Η γυναικοκτονία της Άννα από την Κούβα: Η ιστορία της τρανς γυναίκας και το misgendering της ΕΛΑΣ

Υποθέσεις εγκλημάτων και περιστατικά ποινικής φύσης (σοβαρά), όπως δολοφονίες, απαγωγές, υπεξαιρέσεις, ληστείες κ.ά., στην ελληνική κοινωνία.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Re: Η γυναικοκτονία της Άννα από την Κούβα: Η ιστορία της τρανς γυναίκας και το misgendering της ΕΛΑΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης » 13 Ιούλ 2023, 10:07

Πιστεύω θα τον βρουν, του κέρατα, σιγά τον οργανωμένο δολοφόνο, εγώ άφησε όλο του το dna και τον έχουν και από κάμερα. Εκτός αν την κοπανήσε ήδη από τη χώρα...
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Re: Η γυναικοκτονία της Άννα από την Κούβα: Η ιστορία της τρανς γυναίκας και το misgendering της ΕΛΑΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 13 Ιούλ 2023, 10:15

vantono έγραψε:
13 Ιούλ 2023, 09:58
nick έγραψε:
13 Ιούλ 2023, 00:49
Εμενα μου φαινεται για κομουνιστοκτονια. Καποιος καπιταλας θα δολοφόνησε τον/την κουβανο κομουνιστή.
Σιγά μην ηταν κομμουνιστής άτομο που εφυγε απο τη χωρα του ψάχνοντας καπιταλιστικούς "παραδείσους". Και αν τους εψαχνε σε καμιά β.Ευρώπη οκ, αλλα στην Ελλαδα απορώ τι έψαχνε.
Φίλε κυριολεκτικά μιλάς για την πλειοψηφία των εν ζωή κομμουνιστών. Εκτός που βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα.

Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης » 13 Ιούλ 2023, 10:19

Saliveros έγραψε:
12 Ιούλ 2023, 19:44
Ναύτης έγραψε:
12 Ιούλ 2023, 19:13
Saliveros έλα ρε συ, παρόλο που έπαθες εσχάτως μια, ανεξήγητη για μένα, νεομητσοτακίαση (από ψυχής εύχομαι ταχεία η ανάρρωση), γνωρίζω ότι στα κοινωνικά ζητήματα είσαι φιλελεύθερος άνθρωπος. Ομοφυλόφιλος γεννιέται κάποιος, δεν γίνεται. Υπάρχουν άνθρωποι που όντως αισθάνονται σαν γυναίκες παγιδευμένες σε αντρικά σώματα.
Δεν έπαθα νεομητσοτακίαση, δεξίοση ίσως εννοείς, αλλά ποτέ δεν είπα ότι είμαι αριστερός :102:
Φιλελεύθερος είμαι, αλλά με το γελοίο, οποθενδήποτε κι αν προέρχεται, βγάζω φλύκταινες.
Το κάθε κίνημα, όταν διολισθαίνει σε γελοίες υπερβολές, μου έρχεται ενστικτωδώς να το κοροϊδέψω. Δεν πα νά'ναι δεξιό, αριστερό, εθνικιστικό, νεοσταλινικό, φεμινιστικό, φυλετικό, σεξουαλικό, γουατέβα.
Νόμιζα ότι το είχες καταλάβει.

Κι εγώ αρχικά (στο παλιό πχόρουμ) νόμιζα πως ήσουν κουμμούνι, εαμοβούργαρος, εκδοροσφαγέας. Μάλιστα μου είχες προτείνει κάποια βιβλία για να με βοηθήσεις να καταλάβω τον μαρξισμό :D
Κι αυτό δεν μας εμπόδισε να αναπτύξουμε ένα αμοιβαίο αίσθημα πλατύτερο, βαθύτερο και μακρύτερο :romance-hearteyes:

