Καμία σχέσις.sys3x έγραψε: ↑30 Ιούλ 2023, 15:30Γραβιέρα + τοματάκι είναι εντελώς αντίστοιχο με το καρπούζι + φέτα, νιώσε λίγο, επίσης, δοκίμασε πρώτα μια φορά και μετά να έχεις και άποψή.Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: ↑30 Ιούλ 2023, 10:40Mωρ τι σαχλαμάρες.
Η γραβιέρα τρώγεται μόνη. Άντε με κανένα παξιμάδι , ελιά, τοματακι.
Κομμένη σε φέτες 2 μιλιμετρ. Όχι φλυδες, όχι κομματες.
Και σε θερμοκρασία δωματίου, όχι κρύα.
Η φέτα είναι μια κατηγορία από μόνη της. Έχει τόσο έντονη γευση τυριλας /αλμυρής γιδοπροβατιλας που δε μπορεί να συνδυαστεί με φρουτώδη αρώματα.
Αντιθέτως η φέτα είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΉΤΗ ως συνοδευτικό στα γεμιστά και το μπριαμ, και σχεδόν αναγκαία στα φασολάκια, τον αρακά και τα παντοδαπά λαδερα της ελληνικής κουζίνας. Με την αλμυρη της τυριλα σπάει τη λαδίλα και δίνει μια σπιρτάδα στο φαγητό.
Αλλά μόνον εκεί. Στο τσακιρ κέφι και σε καμία λαδωμένη χωριάτικη (ή "σαλάτα των Γραικών"..), αλλά ως εκεί.
Για αυτό δε χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης και διάδοσης στην υπόλοιπη υφήλιο.