Βλογιοκομμένο...
Καρπούζι με τυρί ;;;;!!!
Re: Καρπούζι με τυρί ;;;;!!!
Ναι ρε συ Isildur αλλά τότε, στις συνταγές για μακαρόνια με κιμά του 1960 που έγραφαν να βάλεις 75 δράμια τυρί τριμμένο, όλη η Ελλάδα πλην Αθηναίων, θα έβαζε φέτα τριμμένη; Ούτε ο Μέγας Αλέξανδρος δεν θα έβγαζε τέτοιο φετφά ρε συ...Isildur έγραψε: ↑03 Αύγ 2023, 17:39Σαφώς και όχι, όλα τυριά είναι και ένα από αυτά είναι κι η φέτα.SpoilerShowΛοξίας έγραψε: ↑02 Αύγ 2023, 13:00Δηλαδή όλα αυτά τα τυριά (για να μείνουμε μόνο στα ελληνικά)...Δεν είνα τυριά, επειδή δεν είναι φέτα, έ; Διότι, ως γνωστόν, τυρί είναι μόνον η φέτα...τα άλλα είναι κωλοχεσίματα.Ανεβατό, Ανθότυρος, Γαλοτύρι, Γραβιέρα (Αγράφων, Κρήτης, Νάξου) Καλαθάκι Λήμνου, Κασέρι, Κατίκι Δομοκού, Κεφαλογραβιέρα, Κοπανιστή, Λαδοτύρι Μυτιλήνης, Μανούρι, Μετσοβόνε, Μπάτζος, Ξινομυζήθρα, Ξύγαλο Σητείας, Πηχτόγαλο Χανίων, Σφέλα, Σαν Μιχάλη Σύρου, Φορμαέλλα,
αλλά και
Αρμεξιά Άνδρου, Αρμόγαλο, Αρσενικό Νάξου, Βικτώρια Θεσσαλονίκης, Βολάκι Τήνου, Ημίσκληρο τυρί (Πολυκάστρου), Καρίκι, Κεφαλοτύρι Κορφού Κέρκυρας, Κρασοτύρι Κω, Λευκό τυρί άλμης, Μαλαξιά Άνδρου, Μανούρα Γυλωμένη Σίφνου, Μαστέλο Χίου, Μελίχλωρο Μέριου, Γραβιέρα Σοχού, Μετσοβέλα, Μυζήθρα, Νιότικο, Ξεροτύρι, Ξινότυρο Πετρωτή, Πετρωτό, Σιμπουκουκίρα, Σκοτύρι, Στάκα, Ταλαγάνι, Τελεμές, Τουλουμοτύρι, Τσαλαφούτι, Τυρογλιάτα, Τυροζούλι, Τυρομάλαμα Κρήτης, Φράτσια Κυθήρων, Φρέσκο τυρί κρέμα Φρουμαέλα (Βαλμανδούρας), Χαλλούμι, Χλωρό Σαντορίνης
Μάιστα...μάιστα...
Απλά, σχεδόν παντού στην Ελλάδα, πλην Αθηνών για κάποιους λόγους, αν δεν διευκρινίσεις και πεις έτσι απλά "τυρί", κατά 99% θα καταλάβουν φέτα.
"Έλληνες, πλην Αθηναίων, φέταν εις τους μακαρόνας ρίπτουσιν"...

Και κάπου εδώ ο όρος "τυροπιτάδες" του συμπαθούς έθνι, μετέρχεται (Ιανός στάιλ) την εφαρμογή του και στις φετομακαρονάδες.Λοξίας έγραψε: ↑03 Αύγ 2023, 18:13Ναι ρε συ Isildur αλλά τότε, στις συνταγές για μακαρόνια με κιμά του 1960 που έγραφαν να βάλεις 75 δράμια τυρί τριμμένο, όλη η Ελλάδα πλην Αθηναίων, θα έβαζε φέτα τριμμένη; Ούτε ο Μέγας Αλέξανδρος δεν θα έβγαζε τέτοιο φετφά ρε συ...
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Στη μακαρονάδα δεν έβαζαν φέτα παλιά ,αυτά είναι καινούργια κόλπα ,της εποχής μας .. Και πίτσα με φέτα κάνουν και την λέμε Ελληνική. Το τυρί για μακαρόνια ήταν το κεφαλοτύρι και η μυτζήθρα άντε κι αν είχες τον παρά γραβιέρα η παρμεζάνα ,όπως βλέπουμε σε παλιές συνταγές .
ζαμπονοτυροπιτα, υπηρχε;
αν ναι, με φετα;
η μαλλλον, την ελεγαν ζαμπονοτυρομπουγατσα;
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Αν έπαιζε με φέτα θα την έλεγαν ζαμπονοφετόπιτα.
Εκπληκτικός γευστικός συνδυασμός, δε λέω.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
Ο Μεγαλέξανδρος έτρωγε μπάτζοΛοξίας έγραψε: ↑03 Αύγ 2023, 18:13Ναι ρε συ Isildur αλλά τότε, στις συνταγές για μακαρόνια με κιμά του 1960 που έγραφαν να βάλεις 75 δράμια τυρί τριμμένο, όλη η Ελλάδα πλην Αθηναίων, θα έβαζε φέτα τριμμένη; Ούτε ο Μέγας Αλέξανδρος δεν θα έβγαζε τέτοιο φετφά ρε συ...
Ιδιωτικές δομές παιδιών. Πως είναι δυνατόν;
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.
Azzurra Carnelos
η λέξη φέτα σας φαίνεται για όνομα ; Αν τυριά λενε όλα γιατί αυτό δεν είχε όνομα;
Azzurra Carnelos
Azzurra Carnelos
δεν ισχυει.
σε σμ, αν ζητησεςι μισο κιλο τυρι, δε θα σου βαλουν φετα. θα περιμενουν να τους πεις τι τυρι θες, η θα σε ρωτησουν.
σε σαντουιτσαδικα παντου στην ελλαδα, μπορεις να παραγγειλεις ενα τυρι-μπιφτεκι και ποτε και πουθενα δε θα σου βαλουν φετα.
σε εστιατορια αν πεις παρακαλω θα ηθελα λιγο τυρι για τα μακαρονια μου, δε θα σου φερουν φετα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
Να και τι βρήκα στην Βικιπαίδεια...
_Όοοοχι, τυρί = φέτα, ήταν πάντα και παντού.
Ε ρε παίδες...έλεος κάπου με αυτούς τους τοπικισμούς. Το έχετε αναγάγει σε θρησκεία. Σουβλάκι, καλαμάκι, μπουγάτσα με σπανάκι...
"ό,τι και όπως το λέμε εμείς, είναι το ορθόδοξο και οι άλλοι είστε αιρετικοί"
Και το ισχυρίζεστε με τέτοιο τουπέ, που αναρωτιέμαι μήπως κρύβεται κάποιο μεγάλο κόμπλεξ από κάτω...
...ξέρετε, θέλω να γίνω χαλίφης στην θέση του χαλίφη.
Ε μα!

και το ρώτησα δέκα φορές: Μήπως είναι τοπικισμός;Η Φέτα, γνωστή στη βόρεια Ελλάδα κυρίως ως Τυρί, είναι τυροκομικό προϊόν {...}
Ε ρε παίδες...έλεος κάπου με αυτούς τους τοπικισμούς. Το έχετε αναγάγει σε θρησκεία. Σουβλάκι, καλαμάκι, μπουγάτσα με σπανάκι...
Και το ισχυρίζεστε με τέτοιο τουπέ, που αναρωτιέμαι μήπως κρύβεται κάποιο μεγάλο κόμπλεξ από κάτω...
Ε μα!

Λοξίας έγραψε: ↑03 Αύγ 2023, 19:48Να και τι βρήκα στην Βικιπαίδεια...και το ρώτησα δέκα φορές: Μήπως είναι τοπικισμός;Η Φέτα, γνωστή στη βόρεια Ελλάδα κυρίως ως Τυρί, είναι τυροκομικό προϊόν {...}
Ε μα!

Δεν σου είπα εγώ γιά την υπόλοιπη Ελλάδα, εγώ γιά την Θεσσαλονίκη ξέρω.Λοξίας έγραψε: ↑03 Αύγ 2023, 19:48Να και τι βρήκα στην Βικιπαίδεια...και το ρώτησα δέκα φορές: Μήπως είναι τοπικισμός;Η Φέτα, γνωστή στη βόρεια Ελλάδα κυρίως ως Τυρί, είναι τυροκομικό προϊόν {...}
Ε μα!
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Μόνο μετά την τουρκική εισβολή επεκράτησε ο ελληνικός καφές. Μάλιστα, από το καλοκαίρι μέχρι το φθινόπωρο υπήρξε προσπάθεια να ονομασθεί "βυζαντινός", χωρίς επιτυχία.Λοξίας έγραψε: ↑03 Αύγ 2023, 10:31Σχετικά με τον καφέ, φυσικά και έγινε αλλαγή του ονόματος ΠΡΙΝ το 1974, καθώς ήταν η χούντα που επέβαλε αυτήν την αλλαγή.Leporello έγραψε: ↑03 Αύγ 2023, 10:13Εγώ εκείνο που ξέρω λέω. Τυρί και κασέρι λέγαμε την δεκαετία του '60 - '70. Το γεγονός ότι κάποιοι χρησιμοποιούσαν τους όρους διαφορετικά, δεν σημαίνει ότι η κυρίαρχη χρήση είναι αυτή που λέω. Είπα βέβαια ότι δεν ξέρω τι χρήση γινόταν στην Αθήνα τότε.Λοξίας έγραψε: ↑03 Αύγ 2023, 09:51Τι λες και εσύ βρε Leporello;
Οι της Αττικής θα έφτιαχναν σωστά μπουρεκάκια και θα έβαζαν σωστό τυρί στα μακαρόνια, αλλά στην Θεσσαλονίκη θα τα έκαναν μαντάρα επειδή θα έβαζαν στα πάντα φέτα; Τυρί = φέτα αφού...
Ή τα βιβλία μαγειρικής απευθύνοντο μόνον στους κάτω από την Θεσσαλία;
Πριν από μερικά χρόνια είχαμε παρόμοια διαμάχη γιά τον ελληνικό ή τούρκικο καφέ. Εγώ και ο Beria λέγαμε ότι πριν το 1974 ο καφές λεγόταν τούρκικος. Τότε ο hellegennes έκανε ό,τι και συ: βρήκε αποσπάσματα από εφημερίδες πριν από το 1974 (ακόμη και από το ... Σκριπ) που αναφέρονταν σε ελληνικό καφέ. Ε ναι, το γεγονός αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι η κυρίαρχη ονομασία ήταν τούρκικος.
Όπως επέβαλε τα "εκτός πεδιάς", "γωνιαίον λάκτισμα" και άλλα παρόμοια.
Αν δεν είσαστε τουλάχιστον 18 χρονών τότε, λογικό να μην τα θυμάστε...
Αλλά η ονομασία τούρκικος κράτησε κάμποσα χρόνια ακόμα.
Στην Αθήνα η χρήση είναι αυτή που περιέγραψα.
Όχι μόνον πήγαινα στον μπακάλη για να π΄ρω φέτα ή κασέρι ή κεφαλοτύρι, αλλά με την λέξη τυρί σαφώς και ΔΕΝ εννοούσαμε αποκλειστικά την φέτα.
Είναι σαν να λέμε πως λέγοντας οι Γάλλοι fromage εννοούν αποκλειστικά το ροκφόρ...
Σχετικά με τους όρους στο ποδόσφαιρο, όντως υπήρξε μία προσπάθεια χρήσης ελληνικών όρων, αλλά ήταν βραχύβια, μόνο το 1972.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Το όνομα φέτα είναι ιταλικής προέλευσης αλλά όχι για το τυρί, και το καλοριφέρ έχει φέτες
Azzurra Carnelos
Azzurra Carnelos
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Ν' αγοράζετε μια φέτα καρπούζι ρε τζίψιζ, που μου θέλετε και ολόκληρο.
από Kauldron » 23 Ιούλ 2024, 20:23 » σε Εσωτερική Πολιτική - 25 Απαντήσεις
- 461 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
23 Ιούλ 2024, 21:19
-
-
-
Νέα δημοσίευση ΤΟ ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ
από ήμουν στην ζωή σου κάτι σαν » 14 Φεβ 2025, 01:50 » σε Μαγειρική - 19 Απαντήσεις
- 831 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από marabou
16 Φεβ 2025, 00:12
-
-
- 45 Απαντήσεις
- 840 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από runner
26 Μαρ 2025, 21:15
-