Οι τελείες σημαίνουν και το τέλος της σκέψης. Τα ερωτηματικά είναι το ζητούμενο.ksk έγραψε: ↑23 Αύγ 2023, 15:45Η τελεια σημαίνει και το τέλος του ερωτήματος. Την απάντηση και το τέλος της εκάστοτε αναζήτησης...ΓΑΛΗ έγραψε: ↑23 Αύγ 2023, 01:04Δεν τίθεται θέμα αρχαίας ερμηνείας αλλά απλής κατανόησης απολύτως σύγχρονων εννοιών.
Αυτό που θέλω να πω σε απολύτως σύγχρονα ελληνικά, είναι ότι τόσο η λέξη "Αρχή" όσο και η λέξη "Λόγος" έχουν διττή ερμηνεία.
Για να το κάνω πιο σαφές, η "Αρχή" σημαίνει είτε χρονολογική αναφορά είτε ορισμό της εξουσίας.
Το ίδιο συμβαίνει και με τη λέξη "Λόγος". Σημαίνει είτε αιτία είτε εκφορά λόγου.
Οπότε, το νόημα που μπορεί να προκύψει από τη συγκεκριμένη φράση, είναι πολλαπλό.
Και δεν είναι ασαφές, γιατί όπως και να το δει κάποιος, έχει νόημα. Το ζητούμενο είναι η σύνθεση/αποδοχή του νοήματος της.
Γιατί η σκέψη γενικώς, προκύπτει από ερωτηματικά και όχι από τελείες.
Η τελεία, σημαίνει τέλος/απαγόρευση περαιτέρω σκέψης. Δόγμα.
Και προσωπικώς τουλάχιστον, θεωρώ όποιους βρίσκουν ή κατηγορούν τον δογματισμό μόνον στο χριστιανικό πλαίσιο, ως τους απόλυτους βλάκες.
Ο νους γιαυτο βάζει τα ερωτήματα...Αρέσκεται στην βεβαιότητα.
Πείτε μου αν έχω καταλάβει πως λειτουργεί ο Χριστιανικός Θεός
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Re: Πείτε μου αν έχω καταλάβει πως λειτουργεί ο Χριστιανικός Θεός
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- ksk
- Phorum.gr user: ksk
Όντως ο Αύγουστος είναι ο χειρότερος σου και σχετικά με τον Κίρκεγκαρντ και τον Πολίτη κλπ πρέπει να ξερεις ότι ο καθένας διαβάζει σύμφωνα με τις πεποιθήσεις του εκτός κι αν ψάχνεται να τις ξεριζώσει, σπανίως αυτό.
Σιγά μην διαβάζαμε όλοι τους ίδιους και είχαμε τα ίδια ενδιαφέροντα, αυτο όμως ουδολως σε κάνει ξεχωριστή.
Σιγά μην διαβάζαμε όλοι τους ίδιους και είχαμε τα ίδια ενδιαφέροντα, αυτο όμως ουδολως σε κάνει ξεχωριστή.
Παρατηρητής...
- ksk
Το τέλος εκείνης της σκέψης..,ΓΑΛΗ έγραψε: ↑23 Αύγ 2023, 15:50Οι τελείες σημαίνουν και το τέλος της σκέψης. Τα ερωτηματικά είναι το ζητούμενο.ksk έγραψε: ↑23 Αύγ 2023, 15:45Η τελεια σημαίνει και το τέλος του ερωτήματος. Την απάντηση και το τέλος της εκάστοτε αναζήτησης...ΓΑΛΗ έγραψε: ↑23 Αύγ 2023, 01:04
Δεν τίθεται θέμα αρχαίας ερμηνείας αλλά απλής κατανόησης απολύτως σύγχρονων εννοιών.
Αυτό που θέλω να πω σε απολύτως σύγχρονα ελληνικά, είναι ότι τόσο η λέξη "Αρχή" όσο και η λέξη "Λόγος" έχουν διττή ερμηνεία.
Για να το κάνω πιο σαφές, η "Αρχή" σημαίνει είτε χρονολογική αναφορά είτε ορισμό της εξουσίας.
Το ίδιο συμβαίνει και με τη λέξη "Λόγος". Σημαίνει είτε αιτία είτε εκφορά λόγου.
Οπότε, το νόημα που μπορεί να προκύψει από τη συγκεκριμένη φράση, είναι πολλαπλό.
Και δεν είναι ασαφές, γιατί όπως και να το δει κάποιος, έχει νόημα. Το ζητούμενο είναι η σύνθεση/αποδοχή του νοήματος της.
Γιατί η σκέψη γενικώς, προκύπτει από ερωτηματικά και όχι από τελείες.
Η τελεία, σημαίνει τέλος/απαγόρευση περαιτέρω σκέψης. Δόγμα.
Και προσωπικώς τουλάχιστον, θεωρώ όποιους βρίσκουν ή κατηγορούν τον δογματισμό μόνον στο χριστιανικό πλαίσιο, ως τους απόλυτους βλάκες.
Ο νους γιαυτο βάζει τα ερωτήματα...Αρέσκεται στην βεβαιότητα.
Η ασφάλεια του Νου είναι η απάντηση, το ναι , η κατάφαση
Τυχόν αντίθετη γνώμη σεβαστή πλην όμως δεν με εκφράζει .
Εξάλλου ο αγαπημένος σου συγγραφέας αναζητούσε την δικη του υποκειμενική αλήθεια.
Παρατηρητής...
δεν ειναι το ερωτημα για το οποιο απαντησαpylothess έγραψε: ↑23 Αύγ 2023, 15:47Ωραία. Τότε ας καταργήσουμε κοινοβούλιο, εκλογές ,κόμματα κ.τ.λ.nemo έγραψε: ↑23 Αύγ 2023, 11:22τα ιδια ειναι ..pylothess έγραψε: ↑23 Αύγ 2023, 11:14
Γι 'αυτό πιστεύω πως δεν έχουν νόημα οι θρησκευτικές συζητήσεις.
Όποιος θέλει πιστεύει πάει στην Εκκλησία ,στο Τζαμί κ.τ.λ.
Ούτε ο διαθρησκειακός διάλογος έχει κατ'εμέ τουλάχιστον κάποιο νόημα.
Περισσότερο νόημα έχει η συζήτηση για την πολιτική παρά για την θρησκεία.
Θα σου άρεσε;
Και να είχαμε έναν ισόβιο μονάρχη να αποφασίζει αυτός για τα πάντα.
για αυτο εγραψα προηγουμενως οτι υστερεις σε πραγματικα βαθη ελληνακο
αυτο που βγαινει αβιαστα απο την συζητηση ειναι οτι τοσα χρονια δεν πηρατε τιποτα απο την γαλη
χαζα ησασταν και χαζοστοκοι καταντησατε
χαζα ησασταν και χαζοστοκοι καταντησατε
Αυτό τώρα το πρόσεξα!
Τι λες! Ώστε τώρα με έχεις κατατάξει σε σόγια, διότι είχες θεωρήσει "πως έχουν αλλάξει τα κόλπα", αλλά έπεσες έξω διότι εγώ δεν έχω αλλάξει αλλά, αντιθέτως, είμαι έτσι, είμαι αλλιώς, είμαι αλλιώτικο γιουβέτσι, ε;
Ας είναι λοιπόν έτσι τα πράγματα, δεν έχω κανέναν λόγο να ζητήσω εξηγήσεις, ούτε, φυσικά, θα απολογηθώ, αν εσύ έχεις σχηματίσει την άλφα γνώμη. Εξ άλλου όλοι έχουν μία γνώμη και ξέρεις τι έχει πει ο επιθεωρητής Κάλαχαν για τις γνώμες...
Όμως, και θα το ξαναγράψω, ΟΜΩΣ, από την στιγμή που απάντησα χωρίς καμία ένταση ή υπονοούμενα σε μια δήλωσή σου, ώφειλες να απαντήσεις ανάλογα.
Αλλά εσύ ΔΕΝ είχες κανένα αντεπιχείρημα, οπότε προτίμησες να μου "εξηγήσεις" πως με έχεις κατατάξει σε σόγια και, κατά συνέπεια, δεν αξίζω απάντηση, αλλά ειρωνεία!
Αμ δε Γαλή μου, αμ δε! Δεν είναι γι' αυτό που δεν απάντησες...είναι γιατί δεν έχεις κανένα αντεπιχείρημα.
Τι να πεις για αυτό λοιπόν;Η λέξη "αρχή" μόνη της, ναι, έχει διττή σημασία.
Η φράση "εν αρχή" όμως, όχι!
Είναι αρχαιοπρεπές χρονικό επίρρημα της ελληνιστικής και σημαίνει: Στην αρχή, κατ' αρχάς, πρώτα πρώτα.
Συνεπώς η πρόταση "Εν αρχή ήν ο λόγος...", μεταφράζεται σε: "στην αρχή *** (κατ' αρχάς, πρώτα πρώτα) υπήρξεν ο Λόγος"
Το θέμα έχει τελεσιδικήσει ερμηνευτικά.
Δεν μπορείς να μεταφράσεις το χρονικό επίρρημα "εν αρχή" ως: "στην εξουσία"
Αμφισημία σε όλη τη πρόταση δεν υπάρχει, τουλάχιστον γραμματικώς. Θεολογικώς ίσως.
Εξ άλλου η διττή σημασία/αμφισημία, είναι προνόμιο όλων των ιερών βιβλιών των θρησκειών.
"εν τέλει" = στο τέλος
"εν κινδύνω" = στον κίνδυνο
"εν Αθήναις" = στην Αθήνα
"εν αρχή" = στην αρχή
Τελεία και παύλα.
Και επειδή δεν έχεις αντίλογο, μπορείς να αναφέρεις και σε ποια γκρουπ με έχεις κατατάξει...
Στο μεταγιεγιεσέδικο, ποιο άλλο;
Τη χαρά του ορθού λόγου.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- ksk
Τουλάχιστον είμαι ελληνακος

