Γαϊδούρια!!!!!

Φιλοζωικό αίσθημα, συζητήσεις, προβληματισμοί. Εκπαίδευση, φροντίδα & συμβουλές.
Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 35956
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Γαϊδούρια!!!!!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 17 Ιούλ 2023, 20:27

Εικόνα



Εικόνα



Εικόνα

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 35956
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Γαϊδούρια!!!!!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 20 Ιούλ 2023, 18:49

19 Ιουλίου 2023
Φωτιά: Χάρη στον κύριο Γιάννη, σώθηκε ο γαϊδαράκος Ζαχαρίας.

Εικόνα

Ο γάιδαρος, που ακούει στο όνομα Ζαχαρίας, σώθηκε στη Νέα Ζωή Μάνδρας.


Πολλά είναι τα ζώα που έχασαν τη ζωή τους στις φωτιές. Ακόμα περισσότερα είναι εκείνα που κινδύνευσαν από τις πυρκαγιές που καίνε ασταμάτητα εδώ και τρεις ημέρες στη χώρα.

Ένας από τους αφανείς ήρωες στη φωτιά που έκαψε μεγάλες εκτάσεις στα Δερβενοχώρια ήταν ο Γιάννης Ντόμαλης. Ο κ. Γιάννης βοήθησε κτηνοτρόφους να βγάλουν από τα μαντριά τους εκατοντάδες αιγοπρόβατα.

Επίσης, έσωσε γάιδαρο, που ακούει στο όνομα Ζαχαρίας, και τον φιλοξενεί μέχρι να τον πάρει ο ιδιοκτήτης του.

Ο Ζαχαρίας, όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες του Δημήτρη Πέρρου, δημοσιογράφου του in, αισθάνεται ασφάλεια δίπλα στον κ. Γιάννη μετά τον τρόμο που βίωσε εξαιτίας της πυρκαγιάς που κατέκαψε μεγάλες δασικές εκτάσεις και οδήγησε στην εκκένωση περιοχών.

Δείτε τον Ζαχαρία δίπλα στον κύριο Γιάννη.

Εικόνα

Ο κ. Γιάννης δεν σταμάτησε ούτε στιγμή να δίνει τη μάχη απέναντι στις φλόγες, βοηθώντας τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Εικόνα
https://www.in.gr/2023/07/19/greece/fot ... notrofous/

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 35956
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Γαϊδούρια!!!!!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 21 Ιούλ 2023, 20:28

Εικόνα



Εικόνα




Εικόνα

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 35956
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Γαϊδούρια!!!!!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 23 Δεκ 2023, 21:34

22/12/2023
Η συγκλονιστική ιστορία με δύο γαϊδουράκια – «Όσο τα γνωρίζουμε τόσο πιο μικροί νιώθουμε και πιο αδαείς…»
«Δεν άντεξε να ζει χωρίς τον φίλο της...»

Εικόνα

Τη μοναδική ιστορία με δύο γαϊδουράκια μοιράζεται η «Γαϊδουροχώρα», το ελληνικό κέντρο ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, που είναι αφιερωμένο στα γαϊδουράκια. Περιγράφει την ιστορία αγάπης της Μαρούκας και του Άρη, που τα τελευταία χρόνια ζούσαν σε καταφύγιο στη Λέσβο, βρίσκοντας στα γεράματα στοργή και φροντίδα.


«Περνούσαν τις μέρες τους πάντα μαζί και είχαν γίνει αγαπημένοι φίλοι. Ο Άρης, πιο ηλικιωμένος, κατέπεσε στις αρχές Δεκέμβρη και δυστυχώς δεν επανήλθε. Η Μαρούκα έμεινε μόνη. Με φανερή τη βαθειά της θλίψη έμεινε άπραγη και απομονωμένη από όλους για τέσσερις μέρες. Και μετά έφυγε κι αυτή. Δεν άντεξε να ζει χωρίς τον φίλο της…» γράφει η Γαϊδουροχώρα σε ανάρτησή της στη σελίδα της στο Facebook.

