Ευρώ ή δραχμή????
- Sid Vicious
Re: Ευρώ ή δραχμή????
Ο βασικος μισθος το 1978 ήταν καπου 15 000 δρχ, 40 ευρω δλδ
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
εμένα μου φαίνεται αληθινό. Σε ξεχασμένα συρτάρια στο σπίτι στο χωριό έχω βρει παρόμοια πράγματα. Άσε που δεν είναι κάτι παράξενο για να είμαστε δύσπιστοι.hellegennes έγραψε: ↑08 Ιούλ 2023, 14:35Όχι, αλλά για διάφορους λόγους το θεωρώ απίθανο να είναι όντως από το 1978. Πρώτα απ' όλα, ακόμη και τίποτα άλλο να μην ήταν ύποπτο, μιλάμε για δημοσιογράφους. Αλλά τα κύρια προβλήματα είναι πού βρέθηκε ράντομ απόδειξη από το 1978, ποιος κρατάει τέτοιες αποδείξεις, και γιατί το μελάνι φαίνεται σαν να έπεσε χθες;vag_el έγραψε: ↑08 Ιούλ 2023, 14:29Εχει κάπου ημερομηνία?hellegennes έγραψε: ↑08 Ιούλ 2023, 14:10
Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: αυτή η απόδειξη γράφτηκε σήμερα, όχι το 1978.
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Ο μέσος Έλληνας είναι κομπλεξικός ευρωλιγούρης (νομίζει ότι θα γείνει κάτι ανώτερο αν 'μπει στην Ευρώπη' ότι και αν φαντάζεται ότι σημαίνει η φράση), σιγά μην έβγαινε όχι στο ευρώ σε δημοψήφισμα.Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: ↑08 Ιούλ 2023, 14:42το ευρώ ήταν η καταστροφή της Ελλάδας. όπου έγινε δημοψήφισμα, το απέρριψαν οι λαοί. για εμάς αποφάσισε ο μέγας ηγέτης σήμιτης, δεν είμαστε κοροιδα σαν τους βορειοευρωπαιους..
Τι να σου πώ ,δεν ορκίζομαι για τη γνησιότητα της,αλλώστε και τι με νοιάζει?Η ουσία είναι ότι κάποτε όντως πληρώναμε ελάχιστα για την διασκέδασή μας.hellegennes έγραψε: ↑08 Ιούλ 2023, 14:43Όχι βέβαια, θέμα για να συζητάνε είναι. Αυτή είναι η δουλειά τους.Γενικά το μελάνι των αποδείξεων ξεθωριάζει γρήγορα, εγώ έχω αποδείξεις από την δική μου επιχείρηση που ίσα που διαβάζονται και δεν έχουν κλείσει 10ετία. Αν βρίσκονται σε προστατευμένο περιβάλλον μπορούν να κρατήσουν πολύ περισσότερο, εννοείται, αλλά μια ράντομ απόδειξη που ήταν κάπου παρατημένη λίγο δύσκολο να έμεινε τόσο αναλοίωτη.
όλοι μαζί γινήκαμε συρφετός,
γυρεύοντας ομοιοκαταληξία
μια τόσο ευγενικιά φιλοδοξία
έγινε της ζωής μας ο σκοπός
Κ.Καρυωτάκης
Κ.Καρυωτάκης
- Sid Vicious
Λαθος, πιο χαμηλα ηταν, καπου 30 ευρωSid Vicious έγραψε: ↑08 Ιούλ 2023, 14:44Ο βασικος μισθος το 1978 ήταν καπου 15 000 δρχ, 40 ευρω δλδ
https://www.postnet.gr/article.php?id=187
Με ενα 5χιλιαρο τη δεκαετια του 90 επαιρνες δυο ποτα στο μπαρακι και μετα μια μεριδα μπιφτεκι η δυο πιτογυρα αν ηθελες να τσμπησεις σε καποιο φαγαδικο. Ακριβως πριν το ευρω η ολη φαση ειχε παει στο 10χιλιαρο.
.
.
-
σίγουρα όχι θα έβγαινε, γι αυτό δεν έκαναν. γενικά ότι δημοψήφισμα έχουν κάνει οι γραφειοκράτες της εε, παίρνουν πουλο συνέχεια, γι αυτό όταν ακούνε τη λέξη, πάνε για λιποθυμία.Green Dragon έγραψε: ↑08 Ιούλ 2023, 14:45Ο μέσος Έλληνας είναι κομπλεξικός ευρωλιγούρης (νομίζει ότι θα γείνει κάτι ανώτερο αν 'μπει στην Ευρώπη' ότι και αν φαντάζεται ότι σημαίνει η φράση), σιγά μην έβγαινε όχι στο ευρώ σε δημοψήφισμα.Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: ↑08 Ιούλ 2023, 14:42το ευρώ ήταν η καταστροφή της Ελλάδας. όπου έγινε δημοψήφισμα, το απέρριψαν οι λαοί. για εμάς αποφάσισε ο μέγας ηγέτης σήμιτης, δεν είμαστε κοροιδα σαν τους βορειοευρωπαιους..