Ε, τι να γίνει; Τα κάθε λογής ακραία τα βρίσκω γελοία και τα κοροϊδεύω. Δεν κάνω δα και κανένα έγκλημα.
Δεν είπα ότι είσαι αριστερός, είπα ότι θεωρώ πως είσαι προοδευτικός και φιλελεύθερος άνθρωπος.
Υπάρχουν πρόδηλες γελοιότητες, υπάρχουν ωστόσο και πολιτικές χειρονομίας. Τα gay pride, ας πούμε, άσχετα αν τελικά κατάντησαν κακόγουστα και παρακμιακά καρναβάλια, ξεκίνησαν ως πολιτική χειρονομίας της λοατκι κοινότητας της γειτονίας Castro του Σαν Φραντσίσκο, σαν αντίδραση στις διακρίσεις και στη κτηνώδη βία που υπέκειντο οι ομοφυλόφιλοι στις ΗΠΑ την δεκαετία του '70.

ΥΓ: Κατά τ' άλλα, κλασικό κουμμούνι ουδέποτε υπήρξα (πλην μιας σύντομης περιόδου στο Λύκειο, αλλά νομίζω ο πραγματικός λόγος ήταν μια κουμμούνα συμμαθήτριά μου, με την οποία ήμουν σφόδρα ερωτευμένος), όλο πέριξ της σοσιαλδημοκρατίας τριγύριζα (εκτός από ένα τέρμινο που ναυάγησα, κυριολεκτικά, στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά, η οποία είναι μακράν σουρεαλιστικότερο μουρλοκομείο ακόμα κι από την εξωκοινοβουλευτική ακροδεξιά). Τέσπα, νεώτερος είχα ομολογουμένως κάπως ριζοσπαστικότερες αντιλήψεις, στην ώριμη πλέον ηλικία που βρίσκομαι (καλό ε;) διαπιστώνω ότι διαρκώς συντηρητικοποιούμαι, φευ, ωστόσο όχι σε θέματα θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης » 13 Ιούλ 2023, 10:23

Isildur έγραψε:
12 Ιούλ 2023, 20:36
Ναύτης έγραψε:
12 Ιούλ 2023, 18:38
Ε όχι και γυναικοκτονία, μου φαίνεται ότι κάπου αρχίζει να χάνεται η μπάλα.
Γιατί χάνεται η μπάλα; Τελικά, υπάρχουν όρια ή όχι; Κι αν ναι, που τραβάμε την γραμμή; Κι ακόμα πιο σωστά, ποιος την τραβάει;
Η λογική.
Δεν είναι γυναίκες οι τρανς, είναι άντρες που αισθάνονται και δηλώνουν γυναίκες. Κατ' αρχήν σεβαστό, αλλά κατά τη γνώμη μου δεν θα πρέπει απαρνηθούμε την κοινή λογική προς χάριν του όποιου δικαιωματισμού.

Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης » 13 Ιούλ 2023, 10:27

Να πω εδώ ότι και ο όρος "γυναικοκτονία" είναι κατά τη γνώμη μου προϊόν μιας στρεβλής φεμινιστικής αντίληψης. Άνθρωποι είμαστε όλοι, άντρες και γυναίκες.

Άβαταρ μέλους
Σέλευκας
Phorum.gr user: Seleykos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σέλευκας » 13 Ιούλ 2023, 10:35

Και αυτό γυναικοκτονια είναι; :smt005: Σιγά μην πήγαινε και σε γυναικολόγο.
Ιδιωτικές δομές παιδιών. Πως είναι δυνατόν;
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.

Άβαταρ μέλους
Saliveros
Phorum.gr user: Saliveros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saliveros » 13 Ιούλ 2023, 10:38

Ναύτης έγραψε:
13 Ιούλ 2023, 10:27
Να πω εδώ ότι και ο όρος "γυναικοκτονία" είναι κατά τη γνώμη μου προϊόν μιας στρεβλής φεμινιστικής αντίληψης. Άνθρωποι είμαστε όλοι, άντρες και γυναίκες.
Speak of yourself :ne8:
    Σας κάναμε ανθρώπους.
    Πάνος Σκουρλέτης

Άβαταρ μέλους
    vantono
    Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono » 13 Ιούλ 2023, 10:42

Ναύτης έγραψε:
    Ανθρωπος ειναι και ο πατέρας που θα σκοτωθεί απο το γιο του πύτε μου, αλλά μια χαρά λέμε πατροκτονία/μητροκτονία αντίστοιχα, αντι για ανθρωποκτονία γενικώς. Ουσιαστικά μιλάμε για συγκεκριμένους όρους με κίνητρο και κόντεξτ συγκεκριμένων κατηγοριών ανθρωποκτονιών.

Γυναικοκτονία ας πουμε, είναι η δολοφονία μιας γυναίκας εξαιτίας ακριβώς αυτής της ιδιότητάς της και όλων των χαρακτηριστικών που απορρέουν από αυτή την ιδιότητα. Πχ, μπαίνει ένας ληστής σε κατάστημα και σκοτώνει (ηθελημένα ή άθελά του) την ταμία => όχι γυναικοκτονία. Σκοτώνεις τη γυναίκα σου επειδή απειλεί ότι θα σε χωρίσει και εσύ εισαι αντρακλας και δεν τα σηκώνεις αυτά και τη θες κτήμα σου => γυναικοκτονία.

Πακιστανός γείτονάς σου που πας και τον σκοτώνεις επειδή κοίταξέ τη γκόμενά σου, ή σου έφαγε τη θέση πάρκινγκ, ή σου έβρισε τη μάνα όταν του έκανες παρατήρηση να σταματήσει να τρυπάει μεσημεριάτικα => όχι ρατσιστικό κίνητρο. Πακιστανός γείτονάς σου, που πας και τον σκοτώνεις μόνο και μόνο επειδή είναι πακιστανος => ρατσιστικό κίνητρο κ.ο.κ...
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος vantono την 13 Ιούλ 2023, 10:53, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
    Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης » 13 Ιούλ 2023, 10:45

vantono έγραψε:
    13 Ιούλ 2023, 10:42
    Ναύτης έγραψε:
    Ανθρωπος ειναι και ο πατέρας που θα σκοτωθεί απο το γιο του πύτε μου, αλλά μια χαρά λέμε πατροκτονία/μητροκτονία αντίστοιχα, αντι για ανθρωποκτονία γενικώς. Ουσιαστικά μιλάμε για έναν όρο με κίνητρο και κόντεξτ μιας συγκεκριμένης κατηγορίας ανθρωποκτονιών.

Γυναικοκτονία ας πουμε, είναι η δολοφονία μιας γυναίκας εξαιτίας ακριβώς αυτής της ιδιότητάς της και όλων των χαρακτηριστικών που απορρέουν από αυτή την ιδιότητα. Πχ, μπαίνει ένας ληστής σε κατάστημα και σκοτώνει (ηθελημένα ή άθελά του) την ταμία => όχι γυναικοκτονία. Σκοτώνεις τη γυναίκα σου επειδή απειλεί ότι θα σε χωρίσει και εσύ εισαι αντρακλας και δεν τα σηκώνεις αυτά και τη θες κτήμα σου => γυναικοκτονία.

Πακιστανός γείτονάς σου που πας και τον σκοτώνεις επειδή κοίταξέ τη γκόμενά σου, ή σου έφαγε τη θέση πάρκινγκ, ή σου έβρισε τη μάνα όταν του έκανες παρατήρηση να σταματήσει να τρυπάει μεσημεριάτικα => όχι ρατσιστικό κίνητρο. Πακιστανός γείτονάς σου, που πας και τον σκοτώνεις μόνο και μόνο επειδή είναι αλβανός => ρατσιστικό κίνητρο κ.ο.κ...
    Με την λογική σου, αν μια γυναίκα δολοφονήσει τον σύζυγό της, λόγω παθολογικής ζήλιας ας πούμε, θα πρέπει να λέμε "ανδροκτονία".
    Κι αν κάποιος δολοφονήσει τον ξάδελφό του, για τα κληρονομικά ας πούμε, θα πρέπει να λέμε "εξαδελφοκτονία".
    Και πάει λέγοντας.
    Δεν είναι οικονομικότερο (και κατά τη γνώμη μου ορθότερο) να λέμε ανθρωποκτονία σε κάθε περίπτωση;

