Καθένας μπορεί να τους χρησιμοποιεί όπως γουστάρει προφανώς, μπορεί να λέει πουστης και να εννοεί κοτόπουλο, το οποίο και συμβαίνει. Μιλάμε για το τι συμβαίνει κατά κανόνα όμως, όχι για την εξαιρεση. Εγώ ως native speaker έχω δική μου άποψη για το ποιός είναι ο κανόνας, και θα με ενδιέφερε να ακούσω τη δική σου, την άποψη τυχαίων που γκουκγλαρες όμως τη βαριέμαι αφάνταστα.Isildur έγραψε: ↑13 Ιούλ 2023, 00:09Ότι κάποιοι που θεωρούν ότι έχουν κάθε δικαίωμα να χρησιμοποιούν τους όρους όπως γουστάρουν (είτε επειδή ανήκουν σε κάποια από τις ομάδες είτε επειδή αυτοπροσδιορίζονται ως αλληλέγγυοι ή/και προστάτες/υποστηρικτές... όπως θες πες το) χρησιμοποιούν και τα δυο στην ίδια πρόταση, συνεχόμενα και προφανώς με την ίδια βαρύτητα. Οπότε, είτε και τα δυο είναι εξίσου υβριστικά, είτε όχι. Εσύ, γιατί βλέπεις κάποια διαφορά μεταξύ τους; Διαφωνείς με αυτούς που σου παρέθεσα;Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑12 Ιούλ 2023, 21:03Ποιος είναι δηλαδή ακριβώς ο ισχυρισμός σου; Ότι το πούστης δεν έχει υβριστική χροιά; Ότι το λεσβία έχει υβριστική χροιά;
Ότι είναι ακριβή αντίστοιχα έπειδή ένα ποστ τα χρησιμοποίησε δίπλα δίπλα;
Η γυναικοκτονία της Άννα από την Κούβα: Η ιστορία της τρανς γυναίκας και το misgendering της ΕΛΑΣ
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
- Dwarven Blacksmith
Re: Η γυναικοκτονία της Άννα από την Κούβα: Η ιστορία της τρανς γυναίκας και το misgendering της ΕΛΑΣ

Re: Η γυναικοκτονία της Άννα από την Κούβα: Η ιστορία της τρανς γυναίκας και το misgendering της ΕΛΑΣ
Το γκουγκλάρισμα το έκανα, επειδή θυμόμουν το σύνθημα από παλιά (πες μου ότι δεν το έχεις ξανακούσει;...). Και αυτοί που το χρησιμοποιούν, δεν είναι ακριβώς "ο καθένας", έτσι δεν είναι;Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑13 Ιούλ 2023, 00:18Καθένας μπορεί να τους χρησιμοποιεί όπως γουστάρει προφανώς, μπορεί να λέει πουστης και να εννοεί κοτόπουλο, το οποίο και συμβαίνει. Μιλάμε για το τι συμβαίνει κατά κανόνα όμως, όχι για την εξαιρεση. Εγώ ως native speaker έχω δική μου άποψη για το ποιός είναι ο κανόνας, και θα με ενδιέφερε να ακούσω τη δική σου, την άποψη τυχαίων που γκουκγλαρες όμως τη βαριέμαι αφάνταστα.Isildur έγραψε: ↑13 Ιούλ 2023, 00:09Ότι κάποιοι που θεωρούν ότι έχουν κάθε δικαίωμα να χρησιμοποιούν τους όρους όπως γουστάρουν (είτε επειδή ανήκουν σε κάποια από τις ομάδες είτε επειδή αυτοπροσδιορίζονται ως αλληλέγγυοι ή/και προστάτες/υποστηρικτές... όπως θες πες το) χρησιμοποιούν και τα δυο στην ίδια πρόταση, συνεχόμενα και προφανώς με την ίδια βαρύτητα. Οπότε, είτε και τα δυο είναι εξίσου υβριστικά, είτε όχι. Εσύ, γιατί βλέπεις κάποια διαφορά μεταξύ τους; Διαφωνείς με αυτούς που σου παρέθεσα;Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑12 Ιούλ 2023, 21:03
Ποιος είναι δηλαδή ακριβώς ο ισχυρισμός σου; Ότι το πούστης δεν έχει υβριστική χροιά; Ότι το λεσβία έχει υβριστική χροιά;
Ο κανόνας για τον πολύ κόσμο είναι αυτός που λες, όντως, δεν έχω αντίρρηση. Ενδιαφέρον όμως έχει και το πώς χρησιμοποιούνται αυτοί οι ίδιοι όροι από τους άμεσα ενδιαφερόμενους.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 

