Πείτε μου αν έχω καταλάβει πως λειτουργεί ο Χριστιανικός Θεός
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Re: Πείτε μου αν έχω καταλάβει πως λειτουργεί ο Χριστιανικός Θεός
Θα κάνουμε κανά προμήθεια να δούμε ωραία βαλαντωμένα MILF?
ΕΙΔΟΝ ΕΓΩ ΤΑΣ ΠΑΓΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ HΠΛΩΜΕΝΑΣ ΕΠΙ ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΑΙ ΗΡΩΤΗΘΗΝ : ΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΕΚΦΥΓΕΙΝ ΤΑΥΤΑΣ; ΚΑΙ ΗΚΟΥΣΑ ΦΩΝΗΝ ΛΕΓΟΥΣΑΝ ΜΟΙ : "Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ".
Το επιβεβαιώνουν και οι ίδιοι. Αν δεν τα σκάσεις για μνημόσυνο, δεν έχει παράδεισο.
Το να κουβαλάς ένα "αναστημένο πτώμα" με το να κουβαλάς "κάποιο (άφθαρτο? επουράνιο? μή χοικό?) σώμα" έχει κάποια διαφορά. Η διαφωνία της ΚΔ ήταν για το "αναστημένο πτώμα" που ανέφερες πως κουβαλάει όποιος τελικά αναστηθεί.
Δεν ξέρω λεπτομέρειες για το κάποιο σώμα, όπως ήδη ανέφερα. Οι μόνες επιπλέον πληροφορίες που βρήκα στην ΚΔ για το εργαλείο που κάποιοι ενδεχομένως να κουβαλήσουν στο άφθαρτο ήταν οι εξής...
οὔπω ἐφανερώθη τί ἐσόμεθα· οἴδαμεν δὲ ὅτι ἐὰν φανερωθῇ, ὅμοιοι αὐτῷ ἐσόμεθα, ὅτι ὀψόμεθα αὐτὸν καθώς ἐστι.
ἐν γὰρ τῇ ἀναστάσει ...ὡς ἄγγελοι Θεοῦ ἐν οὐρανῷ εἰσι
Ο Παύλος δεν είχε γνωρίσει τον Ισού και το πότε γράφτηκε η επιστολή του Πέτρου και από ποιόν δεν είναι και τόσο σίγουρο.
Πέρα όμως από το το ποιός έγραψε τι και πότε, στο οποίο δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία, αυτό που λέει Ehrman είναι πως *ο γενικός κανόνας* είναι πως όσο πιο κοντά χρονολογικά πας στον Ιησού τόσο οι γραπτές αναφορές στην θεότητά του γίνονται ασαφείς και λίγες και όσο μακρύτερα πας τόσο περισσότερες και ξεκάθαρες.
Στο οποίο ο Ehrman που δεν είναι και κανένας άσχετος έχει κάποιο δίκαιο.
Ισχύει αυτό που λες, αλλά για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Και οι δυο, και ειδικά ο Παύλος, ανέλαβαν να κάνουν προπαγάνδα σε μη-εβραϊκά ακροατήρια και σε συναγωγές εκτός Ισραήλ, όπου η ιδέα της πολυθείας ήταν πολύ mainstream. Ήταν αναμενόμενο να προσαρμόσουν το μήνυμα για να γίνει πιο εύπεπτο, και άρα ο Ιησούς να είναι θεός που αναστήθηκε και όχι απλός άνθρωπος. Αργότερα, αφού είχαν πεθάνει και οι επόμενοι είχαν αναλάβει, η ιστορία συνέχισε έτσι στα εν λόγω ακροατήρια.Αλιόσα έγραψε: ↑22 Αύγ 2023, 18:34Αν δεν ήσουν άσχετος δεν θα τα γραφες αυτά. Ο Χριστος αναφέρεται ως Θεος ήδη πριν απο τη συγγραφη των Ευαγγελιων, απο τον Πέτρο και τον Παύλο.masterridley έγραψε: ↑22 Αύγ 2023, 15:45Όλες αυτές οι αντιφάσεις παρεμπιπτόντως δεν υπήρχαν εξαρχής, αλλά δημιουργήθηκαν απ' αυτή την μανία των πρωτο-χριστιανών να κάνουν τον Χριστό Θεό με το ζόρι.
Β Πέτρου Επιστολη
1Συμεὼν Πέτρος, δοῦλος καὶ ἀπόστολος Ἰησοῦ Χριστοῦ, τοῖς ἰσότιμον ἡμῖν λαχοῦσι πίστιν ἐν δικαιοσύνῃ τοῦ Θεοῦ ἡμῶν καὶ σωτῆρος Ἰησοῦ Χριστοῦ·
ή αλλο παράδειγμα
Προς Ρωμαίους του Παύλου
9,5 ὧν οἱ πατέρες, καὶ ἐξ ὧν ὁ Χριστὸς τὸ κατὰ σάρκα, ὁ ὢν ἐπὶ πάντων Θεὸς εὐλογητὸς εἰς τοὺς αἰῶνας· ἀμήν.
Στο Ισραήλ όμως ο θεός ήταν ένας, όχι δυο, και ο Ιησούς στους εβραιοχριστιανούς δεν μπορούσε να είναι ούτε ο πολυπόθητος γαμάουα Μεσίας που θα ερχόταν με φόρα να τσακίσει τους εχθρούς του Ισραήλ (και όχι να κρεμαστεί σε δέντρο, που είναι κατάρα στους Ψαλμούς). Οπότε στους εβραιοχριστιανούς ο Ιάκωβος και όσοι έμειναν πίσω, τον παρουσίασαν σαν έναν θαυματουργό άνθρωπο, υιό του θεού ή υιό του ανθρώπου, και όχι θεό. Σε τέτοιο περιβάλλον γράφτηκαν τα πρώτα ευαγγέλια.
Ότι ο Παύλος προέβη σε ακροβασίες για να προσηλυτίσει εθνικούς και Εβραίους της διασποράς φαίνεται στις Πράξεις, όπου με τον Ιάκωβο γίνεται ολόκληρο σίριαλ για τις περιτομές κλπ.
Το How Jesus Became God του Ehrman είναι κατατοπιστικότατο.
Δεν απάντησε όμως στο καίριο ερώτημα..."τι έχουν τα Ehrman και ψοφάνε;"
Κι η χριστιανική θρησκεία με κέρματα λειτουργεί, έχει κερματοδέκτες παντού. Απλά εξελίχθηκαν (εκεί που έχει ζουμί το πράμα εξελίσσονται, αλλού μένουν πίσω) και λειτουργούν και με χαρτιά, πλαστικό κλπ, δεν έχουν μείνει στο μέταλλο.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 

Μα δεν διαφωνώ σ' αυτό. Απλώς αναρωτιέμαι ποιο πλαίσιο είναι αφιλοκερδές και σε ποια θρησκεία ή έστω ιδεολογία έχει λειτουργήσει. Αυτό που παρέθεσα, είναι η διαχρονικότητα του φαινόμενου.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Ποια είναι τα Ehrman;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Δεν θυμάμαι κανέναν "αρχαίο Θεό" να μπαίνει σε ναό του Δία και να τα κάνει πτάνα-όλα επειδή τον είχαν μετατρέψει σε εμπορική επιχείρηση όμως.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑22 Αύγ 2023, 20:24Μα δεν διαφωνώ σ' αυτό. Απλώς αναρωτιέμαι ποιο πλαίσιο είναι αφιλοκερδές και σε ποια θρησκεία ή έστω ιδεολογία έχει λειτουργήσει. Αυτό που παρέθεσα, είναι η διαχρονικότητα του φαινόμενου.
Άλλος τα έκανε αυτά, θέλοντας να δείξει τον δικό του, τον σωστό τρόπο, αλλά τον γράφουν κανονικά οι συνεχιστές του.

Προσπάθησε να κάνει ‘α χα καλό ε;’ με το έρμα και το Ehrman.
Συνεχιστές...σφετεριστές...ο χρόνος ίσως δείξει...Isildur έγραψε: ↑22 Αύγ 2023, 20:27Δεν θυμάμαι κανέναν "αρχαίο Θεό" να μπαίνει σε ναό του Δία και να τα κάνει πτάνα-όλα επειδή τον είχαν μετατρέψει σε εμπορική επιχείρηση όμως.
Άλλος τα έκανε αυτά, θέλοντας να δείξει τον δικό του, τον σωστό τρόπο, αλλά τον γράφουν κανονικά οι συνεχιστές του.
πολλοὶ ἐροῦσί μοι ἐν ἐκείνῃ τῇ ἡμέρᾳ· Κύριε Κύριε, οὐ τῷ σῷ ὀνόματι προεφητεύσαμεν, καὶ τῷ σῷ ὀνόματι δαιμόνια ἐξεβάλομεν, καὶ τῷ σῷ ὀνόματι δυνάμεις πολλὰς ἐποιήσαμεν; καὶ τότε ὁμολογήσω αὐτοῖς ὅτι οὐδέποτε ἔγνων ὑμᾶς· ἀποχωρεῖτε ἀπ' ἐμοῦ οἱ ἐργαζόμενοι τὴν ἀνομίαν
Αμήν!student έγραψε: ↑22 Αύγ 2023, 20:32Συνεχιστές...σφετεριστές...ο χρόνος ίσως δείξει...
πολλοὶ ἐροῦσί μοι ἐν ἐκείνῃ τῇ ἡμέρᾳ· Κύριε Κύριε, οὐ τῷ σῷ ὀνόματι προεφητεύσαμεν, καὶ τῷ σῷ ὀνόματι δαιμόνια ἐξεβάλομεν, καὶ τῷ σῷ ὀνόματι δυνάμεις πολλὰς ἐποιήσαμεν; καὶ τότε ὁμολογήσω αὐτοῖς ὅτι οὐδέποτε ἔγνων ὑμᾶς· ἀποχωρεῖτε ἀπ' ἐμοῦ οἱ ἐργαζόμενοι τὴν ἀνομίαν
Και θέλω αποζημίωση, αλλιώς πάω επιθεώρηση εργασίας, νταξ;

Με άδωνις δεν μπλέκω....νταξ.Isildur έγραψε: ↑22 Αύγ 2023, 20:36Αμήν!student έγραψε: ↑22 Αύγ 2023, 20:32Συνεχιστές...σφετεριστές...ο χρόνος ίσως δείξει...
Και θέλω αποζημίωση, αλλιώς πάω επιθεώρηση εργασίας, νταξ;
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Γνωρίζει η πλεμπα του phorum πως λειτουργεί η οικονομία;
από Κοιτάσματα » 06 Απρ 2025, 12:09 » σε Οικονομία - 22 Απαντήσεις
- 725 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από axilmar
12 Απρ 2025, 12:06
-
-
-
Νέα δημοσίευση Λειτουργεί το 41% μητσοτάκη όπως το 61% του δημοψηφίσματος τσίπρα;
από Ληστοσυμμορίτης » 26 Δεκ 2023, 16:26 » σε Εσωτερική Πολιτική - 12 Απαντήσεις
- 426 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης
26 Δεκ 2023, 19:23
-
-
-
Νέα δημοσίευση Τι έχετε καταλάβει για το νέο εκπαιδευτικό σύτημα;
από Ιδεολόγος » 02 Ιουν 2024, 20:18 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 1 Απαντήσεις
- 171 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Andromachi