Πόσο έχει ξεφύγει η κατάσταση; πόσο;

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Re: Πόσο έχει ξεφύγει η κατάσταση; πόσο;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 09 Αύγ 2023, 19:03

Αφού πληρώνουν φοιτητές ενοίκιο 600 ευρώ (μόνοι τους). Λεφτά υπάρχουν.

Άβαταρ μέλους
Awesomatic
Phorum.gr user: Awesomatic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Awesomatic » 09 Αύγ 2023, 19:03

Green Dragon έγραψε:
09 Αύγ 2023, 16:03
Awesomatic έγραψε:
09 Αύγ 2023, 15:03
Otto Weininger έγραψε:
09 Αύγ 2023, 14:53

Γιατί; Τι έχει να ζηλέψει;
Σοβαρά τώρα; Ούτε για πλάκα δεν θα μπω στη διαδικασία να το συζητήσω. Ειδικά για οικογένεια.

Και για να είμαστε ειλικρινείς εδώ, αυτό ακριβώς είναι το δικό μου πλάνο. Βάζω κάτι στην άκρη με αιματηρές οικονομίες για να φύγω έξω να κάνω οικογένεια σε κάποια μικρή πόλη της δυτικής Ευρώπης ώστε αν κάποια στιγμή αποφασίσω να κάνω παιδιά να μεγαλώσουν με ασφάλεια και ευκαιρίες. Αν με κάποιο τρόπο βρισκόταν σπίτι εδώ πάλι δε θα έμενα, θα το πουλούσα για να πάρω άλλο εκεί που σκοπεύω να πάω.
Η δυτική Ευρώπη έχει γεμίσει λαθροκατσαπλιάδες βρωμερούς μουσουλμάνους ένεκα παγκοσμιοποίησης, μόνο ασφάλεια δεν έχεις να περιμένεις εκεί στο μέλλον γιατί δεν βλέπω φως. Μοναδική ελπίδα η ανατολική Ευρώπη που κρατά τα μπόσικα.
Το ίδιο χαλί είναι με την Αθήνα σε όλες τις μεγάλες πόλεις υπό αυτό το πρίσμα. Ανατολική Ευρώπη σε πόλεις είναι (πάρα πολύ) καλά αλλά όχι σε πιο μικρές που έχουν συνήθως θέματα με συγκοινωνίες και υποδομές. Ανάλογα που θα πας βέβαια.

Έλεγα για κάτι με 90-100 χιλιάδες κόσμο, να μπορώ να πάρω το τραίνο ή ποδήλατο για να πάω οπουδήποτε, να μην χρησιμοποιώ όσο είναι εφικτό από αυτοκίνητο τουλάχιστον τα πρώτα χρόνια. Προαπαιτούμενο είναι να έχει αρκετό πράσινο και πάρκα.
"Taxation is theft, purely and simply even though it is theft on a grand and colossal scale which no acknowledged criminals could hope to match. It is a compulsory seizure of the property of the State’s inhabitants, or subjects."

Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 09 Αύγ 2023, 19:07

Η μητροπολιτική περιοχή της Στουτγκάρδης ήταν πολύ ωραία τότε που έμενα εκεί (έως το 2007).
Πράσινο, πάρκα, καλό πανεπιστήμιο και πολυτεχνείο, μεγάλες βιομηχανίες και κάθε είδους συγκοινωνία, χωρίς συνωστισμό. Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει.

Άβαταρ μέλους
nostromos
Phorum.gr user: nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos » 09 Αύγ 2023, 19:08

.
Δημοσίευση 06 Απρ 2023, 18:13

συνεχιζεται η υπερφορολογηση των ακινητων ... ΕΝΦΙΑ , αυτοτελη φορολογηση ενοικιων , ενεργειακα πιστοποιητικα και ταυτοτητες κτηριων ... λοιπον οσοι περιμενετε να πεσουνε τα ενοικια παρτε μαξιλαρι να μην σας πιαστει ο σβερκος οταν αλλαζετε πλευρο

posting.php?mode=quote&f=25&p=2965838
η προσοχη μας στο Καστελοριζο

Άβαταρ μέλους
Awesomatic
Phorum.gr user: Awesomatic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Awesomatic » 09 Αύγ 2023, 19:10

Antares έγραψε:
09 Αύγ 2023, 19:07
Η μητροπολιτική περιοχή της Στουτγκάρδης ήταν πολύ ωραία τότε που έμενα εκεί (έως το 2007).
Πράσινο, πάρκα, καλό πανεπιστήμιο και πολυτεχνείο, μεγάλες βιομηχανίες και κάθε είδους συγκοινωνία, χωρίς συνωστισμό. Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει.
Noted, δεν έχω πάει. Θα το έχω υπόψη μου :smt023
"Taxation is theft, purely and simply even though it is theft on a grand and colossal scale which no acknowledged criminals could hope to match. It is a compulsory seizure of the property of the State’s inhabitants, or subjects."

Άβαταρ μέλους
Αρχέλαος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρχέλαος » 09 Αύγ 2023, 19:11

Οι περιοχές που ανέφερα έχουν κοντα και μετρό και προαστιακό.
Επίσης κατά κανόνα είναι κοντά στη θάλασσα και άνευ διοδίων.
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"

Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS » 09 Αύγ 2023, 19:41

foscilis έγραψε:
09 Αύγ 2023, 17:50
EKPLIKTIKOS έγραψε:
09 Αύγ 2023, 17:30
Αρχέλαος έγραψε:
09 Αύγ 2023, 11:49
To τσιμέντο του κέντρου δεν προσφέρει τίποτα. Το ότι τα έχει όλα κοντά δεν μου λέει κάτι. Εκτός αν κάποιος δεν έχει ΙΧ, πάντως και στην Παιανία για παράδειγμα, με το 308 βγαίνει Νομισματοκοπείο ή με το ΚΤΕΛ Ανατολικής Αττικής.
Απλώς, υπολογίζει διαφορετικά το χρόνο.

Ιδίως για οικογένειες είναι πολύ καλύτερα τέτοιες περιοχές μακριά από το τσιμέντο.
Όταν λέμε όλα βασικά εννοούμε κατά βάση τη δουλειά μας, δικέ μου. Αν εγώ με τη μετακίνηση από και προς τη δουλειά θέλω άλλες 3 ώρες στην ξεφτίλα κ δουλεύω κ 9-10 ώρες, πότε θα δω το παιδί μου, ρε τυπε: μέχρι να γυρίσω σπίτι θα έχει κοιμηθεί. Τώρα με το μεκανακι είμαι σπίτι τσακ μπαμ :102:
Εξαρτάται πού δουλεύεις, π.χ. Παιανία Μαρούσι δεν είναι καθόλου 3 ώρες, είναι 15 χιλιόμετρα, ένα χλμ λιγότερο απ' ό,τι Νέα Σμύρνη - Μαρούσι και σε σαφώς πιο άδειους δρόμους. Το commuting είναι πιο εύκολο από τις αραιοκατοικημένες περιοχές. Η αυξημένη ανάγκη για ΙΧ που λέει ο Αρχέλαος αφορά πιο μικρά πράγματα, ξερωγω ο φούρνος μπορεί να είναι 1 χλμ.
Να μου λείπει το βύσσινο. Από τα νότια προάστια δε φεύγω πάρα μόνο αν βουλιαξουν λόγω της κλιματικής αλλαγής (αν κ δε μένω στη Ν. Σμύρνη, απλά μεγάλωσα εκεί)

Άβαταρ μέλους
Parrot

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Parrot » 09 Αύγ 2023, 20:01

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
09 Αύγ 2023, 11:05
και μη μας συγκρίνεις το μαντσεστερ με την Ελλάδα
στην Ελλάδα ο βασικός καθαρά είναι ~650 ευρώ και ενοίκιο κάτω από 350 ευρώ για υπόγεια γκαρσονιέρα δε βρίσκεις
Όχι και 650 ευρώ ο βασικός.. :smt018
Πάνω από 1000 παίρνει η πλειοψηφία, οπότε αν έχεις οικογένεια και παίρνει και ο άλλος άλλα τόσα, μαζεύεται διχίλιαρο, οπότε νοικιάζεις άνετα σπίτι και μάλιστα σε καλή περιοχή..
Αν είσαι εργένης, το μεγάλο σπίτι απλά δεν σου χρειάζεται..
Τώρα αν κάποιος έχει πάει 40 χρονών και δεν έχει μάθει μια τέχνη να παίρνει καλά λεφτά και έχει μείνει στα 650-700 ευρώ τί να πώ..
Γιατί καλές δουλειές που πληρώνουν καλά, υπάρχουν, δεν είναι ότι δεν υπάρχουν.. :102:

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 09 Αύγ 2023, 20:03

EKPLIKTIKOS έγραψε:
09 Αύγ 2023, 19:41
foscilis έγραψε:
09 Αύγ 2023, 17:50
EKPLIKTIKOS έγραψε:
09 Αύγ 2023, 17:30

Όταν λέμε όλα βασικά εννοούμε κατά βάση τη δουλειά μας, δικέ μου. Αν εγώ με τη μετακίνηση από και προς τη δουλειά θέλω άλλες 3 ώρες στην ξεφτίλα κ δουλεύω κ 9-10 ώρες, πότε θα δω το παιδί μου, ρε τυπε: μέχρι να γυρίσω σπίτι θα έχει κοιμηθεί. Τώρα με το μεκανακι είμαι σπίτι τσακ μπαμ :102:
Εξαρτάται πού δουλεύεις, π.χ. Παιανία Μαρούσι δεν είναι καθόλου 3 ώρες, είναι 15 χιλιόμετρα, ένα χλμ λιγότερο απ' ό,τι Νέα Σμύρνη - Μαρούσι και σε σαφώς πιο άδειους δρόμους. Το commuting είναι πιο εύκολο από τις αραιοκατοικημένες περιοχές. Η αυξημένη ανάγκη για ΙΧ που λέει ο Αρχέλαος αφορά πιο μικρά πράγματα, ξερωγω ο φούρνος μπορεί να είναι 1 χλμ.
Να μου λείπει το βύσσινο. Από τα νότια προάστια δε φεύγω πάρα μόνο αν βουλιαξουν λόγω της κλιματικής αλλαγής (αν κ δε μένω στη Ν. Σμύρνη, απλά μεγάλωσα εκεί)
Εικόνα
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy » 09 Αύγ 2023, 20:04

Με δύο χιλιάρικα πληρώνετε νοίκι σε καλή περιοχή, ταϊζετε οικογένεια, πληρώνετε λογαριασμούς, αυτοκίνητα, κινητά, ψώνια, φροντιστήρια και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο; Και άνετα κιόλας; Μπράβο.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy » 09 Αύγ 2023, 20:06

Μπιντενόμικς
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:

Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS » 09 Αύγ 2023, 20:10

Chilloutbuddy έγραψε:
09 Αύγ 2023, 20:04
Με δύο χιλιάρικα πληρώνετε νοίκι σε καλή περιοχή, ταϊζετε οικογένεια, πληρώνετε λογαριασμούς, αυτοκίνητα, κινητά, ψώνια, φροντιστήρια και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο; Και άνετα κιόλας; Μπράβο.
Όχι άνετα αλλά σοβαρά κάπως έτσι είμαι εγώ με τη γυναίκα μου. Δόξα τω Θεώ δηλαδή. Βέβαια έχουμε ένα παιδί, αν είχαμε δευτερο θα ήταν πιο ζόρικα. Και τα λεφτά μας είναι λίγο παραπάνω. Λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά I guess

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 09 Αύγ 2023, 20:11

Chilloutbuddy έγραψε:
09 Αύγ 2023, 20:04
Δεν ξέρω πόσο κάνουν τα φροντιστήρια και τα παιδιά, αλλά για τα υπόλοιπα πιστεύω ναι, βγαίνουν. Απλά δεν αποταμιεύεις.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 09 Αύγ 2023, 21:16

talaipwros έγραψε:
09 Αύγ 2023, 11:06
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
09 Αύγ 2023, 11:04
talaipwros έγραψε:
09 Αύγ 2023, 11:03

Ε πως δεν λύθηκε; Ας παει να το κλείσει
το έχεις δει; υπάρχουν 1000δυο πράγματα που πρέπει να τσεκάρεις πρώτα
αλλά ακόμη και όλα να είναι οκ, λόγω ζήτησης αυτά τα βρίσκεις σπάνια

δες εδώ τιμές
https://www.spitogatos.gr/enoikiaseis-k ... 0/selida_2
Απο το λινκ σου

https://www.spitogatos.gr/aggelia/2114421132

Διαμέρισμα, 80τ.μ.Άγιος Αρτέμιος, Παγκράτι (Κέντρο Αθήνας)

€430 / μήνα
Δεν είναι ωραίο, είναι παλιό, έχει στενό μπαλκόνι ... κλπ... :003:

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 09 Αύγ 2023, 21:22

talaipwros έγραψε:
09 Αύγ 2023, 11:42
Otto Weininger έγραψε:
09 Αύγ 2023, 11:41
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
09 Αύγ 2023, 11:38

Αυτή είναι σωστή σκέψη
Έχει κάτι φυσιολογικά διαμερίσματα έως 150.000 ευρώ στο Παγκράτι.
Αν η τιμη των 150.000 ειναι φυσιολογικη, τοτε τα 800 ευρω το μηνα ειναι φυσιολογικό νοικι.
Φυσιολογικά τα 150 χιλ στο Παγκράτι :smt005: τρέλλα...

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών