Ερμής έγραψε: ↑15 Ιούλ 2023, 11:30Από τη μεριά μου να σου πω πως το βλέπω, καθαρα και χωρίς συναισθηματισμο.
Τα κρυπτό τα βλέπω ως μια "μετοχή" φούσκα που η θα μου δώσει καλά λεφτάκια ή που θα χάσω ότι έβαλα. Το. Ότι μπορεί να τα χάσω είναι εν γνώση μου γιαυτό και τα θεωρώ εξαρχής χαμένα. Είναι από το περίσσευμα του περισσευματος μου.
Οποίος κόβει για να ποντάρει σε κάτι που δε ξέρει τι είναι, ποιος το διοικεί, τι πραγματευεται και στερεί από τον εαυτό του κάτι άλλο, τοτε είναι χαμένος, οποίο και αν είναι το αποτέλεσμα. Η νοοτροπία αυτή θα τον κάνει να τα χάσει όλα καποια στιγμή, είτε αυτά είναι τα κρυπτό, είτε μια μετοχή που έχω την πληροφορία πως θα πάει από ένα ευρώ στα χίλια, είτε είναι μια μπιλιά στη Ρουλα.
Απλά τα πράγματα, ποντάρουμε ή επενδύουμε με χρήματα που τα θεωρούμε χαμένα εξαρχης και όσο δε ξέρουμε που ποντάρουμε/επενδύουμε τόσο πιο λίγα βάζουμε.

Δε παυει να παραμενει σπορ εκατομμυριουχων, που σημαινει οτι εχουν ενα μικρο allocation για καλυψη σε σχεση με αλλα παραγωγα
Ειναι παντως περιεργο το οτι το προωθουσε η κινα και τωρα το προωθει η blackrock και ιδιαιτερα το timing αφου πηραν την πρωτια στο mining οι αμερικανοι, τα brics μαζευουν χρυσο κτλπ
Ομως η blackrock δεν ειναι απλα μια εταιρια, ειναι η εταιρια που το αφηγημα της δημιουργει την πραγματικοτητα. Ειτε ειναι esg, decarbonization, τροφιμα απο εκτυπωτες, synthetic fuels, μεχρι mrna vaccines και δε ξερω γω τι αλλο. Οταν λοιπον θελει να ανεβει και θα το πλασαρει σαν inflation hedge, currency debasement hedge και digital gold σημαινει οτι αλλαξαμε βιβλιο οχι απλα σελιδα. Το 2017 ελεγε το bitcoin index of money laundering. Κομανετσι ο Λαρρυ αλλα btc + eth φαινονται πιο safe απο πολλες μετοχες εταιριων αυτη τη στιγμη