Εγώ θυμάμαι ότι τα καλοκαίρια πήγαινα στο βιντεοκλαμπ με τα ξαδέρφια μου κ παίρναμε ταινίες. Οι πιο πολλές ήταν επιπέδου καρατε κιντ, επομένως δεν έχασες κ πολλά. Μιλάω για 10 χρόνια αργότερα βέβαια , δεν ξέρω για αρχές 80sΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: ↑21 Αύγ 2023, 20:14Εξαιρετικά και τα δύο βιβλία -αυτό δε για το νεοελληνικό κιτς όλα τα λεφτά
'Οσο για τη βιντεοπλημμύρα των αρχών του '80, όντως ήταν το κάτι άλλο, αλλά κάποιοι της γενιάς μου δεν "μάσησαν" ποτέ: ούτε βίντεο είχα ούτε βιντεοταινίες είδα ποτέ
Γιατι την δεκαετια του 80 υπηρχαν τοσες Ελληνικες ταινιες για σχολεια?
- EKPLIKTIKOS
Re: Γιατι την δεκαετια του 80 υπηρχαν τοσες Ελληνικες ταινιες για σχολεια?
Εμείς αποκτήσαμε βίντεο (για την ακρίβεια πήραμε πολύ αργότερα από κάποιους που το θεωρούσαν τότε πολύ πιο σημαντική προτεραιότητα από το ψυγείο) αλλά αυτό έγινε για να βλέπουμε βιντεοσκοπημένους αγώνες, κάποια αντιγραφή για καρτούν ή ταινίες που γούσταρε ο πιτσιρικάς και η μαμά τουΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: ↑21 Αύγ 2023, 20:14Εξαιρετικά και τα δύο βιβλία -αυτό δε για το νεοελληνικό κιτς όλα τα λεφτά
'Οσο για τη βιντεοπλημμύρα των αρχών του '80, όντως ήταν το κάτι άλλο, αλλά κάποιοι της γενιάς μου δεν "μάσησαν" ποτέ: ούτε βίντεο είχα ούτε βιντεοταινίες είδα ποτέ

Η ελπίδα είναι παγίδα.
Το "καράτε κιντ" σε σχέση με τα ροδοκοπανατζίδικα σουκσέ ήταν σα να σύγκρινες το "Αποκάλυψη τώρα" με το "Ηλίθιος και πανηλίθιος".EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑21 Αύγ 2023, 20:23
Εγώ θυμάμαι ότι τα καλοκαίρια πήγαινα στο βιντεοκλαμπ με τα ξαδέρφια μου κ παίρναμε ταινίες. Οι πιο πολλές ήταν επιπέδου καρατε κιντ, επομένως δεν έχασες κ πολλά. Μιλάω για 10 χρόνια αργότερα βέβαια , δεν ξέρω για αρχές 80s
Γενικώς, όποιος έπεφτε κάτω από τα γέλια σε φάση τουρτοπόλεμου είτε σε ασπρόμαυρες είτε σε έγχρωμες ταινίες, ήταν εξαπανέκαθεν "άντε γεια" φάση.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Ποιος σου έκανε την καρδιά έτσι σκληρή σαν πέτρα ήθελα να 'ξερα...
Γραμματέας του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Έχω μαλακή καρδούλα και σκληρό μυαλό, χαρά μου. Οπότε, κράτησε τους προβληματισμούς σου για το αντίθετο.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
Τα 80s ήταν η εποχή της βιντεοκασέτας, αλλά ήδη συνεχιζόταν η παρακμή του ελληνικού κινηματογράφου, η οποία ξεκίνησε από τα 70s.
Η βιντεοκασέτα θεωρήθηκε ότι ως μέσο δικαιολογούσε τη φθήνια και τις μηδενικού μπάτζετ παραγωγές. Προσωπικά διαφωνώ, αλλά αυτή ήταν η γραμμή.
Οσον αφορά τα σχολεία, πέρα από τη μόδα της τάσης, υπήρχε και το ζήτημα ότι τα σχολεία ως κτήρια υπάρχουν παντού στην ελληνική επικράτεια και επομένως ήταν ό,τι πιο πρόσφορο για μηδενικού μπάτζετ παραγωγές.
Η βιντεοκασέτα θεωρήθηκε ότι ως μέσο δικαιολογούσε τη φθήνια και τις μηδενικού μπάτζετ παραγωγές. Προσωπικά διαφωνώ, αλλά αυτή ήταν η γραμμή.
Οσον αφορά τα σχολεία, πέρα από τη μόδα της τάσης, υπήρχε και το ζήτημα ότι τα σχολεία ως κτήρια υπάρχουν παντού στην ελληνική επικράτεια και επομένως ήταν ό,τι πιο πρόσφορο για μηδενικού μπάτζετ παραγωγές.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Ναι, το έγραψα ανάποδα. Είναι πολύ κακό για την κοινωνικοποίηση και την σεξουαλικότητα.talaipwros έγραψε: ↑21 Αύγ 2023, 18:11φανταζομαι εννοεις να μην υπηρχαν μεικταGreen Dragon έγραψε: ↑21 Αύγ 2023, 07:38
Κάποια από αυτά είναι σωστά και καλώς έγιναν. Φαντάζεσαι να υπήρχαν μεικτά σχολεία εν έτει 2023
Παραξενο, τα πιο επιτυχημενα σχολεια στην Αγγλια ειναι Αρρενων / Θηλεων
Άσ' το, ήσουν νινί ή αγέννητο τότε. Εγώ που έζησα τη σχολική επανάστα, θυμάμαι ακόμη κάτι συμμαθήτριες που ήταν ερωτευμένες με τον Αντρέα* (δεν κάνω πλάκα) και κάτι παπαριές για τα σιδερόφραχτα σχολεία. Τις λεπτομέρειες τις έχω ψιλοδιαγράψει από τη μνήμη μου γιατί δεν αντέχεται τόσος όγκος ηλίθιας πληροφορίας αλλά για όποιον γουστάρει, παίζουν και φωτο.AlienWay έγραψε: ↑21 Αύγ 2023, 22:04Τα 80s ήταν η εποχή της βιντεοκασέτας, αλλά ήδη συνεχιζόταν η παρακμή του ελληνικού κινηματογράφου, η οποία ξεκίνησε από τα 70s.
*Καμμία σχέση με τις γριές που έκαναν προσκύνημα στο Ωνάσειο, όταν αυτό ήταν μια καθημερινή αναπαράσταση της πασοκικής τιμημένης Τήνου, έτσι;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Ημουν παιδί του δημοτικού τότε και κανονικά δεν πρέπει να δίνω λογαριασμό τι ήμουν. Η θέση μου είναι γενική και δεν έχει να κάνει με την προσωπική εμπειρία.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑21 Αύγ 2023, 22:12Άσ' το, ήσουν νινί ή αγέννητο τότε. Εγώ που έζησα τη σχολική επανάστα, θυμάμαι ακόμη κάτι συμμαθήτριες που ήταν ερωτευμένες με τον Αντρέα* (δεν κάνω πλάκα) και κάτι παπαριές για τα σιδερόφραχτα σχολεία. Τις λεπτομέρειες τις έχω ψιλοδιαγράψει από τη μνήμη μου γιατί δεν αντέχεται τόσος όγκος ηλίθιας πληροφορίας αλλά για όποιον γουστάρει, παίζουν και φωτο.AlienWay έγραψε: ↑21 Αύγ 2023, 22:04Τα 80s ήταν η εποχή της βιντεοκασέτας, αλλά ήδη συνεχιζόταν η παρακμή του ελληνικού κινηματογράφου, η οποία ξεκίνησε από τα 70s.
*Καμμία σχέση με τις γριές που έκαναν προσκύνημα στο Ωνάσειο, όταν αυτό ήταν μια καθημερινή αναπαράσταση της πασοκικής τιμημένης Τήνου, έτσι;
Η προπαγάνδα του πασόκ της εποχής, υπήρχε ακόμη και στα δημοτικά σχολεία (έχω κι εγώ τέτοιες εμπειρίες).
Η βιντεοκασέτα όμως καθώς επίσης και οι μηδενικού μπάτζετ παραγωγές, θα υπήρχαν ακόμη κι αν κέρδιζε τις εκλογές ο Ράλλης. Ηταν μια απόφαση των ελλήνων κινηματογραφιστών που θεώρησαν ότι βρήκαν τη κότα με τα χρυσά αυγά για να κάνουν αρπαχτές.
Αυτή η φθήνια μετατοπίστηκε αργότερα σε κάποιες από τις ελληνικές σειρές. Σάμπως σήμερα οι λεγόμενες "οικογενειακές ιστορίες" τι είναι;
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Να πούμε επίσης ότι η θέση των πασοκοτραφών δημοσιογράφων της κρατικής τηλεόρασης τότε ήταν ότι οι βιντεοκασέτες ήταν όνειδος, αλλά ότι ο λεγόμενος "ποιοτικός κινηματογράφος" της εποχής, ήταν αριστούργημα.
Στην πραγματικότητα και εκείνος ο κινηματογράφος ήταν σύμπτωμα της γενικότερης παρακμής του ελληνικού σινεμά.
Παρατηρήστε στην παραπάνω συνέντευξη ότι ο δημοσιογράφος θεωρεί πως υπήρχε εναλλακτική στη βιντεοκασέτα (δηλαδή ο "ποιοτικός" κινηματογράφος) ενώ ο Ρίζος τον γειώνει λέγοντας πως ο ελ κινηματογράφος είχε αποθάνει (δηλαδή και η εναλλακτική ακόμη, ήταν για τα μπάζα).
Στην πραγματικότητα και εκείνος ο κινηματογράφος ήταν σύμπτωμα της γενικότερης παρακμής του ελληνικού σινεμά.
Παρατηρήστε στην παραπάνω συνέντευξη ότι ο δημοσιογράφος θεωρεί πως υπήρχε εναλλακτική στη βιντεοκασέτα (δηλαδή ο "ποιοτικός" κινηματογράφος) ενώ ο Ρίζος τον γειώνει λέγοντας πως ο ελ κινηματογράφος είχε αποθάνει (δηλαδή και η εναλλακτική ακόμη, ήταν για τα μπάζα).
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Ήταν άλλο πράγμα ο "κινηματογράφος" της εποχής και άλλο η μαζική παραγωγή φτηνών βιντεοταινιών, που ο κάθε παπάρας την έβλεπε παραγωγός, σεναριογράφος, σκηνοθέτης σε πρότζεκτ μίας εβδομάδας.AlienWay έγραψε: ↑21 Αύγ 2023, 22:30Να πούμε επίσης ότι η θέση των πασοκοτραφών δημοσιογράφων της κρατικής τηλεόρασης τότε ήταν ότι οι βιντεοκασέτες ήταν όνειδος, αλλά ότι ο λεγόμενος "ποιοτικός κινηματογράφος" της εποχής, ήταν αριστούργημα.