Εικόνα

Εικόνα

«Η μικρή τους ιστορία μας συγκλόνισε, γι’ αυτό και τη μοιραζόμαστε κι ας φέρνει δάκρυα στα μάτια. Η Μαρούκα και ο Άρης ζούσαν τα τελευταία χρόνια στο καταφύγιο της φίλης Menga Conrad στη Λέσβο (Donkey Center- Lesvos). Δύο γαϊδουράκια, που βρήκαν -έστω στα γεράματα- στοργή και φροντίδα. Περνούσαν τις μέρες τους πάντα μαζί και είχαν γίνει αγαπημένοι φίλοι. Ο Άρης, πιο ηλικιωμένος, κατέπεσε στις αρχές Δεκέμβρη και δυστυχώς δεν επανήλθε. Η Μαρούκα έμεινε μόνη. Με φανερή τη βαθειά της θλίψη έμεινε άπραγη και απομονωμένη από όλους για τέσσερις μέρες. Και μετά έφυγε κι αυτή. Δεν άντεξε να ζει χωρίς τον φίλο της… Έτσι είναι τα γαϊδουράκια… Κι όσο τα γνωρίζουμε τόσο πιο μικροί νοιώθουμε και πιο αδαείς…» συμπληρώνεται στην ανάρτηση της «Γαϊδουροχώρας».
https://www.facebook.com/Gaidourohora
https://www.newsbeast.gr/environment/ar ... pio-adaeis

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 35956
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Γαϊδούρια!!!!!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 24 Δεκ 2023, 22:06

12-02-2023
Αυτό θα πει συμπαράσταση! Έπεσε το ένα και έτρεξε και το άλλο για να καθίσει μαζί του.

Εικόνα

To video έχει γίνει viral συγκεντρώνοντας ένα εκατομμύριο θεάσεις.



https://www.el.gr/life/ayto-tha-pei-sym ... -to-ena-k/


Εικόνα


Εικόνα



Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 35956
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Γαϊδούρια!!!!!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 12 Μάιος 2024, 22:16

08|05|2024
Aξιαγάπητο γαϊδουράκι που νομίζει ότι είναι σκύλος τρελαίνει κόσμο.

Εικόνα

Γνωρίστε τον Τιμ το πιο αξιολάτρευτο γαϊδουράκι του κόσμου, που νομίζει οτι είναι σκύλος.


Το αξιαγάπητο τετράποδο έχει πίσω του μια βεβαρημένη ιστορία, αφού γεννήθηκε πολύ μικρός και αδύναμος, πράγμα που καθιστούσε την επιβίωσή του σχεδόν αδύνατη, μέχρι που η σημερινή οικογένειά του ανέλαβε να τον προσέχει και ουσιαστικά κατάφερε ένα θαύμα.

Εικόνα

Ο μικρός γάιδαρος απολαμβάνει να ανεβαίνει στους καναπέδες, να παίζει με το μπαλάκι του, να κυνηγάει και να γλύφει την ουρά του, ενώ λατρεύει τα χάδια και τα παιχνίδια στον κήπο.

Επίσης έχει μάθει να κάνει έξω την ανάγκη του, αφού πρώτα προειδοποιεί τους ιδιοκτήτες του χτυπώντας την πόρτα!



Τα γαιδούρια στην Ελλάδα.
Ο γάιδαρος, γάδαρος ή γαϊδούρι, στο θηλυκό γένος γαϊδάρα, γαδάρα ή γαϊδούρα και, στα αρχαία ελληνικά, όνος, είναι οικόσιτο εξημερωμένο θηλαστικό ζώο που ανήκει στην τάξη περισσοδάκτυλων.

Η επιστημονική του ονομασία είναι Equus asinus, είναι δηλαδή ένα είδος του γένους «άλογο» (Ίππος – Equus). Πρόκειται για ζώο που φημίζεται για την παροιμιώδη υπομονή του ενώ έχει και περίσσια αντοχή. Αποτελεί επίσης σύμβολο ταπεινότητας, κάτι που υποδηλώνεται και στην Καινή Διαθήκη, με την είσοδο του Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα «επί πώλου όνου». Στα «Φωκικά» του Παυσανία αναφέρεται ο όνος σε ζωγραφιές του Πολυγνώτου που αναπαριστούν γεγονότα του Τρωικού Πολέμου. Οι ζωγραφιές αυτές υπήρχαν στη Λέσχη Κνιδίων στους Δελφούς.

