Για βιβλιογραφία προσθέτω αυτό για αρχή:
https://www.politeianet.gr/books/978960 ... eal-329081
Νομίζω έχουν γίνει και ημερίδες, και ανά χρόνους και τόπους παρουσιάσεις, αρθρογραφία κ.α. Επίσης μπορείς να ζητήσεις να σου το δανεισουν οι του κκε
Ε μα δεν έχει και κάτι άλλο να πούμε. Ο τίτλος του νήματος είναι κριτική στις θέσεις του ΚΚΕ για το περιβάλλον και για να διαβάσουμε τις θέσεις του κόμματος, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε κριτική, πρέπει να πληρώσουμε.
Είναι ενδεδειγμένη βιβλιογραφία, παρόλα αυτά επαναλαμβάνω έχουν γίνει ημερίδες, παρουσιάσεις των θέσεων κατά διαστήματα και τόπους, υπάρχει αρθρογραφία επίσης μπορείς να ζητήσεις από κάποιον κκε να σε δανείσει αυτήν την βιβλιογραφία που χρειάζεσαι. Εδώ στο σαιτ είναι για κριτική των θέσεων και μπορεί να γίνει αποσπασματικη παρουσίαση με ακρωτηριασμενο το σώμα των θέσεων.
Όταν παρουσιάστηκαν συνοπτικά έφαγε κράξιμο, και μερικά μπράβο βέβαια από αντιδραστικούς που δεν θα το ψήφιζαν ούτε σε χίλια χρόνια. Οπότε τώρα μαθαίνουμε ότι υπάρχουν καλές θέσεις αλλά δεν συνοψίζονται.George_V έγραψε: ↑23 Αύγ 2023, 13:06Για να κανουμε κριτικη σε αυτο το νημα δεν θα επρεπε συνοπτικα να μας παρουσιαστουν οι θεσεις του ΚΚΕ για το περιβαλλον και να γινει συζητηση επι αυτων?
Αντ' αυτου ομως μας λενε διαβαστε μονοι σας και μετα ελατε να κανετε κριτικη. Πουθενα δεν υπαρχει ο διαλογος σε αυτο.
E τοτε στις εκλογες να μην λεει στους ψηφοφορους για τις θεσεις του. Να τους λεει να πανε να αγοράσουν και να διαβασουν το βιβλιο που τις γράφει.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑23 Αύγ 2023, 13:21Όταν παρουσιάστηκαν συνοπτικά έφαγε κράξιμο, και μερικά μπράβο βέβαια από αντιδραστικούς που δεν θα το ψήφιζαν ούτε σε χίλια χρόνια. Οπότε τώρα μαθαίνουμε ότι υπάρχουν καλές θέσεις αλλά δεν συνοψίζονται.George_V έγραψε: ↑23 Αύγ 2023, 13:06Για να κανουμε κριτικη σε αυτο το νημα δεν θα επρεπε συνοπτικα να μας παρουσιαστουν οι θεσεις του ΚΚΕ για το περιβαλλον και να γινει συζητηση επι αυτων?
Αντ' αυτου ομως μας λενε διαβαστε μονοι σας και μετα ελατε να κανετε κριτικη. Πουθενα δεν υπαρχει ο διαλογος σε αυτο.
Στη χώρα της μικροϊδιοκτησίας είμαι σίγουρος ότι αυτό θα πάει καλά. Το κράτος ξέρει τα πάντα, φροντίζει για τα πάντα, άρα αυτό θα πει τι θα παραχθεί, πού και πώς.- Η γη σταματά να είναι εμπόρευμα και αποτελεί κοινωνική ιδιοκτησία. Και η εργατική τάξη, η κοινωνία, διαμέσου της εργατικής - λαϊκής συμμετοχής και του κεντρικού επιστημονικού σχεδιασμού, αποφασίζει για την κοινωνικά βέλτιστη αξιοποίηση. Με γνώμονα το σύνολο των εργατικών λαϊκών αναγκών, δηλαδή τη διασφάλιση της υγείας των κατοίκων και των εργαζόμενων, την εξάλειψη της ανεργίας και της ενεργειακής φτώχειας, την μείωση της ενεργειακής εξάρτησης της χώρας, την προστασία του περιβάλλοντος.
Όπως όλα τα μεγάλα κράτη, είτε "έξυπνα" είτε "προλεταριακά", έτσι και αυτό ξέρει τις ανάγκες μας και τις επιθυμίες μας πριν από εμάς για εμάς: θα τις ικανοποιεί και ταυτόχρονα θα εξαφανίζει τις εξωτερικές επιδράσεις της παραγωγής. Αυτά βλέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση, η καλή και έξυπνη ρυθμιστική μας υπερδύναμη, και της τρέχουν τα σάλια.Τα εργοστάσια θα παράγουν όχι για το κέρδος κάποιου καπιταλιστή ιδιοκτήτη – εκμεταλλευτή της δουλειάς των εργαζομένων, αλλά για την ικανοποίηση των αναγκών όλης της κοινωνίας.
Αυτή ακριβώς η σχέση είναι που επιτρέπει την ελαχιστοποίηση της αρνητικής επίδρασης στο περιβάλλον από κάθε παραγωγική δραστηριότητα, από κάθε κοινωνική δραστηριότητα εν γένει.
Οι παραγωγικές μονάδες δεν έχουν συμφέρον να επιβαρύνουν τη περιβάλλον, για το καπιταλιστικό κέρδος, δεν έχουν να κερδίσουν τίποτε από αυτό, το αντίθετο.
Δεν θα υπάρχουν αντιδικίες σχετικά με τη χρήση γης γιατί θα αποφασίζει το κράτος και το κράτος είναι καλό. Απορίες; Καμία.Ο κοινωνικός χαρακτήρας της ιδιοκτησίας στη γη, επιτρέπει τη χωροθέτηση των δραστηριοτήτων με κριτήριο την ευημερία του λαού, αφού η κερδοσκοπία στη γη εξαφανίζεται, μαζί με την κατάργηση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας πάνω σ’ αυτή.
Πολιτικοποιημένες μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων, είμαι σίγουρος ότι δεν θα έχουν απολύτως καμία στρέβλωση!Οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων θα αποκτήσουν για πρώτη φορά καθαρά επιστημονικό χαρακτήρα, αλλάζοντας ποιοτικά απ’ τη σημερινή κατάσταση, που εν πολλοίς συνιστούν απολογητική των σχεδιαζόμενων καπιταλιστικών επενδύσεων.
Ο σοσιαλισμός-κομμουνισμός και ο επιστημονικός κεντρικός σχεδιασμός ουσιαστικά μετατρέπει τη μελέτη επιπτώσεων στο περιβάλλον, σε συστατικό στοιχείο της ίδιας της διαδικασίας απόφασης των επενδύσεων και της ανάπτυξης της παραγωγικής ικανότητας της κοινωνίας.