναίκες είναι εξίσου άξιες με τους άνδρες σε όλα τα επαγγέλματα.
Προγραμματικές δηλώσεις νέας κυβέρνησης, ελλαδική Βουλή 06.07.2023:Armageddon έγραψε: ↑07 Ιούλ 2023, 14:59+1Rakomelofronas έγραψε: ↑07 Ιούλ 2023, 14:52Όχι, οι μακροπρόθεσμες σχέσεις στοργής και αλληλοφροντίδας είναι το κύτταρο κάθε υγιούς κοινωνίας και, ειδικά για τα ανδρόγυνα που γίνονται γονείς, ο μόνος γνωστός ως τώρα θεσμός εξατομικευμένης, μη ισοπεδωτικής ανατροφής παιδιών.
Αλλαξε άβαταρ βρε φίλε πως μπορείς μ' αυτό το κακομούτσουνο?
Ο κόσμος που θυμάσαι δεν υπάρχει πια.
Η μόνη πηγή αισιοδοξίας είναι το μεθαύριο.
Η μόνη πηγή αισιοδοξίας είναι το μεθαύριο.
- hellegennes
Τι σχέση έχει ο γάμος με όλα αυτά;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- masterridley
- Phorum.gr user: masterridley
Θεωρητικά καμία. Όλα τα ζευγάρια στον περίγυρο μου (μορφωμένοι, πολυτεχνίτες) είναι μαζί 10 χρόνια σε έναν άτυπο γάμο. Και πολλοί απ' αυτούς άρχισαν να παντρεύονται τώρα, γιατί έτσι (φάση κόπυ-κατ)
Πρακτικά, είναι περίπλοκο. Ο γάμος δρα ως μια ελάχιστη δέσμευση ότι δεν θα φύγεις στην πρώτη δυσκολία. Πχ αν φύγεις ενώ έχει γεννηθεί το παιδί και άρα ξέρουν όλοι ότι είσαι ο πατέρας, θα πληρώσεις ανατροφή. Αλλά τίποτα δεν σε εμποδίζει να φύγεις πριν γεννηθεί το παιδί και να κάνεις ότι δεν είναι δικό σου έτσι; (υποθέτω)
Ο γάμος πρωτίστως προστατεύει την γυναίκα (και την επωφελεί όταν/αν θελήσει να τον σπάσει αργότερα). Το τελευταίο που θες ως κοινωνία είναι να πας προς την κατάσταση που επικρατεί στην Αμερική, πχ ειδικά στις μαύρες κοινότητες με τις single mothers.
- hellegennes
Δεν λειτουργεί έτσι. Αν είσαι ο πατέρας θα πληρώσεις ανατροφή έτσι κι αλλιώς, μέσα σε γάμο ή εκτός, εφόσον το ζητήσει η μητέρα. Η μόνη διαφορά είναι ότι εντός γάμου θεωρείται αυτοδίκαια ότι είσαι πατέρας, δηλαδή δεν υπάρχει επιπρόσθετη διαδικασία.masterridley έγραψε: ↑07 Ιούλ 2023, 15:56Πρακτικά, είναι περίπλοκο. Ο γάμος δρα ως μια ελάχιστη δέσμευση ότι δεν θα φύγεις στην πρώτη δυσκολία. Πχ αν φύγεις ενώ έχει γεννηθεί το παιδί και άρα ξέρουν όλοι ότι είσαι ο πατέρας, θα πληρώσεις ανατροφή. Αλλά τίποτα δεν σε εμποδίζει να φύγεις πριν γεννηθεί το παιδί και να κάνεις ότι δεν είναι δικό σου έτσι; (υποθέτω)
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- masterridley
- Phorum.gr user: masterridley
Ναι, σωστά αν είσαι ο πατέρας. Αν φύγω όμως μόλις μάθω ότι είναι έγγυος, μπορούν να μου κάνουν τίποτα; Αυτή θα λέει ότι είμαι ο πατέρας και γω θα λέω ότι το έκανε με άλλον. Αν δεν πάω στον Jerry Springer οικειοθελώς, πώς θα αποδείξουν ότι είμαι ο πατέρας;hellegennes έγραψε: ↑07 Ιούλ 2023, 16:16Δεν λειτουργεί έτσι. Αν είσαι ο πατέρας θα πληρώσεις ανατροφή έτσι κι αλλιώς, μέσα σε γάμο ή εκτός, εφόσον το ζητήσει η μητέρα. Η μόνη διαφορά είναι ότι εντός γάμου θεωρείται αυτοδίκαια ότι είσαι πατέρας, δηλαδή δεν υπάρχει επιπρόσθετη διαδικασία.masterridley έγραψε: ↑07 Ιούλ 2023, 15:56Πρακτικά, είναι περίπλοκο. Ο γάμος δρα ως μια ελάχιστη δέσμευση ότι δεν θα φύγεις στην πρώτη δυσκολία. Πχ αν φύγεις ενώ έχει γεννηθεί το παιδί και άρα ξέρουν όλοι ότι είσαι ο πατέρας, θα πληρώσεις ανατροφή. Αλλά τίποτα δεν σε εμποδίζει να φύγεις πριν γεννηθεί το παιδί και να κάνεις ότι δεν είναι δικό σου έτσι; (υποθέτω)