Εικόνα

Από τη διασταύρωση αλόγου (συγκεκριμένα φοράδας) και γαϊδάρου προέρχεται το μουλάρι, ενώ από τη διασταύρωση αλόγου και θηλυκού γαϊδάρου προέρχεται ο γίννος (γαϊδουρομούλαρο). Παλαιότερα οι άνθρωποι τον χρησιμοποιούσαν σαν μεταφορικό μέσο.

Στην Ελλάδα υπήρχαν 508.000 γαϊδούρια το 1950, 95.000 το 1995 και λιγότερα από 16.000 το 2008.

Παροιμίες με γάιδαρους:
. Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα.
. Δεν μπορεί να μοιράσει δυο γαϊδουριών άχυρα.
. Αντί να βογκάει ο γάιδαρος βογκάει ο καβαλάρης.
. Κάλλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε
. Ήταν στραβό το κλήμα, το ‘φαγε κι ο γάιδαρος.
. Του χαρίζουν γάιδαρο και τον κοιτά στα δόντια.
. Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα.
. Βαράει το σαμάρι ν’ ακούσει ο γαϊδούρι.
https://www.cnn.gr/kosmos/story/124746/ ... nai-skylos
https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce ... %84%ce%b9/




Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 35956
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Γαϊδούρια!!!!!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 13 Ιουν 2024, 21:09

Εικόνα


Εικόνα



06-13-2024
Γάιδαρος χάθηκε πριν από 4 χρόνια αλλά βρέθηκε με νέα συντροφιά!

Εικόνα

Πριν από τέσσερα χρόνια, ένας γάιδαρος ονόματι Ντίζελ χάθηκε στο Ουαϊόμινγκ. Τώρα είναι μέλος μιας κοινότητας αλκών.


https://x.com/Rainmaker1973/status/1800892655058235794



https://www.el.gr/life/gaidaros-chathik ... lla-vreth/

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 35956
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Γαϊδούρια!!!!!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 07 Ιούλ 2024, 21:40

Εικόνα



Κυριακή, 07 Ιουλίου 2024
Γάιδαρος γυρνούσε μόνος του στη Σπερχειάδα - Αναζητείται ο ιδιοκτήτης του.

Εικόνα

Κατά καιρούς γράφουμε για σκύλους και γάτες που βρίσκονται να γυρίζουν αδέσποτα κι αναζητούμε τον ιδιοκτήτη τους, αυτή τη φορά όμως το κατοικίδιο που ψάχνει το αφεντικό του είναι ένας γάιδαρος!


Το συμπαθές τετράποδο εντοπίστηκε να περιπλανιέται στους δρόμους της Σπερχειάδας.

Ο αντιδήμαρχος Πάνος Κοντογεώργος έγραψε σχετικά:

«Αυτός ο γαϊδαράκος βρέθηκε στην Σπερχειάδα να γυρίζει στους δρόμους.

Οποιος τον αναζητεί να επικοινωνήσει με το Αστυνομικό Τμήμα. Σπερχειάδος για να τον παραλάβει.

Του έχουν δωθεί νερο, τροφή και βρίσκεται ασφαλισμένος σε ίσκιο».

Εικόνα
https://www.lamiareport.gr/index.php/ka ... ktitis-tou

Άβαταρ μέλους
AlienWay
Δημοσιεύσεις: 28277
Εγγραφή: 08 Οκτ 2019, 13:15
Phorum.gr user: AlienWay

Re: Γαϊδούρια!!!!!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 07 Ιούλ 2024, 21:41

The Rebel έγραψε:
21 Ιουν 2023, 19:47




Εικόνα


:romance-hearteyes::romance-hearteyes::romance-hearteyes::romance-hearteyes::romance-hearteyes:
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 35956
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Γαϊδούρια!!!!!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 01 Αύγ 2024, 20:35

Εικόνα


Εικόνα



27 Ιουνίου, 2023
Έχουν και αυτά συναισθήματα: Γάιδαρος κλαίει απελπισμένος μπροστά στο άψυχο σώμα του φίλου του.

Εικόνα

Καθώς ο γάιδαρος αποχαιρετά το κοπάδι, το κοπάδι ανταποκρίνεται μανιωδώς στις φωνές του αρχηγού του κοπαδιού, ο οποίος αρχίζει το τελετουργικό του. Το βίντεο, το οποίο κατέγραψε ένας τυχαίος περαστικός, έγινε viral στο διαδίκτυο και εξαπλώθηκε γρήγορα, ξαφνιάζοντας όσους το είδαν.