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
-
η νυχτερινή διασκέδαση με τη δραχμή ήταν ακριβή. το φαγητό ήταν φτηνό, και τα είδη πρώτης ανάγκης, γενικά κάπως επιβιώνες.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
Δεκαετία 90 ,επαιρνα 10 χιλιάρικα βδομαδιάτικο ,χαλαγα την Παρασκευή για ποτάκια τσιγάρα φαγητο ,Σάββατο πάνω κατω τα ίδια και πέρναγα και την υπολοιπη εβδομάδα μέχρι να ξαναπληρωθώ την επόμενη Παρασκευή
όλοι μαζί γινήκαμε συρφετός,
Κ.Καρυωτάκης
Κ.Καρυωτάκης
- hellegennes
Οι τιμές μπορεί να αντιστοιχούν στην πραγματικότητα, η απόδειξη εμένα μού φαίνεται fake. Όπως και να 'χει, βέβαια, εγώ θυμάμαι πεντακάθαρα ότι το κουτάκι κόκα κόλα έκανε 150 δραχμές το 2000 και η 1,5λιτρη έκανε 500 δραχμές, δηλαδή 0,44 και 1,46 ευρώ αντίστοιχα. Αυτές οι τιμές είναι πολύ κοντινές στα 0,60 και 1,80 που πουλούσα προ πληθωρισμού, 22 χρόνια αργότερα.mao mao έγραψε: ↑08 Ιούλ 2023, 14:44εμένα μου φαίνεται αληθινό. Σε ξεχασμένα συρτάρια στο σπίτι στο χωριό έχω βρει παρόμοια πράγματα. Άσε που δεν είναι κάτι παράξενο για να είμαστε δύσπιστοι.hellegennes έγραψε: ↑08 Ιούλ 2023, 14:35Όχι, αλλά για διάφορους λόγους το θεωρώ απίθανο να είναι όντως από το 1978. Πρώτα απ' όλα, ακόμη και τίποτα άλλο να μην ήταν ύποπτο, μιλάμε για δημοσιογράφους. Αλλά τα κύρια προβλήματα είναι πού βρέθηκε ράντομ απόδειξη από το 1978, ποιος κρατάει τέτοιες αποδείξεις, και γιατί το μελάνι φαίνεται σαν να έπεσε χθες;
Στα προηγούμενα 22 χρόνια, λοιπόν, η κόκα κόλα πήγε από τις 50 δραχμές στις 150, δηλαδή επί δραχμής τριπλασιάστηκε, ενώ επί ευρώ αυξήθηκε μόλις 36%.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
- Sid Vicious
Και τωρα αυτα που λες γυρω στα 20 ευρω βγαινουν, δυο ποτα και δυο πιτογυρα ή μεριδα μπιφτεκι
με ένα βασικό μισθό έπινες δλδ 15.000 / 70 = 214 κοκα κόλες στο καφενείο.Sid Vicious έγραψε: ↑08 Ιούλ 2023, 14:44Ο βασικος μισθος το 1978 ήταν καπου 15 000 δρχ, 40 ευρω δλδ
με σημερινό βασικό μισθό και κόλα στο καφενείο 3 ευρώ πίνεις 700/3 = 233 κόλες.
Πάνω κάτω ίδιες οι τιμές στο καφενείο.
- Sid Vicious
Τι δουλεια εκανες δεκαετια 90 και επαιρνες μονο 10,000 εβδομαδιατικο;
Sid Vicious έγραψε: ↑08 Ιούλ 2023, 14:52Και τωρα αυτα που λες γυρω στα 20 ευρω βγαινουν, δυο ποτα και δυο πιτογυρα ή μεριδα μπιφτεκι
Εννοειται το 5χιλιαρο που αργοτερα εγινε 10χιλιαρο περιλαμβανε και τσιγαρα με βεζινη, ολα τα εξοδα της βραδιας. Και οταν λεμε μια μεριδα μπιφτεκι δεν εννοουμε σκετο, επαιρνες κι ενα μικρο ορεκτικο, ενα μικρο σαλατικο και μια μπυρα η κοκα.
.
- Sid Vicious
Εκανα λαθος, 15,000 ηταν για ανωτερο υπαλληλο, καπου 11,000 ηταν ο βασικοςmao mao έγραψε: ↑08 Ιούλ 2023, 14:52με ένα βασικό μισθό έπινες δλδ 15.000 / 70 = 214 κοκα κόλες στο καφενείο.Sid Vicious έγραψε: ↑08 Ιούλ 2023, 14:44Ο βασικος μισθος το 1978 ήταν καπου 15 000 δρχ, 40 ευρω δλδ
με σημερινό βασικό μισθό και κόλα στο καφενείο 3 ευρώ πίνεις 700/3 = 233 κόλες.
Πάνω κάτω ίδιες οι τιμές στο καφενείο.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 143 Απαντήσεις
- 3355 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από axilmar
21 Φεβ 2024, 11:29
-
-
Νέα δημοσίευση Πουτιν: Η Ελλαδα υποτάχθηκε στις Βρυξελλες. Η Δραχμη θα την ειχε σωσει
από George_V » 13 Νοέμ 2024, 16:09 » σε Διεθνής πολιτική - 158 Απαντήσεις
- 3046 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από nemo
14 Ιαν 2025, 16:15
-
-
- 3 Απαντήσεις
- 977 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ασέβαστος
03 Νοέμ 2023, 19:25