- hellegennes
Δικαστικά. Πρέπει να αποδείξει η μητέρα ότι έκανε σεξ με τον πατέρα την επίμαχη περίοδο. Αν δεν υπάρχουν απτές αποδείξεις και ο πατέρας αρνείται ότι συνέβη το περιστατικό, η μητέρα μπορεί να ζητήσει τεστ πατρότητας. Ο πατέρας μπορεί να αρνηθεί αλλά σ' αυτήν την περίπτωση το δικαστήριο θα πάρει την μεριά της μητέρας εφόσον δεν υπάρχει βάσιμος λόγος να αρνηθεί· θεωρείται τεκμήριο.masterridley έγραψε: ↑07 Ιούλ 2023, 16:59Ναι, σωστά αν είσαι ο πατέρας. Αν φύγω όμως μόλις μάθω ότι είναι έγγυος, μπορούν να μου κάνουν τίποτα; Αυτή θα λέει ότι είμαι ο πατέρας και γω θα λέω ότι το έκανε με άλλον. Αν δεν πάω στον Jerry Springer οικειοθελώς, πώς θα αποδείξουν ότι είμαι ο πατέρας;hellegennes έγραψε: ↑07 Ιούλ 2023, 16:16Δεν λειτουργεί έτσι. Αν είσαι ο πατέρας θα πληρώσεις ανατροφή έτσι κι αλλιώς, μέσα σε γάμο ή εκτός, εφόσον το ζητήσει η μητέρα. Η μόνη διαφορά είναι ότι εντός γάμου θεωρείται αυτοδίκαια ότι είσαι πατέρας, δηλαδή δεν υπάρχει επιπρόσθετη διαδικασία.masterridley έγραψε: ↑07 Ιούλ 2023, 15:56Πρακτικά, είναι περίπλοκο. Ο γάμος δρα ως μια ελάχιστη δέσμευση ότι δεν θα φύγεις στην πρώτη δυσκολία. Πχ αν φύγεις ενώ έχει γεννηθεί το παιδί και άρα ξέρουν όλοι ότι είσαι ο πατέρας, θα πληρώσεις ανατροφή. Αλλά τίποτα δεν σε εμποδίζει να φύγεις πριν γεννηθεί το παιδί και να κάνεις ότι δεν είναι δικό σου έτσι; (υποθέτω)
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Ληστοσυμμορίτης
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει
Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.
Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.
- έργο_μακέτο
- Phorum.gr user: έργο μακέτο
Και τώρα μπορεί να γίνει αυτό. Δεν είναι παράνομο.
Αν μιλάμε για συναινούντες ενήλικες.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος έργο_μακέτο την 05 Ιαν 2024, 15:46, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Have you been to Samos ?
- Yes, I was one of the first.
- No, you have not been to Samos!
- Yes I have!
- Look, you are not here today to insult me.
- Yes I have!
- έργο_μακέτο
- Phorum.gr user: έργο μακέτο
Εκτος αν θέλετε να επιστρέψουμε σε εποχές ποινικοποίησης της μοιχείας.
- Have you been to Samos ?
- Yes I have!
- Yes I have!
- Allah
- Phorum.gr user: Άγιος Παπάριος, Άγιος, Έσχατόγερος
- Επικοινωνία:
Μα δεν υπάρχει και άλλος λόγος, πέρα από την κοινωνική πίεση.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Ο θεσμος της Προεδρίας της Δημοκρατιας
από George_V » 17 Ιουν 2023, 14:59 » σε Εσωτερική Πολιτική - 4 Απαντήσεις
- 484 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Citroenakias