Εικόνα
Το κοπάδι μαζεύεται γύρω από τον γάιδαρο: ο αρχηγός φωνάζει και αρχίζει το τελετουργικό.

Δυστυχώς, η ζωή των τετράποδων φίλων μας είναι πολύ μικρότερη από εκείνη των ανθρώπων και, όπως κι εμείς, μπορεί να υποφέρουν από ασθένειες, μερικές φορές θανατηφόρες. Αυτός ο φτωχός γάιδαρος έπασχε από μια σοβαρή πνευμονοπάθεια που οδήγησε στον πρόωρο θάνατό του. Το όνομα του θύματος ήταν Bram και ήταν ένα πολύ αγαπητό μέλος του κοπαδιού.

Όταν ο ιδιοκτήτης ανακάλυψε το σώμα του Bram, άρπαξε αμέσως ένα σεντόνι και τον έσυρε μακριά. Αλλά εκείνη τη στιγμή τα άλλα γαϊδουράκια, η οικογένεια του Μπραμ, ήρθαν τρέχοντας. Τότε ο αρχηγός του κοπαδιού, άρχισε να σφυρίζει απελπισμένα.

Εικόνα

Τα γαϊδουράκια προσπάθησαν επίσης να ξυπνήσουν τον φίλο τους δαγκώνοντας την κοιλιά του και τυλίγοντας τα άκρα τους γύρω από τον λαιμό του, αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα άλλο. Σε αυτό το σημείο άρχισαν να ουρλιάζουν όλα μαζί, σαν να επρόκειτο για ένα τελετουργικό αποχαιρετισμού του φίλου τους για πάντα. Οι κτηνοτρόφοι συγκινήθηκαν από αυτή τη σπαρακτική σκηνή, όπως και όλοι όσοι παρακολούθησαν το βίντεο στο YouTube.


https://www.petkeepers.gr/stories/echou ... filou-tou/

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 35956
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Γαϊδούρια!!!!!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 03 Αύγ 2024, 21:48

02.08.2024
Βρετανία: Περσικός όναγρος γεννήθηκε σε ζωολογικό κήπο – Ένα από τα πιο σπάνια ζώα του κόσμου.
Η εγκυμοσύνη διήρκεσε έναν χρόνο.

Εικόνα

Στην Βρετανία, στον ζωολογικό κήπο του Τσέστερ γεννήθηκε ένας περσικός όναγρος. Είναι ένα από τα πιο σπάνια ζώα του κόσμου.


Σύμφωνα με το BBC, ο περσικός όναγρος γεννήθηκε από την Αζίτα, που φιλοξενείται στον ζωολογικό κήπο, ενώ η εγκυμοσύνη διήρκεσε έναν χρόνο.

Εικόνα

Τα συγκεκριμένα ζώα κατάγονται από τις ημι-ερημικές περιοχές του Ιράν και σχετίζονται με τα οικόσιτα γαϊδούρια. Το πουλάρι ονομάστηκε Τζάσπερ, με τη σημασία του στα περσικά να συνδέεται με τον θησαυρό.

Εικόνα

Συνολικά υπάρχουν λιγότεροι από 600 άγριοι όναγροι, αλλά η γέννηση του μικρού θα μπορούσε να βοηθήσει στην προστασία του είδους υπό εξαφάνιση.

Οι όναγροι επιβιώνουν σε δύο μικρές προστατευόμενες περιοχές στο Ιράν, σύμφωνα με εκπρόσωπο του ζωολογικού κήπου.

Ο Τζάσπερ και η μαμά του χαίρουν άκρας υγείας.

Εικόνα

Το είδος έχει υποφέρει από παράνομη λαθροθηρία, υπερβόσκηση, ξηρασία και ασθένειες που μεταδίδονται από ζώα φάρμας.

https://www.youtube.com/shorts/Hw82g4wawso

Ο αριθμός τους έχει σημειώσει πτώση μεγαλύτερη του 50% τις τελευταίες δύο δεκαετίες και έχει χαρακτηριστεί ως απειλούμενο από την Διεθνή Ένωση για την Διατήρηση της Φύσης (IUCN).
https://www.kilgorenewsherald.com/one-o ... 6828d.html
https://www.pronews.gr/kosmos/vretania- ... smou-foto/

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 35956
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Γαϊδούρια!!!!!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 05 Αύγ 2024, 20:46

Κυριακή 04 Αυγούστου 2024
Μάθε από πού βγήκε η φράση «Κατά φωνή κι ο γάιδαρος».

