Πιστεύετε ότι θα προσσεληνωθεί κάποιος ξανά στη Σελήνη μέχρι το 2030;
- Dwarven Blacksmith
Πιστεύετε ότι θα προσσεληνωθεί κάποιος ξανά στη Σελήνη μέχρι το 2030;
Εκμεταλλευόμενος ότι έχει επανέλεθει στη συνείδηση του κόσμου το θέμα.
Αυτοί είναι οι μόνοι δύο που έχουν πιθανότητες, δεν έχει νόημα να βάλω άλλους στο πολλ. Επίσης δεν το κάνω κούρσα, οπότε υπάρχει η επιλογή και οι δύο.
Το Πρόγραμμα Άρτεμις της NASA περιλαμβάνει τον γύρω του φεγγαριού το 2024 με την Artemis-2 και προσσελήνωση το 2026 με την Artemis-3. Ωστόσο εξαρτάται από πολλά που δεν είναι έτοιμα ακόμα και είναι κοινό μυστικό ότι θα πάει μίνιμουμ 2028. Π.χ. πρέπει να δουλέψει το Starship, να τεσταριστεί το Starship Lunar, να τεσταριστεί το in-orbit refueling. Ίσως βάλουν την Artemis-3 να κάνει κάτι άλλο με το Lunar Gateway και η 4 είναι προσσελήνωση. Οπότε παίζεται.
Μέχρι τότε μεσολαβούν και 1-2 εκλογικές αναμετρήσεις.
Το πρόγραμμα της Κίνας (Chang'e λέγεται το ρομποτικό, δεν είναι σαφές αν το επανδρωμένο διατηρεί την ίδια ονομασία) είναι πιο απλό, λέει "μέχρι το 2030" και χρησιμοποιούν μια παραλλαγή υπάρχοντος πύραυλου. Μέχρι στιγμής έχουν πετύχει όλους τους στόχους εγκαίρως, παρ'όλα αυτά το ότι αρχικά θα πήγαιναν με άλλο, νέο πύραυλο ίσως δείχνει ότι δεν είναι παγιωμένα τα πλάνα. Και πάντα υπάρχουν και οι καθυστερήσεις.
Η δική μου εκτίμηση: 30% πιθανότητα να τα καταφέρει η NASA, 40% να τα καταφέρει η Κίνα.
Αυτοί είναι οι μόνοι δύο που έχουν πιθανότητες, δεν έχει νόημα να βάλω άλλους στο πολλ. Επίσης δεν το κάνω κούρσα, οπότε υπάρχει η επιλογή και οι δύο.
Το Πρόγραμμα Άρτεμις της NASA περιλαμβάνει τον γύρω του φεγγαριού το 2024 με την Artemis-2 και προσσελήνωση το 2026 με την Artemis-3. Ωστόσο εξαρτάται από πολλά που δεν είναι έτοιμα ακόμα και είναι κοινό μυστικό ότι θα πάει μίνιμουμ 2028. Π.χ. πρέπει να δουλέψει το Starship, να τεσταριστεί το Starship Lunar, να τεσταριστεί το in-orbit refueling. Ίσως βάλουν την Artemis-3 να κάνει κάτι άλλο με το Lunar Gateway και η 4 είναι προσσελήνωση. Οπότε παίζεται.
Μέχρι τότε μεσολαβούν και 1-2 εκλογικές αναμετρήσεις.
Το πρόγραμμα της Κίνας (Chang'e λέγεται το ρομποτικό, δεν είναι σαφές αν το επανδρωμένο διατηρεί την ίδια ονομασία) είναι πιο απλό, λέει "μέχρι το 2030" και χρησιμοποιούν μια παραλλαγή υπάρχοντος πύραυλου. Μέχρι στιγμής έχουν πετύχει όλους τους στόχους εγκαίρως, παρ'όλα αυτά το ότι αρχικά θα πήγαιναν με άλλο, νέο πύραυλο ίσως δείχνει ότι δεν είναι παγιωμένα τα πλάνα. Και πάντα υπάρχουν και οι καθυστερήσεις.
Η δική μου εκτίμηση: 30% πιθανότητα να τα καταφέρει η NASA, 40% να τα καταφέρει η Κίνα.

- Philip Mortimer
Re: Πιστεύετε ότι θα προσσεληνωθεί κάποιος ξανά στη Σελήνη μέχρι το 2030;
Σίγουρα η Ρωσία, είναι σε πολύ καλή κατάσταση τελευταία
Η Βόρεια Κορέα δεν παίζει?
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
-
- Dwarven Blacksmith
Στα μόλις 7 χρόνια, δεν παίζει κανένας άλλος.
Το κάλυψα στη 2η παράγραφο, στην ουσία έχουν παραδεχθεί ότι δεν θα γίνει το 2026, απλά δεν έχουν ορίσει επίσημα νέο στόχο. Δεν πειράζει όμως, η ερώτηση είναι για το 2030.

Μην βάζεις στοίχημα... Θα το χάσεις και θα κλαίς...Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑23 Αύγ 2023, 18:50Η δική μου εκτίμηση: 30% πιθανότητα να τα καταφέρει η NASA, 40% να τα καταφέρει η Κίνα.

.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
Ξανά; Όσο πήγα εγώ στη Σελήνη το '69, τόσο πήγαν και οι Αμερικανοί.
- Dwarven Blacksmith
Πες εσύ τους όρους και θα δούμε αν το βάζω.OANNHSEA έγραψε: ↑23 Αύγ 2023, 21:48Μην βάζεις στοίχημα... Θα το χάσεις και θα κλαίς...Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑23 Αύγ 2023, 18:50Η δική μου εκτίμηση: 30% πιθανότητα να τα καταφέρει η NASA, 40% να τα καταφέρει η Κίνα.
.

Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑23 Αύγ 2023, 21:55Πες εσύ τους όρους και θα δούμε αν το βάζω.OANNHSEA έγραψε: ↑23 Αύγ 2023, 21:48Μην βάζεις στοίχημα... Θα το χάσεις και θα κλαίς...Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑23 Αύγ 2023, 18:50Η δική μου εκτίμηση: 30% πιθανότητα να τα καταφέρει η NASA, 40% να τα καταφέρει η Κίνα.
.
Μετά από 7 χρόνια, ποιός θα θυμάται και τι...

.
Bellum omnium contra omnes
- Dwarven Blacksmith
Καλά, κάνε την εκτίμηση τέλος πάντων.

- Ζενίθεδρος
- Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
- Επικοινωνία:
Η σκόνη της Σελήνης είναι σημαντικός αποτρεπτικός παράγοντας. Μικροσκοπικά ξυραφάκια που μπορουν να γαμήσουν οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή. Ίσως όταν ανακαλυφθεί το πεδίο-ασπίδα του Σταρ Τρεκ, δηλαδή τον 23ο αιώνα.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
☦𓀢
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
η Ελλάδα
τι την φτιάξαμε ολόκληρη διαστημική υπηρεσία; τώρα με τον Μητσοτάκη μέχρι και στη Σελήνη θα πάμε με τέτοια ανάπτυξη
τι την φτιάξαμε ολόκληρη διαστημική υπηρεσία; τώρα με τον Μητσοτάκη μέχρι και στη Σελήνη θα πάμε με τέτοια ανάπτυξη
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
- Dwarven Blacksmith
Καταγράφεται η άποψη. Όταν λες οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή, πιστεύεις ότι και τα ρόβερ που βρίσκονται τώρα εκεί είναι μούφα;Ζενίθεδρος έγραψε: ↑24 Αύγ 2023, 19:35Η σκόνη της Σελήνης είναι σημαντικός αποτρεπτικός παράγοντας. Μικροσκοπικά ξυραφάκια που μπορουν να γαμήσουν οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή. Ίσως όταν ανακαλυφθεί το πεδίο-ασπίδα του Σταρ Τρεκ, δηλαδή τον 23ο αιώνα.

Μαλακίαν φυγείν αδύνατον.
Στου Κουνγκφού τη πόρτα, όσο θέλεις βρόντα.
Οι Ινδοι εχουν αντιξυραφικη τεχνολογια.
Μαλακίαν φυγείν αδύνατον.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Π-θ η Κων/λου το αργότερο μέχρι το 2030
από Οργισμένος » 07 Μαρ 2025, 19:44 » σε Ιατρική και θέματα Υγείας - 181 Απαντήσεις
- 3834 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Οργισμένος
10 Απρ 2025, 11:29
-
-
-
Νέα δημοσίευση Γιατί πιστεύετε στη θρησκεία που πιστεύετε;
από Έκτωρ Φοίνιξ » 26 Ιαν 2025, 22:32 » σε Θρησκειολογία - 4 Απαντήσεις
- 371 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από taxalata xalasa