Κοινωνικά θέματα, τάσεις, προβληματισμοί, απ’ όλο τον κόσμο.
-
Ναύτης
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Ναύτης » 13 Ιούλ 2023, 12:32
Εντάξει, ίσως κάπως στενότερης από το κανονικό.
Ιταλός δικαστής αποφάσισε ότι αν κάποιος χουφτώσει μια γυναίκα (εν προκειμένω μια μαθήτρια) για λιγότερο από δέκα δευτερόλεπτα, δεν υπάρχει θέμα!
Δεν υπάρχουν αυτά που ζούμε ρε...
Ιταλία: Ξεσπούν σε TikTok και Instagram μετά την απόφαση ότι το «χούφτωμα» για 10 δευτερόλεπτα δεν είναι παρενόχληση
Σάλος με την απόφαση δικαστή που αθώωσε 66χρονο επιστάτη για παρενόχληση 17χρονης - TikTok και Instagram «γέμισαν» με hashtag #10secondi και #palpatabreve
Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ιταλία η απόφαση δικαστή να αθωώσει έναν 66χρονο επιστάτη σχολείου ο οποίος είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος 17χρονης την οποία είχε «χουφτώσει».
Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστή οι κατηγορίες σε βάρος του 66χρονου πρέπει να αποσυρθούν επειδή η πράξη του «διήρκησε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα».
Το περιστατικό είχε σημειωθεί σε σχολείο της Ρώμης τον Απρίλιο του 2022
όταν ο επιστάτης Αντόνιο Αβόλα είχε βάλει το χέρι του μέσα στο εσώρουχο 17χρονης και της είχε πιάσει τα οπίσθια. Μετά την καταγγελία σε βάρος του ο επιστάτης είχε ομολογήσει την πράξη του αλλά ειχε υποστηρίξει ότι ήταν «πλάκα» εκ μέρους του.
Ο ισχυρισμός αυτός, όμως, δεν έπεισε τον εισαγγελέα που χειρίστηκε την υπόθεση καθώς ζήτησε να επιβληθεί ποινή κάθειρξης 3,5 ετών για σεξουαλική παρενόχληση.
Ο δικαστής, όμως, ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι ο Αβόλα πρέπει να κριθεί αθώος γιατί το «χούφτωμα» που έχει διάρκεια κάτω από 10 δευτερόλεπτα «δεν αποτελεί αδίκημα».
(...)
Από την πλευρά της η μαθήτρια που δέχθηκε την παρενόχληση από τον επιστάτη δήλωσε εξοργισμένη με την απόφαση του δικαστή: «Θεώρησε ότι ήταν αστείο; Για μένα δεν ήταν αστείο. Ο επιστάτης ήρθε από πίσω μου χωρίς να πει κάτι. Έβαλε τα χέρια του στο παντελόνι μου και μέσα στο εσώρουχό μου. Μου έπιασε τα οπίσθια. Αυτός δεν είναι τρόπος για να "αστειεύεται" ένας μεγάλος σε ηλικία άνδρας με μια έφηβη».
«Τα δευτερόλεπτα αυτά ήταν περισσότερα από αρκετά για να νιώσω τα χέρια του επιστάτη πάνω μου. Αρχίζω να πιστεύω ότι ήταν λάθος να εμπιστευτώ τους θεσμούς» πρόσθεσε η νεαρή κοπέλα στην Corriere Della Sera.
(...)
-
vantono
- Phorum.gr user: vantono
από vantono » 13 Ιούλ 2023, 12:35
10 δευτερόλεπτα χούφτωμα με τέτοιον καιρό κιόλας, ειναι ικανά να σου ιδρώσουν την παλάμη.
-
vantono
- Phorum.gr user: vantono
από vantono » 13 Ιούλ 2023, 12:40
Μονο ο Μπερλουσκονι ως δικαστης, θα μπορουσε να βγάλει τετοια αποφαση.
-
Ναύτης
από Ναύτης » 13 Ιούλ 2023, 12:45
Εντάξει, μπορεί όμως να της είπε και τίποτα γούτσου-γούτσου, του τύπου: "αχουτομωλέ,τι πιάνω εγώ, τι πιάνω εγώ;", οπότε αναγνωρίσθηκαν ελαφρυντικά.
-
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 13 Ιούλ 2023, 12:54
τι γελοιότητες είναι αυτές; μετά λέμε για την Ελλάδα. οι Ιταλοί είναι χειρότεροι απ'ότι φαίνεται
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
-
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 13 Ιούλ 2023, 12:54
-κ. δικαστά με χούφτωσε
-κ. δικαστά ήταν μόνο για 9,8 δευτερόπλετα
-αθώος
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.