Άβαταρ μέλους
    vantono
    Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono » 13 Ιούλ 2023, 10:51

Ναύτης έγραψε:
    13 Ιούλ 2023, 10:45
    vantono έγραψε:
    Ναύτης έγραψε:
    Ανθρωπος ειναι και ο πατέρας που θα σκοτωθεί απο το γιο του πύτε μου, αλλά μια χαρά λέμε πατροκτονία/μητροκτονία αντίστοιχα, αντι για ανθρωποκτονία γενικώς. Ουσιαστικά μιλάμε για έναν όρο με κίνητρο και κόντεξτ μιας συγκεκριμένης κατηγορίας ανθρωποκτονιών.

Πακιστανός γείτονάς σου που πας και τον σκοτώνεις επειδή κοίταξέ τη γκόμενά σου, ή σου έφαγε τη θέση πάρκινγκ, ή σου έβρισε τη μάνα όταν του έκανες παρατήρηση να σταματήσει να τρυπάει μεσημεριάτικα => όχι ρατσιστικό κίνητρο. Πακιστανός γείτονάς σου, που πας και τον σκοτώνεις μόνο και μόνο επειδή είναι αλβανός => ρατσιστικό κίνητρο κ.ο.κ...
    Με την λογική σου, αν μια γυναίκα δολοφονήσει τον σύζυγό της, λόγω παθολογικής ζήλιας ας πούμε, θα πρέπει να λέμε "ανδροκτονία".
    Κι αν κάποιος δολοφονήσει τον ξάδελφό του, για τα κληρονομικά ας πούμε, θα πρέπει να λέμε "εξαδελφοκτονία".
    Και πάει λέγοντας.
    Δεν είναι οικονομικότερο (και κατά τη γνώμη μου ορθότερο) να λέμε ανθρωποκτονία σε κάθε περίπτωση;
    Αδελφοκτονία ειναι όρος που τον εχω ακουσει στα κανάλια παντως, παλιότερα για κατι ιστορίες (πανω απο ενα περιστατικο) που συνεβη αυτο που λες μεταξύ αδερφών.
    Και ναι, αν οι ανδροκτονίες ηταν εξίσου συχνές με τις γυναικοκτονίες για τους συγκεκριμένους λόγους που οπλίζουν το χερι του εκαστοτε φονιά για να τις διαπράξει, θα επρεπε να κατοχυρωθεί και αυτος ο όρος.
    Αλλά για να υφίσταται τέτοια κατοχύρωση, θα πρέπει να ζούσαμε σε μια αντιστοιχη μητριαρχικη κοινωνια, όπου τα εγκλήματα γυναικων κατά αντρών που "τους θελουν κτήμα τους", να ηταν παρα πολυ συχνα. Να ηταν ουσιαστικά ο κανόνας. Κατι που ουσιαστικά συμβαινει σημερα όσον αφορά τους γυναικοκτόνους.

Εγώ θα συμφωνούσα με την επισημη κατοχύρωση και των δύο όρων, παντως. Και το ανδροκτονία δεν θα με χάλαγε.

Άβαταρ μέλους
    Sid Vicious

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sid Vicious » 13 Ιούλ 2023, 11:02

Τεράστια ήττα των γυναικών και του φεμινιστικού κινήματος. Τελικά ακόμα και τον όρο γυναίκα άντρες τον πήραν
    yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
    with a bang not with a whimper,
    To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars

Άβαταρ μέλους
    Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης » 13 Ιούλ 2023, 11:36

vantono έγραψε:
    13 Ιούλ 2023, 10:51
    Ναύτης έγραψε:
    13 Ιούλ 2023, 10:45
    vantono έγραψε:

Και πάει λέγοντας.
    Αδελφοκτονία ειναι όρος που τον εχω ακουσει στα κανάλια παντως, παλιότερα για κατι ιστορίες (πανω απο ενα περιστατικο) που συνεβη αυτο που λες μεταξύ αδερφών.
    Και ναι, αν οι ανδροκτονίες ηταν εξίσου συχνές με τις γυναικοκτονίες για τους συγκεκριμένους λόγους που οπλίζουν το χερι του εκαστοτε φονιά για να τις διαπράξει, θα επρεπε να κατοχυρωθεί και αυτος ο όρος.
    Αλλά για να υφίσταται τέτοια κατοχύρωση, θα πρέπει να ζούσαμε σε μια αντιστοιχη μητριαρχικη κοινωνια, όπου τα εγκλήματα γυναικων κατά αντρών που "τους θελουν κτήμα τους", να ηταν παρα πολυ συχνα. Να ηταν ουσιαστικά ο κανόνας. Κατι που ουσιαστικά συμβαινει σημερα όσον αφορά τους γυναικοκτόνους.

Εγώ θα συμφωνούσα με την επισημη κατοχύρωση και των δύο όρων, παντως. Και το ανδροκτονία δεν θα με χάλαγε.
    Μόνο που έτσι θα καταλήγαμε σ' έναν τραγέλαφο ορολογίας, μόνο και μόνο προς ικανοποίηση ενός κατά τη γνώμη μου στρεβλού δικαιωματισμού.
    Ο όρος είναι: "ανθρωποκτονία", και στη συνέχεια αποδίδουμε στον δράστη/στην δράστιδα εξειδικευμένους προσδιορισμούς: γυναικοκτόνος, μητροκτόνος, συζυγοκτόνος, παιδοκτόνος, πατροκτόνος, αδελφοκτόνος κοκ.
    Έτσι βγαίνει μια λογική, άσε που αποφεύγουμε δικαιωματικούς γρίφους σαν τούτον εδώ που κουβεντιάζουμε.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ναύτης την 13 Ιούλ 2023, 11:43, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
    Scouser

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scouser » 13 Ιούλ 2023, 11:40

vantono έγραψε:

Εγώ θα συμφωνούσα με την επισημη κατοχύρωση και των δύο όρων, παντως.
    Για να έχουμε καλό ερώτημα, αυτό το ''επίσημη'' πώς το αντιλαμβάνεσαι;
    In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
    JD Vance

Άβαταρ μέλους
    Λίνο Βεντούρα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λίνο Βεντούρα » 13 Ιούλ 2023, 11:42

vantono έγραψε:
    Και ναι, αν οι ανδροκτονίες ηταν εξίσου συχνές με τις γυναικοκτονίες
    Για δώσε μες την στατιστική σου ανάλυση
    Fluffy έγραψε:
    25 Αύγ 2021, 12:22
    Στον καπιταλισμό κυριαρχεί η αντίληψη της κυρίαρχης τάξης, γιαυτό είναι και κυρίαρχη.

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης » 13 Ιούλ 2023, 11:55

Προφανώς σκοτώνονται περισσότεροι άνδρες από γυναίκες, μη λέμε ότι θέλουμε. Εκτός αν θεωρούμε "ανδροκτονια" να σκοτώσει γυναίκα άνδρα, άρα ναι, αυτό είναι σπάνιο, γιατί γενικά οι γυναίκες δεν είναι βίαιες. Γενικα οι άνδρες σκοτώνουν, και εγκλήματουν, γι αυτό άλλωστε και οι ακροδεξιοί έχουν τη ξενοφοβικη τους ατζέντα για τους άνδρες μετανάστες. Δεν λέει κανείς να φύγουν οι ρουμανες ξέρω γω.
    Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
    πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
    είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
    είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
      Απαντήσεις
      Προβολές
      Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εγκληματικότητα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών