Σπύρος έγραψε: ↑08 Ιούλ 2023, 22:57


Όπως έδειξα στην αρχή τα 12 χιλιάδες στάδια της Καινής Ιερουσαλήμ οδηγούν με την βοήθεια της ακτίνας της Γης από το κέντρο της Γης έως την επιφάνεια της Ιερουσαλήμ στο οδοιπορικό στάδιο(157,555 μ). Αν λοιπόν κάποιος σχεδίασε την γεωγραφική κωδικοποίηση με την βάση του κύβου να ευθυγραμμίζεται με την επιφάνεια της Γης εκεί που τέμνει την επιφάνεια του Ισημερινού, τότε θα του περνούσε από το μυαλό να πάρει αντί της ακτίνας αυτής, και την Ισημερινή ακτίνα της Γης έτσι ώστε να έχουμε καλύτερη αποτύπωση της έννοιας αυτής. Τότε όμως, κάνοντας τις πράξεις βρίσκουμε ότι το μέγεθος της Καινής Ιερουσαλήμ αντί να είναι 1.890.660 μέτρα, είναι 1.881.920 μέτρα. Ποια η σημασία όμως του μεγέθους αυτού;
Αν λοιπόν πάρουμε το γεωκεντρικό γεωγραφικό πλάτος της Βηθλεέμ και το υψόμετρό της, τότε υπολογίζοντας την ακτίνα της Γης από το κέντρο έως την Βηθλεέμ θα έχουμε τέτοιο μέγεθος που με βάση τον υπολογισμό κύκλου με αυτήν την ακτίνα θα έχουμε ένα μέγεθος "Καινής Βηθλεέμ" που θα είναι 1.882.043 μέτρα. Η διαφορά λοιπόν από το μέγεθος της Καινής Ιερουσαλήμ αλλά με χρήση της Ισημερινής ακτίνας για ευθυγράμμιση της βάσης του κύβου είναι μόλις 123 μέτρα. Αυτό σημαίνει ότι η τοποθεσία - γεωγραφικό πλάτος αλλά και υψόμετρο της Βηθλεέμ είναι τέτοιο έτσι ώστε να έχει μία "θεϊκή" γεωγραφική συσχέτιση με την αντίστοιχη τοποθεσία - γεωγραφικό πλάτος της Ιερουσαλήμ.
Αν όμως κάποιος κάνει τους υπολογισμούς αυτούς με την Ισημερινή ακτίνα της Γης, θα του περάσει από το μυαλό να κάνει τις ίδιες και με την πολική ακτίνα της Γης. Η μέγιστη ακτίνα της Γης στην επιφάνεια της Γης είναι η Ισημερινή ακτίνα με μέγεθος 6.378.137 μ ενώ η ελάχιστη είναι η πολική ακτίνα με μέγεθος 6.356.752 μ. Στους υπολογισμούς που έκανα με τις δύο αυτές ακτίνες χρησιμοποίησα την επιφάνεια της θαλάσσης(υψόμετρο 0), και όχι το υψόμετρο της Ιερουσαλήμ.
Αν λοιπόν χρησιμοποιήσουμε και πάλι το γεωκεντρικό γεωγραφικό πλάτος της Ιερουσαλήμ και την ακτίνα της Ιερουσαλήμ, αλλά τούτη τη φορά ευθυγραμμίσουμε την βάση του κύβου με το σημείο τομής της επιφάνειας της Ισημερινού και του κύκλου με ακτίνα την πολική ακτίνα της Γης θα δούμε ότι το μέγεθος του κύβου είναι 1.918.345 μέτρα. Το μέγεθος αυτό όμως που είναι 12.176 Στάδια είναι ο μέσος όρος καινής πόλεως των τεσσάρων σημαντικότερων Αγίων Τόπος της Παλαιστίνης. Οι τόποι αυτοί σχετίζονται με τις σημαντικότερες Χριστιανικές εορτές(Ευαγγελισμός της Θεοτόκου = Ναζαρέτ ~ Οίκος Ιωσήφ, Ανάστασις ~ Ανάληψις ~ Κάθοδος Αγίου Πνεύματος ~ Κοίμησις της Θεοτόκου = Ιερουσαλήμ, Θεοφάνια ~ Βάπτισις Ιησού = Βηθαβαρά, Γέννησις Ιησού = Βηθλεέμ). Έτσι το μέσο μέγεθος της Καινής Ναζαρέτ, της Καινής Βηθαβαρά, της Καινής Ιερουσαλήμ, και της Καινής Βηθλεέμ είναι 1.917.430 μέτρα. Βλέπουμε λοιπόν μία απόκλιση 915 μέτρων. Η απόκλιση αυτή περιορίζεται αρκετά αν αντί του Ναού της Αναστάσεως στην Ιερουσαλήμ πάρουμε το όρος Σιών, εκτός των τοιχών, εκεί δηλαδή που τελέστηκε ο Μυστικός Δείπνος.
Αυτό σημαίνει ότι η τοποθεσία - γεωγραφικό πλάτος αλλά και υψόμετρο των τεσσάρων Αγίων Τόπων γενικά είναι τέτοιο έτσι ώστε να έχει μία "θεϊκή" γεωγραφική συσχέτιση με την αντίστοιχη τοποθεσία - γεωγραφικό πλάτος της Ιερουσαλήμ. Η συσχέτιση αυτή υλοποιείται όπως είπαμε με την βοήθεια της πολικής ακτίνας της Γης.