Εικόνα

Σίγουρα έχετε ακούσει πολλές φορές τη φράση «Κατά φωνή κι ο γάιδαρος». Λέγεται όταν βλέπουμε ξαφνικά μπροστά μας κάποιον για τον οποίον συζητούσαμε. Ωστόσο λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν από πού προέρχεται η φράση.


Εικόνα

Η φράση προέρχεται από τα αρχαία χρόνια, όπου οι Έλληνες θεωρούσαν τα γαϊδούρια ζώα ιερά και το γκάρισμά τους, ως καλό οιωνό πριν από μία μάχη.

Στην αρχαιότητα, όταν ένας γάιδαρος φώναζε πριν αρχίσει μια μάχη, νόμιζαν ότι οι θεοί τους προειδοποιούσαν για τη νίκη. Κάποτε ο Φωκίωνας ετοιμαζόταν να επιτεθεί στους Μακεδόνες του Φιλίππου, αλλά δεν ήταν και τόσο βέβαιος για το αποτέλεσμα, επειδή οι στρατιώτες του ήταν λίγοι. Τότε αποφάσισε ν’ αναβάλει για μερικές μέρες την επίθεση, ώσπου να του στείλουν τις επικουρίες, που του είχαν υποσχεθεί οι Αθηναίοι. Πάνω, όμως, που ήταν έτοιμος να διατάξει υποχώρηση, άκουσε ξαφνικά τη φωνή ενός γαϊδάρου από το στρατόπεδο του. – Κατά φωνή κι ο γάιδαρος! έκανε ενθουσιασμένος ο Φωκίωνας. Και διέταξε ν’ αρχίσει η επίθεση, με την οποία νίκησε τους Μακεδόνες.

Εικόνα

Συνοψίζοντας, οι παροιμίες και οι λαϊκές ρήσεις αποτελούν ανεκτίμητο θησαυρό γνώσης και σοφίας. Είναι ο καθρέφτης του λαϊκού μας πνεύματος, αποτυπώνοντας την κοσμοθεωρία, τις αξίες και την καθημερινότητα των προγόνων μας. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να τις μεταλαμπαδεύουμε στις επόμενες γενιές.

Εικόνα
https://www.enikos.gr/timeout/mathe-apo ... s/2204346/

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 35956
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Γαϊδούρια!!!!!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 10 Οκτ 2024, 19:57

10-10-2024
Έβαλαν γαϊδουράκι μέσα στην κρεβατοκάμαρα για να το σώσουν από τον τυφώνα.

Εικόνα

Μια οικογένεια από τη Φλόριντα που διαχειρίζεται μια φάρμα έφερε ένα μικρό γαϊδουράκι μέσα στην κρεβατοκάμαρά της για να τo προστατεύσει από τους ανέμους του ισχυρού τυφώνα Μίλτον.


Ο Ρικ Μπας και η Σάρα Ουέλντον από το Κλερμόντ μεταξύ Τάμπα και Ορλάντο φοβούνταν τη στιγμή που ο τυφώνας θα έπληττε το αγρόκτημά τους και δημοσίευαν τρομακτικά βίντεο τις ημέρες πριν από την επέλαση του τυφώνα.

Η Sarah δημοσίευσε μια σειρά από βίντεο TikTok στον λογαριασμό Our Simple Homestead, ο οποίος έχει σχεδόν 400.000 ακόλουθους, στα οποία μοιράστηκε την αγάπη της για τα ζώα της, ενώ επίσης φαινόταν να είναι σε απόγνωση για το τι να κάνει.
«Όλα αυτά τα ζώα είναι παιδιά μας», είπε, με δάκρυα στα μάτια της.

Αυτή και ο σύζυγός της ανησυχούσαν ιδιαιτέρως ότι ο αχυρώνας στον οποίο κατοικεί κανονικά ο γάιδαρος θα καταρρεύσει αφού τον χτυπήσουν με σφοδρότητα οι άνεμοι που έπνεαν με ταχύτητα πάνω από 200 χλμ/ώρα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας της Τετάρτης οι χρήστες ζητούσαν ενημερώσεις από το ζευγάρι σχετικά με τα ζώα, μιας και εκτός από το πουλάρι προστάτευαν μέσα στο σπίτι και μερικά σκυλιά.

