Ναι και επειδή το κασέρι είναι ΠΟΠ.
Καρπούζι με τυρί ;;;;!!!
Re: Καρπούζι με τυρί ;;;;!!!
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
*εταιρειώνhellegennes έγραψε: ↑01 Αύγ 2023, 01:03Και το κασέρι είναι συγκεκριμένη συνταγή που καθιερώθηκε ως ονομασία όλης της κατηγορίας παρόμοιων συνταγών.
- hellegennes
Αυτά που λέτε δεν αρκούν για να φάει πρόστιμο. Για να φάει πρόστιμο μια επιχείρηση για παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού (ο μόνος νόμος που είναι σχετικός με αυτό που συζητάμε) θα πρέπει να πουλάει ένα προϊόν Χ στην τιμή προϊόντος Υ, έχοντας αλλάξει την σήμανση στο προϊόν ή αφαιρώντας την (π.χ. ξεκολλώντας ετικέτα). Αυτό λογίζεται ως απάτη και κερδοσκοπία (υποθέτουμε ότι η αλλαγή γίνεται με προϊόν που κανονικά έχει μεγαλύτερη αξία ανά μονάδα).
Αν ισχύει δηλαδή ότι έχει συμβεί τέτοιο πράγμα, θα προσπάθησε ένας έμπορος να πουλάει γκούντα για κασέρι, που είναι αρκετά ακριβότερο.
Κάτι τέτοιο έκανε ο Αρβανιτίδης με τα απορρυπαντικά. Έφτιαχνε μαϊμού Ariel, Skip, κτλ και τα πουλούσε στα ΣΜ του. Εκεί βέβαια παίζουν κι άλλες παραβάσεις, για άδειες, νοθεία, κ.α.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Τι να σου πω δε ξέρω και δεν είμαι σίγουρος ότι ισχύει η είναι του κωλου φήμες. Κάπου το είχα διαβάσει χρόνια πριν
- hellegennes
Για να το πω με όρους που θα σου είναι πιο γνώριμοι, αυτό που μάλλον έκανε για να φάει πρόστιμο (αν ισχύει), είναι ανάλογο του να πάρεις αλβανική ντομάτα, να την βάλεις σε τελάρο Ιεράπετρας και να την πουλάς για κρητική.
Το να έχει ταμπελάκι "κασέρι" πάνω σε γκούντα που έχει ετικέτα γκούντας και τιμή γκούντας είναι σαν να βάλεις την ντομάτα δίπλα στα μανταρίνια και να έχεις από πάνω επιγραφή "φρούτα". Ποιος χέστηκε;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Έλα ρε μαλάκαhellegennes έγραψε: ↑01 Αύγ 2023, 00:57Το ίδιο το κασέρι το ζητάει κανείς ως παραδοσιακό ή μακεδονικό ή με την φίρμα του ή την προέλευση, κανείς δεν το λέει κασέρι.nowhere έγραψε: ↑01 Αύγ 2023, 00:38ίσως σε μια γενική τυροσοφική συζήτηση που διαφωνούμε για να διαφωνούμε,στον πραγματικό κόσμο δεν βγαίνουν οι διάλογοιhellegennes έγραψε: ↑01 Αύγ 2023, 00:26Συλλογικά. Όπως λέμε σαλάτες την πικάντικη, την ντοματοσαλάτα, το μαρούλι, κτλ.
Στην Αθήνα πλέον τα λένε "κίτρινα τυριά" και "λευκά τυριά", στον Βορρά είναι "τυρί" και "κασέρι". Έτσι ήταν παλιά και στην Αθήνα, δεν είναι ότι εμείς τα λέμε περίεργα.
-βάλε λίγο κασέρι
-τι κασέρι?
-κεφαλοτύρι
ή
-τι κασέρι?
-κασέρι
Αλλά και να ήταν έτσι, πρώτη φορά ακούς η φίρμα ή ειδική ονομασία για κάτι να εφαρμόζεται σε σύνολο προϊόντων;
Σου φαίνεται δηλαδή το ίδιο περίεργος ο παρακάτω διάλογος;
-Τι τζιπ αγόρασες;
-Τζιπ
-Πήρες και βέσπα;
-Ναι.
-Τι βέσπα;
-Βέσπα. Σκέφτομαι να πάρω κι ένα κρισ κραφτ.
-Τι κρις κραφτ;
-Κρις κραφτ.
-Καλά όλα αυτά αλλά αφήσαμε στην μέση την δουλειά. Δώσε μου το μπλακ εν ντέκερ μπλακ εν ντέκερ και ένα μπικ μπικ για να σημειώνω. Και πιάσε μου το σελοτέιπ σελοτέιπ για να κολλήσω κάτι.

Τα κρις κραφτ είναι μάρκα;;;

Να ναι καλά ο πουθενάς ρε, κι ας βασανίζεται το πουλάκι μου, κάτι μάθαμε και σήμερα.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
Αυτό είναι το κλου. Μλκιες για εσωτερική κατανάλωσηhellegennes έγραψε: ↑01 Αύγ 2023, 01:34Για να το πω με όρους που θα σου είναι πιο γνώριμοι, αυτό που μάλλον έκανε για να φάει πρόστιμο (αν ισχύει), είναι ανάλογο του να πάρεις αλβανική ντομάτα, να την βάλεις σε τελάρο Ιεράπετρας και να την πουλάς για κρητική.
Το να έχει ταμπελάκι "κασέρι" πάνω σε γκούντα που έχει ετικέτα γκούντας και τιμή γκούντας είναι σαν να βάλεις την ντομάτα δίπλα στα μανταρίνια και να έχεις από πάνω επιγραφή "φρούτα". Ποιος χέστηκε;
Δυσκολεύομαι να πιστέψω οτι άτομο σαν κι έσενα δεν ήξερε οτι τα Chris Craft ήταν μάρκα και μάλιστα πολυτελείας.sys3x έγραψε: ↑ Τα κρις κραφτ είναι μάρκα;;;
Να ναι καλά ο πουθενάς ρε, κι ας βασανίζεται το πουλάκι μου, κάτι μάθαμε και σήμερα.
Αρχίζω να καταλαβαίνω και τις απόψεις σας για το καρπούζι και το "τυρί".

- hellegennes
Σελοφάν, σελοτέιπ, αφρολέξ, ταμπλόιντ, φελιζόλ, σελιλόιντ, πλαστελίνη, πλεξιγκλάς, κλάξον, θερμός, γουίντσερφ.Imperium έγραψε: ↑01 Αύγ 2023, 02:21Δυσκολεύομαι να πιστέψω οτι άτομο σαν κι έσενα δεν ήξερε οτι τα Chris Craft ήταν μάρκα και μάλιστα πολυτελείας.sys3x έγραψε: ↑ Τα κρις κραφτ είναι μάρκα;;;
Αυτά τα ήξερες όλα σαν μάρκες;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Allah
- Phorum.gr user: Άγιος Παπάριος, Άγιος, Έσχατόγερος
- Επικοινωνία:
Εκεί στη Νότια Βουλγαρία, ίσως. Στην Ελλάδα λέγαμε πάντα κάθε τυρί με το όνομά του.hellegennes έγραψε: ↑31 Ιούλ 2023, 23:02Ξαναλέω ότι τυρί έλεγαν όλοι οι Έλληνες το λευκό τυρί και κασέρι το κίτρινο.
- hellegennes
Και στην Βόρεια Ελλάδα συγκεκριμένα τυριά με το συγκεκριμένο όνομά τους τα λένε, όταν υπάρχει. Αλλά σαν κατηγορίες δεν υπήρχε ποτέ μέχρι πρόσφατα "κίτρινο τυρί" και "λευκό τυρί". Τα προηγούμενα 100 χρόνια ήταν "τυρί" και "κασέρι".Allah έγραψε: ↑01 Αύγ 2023, 08:00Εκεί στη Νότια Βουλγαρία, ίσως. Στην Ελλάδα λέγαμε πάντα κάθε τυρί με το όνομά του.hellegennes έγραψε: ↑31 Ιούλ 2023, 23:02Ξαναλέω ότι τυρί έλεγαν όλοι οι Έλληνες το λευκό τυρί και κασέρι το κίτρινο.
Επίσης, όχι, δεν λέτε κάθε τυρί με το όνομά του, φέτες λέτε όλα τα λευκά τυριά που έχουν ίδια όψη, άσχετα αν είναι η πολύ συγκεκριμένη ΠΟΠ συνταγή.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Allah
- Phorum.gr user: Άγιος Παπάριος, Άγιος, Έσχατόγερος
- Επικοινωνία:
1. Ούτε τώρα υπάρχει "κίτρινο τυρί" και "λευκό τυρί" σαν κατηγορίες.hellegennes έγραψε: ↑01 Αύγ 2023, 10:19Και στην Βόρεια Ελλάδα συγκεκριμένα τυριά με το συγκεκριμένο όνομά τους τα λένε, όταν υπάρχει. Αλλά σαν κατηγορίες δεν υπήρχε ποτέ μέχρι πρόσφατα "κίτρινο τυρί" και "λευκό τυρί". Τα προηγούμενα 100 χρόνια ήταν "τυρί" και "κασέρι".Allah έγραψε: ↑01 Αύγ 2023, 08:00Εκεί στη Νότια Βουλγαρία, ίσως. Στην Ελλάδα λέγαμε πάντα κάθε τυρί με το όνομά του.hellegennes έγραψε: ↑31 Ιούλ 2023, 23:02Ξαναλέω ότι τυρί έλεγαν όλοι οι Έλληνες το λευκό τυρί και κασέρι το κίτρινο.
Επίσης, όχι, δεν λέτε κάθε τυρί με το όνομά του, φέτες λέτε όλα τα λευκά τυριά που έχουν ίδια όψη, άσχετα αν είναι η πολύ συγκεκριμένη ΠΟΠ συνταγή.
2. Όχι, φέτες λέμε μόνο τις φέτες, την πολύ συγκεκριμένη ΠΟΠ συνταγή.
3. Κασέρι είναι μόνο το κασέρι, το οποίο είναι πολύ συγκεκριμένη συνταγή. Η γραβιέρα δεν είναι κασέρι. Το κεφαλοτύρι δεν είναι κασέρι. Το ταλαγάνι δεν είναι κασέρι. Η φορμαέλα δεν είναι κασέρι. Το γκούντα και το ένταμ δεν είναι με τίποτα "κασέρια". Απλά κάποτε το μόνο κίτρινο τυρί που είχατε ήταν το κασέρι, και όταν εξελληνιστήκατε το 1912 και ήρθατε σε επαφή με άλλα τυριά που του έμοιαζαν στο χρώμα, κάνατε την γνωστή βουλγαργιά και δεν μπήκατε στον κόπο να μάθετε τα ονόματά τους, απλά τους δώσατε όνομα που ήδη είχατε. Δηλαδή παίχτηκε ένας διάλογος κάπως έτσι:
- Τι τυρί είναι αυτό ρε μαλλλάκα;
- Ε κασέρι...
- Αλλλήθεια;
- Ναι για! Δεν το βλλλέπεις ρε μαλλλάκα που είναι κίτρινο; Κασέρι είναι σε λλλέω!
4. Με την ίδια ακριβώς λογική λέτε "σαλλλάμια" όλα τα αλλαντικά, ακόμα και το ζαμπόν.
- hellegennes
Κλασικές, νότιες μαλακίες. Κασέρι και τυρί ήταν οι μόνες λέξεις για τις κατηγορίες μέχρι το 1980, όπως μαρτυρείται από όλες τις σύνθετες λέξεις με κασέρι και τυρί, τυρόπιτες, κασερόπιτες, κτλ.
Σε άλλο νήμα έκανα αγώνα για να καταλάβει κάποιος συντοπίτης σου ότι κάποια τυριά που μοιάζουν με φέτα είναι απλώς κατσικίσια ή αγελαδινά ή πρόβεια και γι' αυτό γράφουν "λευκό τυρί" και όχι φέτα. Μάλλον απουσίαζες από το νήμα.
Η γραβιέρα ανήκε γλωσσικά πάντα στα κασέρια. Αποδέξου το. Τέλος γλωσσικής συζήτησης.
Σε άλλο νήμα έκανα αγώνα για να καταλάβει κάποιος συντοπίτης σου ότι κάποια τυριά που μοιάζουν με φέτα είναι απλώς κατσικίσια ή αγελαδινά ή πρόβεια και γι' αυτό γράφουν "λευκό τυρί" και όχι φέτα. Μάλλον απουσίαζες από το νήμα.
Η γραβιέρα ανήκε γλωσσικά πάντα στα κασέρια. Αποδέξου το. Τέλος γλωσσικής συζήτησης.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Τρώω το καρπούζι σκέτο.
Η αψάδα της φέτας μου αρέσει μόνον με ωμή ντομάτα, λαδερά και αυγολεμονάτα φαγητά.
Η αψάδα της φέτας μου αρέσει μόνον με ωμή ντομάτα, λαδερά και αυγολεμονάτα φαγητά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Ν' αγοράζετε μια φέτα καρπούζι ρε τζίψιζ, που μου θέλετε και ολόκληρο.
από Kauldron » 23 Ιούλ 2024, 20:23 » σε Εσωτερική Πολιτική - 25 Απαντήσεις
- 462 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
23 Ιούλ 2024, 21:19
-
-
-
Νέα δημοσίευση ΤΟ ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ
από ήμουν στην ζωή σου κάτι σαν » 14 Φεβ 2025, 01:50 » σε Μαγειρική - 19 Απαντήσεις
- 831 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από marabou
16 Φεβ 2025, 00:12
-
-
- 45 Απαντήσεις
- 840 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από runner
26 Μαρ 2025, 21:15
-