Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
-
Dwarven Blacksmith
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Dwarven Blacksmith » 09 Αύγ 2023, 13:18
Chilloutbuddy έγραψε: ↑09 Αύγ 2023, 13:13
Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑09 Αύγ 2023, 13:04
Chilloutbuddy έγραψε: ↑09 Αύγ 2023, 13:03
Πολλές χώρες το έχουν κάνει, Σιγκαπούρη, Αυστραλία δύο που μου έρχονται στο μυαλό.
Το έχει κάνει όντως και η Αυστραλία ή εννοείς Αυστρία; Κι εγώ αυτές τις δύο λέω συνέχεια.

Αυστραλία, είμαστε τίγκα στις εργατικές πολυκατοικίες. Μελβούρνη πχ, όλες αυτές οι μπεζ εκεί πίσω, ντάξει παλιές και λίγο εφιαλτικές αλλά απ'το να είσαι άστεγος...

τα καινούργια που φτιάχνουν είναι πολύ καλύτερα, όπως αυτός ο κύβος στη μέση

Επίσης έχει και ολόκληρες γειτονιές σε καλά προάστια με μονοόροφα που ανήκουν στους Δήμους και τα νοικιάζουν σχεδόν τζάμπα νοίκι, απλά πρέπει να το έχεις ανάγκη και να λαμβάνεις βοήθεια. Φτηνές κατασκευές με 2-3 υπνοδωμάτια αλλά κήπος μπρος-πίσω, γκαράζ, οικόπεδο 500 τετραγωνικά το ένα.
Noice!
Μπορεί να είναι ολογράμματα βέβαια, η θεωρία Ταλ δεν προβλέπει την ύπαρξη τους.

Vladimir, STOP!

-
ΑΙΝΕΙΑΝ06
από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 09 Αύγ 2023, 13:21
Scouser έγραψε: ↑09 Αύγ 2023, 11:35
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑09 Αύγ 2023, 10:55
Φίλος μου με δύο παιδιά ψάχνει σπίτι στη περιοχή του Παγκρατίου για να νοικιάσει. Βρίσκει σπίτια ~75 τμ το λιγότερο στα 650 ευρώ. Η πιο σύνηθης τιμή ενοικίου που βρίσκει είναι περίπου 800 ευρώ. Δεν υπάρχει τίποτα πιο χαμηλά. Μιλάμε για Παγκράτι, όχι για Γλυφάδα. Τι γίνεται ρε μάγκες; Τι στρέβλωση είναι αυτή; Αύξηση των ενοικίων την στιγμή που δεν υπάρχει αύξηση των μισθών; πώς θα τα βγάλει πέρα μια οικογένεια τεσσάρων ανθρώπων αν πρέπει να πληρώνει στην καλύτερη 650 ευρώ το μήνα μόνο για το ενοίκιο; Ο άνθρωπος έχει απογοητευτεί πλήρως. Έχει αρχίσει να εξετάζει το ενδεχόμενο της μετανάστευσης. Να δω ποιος θα μείνει στη χώρα να δουλέψει στο τέλος.
Μήπως συμφέρει περισσότερο να αγοράσουν με δάνειο, εφόσον έχουν έτσι τα πράγματα;
Τα επιτόκια και των στεγαστικών δανείων όπως και των υπόλοιπων δανείων ανεβαίνουν από την ευρωπαϊκή τράπεζα
-
Nostos
από Nostos » 09 Αύγ 2023, 13:23
talaipwros έγραψε: ↑09 Αύγ 2023, 13:11
Nostos έγραψε: ↑09 Αύγ 2023, 13:03
sys3x έγραψε: ↑09 Αύγ 2023, 13:00
Βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο, είναι αισιόδοξος άθρωπος, όχι κανένα τέρμιναλ νδουλικό.
Και η παραπληροφορηση παει συννεφο... τα ενοικια στο Μαντσεστερ διπλασιαστηκαν την τελευταια διετια.......

Ειπα σχεδον διπλασιαστηκαν την τελευταια πενταετια και ισχυει.
Λυπαμαι αλλα μενουν κι αλλοι στην Αγγλια...
-
foscilis
από foscilis » 09 Αύγ 2023, 13:24
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑09 Αύγ 2023, 13:08
foscilis έγραψε: ↑09 Αύγ 2023, 13:05
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑09 Αύγ 2023, 12:56
η ζημιά με τις βίζες έχει ήδη γίνει, δεν αλλάζει αυτό
Δεν τις έχουν σταματήσει πάντως οι μεγάλοι πατριώτες.
νομίζω πως ανέβασαν το όριο
Το ανέβασαν από 31 Ιουλίου για αγορές που δεν έχει υπογραφεί προσύμφωνο ως τότε. Της πουτάνας έγινε μέχρι 31 Ιουλίου και μάλιστα για αυτόν τον λόγο ακρίβηναν τα ακίνητα ακόμα και με δεδομένα χρυσής βίζας, όλα ξεκινούσαν από 250.000 με το σκεπτικό ότι αν δε θέλει θα πρέπει να δώσει 500 σε λίγο καιρό.
https://www.kathimerini.gr/economy/5623 ... -oi-xenoi/
Ωστόσο είναι σημαντικό να παρατηρήσουμε ότι τις κατήργησαν τελείως Πορτογαλία και Κύπρος, που είχαν 280 χιλιαρικα και 300 χιλιάρικα όριο αντίστοιχα. Όχι μόνο κρατήσε ανοιχτό τον κώλο μας η κυβέρνηση των πατριωτών, αλλά κρατήσε και χαμηλή την τιμή στην οποία ξεπουλιέται παρά τον διπλασιαμό της ζήτησης.
Τα ποσά στο μεταξύ είναι ιλιγγιώδη, εντελώς αδύνατο να πουλάνε οι δεξιοί 2 δισεκατομμύρια επικράτειας και να μην ανεβαίνουν οι τιμές.
-
dna replication
- Phorum.gr user: dna
από dna replication » 09 Αύγ 2023, 13:29
Scouser έγραψε: ↑09 Αύγ 2023, 13:18
Δεν χρειάζεται, έχω δικό μου σπίτι και είμαι πολύ ικανοποιημένος με αυτό. Αν δεν είχα και η εναλλακτική ήταν ενοίκιο 800 ευρώ, εννοείται είχα φύγει καρφωτος για τράπεζα.
μια χαρά τότε
Απλά έχε υπόψιν οτι ένα σπίτι που σήμερα στην ελλάδα νοικιάζεται 800€ έχει τιμή πώλησης από 250.000€ και πάνω
-
hades
- Phorum.gr user: hades
από hades » 09 Αύγ 2023, 13:31
dna replication έγραψε: ↑09 Αύγ 2023, 13:29
Δεν χρειάζεται, έχω δικό μου σπίτι και είμαι πολύ ικανοποιημένος με αυτό. Αν δεν είχα και η εναλλακτική ήταν ενοίκιο 800 ευρώ, εννοείται είχα φύγει καρφωτος για τράπεζα.
μια χαρά τότε
Απλά έχε υπόψιν οτι ένα σπίτι που σήμερα στην ελλάδα νοικιάζεται 800€ έχει τιμή πώλησης από 250.000€ και πάνω
Και επίσης πρέπει να έχεις και λεφτά γιατί οι τράπεζες συνήθως δεν δινουν ολοκληρο το ποσο
"Υπάρχουν στιγμές στις οποίες ένας λαός οφείλει ,αν θέλει να μείνει μεγάλος ,να είναι ικανός να πολεμήσει ...Έστω και χωρίς ελπίδα νίκης. Μόνο διότι πρέπει "
-
talaipwros
από talaipwros » 09 Αύγ 2023, 13:33
Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑09 Αύγ 2023, 13:18
Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑09 Αύγ 2023, 13:04
Το έχει κάνει όντως και η Αυστραλία ή εννοείς Αυστρία; Κι εγώ αυτές τις δύο λέω συνέχεια.

Αυστραλία, είμαστε τίγκα στις εργατικές πολυκατοικίες. Μελβούρνη πχ, όλες αυτές οι μπεζ εκεί πίσω, ντάξει παλιές και λίγο εφιαλτικές αλλά απ'το να είσαι άστεγος...

Επίσης έχει και ολόκληρες γειτονιές σε καλά προάστια με μονοόροφα που ανήκουν στους Δήμους και τα νοικιάζουν σχεδόν τζάμπα νοίκι, απλά πρέπει να το έχεις ανάγκη και να λαμβάνεις βοήθεια. Φτηνές κατασκευές με 2-3 υπνοδωμάτια αλλά κήπος μπρος-πίσω, γκαράζ, οικόπεδο 500 τετραγωνικά το ένα.
Noice!
Lols
https://www.realestate.com.au/rent/prop ... refinement
Το φτηνότερο 2 bed flat 450 δολλαρια την ΕΒΔΟΜΑΔΑ
-
Υδράργυρος
από Υδράργυρος » 09 Αύγ 2023, 13:35
hades έγραψε: ↑09 Αύγ 2023, 13:31
dna replication έγραψε: ↑09 Αύγ 2023, 13:29
μια χαρά τότε
Και επίσης πρέπει να έχεις και λεφτά γιατί οι τράπεζες συνήθως δεν δινουν ολοκληρο το ποσο
Τι συνήθως; Ποτέ δε δίνουν ολόκληρο το ποσό. Νομίζω δίνουν το 70% της εκτιμητέας αξίας
-
Dwarven Blacksmith
από Dwarven Blacksmith » 09 Αύγ 2023, 13:35
talaipwros έγραψε: ↑09 Αύγ 2023, 13:33

Noice!
Lols
Πρέπει να μου λέει κάτι αυτό; Δεν ξέρω πόσα καγκουροδολλάρια παίρνει ο διάμεσος Αυστραλός.

Vladimir, STOP!

-
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 09 Αύγ 2023, 13:37
talaipwros έγραψε: ↑09 Αύγ 2023, 13:33

Noice!
Lols
δολλάρια αυστραλίας
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
-
talaipwros
από talaipwros » 09 Αύγ 2023, 13:42
Chilloutbuddy έγραψε: ↑09 Αύγ 2023, 13:40
τι σχέση έχει αυτό

για εργατικές κατοικίες λέγαμε
Ο νανος δεν ελεγε να μπαινει το κρατος μέσα, μιλαγε για ποσοστο κερδους.
Αν μει το ελληνικο κρατος χτιζω εργατικες κατοικιες να το συζητήσουμε αλλα να μας πει ο νανος και αν Λεφτα Υπαρχουν.
Γιατι αυτο σημαινει κοστος για τον φορολογουμενο
-
Dwarven Blacksmith
από Dwarven Blacksmith » 09 Αύγ 2023, 13:43
Chilloutbuddy έγραψε: ↑09 Αύγ 2023, 13:40
τι σχέση έχει αυτό

για εργατικές κατοικίες λέγαμε
Έχει όντως σχέση γιατί εγώ ισχυρίζομαι ότι το γεγονός ότι υπάρχουν αυτές και βγάζουν κάποιους would-be ενοικιαστές από τη δεξαμενή, ρίχνει τα ενοίκια και στο σύνολο των υπολοίπων σπιτιών, υποθέτοντας βέβαια ότι συνεχίζουν να χτίζονται εργατικές και δεν είναι παλιό κληροδότημα.

Vladimir, STOP!

-
plouf
- Μέλη που αποχώρησαν
από plouf » 09 Αύγ 2023, 13:47
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑09 Αύγ 2023, 10:55
Φίλος μου με δύο παιδιά ψάχνει σπίτι στη περιοχή του Παγκρατίου για να νοικιάσει. Βρίσκει σπίτια ~75 τμ το λιγότερο στα 650 ευρώ. Η πιο σύνηθης τιμή ενοικίου που βρίσκει είναι περίπου 800 ευρώ. Δεν υπάρχει τίποτα πιο χαμηλά. Μιλάμε για Παγκράτι, όχι για Γλυφάδα. Τι γίνεται ρε μάγκες; Τι στρέβλωση είναι αυτή; Αύξηση των ενοικίων την στιγμή που δεν υπάρχει αύξηση των μισθών; πώς θα τα βγάλει πέρα μια οικογένεια τεσσάρων ανθρώπων αν πρέπει να πληρώνει στην καλύτερη 650 ευρώ το μήνα μόνο για το ενοίκιο; Ο άνθρωπος έχει απογοητευτεί πλήρως. Έχει αρχίσει να εξετάζει το ενδεχόμενο της μετανάστευσης. Να δω ποιος θα μείνει στη χώρα να δουλέψει στο τέλος.
Που ειναι ενας Daje οταν χρειαζεται;
Ο τζαμπας μας πεθανε ελληνιαρηδες αν ο φιλος σου ηταν γυναικα και ΜΟΥΝΑΡΑ ΜΕ ΣΤΗΤΑ ΣΦΙΧΤΑ ΚΑΙ ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΟΠΙΣΘΙΑ θα προσφερε
σεξ στον σπιτονοικοκυρη με ανταλλαγμα την διαμονη ακριβως οπως γινεται στο Τσαβονησι.

-
-
- 9 Απαντήσεις
- 242 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Πασιφάη
03 Φεβ 2025, 23:29
-
-
- 29 Απαντήσεις
- 2315 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Prince Imrahil
15 Οκτ 2023, 13:06
-
-
- 6 Απαντήσεις
- 491 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Εκτωρ
18 Οκτ 2023, 21:57
-
-
- 34 Απαντήσεις
- 1424 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Έκτωρ Φοίνιξ
12 Μαρ 2025, 15:15
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.