Ο γάιδαρος, ονόματι Cash, φαινόταν να ακουμπά το κεφάλι του στο γόνατο του Rick.

https://www.tiktok.com/@oursimplehomest ... 6905311531

Αργότερα φαινόταν στην κρεβατοκάμαρα του ζευγαριού να στηρίζεται στο ξύλινο πάτωμα μαζί με μια σειρά από οικογενειακά σκυλιά.

Ο Ρικ περιέγραψε ότι το γαϊδουράκι μέσα στο σπίτι είχε μια ήρεμη παρουσία. Τα ζώα αγνοούσαν πλήρως την καταιγίδα που κινδύνευε στη ζωή έξω.

«Έχουμε γεμίσει με τόση αγάπη από όλο τον κόσμο — προσφορές φάρμες για να φέρουμε τα ζώα, και το πιο σημαντικό, έχουμε έναν ολόκληρο κόσμο που προσεύχεται για την προστασία της φάρμας μας», είπε η Σάρα.

Το ζευγάρι φροντίζει περισσότερα από 100 ζώα, μεταξύ των οποίων 10 γαϊδούρια, εννέα αγελάδες Highland, τέσσερις κατσίκες και περισσότερα από εκατό κοτόπουλα.

«Έχουμε εφοδιαστεί με αέριο και προπάνιο, γεμίσαμε μπανιέρες και έχουμε πάρει άφθονο φαγητό και νερό. Εφοδιαστήκαμε με ζωοτροφές για τα ζώα, βεβαιώσαμε ότι οι φράχτες ήταν σφιχτοί και τους δώσαμε όλη την αγάπη που μπορούσαμε».

https://www.tiktok.com/@oursimplehomest ... 9937322282

https://www.el.gr/diethni/evalan-gaidoy ... -krevatok/

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 35956
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Γαϊδούρια!!!!!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 21 Οκτ 2024, 21:21

10-21-2024
Τα γαϊδουράκια ξέρουν από…φυσική – Έτσι ανεβαίνουν τα σκαλοπάτια.

Εικόνα

Τα ευφυέστατα γαϊδουράκια όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο γνωρίζουν πως να ανεβαίνουν τις σκάλες χωρίς να κοπιάζουν αλόγιστα μεταφέροντας το βαρύ φορτίο στην πλάτη τους.


https://x.com/TheFigen_/status/1848314685449244848



https://www.el.gr/paraxena/ta-gaidoyrak ... ysiki-ets/

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 35956
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Γαϊδούρια!!!!!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 25 Οκτ 2024, 21:31

24/10/2024
Γάλα γαϊδούρας: Το αρχαίο Ελληνικό μυστικό για την υγεία και την ομορφιά.

Εικόνα

Tο γάλα από γαϊδούρια χρησιμοποιούνταν για καλλυντικούς και ιατρικούς σκοπούς από τους αρχαίους Έλληνες.


Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν γάλα από γαϊδούρια για καλλυντικούς και υγειονομικούς σκοπούς από την αρχαιότητα, ιδιαίτερα οι αρχαίοι Έλληνες και Αιγύπτιοι. Σήμερα, δεκάδες νέες επιχειρήσεις στην Ελλάδα παράγουν γάλα γαϊδούρας για τις παγκόσμιες αγορές.

Ο Ιπποκράτης, ο Έλληνας γιατρός που θεωρείται ο πατέρας της ιατρικής, ήταν ο πρώτος που έγραψε για τις φαρμακευτικές αρετές του γάλακτος γαϊδούρας. Συνταγογραφούσε το γάλα για διάφορες ασθένειες, όπως πυρετό, επούλωση πληγών και ηπατικά προβλήματα.

Πηγές από την αρχαιότητα αναφέρουν ότι η αρχαία αιγυπτιακή βασίλισσα Κλεοπάτρα συνήθιζε να κάνει μπάνιο με γάλα γαϊδούρας για να διατηρεί το δέρμα της απαλό και λαμπερό. Λέγεται ότι το γάλα από 700 γαϊδούρια χρησιμοποιήθηκε για να γεμίσει τη μπανιέρα της.