Βρε συ η Βίβλος συμπληρώνει και άριστα μάλιστα την ελληνική γραμματεία;;;
Τι σχέση έχει το άσπρο με το μαύρο;
Και μάλιστα στην ολοκλήρωση της γνώσης;
Για όλα φταίει ο καύσωνας...

Παρατηρητής...
- ksk
Μπορεί να ησουνα και να μην το ξερεις...
Όλα τα κόβουμε στα μέτρα μας

Παρατηρητής...
- ksk
Καντο σε κέρματα πληζ να το καταλάβω συντόμως κι εγώ το άμοιρο.nemo έγραψε: ↑23 Αύγ 2023, 17:23ισχυει αυτο που ειπα και ισως καποτε θα το καταλαβεις

Οι Έλληνες φιλόσοφοι όχι μόνο κάλυψαν όλες της πτυχές της ανθρώπινης φύσης αλλά αποτελούν και οδηγό Ζωής και θεραπείας.
Παρατηρητής...
- ksk
Είναι τόσο συνθέτη πρόταση για τα κυβικά του;

Παρατηρητής...
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Γνωρίζει η πλεμπα του phorum πως λειτουργεί η οικονομία;
από Κοιτάσματα » 06 Απρ 2025, 12:09 » σε Οικονομία - 22 Απαντήσεις
- 722 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από axilmar
12 Απρ 2025, 12:06
-
-
-
Νέα δημοσίευση Λειτουργεί το 41% μητσοτάκη όπως το 61% του δημοψηφίσματος τσίπρα;
από Ληστοσυμμορίτης » 26 Δεκ 2023, 16:26 » σε Εσωτερική Πολιτική - 12 Απαντήσεις
- 424 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης
26 Δεκ 2023, 19:23
-
-
-
Νέα δημοσίευση Τι έχετε καταλάβει για το νέο εκπαιδευτικό σύτημα;
από Ιδεολόγος » 02 Ιουν 2024, 20:18 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 1 Απαντήσεις
- 171 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Andromachi