Κατά τα άλλα, ειλικρινά δεν θυμάμαι κάποιο "αριστούργημα". Αν εννοείς τον Αγγελόπουλο, κανένα σχόλιο. Κάποιες ταινίες που θυμάμαι και γούσταρα, ήταν το "Μάθε παιδί μου γράμματα", το "Ξαφνικός έρωτας" και κάπου εδώ τελειώνουν οι αναμνήσεις. Βοήθεια δεκτή.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Αυτό λέω παραπάνω. Ουσιαστικά η βιντεοκασέτα είχε τη λογική ότι θα αγοραστεί μαζί με άλλες (ξένες) ταινίες και θα βγάλουν οι συντελεστές ένα χαρτζιλίκι από εκεί.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑21 Αύγ 2023, 22:42Ήταν άλλο πράγμα ο "κινηματογράφος" της εποχής και άλλο η μαζική παραγωγή φτηνών βιντεοταινιών, που ο κάθε παπάρας την έβλεπε παραγωγός, σεναριογράφος, σκηνοθέτης σε πρότζεκτ μίας εβδομάδας.AlienWay έγραψε: ↑21 Αύγ 2023, 22:30Να πούμε επίσης ότι η θέση των πασοκοτραφών δημοσιογράφων της κρατικής τηλεόρασης τότε ήταν ότι οι βιντεοκασέτες ήταν όνειδος, αλλά ότι ο λεγόμενος "ποιοτικός κινηματογράφος" της εποχής, ήταν αριστούργημα.
Κατά τα άλλα, ειλικρινά δεν θυμάμαι κάποιο "αριστούργημα". Αν εννοείς τον Αγγελόπουλο, κανένα σχόλιο. Κάποιες ταινίες που θυμάμαι και γούσταρα, ήταν το "Μάθε παιδί μου γράμματα", το "Ξαφνικός έρωτας" και κάπου εδώ τελειώνουν οι αναμνήσεις. Βοήθεια δεκτή.
Για παράδειγμα ο Βουτσάς, είχε παίξει σε "ταινίες" του "κινηματογράφου" της εποχής και όχι μόνο σε βιντεοκασέτες. Οχι απλώς δεν είδε τις συγκεκριμένες ταινίες ούτε η μάνα του, αλλά επιπλέον είχε δηλώσει ότι μετάνιωσε γι' αυτή του την απόφαση. Για τις βιντεοκασέτες όμως δεν είχε μετανιώσει.
Ουσιαστικά ο ελ κινηματογράφος ήταν κλινικά νεκρός.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
-
- Phorum.gr user: Στρακαστρουκας
Την δεκαετια του 70-80 δεν παρηκμασε μονο ο Ελληνικος κινηματογραφος αλλα γενικοτερα ο Ευρωπαικος κινηματογραφος, οπως και η Ευρωπαικη μουσικη. Βασικη αιτια ηταν η Αγγλικη γλωσσα που ηδη απο τοτε ειχε αρχισει να γινετε lingua franca στην Δυση. Μια Γαλλικη ταινια ηξερε οτι θα κοψει πολλα εισιτηρια μονο στην Γαλλια και οτι η δμοφιλεστερη ταινια της χρονιας θα ειναι κατι σαν το star wars. Το ιδιο και με την μουσικη. Ο μονος τροπος για να γινεις γνωστος διεθνως ειναι να τραγουδας στα ΑγγλικαAlienWay έγραψε: ↑21 Αύγ 2023, 22:30Να πούμε επίσης ότι η θέση των πασοκοτραφών δημοσιογράφων της κρατικής τηλεόρασης τότε ήταν ότι οι βιντεοκασέτες ήταν όνειδος, αλλά ότι ο λεγόμενος "ποιοτικός κινηματογράφος" της εποχής, ήταν αριστούργημα.
H Ισραηλολαγνεια ως ψυχικη Νοσος
Για τη μουσική, διαφωνώ. Στα 80s βγήκαν κομματάρες και όχι μόνο αγγλόφωνες.Στρακαστρουκας έγραψε: ↑21 Αύγ 2023, 22:56Την δεκαετια του 70-80 δεν παρηκμασε μονο ο Ελληνικος κινηματογραφος αλλα γενικοτερα ο Ευρωπαικος κινηματογραφος, οπως και η Ευρωπαικη μουσικη. Βασικη αιτια ηταν η Αγγλικη γλωσσα που ηδη απο τοτε ειχε αρχισει να γινετε lingua franca στην Δυση. Μια Γαλλικη ταινια ηξερε οτι θα κοψει πολλα εισιτηρια μονο στην Γαλλια και οτι η δμοφιλεστερη ταινια της χρονιας θα ειναι κατι σαν το star wars. Το ιδιο και με την μουσικη. Ο μονος τροπος για να γινεις γνωστος διεθνως ειναι να τραγουδας στα ΑγγλικαAlienWay έγραψε: ↑21 Αύγ 2023, 22:30Να πούμε επίσης ότι η θέση των πασοκοτραφών δημοσιογράφων της κρατικής τηλεόρασης τότε ήταν ότι οι βιντεοκασέτες ήταν όνειδος, αλλά ότι ο λεγόμενος "ποιοτικός κινηματογράφος" της εποχής, ήταν αριστούργημα.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
-
- Phorum.gr user: Στρακαστρουκας
Μα δεν σου ειπα οτι δεν υπηρχε Ευρωπαικος κινηματογραφος η Ευρωπαικη μουσικη. Ηταν ομως η εποχη που διαπιστωσαν οι Ευρωπαιοι πως για να εχουν επιτυχιες θα πρεπει να γινουν στα Αγγλικα. Νομιζεις οτι αν οι ABBA τραγουδουσαν στα Σουηδικα θα ειχαν αντιστοιχη επιτυχια?AlienWay έγραψε: ↑21 Αύγ 2023, 22:58Για τη μουσική, διαφωνώ. Στα 80s βγήκαν κομματάρες και όχι μόνο αγγλόφωνες.Στρακαστρουκας έγραψε: ↑21 Αύγ 2023, 22:56Την δεκαετια του 70-80 δεν παρηκμασε μονο ο Ελληνικος κινηματογραφος αλλα γενικοτερα ο Ευρωπαικος κινηματογραφος, οπως και η Ευρωπαικη μουσικη. Βασικη αιτια ηταν η Αγγλικη γλωσσα που ηδη απο τοτε ειχε αρχισει να γινετε lingua franca στην Δυση. Μια Γαλλικη ταινια ηξερε οτι θα κοψει πολλα εισιτηρια μονο στην Γαλλια και οτι η δμοφιλεστερη ταινια της χρονιας θα ειναι κατι σαν το star wars. Το ιδιο και με την μουσικη. Ο μονος τροπος για να γινεις γνωστος διεθνως ειναι να τραγουδας στα ΑγγλικαAlienWay έγραψε: ↑21 Αύγ 2023, 22:30Να πούμε επίσης ότι η θέση των πασοκοτραφών δημοσιογράφων της κρατικής τηλεόρασης τότε ήταν ότι οι βιντεοκασέτες ήταν όνειδος, αλλά ότι ο λεγόμενος "ποιοτικός κινηματογράφος" της εποχής, ήταν αριστούργημα.
H Ισραηλολαγνεια ως ψυχικη Νοσος
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Γιατι ο Αρης δεν πηρε Ευρωπαικο την δεκαετια του 80?
από Μαδουραίος » 30 Μαρ 2024, 22:34 » σε Αθλητικά - 24 Απαντήσεις
- 750 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Arisvilla
02 Απρ 2024, 10:26
-
-
-
Νέα δημοσίευση γιατί δεν υπάρχουν ταινίες για το Βυζάντιο;
από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 19 Ιούλ 2024, 10:12 » σε Ιστορία - 32 Απαντήσεις
- 957 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Μινώταυρος
24 Ιαν 2025, 17:41
-
-
-
Νέα δημοσίευση Μα, αν υπήρχαν πλειστηριασμοί, θα το λέγανε στις ειδήσεις!!
από Kauldron » 19 Μάιος 2023, 11:16 » σε Εσωτερική Πολιτική - 0 Απαντήσεις
- 390 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Kauldron
19 Μάιος 2023, 11:16
-
-
- 2 Απαντήσεις
- 103 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Vardos
Χθες, 20:12