Ο αρχαίος Ρωμαίος ποιητής Οβίδιος συνέστησε επίσης στις γυναίκες να χρησιμοποιούν γάλα γαϊδούρας στο πρόσωπό τους για να βελτιώσουν την υγεία και την εμφάνιση του δέρματός τους.

Το γάλα γαϊδούρας έχει πολλά οφέλη για την υγεία.
Σήμερα, γνωρίζουμε ότι αυτό το γάλα είναι απαλό και καταπραϋντικό για άτομα με ευαίσθητο δέρμα και είναι πολύ πιο πλούσιο σε βιταμίνη C από το αγελαδινό, ενώ είναι εξίσου πλούσιο σε πρωτεΐνες.

Επιπλέον, είναι καλά ανεκτό από άτομα που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη και το γάλα γαϊδούρας περιέχει συχνά περισσότερα προβιοτικά, τα οποία είναι απαραίτητα για την υγεία του εντέρου, από το αγελαδινό γάλα.

Σε όλη την Ευρώπη, το γάλα από γαϊδούρια χορηγούνταν παραδοσιακά σε μικρά παιδιά ως «φόρμουλα» για να διασφαλιστεί ότι λαμβάνουν αρκετά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Έχει επίσης μια γλυκιά, ευχάριστη γεύση, που κάνει το ρόφημα απολαυστικό για τα παιδιά. Αυτή η πρακτική παρέμεινε δημοφιλής σε πολλές χώρες μέχρι αρκετά πρόσφατα.

Το γάλα γαϊδούρας έχει επίσης πολλά δερματολογικά οφέλη και χρησιμοποιείται ευρέως από άτομα με δερματικές παθήσεις όπως ψωρίαση, έκζεμα ή εκτεταμένη ξηρότητα, καθώς θεωρείται ότι είναι ένας φυσικός τρόπος για να απαλύνουν τα συμπτώματά τους.

Γιατί είναι τόσο ακριβό;
Ωστόσο, το γάλα γαϊδούρας δεν είναι εύκολο να το προμηθευτεί κανείς. Δεδομένου ότι τα γαϊδούρια δεν παράγουν τόσο γάλα όσο οι αγελάδες, το γάλα τους είναι αρκετά ακριβό. Ένα κιλό γάλα γαϊδούρας (λιγότερο από μισό κιλό) κοστίζει περίπου 1.000 δολάρια (970 ευρώ).

Παρά την απότομη τιμή του, η ζήτηση για γάλα γαϊδούρας σε όλο τον κόσμο αυξάνεται συνεχώς και το ίδιο και η επιχείρηση.

Χώρες όπως η Νότια Κορέα, το Βέλγιο και η Ελβετία είναι μεταξύ των κορυφαίων στην παγκόσμια παραγωγή γάλακτος γαϊδούρας, αλλά η Ελλάδα δεν έχει τίποτα να ζηλέψει, καθώς η χώρα παίρνει το δίκαιο μερίδιο των επιχειρήσεων.

Πολλές νέες επιχειρήσεις έχουν ήδη βρει τη βάση τους στη βιομηχανία γάλακτος στις παγκόσμιες αγορές, αποφέροντας κέρδη και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας για την Ελληνική οικονομία, ειδικά στην ύπαιθρο, όπου τα γαϊδούρια είναι πιο συνηθισμένα.

Ένα καλό παράδειγμα αυτής της ευημερούσας επιχείρησης που κερδίζει έδαφος στην Ελληνική αγορά είναι η ιστορία της παραγωγής γάλακτος γαϊδούρας στη Νιγρίτα της Μακεδονίας.

Το γάλα αυτής της περιοχής είναι τόσο πολύτιμο για τις θρεπτικές και καλλυντικές του ιδιότητες, που ξεπερνά την τιμή της γαλλικής σαμπάνιας.

Συχνά πωλείται πάνω από πενήντα ευρώ το λίτρο, ενώ η επεξεργασία του έχει ως αποτέλεσμα διάφορα άλλα προϊόντα όπως τυρί, συμπληρώματα διατροφής, καθαριστικά, ενυδατικά, αντιγηραντικά σαπούνια, γλυκά, λικέρ.
https://www.olympia.gr/1606376/viral/ga ... n-omorfia/

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ζώα & άνθρωπος”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών