Ε δεν είμαι και εντελώς άσχετος, κάτι έχω διαβάσει. Θα πρόσεξες αν μη τι άλλο ότι δεν αναφέρθηκα στον Πέτρο και τον Παύλο. Αυτοί μπορεί κάλλιστα να κύρηξαν ότι ο Ιησούς είναι Θεός, καμία αντίρρηση. (Αν και είναι γνωστό ότι τουλάχιστον κάποιες επιστολές είναι καταφανώς πλαστές).Αλιόσα έγραψε: ↑22 Αύγ 2023, 18:34Αν δεν ήσουν άσχετος δεν θα τα γραφες αυτά. Ο Χριστος αναφέρεται ως Θεος ήδη πριν απο τη συγγραφη των Ευαγγελιων, απο τον Πέτρο και τον Παύλο.masterridley έγραψε: ↑22 Αύγ 2023, 15:45Όλες αυτές οι αντιφάσεις παρεμπιπτόντως δεν υπήρχαν εξαρχής, αλλά δημιουργήθηκαν απ' αυτή την μανία των πρωτο-χριστιανών να κάνουν τον Χριστό Θεό με το ζόρι.
Β Πέτρου Επιστολη
1Συμεὼν Πέτρος, δοῦλος καὶ ἀπόστολος Ἰησοῦ Χριστοῦ, τοῖς ἰσότιμον ἡμῖν λαχοῦσι πίστιν ἐν δικαιοσύνῃ τοῦ Θεοῦ ἡμῶν καὶ σωτῆρος Ἰησοῦ Χριστοῦ·
ή αλλο παράδειγμα
Προς Ρωμαίους του Παύλου
9,5 ὧν οἱ πατέρες, καὶ ἐξ ὧν ὁ Χριστὸς τὸ κατὰ σάρκα, ὁ ὢν ἐπὶ πάντων Θεὸς εὐλογητὸς εἰς τοὺς αἰῶνας· ἀμήν.
Εγώ αναρωτήθηκα γιατί στα πρώτα 3 ευαγγέλια δεν αναφέρεται ότι ο Ιησούς είναι Θεός. Θα περίμενες μια τέτοια βόμβα να μην την κρατούσαν για τον εαυτό τους οι ευαγγελιστές. Εγώ θα το ανέφερα πρώτο-πρώτο και σε κάθε κεφάλαιο.
Αντ' αυτού μόνο στον Ιωάννη αναφέρεται αυτό. Γιατί; Έχουμε κάποια εξήγηση;