- Dwarven Blacksmith
Οκ, απλά αυτό μπορεί να είναι πιο μπερδευτικό πολλές φορές. Ας πούμε η λέξη τσούλα σε πρώτο επίπεδο έχει αρνητική χροιά. Σε δεύτερο επίπεδο υπάρχουν προσπάθειες να "πάρουν πίσω" τη λέξη, οπότε λένε είμαστε όλες τσούλες. Την κάνει αυτό θετική; Ή μήπως σε τρίτο επίπεδο την εξουδετερώνει και την κάνει ουδέτερη;Isildur έγραψε: ↑13 Ιούλ 2023, 00:29Το γκουγκλάρισμα το έκανα, επειδή θυμόμουν το σύνθημα από παλιά (πες μου ότι δεν το έχεις ξανακούσει;...). Και αυτοί που το χρησιμοποιούν, δεν είναι ακριβώς "ο καθένας", έτσι δεν είναι;Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑13 Ιούλ 2023, 00:18Καθένας μπορεί να τους χρησιμοποιεί όπως γουστάρει προφανώς, μπορεί να λέει πουστης και να εννοεί κοτόπουλο, το οποίο και συμβαίνει. Μιλάμε για το τι συμβαίνει κατά κανόνα όμως, όχι για την εξαιρεση. Εγώ ως native speaker έχω δική μου άποψη για το ποιός είναι ο κανόνας, και θα με ενδιέφερε να ακούσω τη δική σου, την άποψη τυχαίων που γκουκγλαρες όμως τη βαριέμαι αφάνταστα.Isildur έγραψε: ↑13 Ιούλ 2023, 00:09
Ότι κάποιοι που θεωρούν ότι έχουν κάθε δικαίωμα να χρησιμοποιούν τους όρους όπως γουστάρουν (είτε επειδή ανήκουν σε κάποια από τις ομάδες είτε επειδή αυτοπροσδιορίζονται ως αλληλέγγυοι ή/και προστάτες/υποστηρικτές... όπως θες πες το) χρησιμοποιούν και τα δυο στην ίδια πρόταση, συνεχόμενα και προφανώς με την ίδια βαρύτητα. Οπότε, είτε και τα δυο είναι εξίσου υβριστικά, είτε όχι. Εσύ, γιατί βλέπεις κάποια διαφορά μεταξύ τους; Διαφωνείς με αυτούς που σου παρέθεσα;
Ο κανόνας για τον πολύ κόσμο είναι αυτός που λες, όντως, δεν έχω αντίρρηση. Ενδιαφέρον όμως έχει και το πώς χρησιμοποιούνται αυτοί οι ίδιοι όροι από τους άμεσα ενδιαφερόμενους.
Εγώ θα έλεγα ότι κρατάμε το πρώτο επίπεδο γιατί τα άλλα δύο δεν έχουν επικρατήσει παρότι έχει περάσει κάποιος καιρός.
Το ίδιο ισχύει και για λέξεις όπως το πουστης. Αντίθετα λέξεις όπως γκέι και κουιρ ενώ ξεκίνησαν ως αρνητικές, πάρθηκαν πίσω επιτυχώς και τώρα ο κανόνας είναι ότι είναι ουδέτερες.
Ένας καλός rule of thumb για το ποιά ερμηνεία είναι η κυρίαρχη είναι το αν θεωρείται οκει να πουν τη λέξη οι μη ανήκοντες στην ομάδα.

Το τι ειναι υβριστικο ειναι καθαρα υποκειμενικοDwarven Blacksmith έγραψε: ↑12 Ιούλ 2023, 21:03Ποιος είναι δηλαδή ακριβώς ο ισχυρισμός σου; Ότι το πούστης δεν έχει υβριστική χροιά; Ότι το λεσβία έχει υβριστική χροιά;
Πχ Το πουστης δεν εχει υβριστικη χροια. Ειναι υβριστικο να το λες αυτο για τους παθητικους και ρητορικη μισους, καθως ειναι υπερ της ενεργητικης ανωτεροτητας και κατα της ομοφυλοφιλικης ισσοροπιας στη σχεση.

Πχ Μπορει να ειναι περηφανη λεσβια αλλα οχι περηφανη λεσβιαζουσα ή να θιχτει καποια αν της πει καποιος/καποια οτι θελει να την λεσβιασει
Open your eyes time to wake up, Enough is enough is enough is enough
SpoilerShow
Εμενα μου φαινεται για κομουνιστοκτονια. Καποιος καπιταλας θα δολοφόνησε τον/την κουβανο κομουνιστή.
- Πτολεμαίος
- Phorum.gr user: Last Veteran
Ναύτη μου εμείς τα λέμε αλλά ποιος μας ακούει;
Τα μεραναστα και τα πρόσφυγα.
Αξία αν είχαν τα σκατά, χαρά, που θα'χαν όλοι
Μα στων φτωχών τα σώματα, δεν θα υπήρχαν κώλοι
Μα στων φτωχών τα σώματα, δεν θα υπήρχαν κώλοι
Άλλο νήμα διάβαζες;
Με έναν τρόπο και μόνο έναν χρησιμοποιείται το "Λεσβία", κι από τον "άλλον", κι από μένα, κι από όλους/όλες/όλα.
Τι μύγα σε τσίμπησε;
Πάνος Σκουρλέτης
Η διαφορα ειναι οτι ταυτιζουν την παρουσιαση που τους ερεθιζει με τον ορο "γυναικα".AlienWay έγραψε: ↑12 Ιούλ 2023, 20:43Υπάρχουν τρανς με πέος. Η διαφορά είναι ότι αισθάνονται γυναίκες ενώ ο τραβεστί ερεθιζεται με το να ντύνεται γυναικειαΈνοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: ↑12 Ιούλ 2023, 20:39Εγώ ήξερα τραβεστί είναι αυτές που δεν το έχουν κόψει, ενώ τρανς αυτές που το έκοψαν. Τώρα έχει μπλεχτεί το πράγμα. Εντωμεταξύ αυτή η κούρουπου αναφέρει "άλλη μια τρανς δολοφονήθηκε". Ποια ήταν η προηγούμενη γιατί δεν θυμάμαι. Γιατί το παρουσιάζουν λες και έχουμε κάποια μάστιγα ξέρω γω.
Γιατι οι οροι που εγκρινει το κινημα ερχονται κατευθειαν απο τα αμερικανικα αγγλικα, το οποιο λεει lesbian σαν ΟΚ λεξη ενω ας πουμε dyke ειναι ταμπου. Για παρομοιο λογο απαγορευεται το "αράπης" που ειναι η μεταφραση του nigger απο τους ελ υποτιτλαδες ενω παραδοσιακα δεν ειχε καποια ιδιαιτερα αρνητικη χροια και μαλιστα σημαινε κυριως τον αραβα.
Παντως αξιζει να πουμε οτι λεσβια ειναι και παραειναι βρισια στην καθομιλουμενη, απο το πουστης που μπορει να πεις "τι πουστης εισαι" περιπαικτικα ή ακομα και επαινετικα χωρις καν αναφορα στην ομοφυλοφιλια. Λεσβια δεν υπαρχει η παραμικρη περιπτωση να πεις καποια εννοωντας κατι καλο ή στρέητ.
Όπως και το "μαλάκας", που μπορεί να καλύπτει όλο το φάσμα μεταξύ βαριάς βρισιάς μέχρι έκφρασης τρυφερότητας.foscilis έγραψε: ↑13 Ιούλ 2023, 09:31Γιατι οι οροι που εγκρινει το κινημα ερχονται κατευθειαν απο τα αμερικανικα αγγλικα, το οποιο λεει lesbian σαν ΟΚ λεξη ενω ας πουμε dyke ειναι ταμπου. Για παρομοιο λογο απαγορευεται το "αράπης" που ειναι η μεταφραση του nigger απο τους ελ υποτιτλαδες ενω παραδοσιακα δεν ειχε καποια ιδιαιτερα αρνητικη χροια και μαλιστα σημαινε κυριως τον αραβα.
Παντως αξιζει να πουμε οτι λεσβια ειναι και παραειναι βρισια στην καθομιλουμενη, απο το πουστης που μπορει να πεις "τι πουστης εισαι" περιπαικτικα ή ακομα και επαινετικα χωρις καν αναφορα στην ομοφυλοφιλια. Λεσβια δεν υπαρχει η παραμικρη περιπτωση να πεις καποια εννοωντας κατι καλο ή στρέητ.
Το ότι δεν υπάρχει αντίστοιχη λέξη για τις λεσβίες, στα ελληνικά τουλάχιστον, κάτι πρέπει να σημαίνει για την ψυχοσύνθεση του μέσου Έλληνα, αλλά τι άραγε;
Βέβαια υπάρχουν τα "ομοφυλόφιλος" και "ομοφυλόφιλη" που είναι λιγότερο προσβλητικά αλλά πιο κυριλέ.
Πάνος Σκουρλέτης
-
Στείλανε τον τονυ Μοντάνα γιατί πριν γίνει τρανς δούλευε στις μυστικές υπηρεσίες του κάστρο.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
Να θεωρείται οκ από ποιους? Τους ανώμαλους? Όπως και να τον πεις τον που στη παραμένει πουστηςDwarven Blacksmith έγραψε: ↑13 Ιούλ 2023, 00:44Οκ, απλά αυτό μπορεί να είναι πιο μπερδευτικό πολλές φορές. Ας πούμε η λέξη τσούλα σε πρώτο επίπεδο έχει αρνητική χροιά. Σε δεύτερο επίπεδο υπάρχουν προσπάθειες να "πάρουν πίσω" τη λέξη, οπότε λένε είμαστε όλες τσούλες. Την κάνει αυτό θετική; Ή μήπως σε τρίτο επίπεδο την εξουδετερώνει και την κάνει ουδέτερη;Isildur έγραψε: ↑13 Ιούλ 2023, 00:29Το γκουγκλάρισμα το έκανα, επειδή θυμόμουν το σύνθημα από παλιά (πες μου ότι δεν το έχεις ξανακούσει;...). Και αυτοί που το χρησιμοποιούν, δεν είναι ακριβώς "ο καθένας", έτσι δεν είναι;Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑13 Ιούλ 2023, 00:18
Καθένας μπορεί να τους χρησιμοποιεί όπως γουστάρει προφανώς, μπορεί να λέει πουστης και να εννοεί κοτόπουλο, το οποίο και συμβαίνει. Μιλάμε για το τι συμβαίνει κατά κανόνα όμως, όχι για την εξαιρεση. Εγώ ως native speaker έχω δική μου άποψη για το ποιός είναι ο κανόνας, και θα με ενδιέφερε να ακούσω τη δική σου, την άποψη τυχαίων που γκουκγλαρες όμως τη βαριέμαι αφάνταστα.
Εγώ θα έλεγα ότι κρατάμε το πρώτο επίπεδο γιατί τα άλλα δύο δεν έχουν επικρατήσει παρότι έχει περάσει κάποιος καιρός.
Το ίδιο ισχύει και για λέξεις όπως το πουστης. Αντίθετα λέξεις όπως γκέι και κουιρ ενώ ξεκίνησαν ως αρνητικές, πάρθηκαν πίσω επιτυχώς και τώρα ο κανόνας είναι ότι είναι ουδέτερες.
Ένας καλός rule of thumb για το ποιά ερμηνεία είναι η κυρίαρχη είναι το αν θεωρείται οκει να πουν τη λέξη οι μη ανήκοντες στην ομάδα.
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!
- vantono
- Phorum.gr user: vantono
Σιγά μην ηταν κομμουνιστής άτομο που εφυγε απο τη χωρα του ψάχνοντας καπιταλιστικούς "παραδείσους". Και αν τους εψαχνε σε καμιά β.Ευρώπη οκ, αλλα στην Ελλαδα απορώ τι έψαχνε.
- vantono
- Phorum.gr user: vantono
Από Τόνυ Μοντάνα έγινε Τζεφ Μοντάνα?Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: ↑13 Ιούλ 2023, 09:55Στείλανε τον τονυ Μοντάνα γιατί πριν γίνει τρανς δούλευε στις μυστικές υπηρεσίες του κάστρο.

-
Μην την καθάρισε ο υπουργός γιατί ήθελε να μιλήσει κι αυτή; δε πλοτ θικενς.vantono έγραψε: ↑13 Ιούλ 2023, 09:59Από Τόνυ Μοντάνα έγινε Τζεφ Μοντάνα?Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: ↑13 Ιούλ 2023, 09:55Στείλανε τον τονυ Μοντάνα γιατί πριν γίνει τρανς δούλευε στις μυστικές υπηρεσίες του κάστρο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης την 13 Ιούλ 2023, 11:22, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Αδικήθηκε η Άννα Νικόλ Σμίθ;
από Σενέκας » 23 Οκτ 2023, 13:20 » σε Σχέσεις, Έρωτας & Σεξουαλικότητα - 1 Απαντήσεις
- 368 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Σενέκας
23 Οκτ 2023, 13:25
-
-
-
Νέα δημοσίευση Τραϊάνα Ανανία: «Θα έκανα σεξ με την Άννα Βίσση»
από Μαδουραίος » 11 Σεπ 2023, 18:16 » σε 7η τέχνη και Ηλ. ΜΜΕ - 17 Απαντήσεις
- 978 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Πρετεντέρης