Μάνα και γιος

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Re: Μάνα και γιος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 23 Αύγ 2023, 21:48

Όσο περισσότερα γνωρίζεις τόσο καλύτερα μπορείς να αγαπήσεις.
Όσο πιο λογικός είσαι τόσο περισσότερα μπορείς να φανταστείς.
Πολύ ωραίο. Το ενστερνίζομαι. :smt023
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 23 Αύγ 2023, 21:58

Χαοτικός έγραψε:
23 Αύγ 2023, 21:48
Όσο περισσότερα γνωρίζεις τόσο καλύτερα μπορείς να αγαπήσεις.
Όσο πιο λογικός είσαι τόσο περισσότερα μπορείς να φανταστείς.
Πολύ ωραίο. Το ενστερνίζομαι. :smt023
Έχω ήδη αρχίσει να αισθάνομαι άβολα. Κάτι δεν πάει καλά σήμερα.

Στο πλαίσιο του αγαπησιάρικου κλίματος λοιπόν (αυτή η πόρνη η κλιματική αλλαγή φταίει που έφερε τα πάνω κάτω) αφιερώνω σε σένα αυτό που ήθελα να αφιερώσω στον αγαπησιάρη student και καληνυχτώ. :)

Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 23 Αύγ 2023, 21:59

:D:tyr:
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.

Άβαταρ μέλους
student

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από student » 23 Αύγ 2023, 22:03

ΓΑΛΗ έγραψε:
23 Αύγ 2023, 21:42

Έχουμε τελείως διαφορετική προσέγγιση. Αυτό που έγραψα εγώ είναι ότι η γνώση μπορεί να βοηθήσει στο ξεκαθάρισμα της θολούρας στην "ανιδιοτελή" αγάπη. Γιατί όντως υπάρχουν ανιδιοτελείς αγάπες αλλά υπάρχουν και αγάπες που μέσω προσχήματος του άλλου, λειτουργούν ως μια λατρεία εαυτού.

Από εκεί και πέρα, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχουν τα πτυχία, τα μεταδιδακτορικά κλπ στη φάση.
Μα δεν έθεσα εγώ τη γνώση και την καλλιέργεια σαν προυπόθεση του ελέγχου του εγωισμού.
όσο πιο ακαλλιέργητος τόσο πιο πολύ η θολούρα και άρα η ηθικές πιέσεις και οι πεποιθήσεις έχουν πιο έντονη δραστηριότητα ...Δεν λέει τίποτα από μόνο του, "πρέπει να παραμεριστεί το ΕΓΩ". Δεν ξέρουμε πως να το κάνουμε. Μόνο γνώση και καλλιέργεια φέρνει λίγο μια λύση.
Μπορεί να παρανόησα τη γνώση και την καλλιέργεια στην οποία αναφερόταν ο χαοτικός μιας και κατάλαβα ότι αναφερόταν στην "επιστημονική/κατεστημένη" γνώση. Αν εννοούσε κάτι άλλο απολογούμαι.

Εσύ όμως, σε ποιά "γνώση¨ αναφέρεσαι η οποία "μπορεί να βοηθήσει στο ξεκαθάρισμα της θολούρας στην "ανιδιοτελή" αγάπη"?

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 24 Αύγ 2023, 16:46

...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 24 Αύγ 2023, 17:22, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 24 Αύγ 2023, 16:47

student έγραψε:
23 Αύγ 2023, 22:03
ΓΑΛΗ έγραψε:

Έχουμε τελείως διαφορετική προσέγγιση. Αυτό που έγραψα εγώ είναι ότι η γνώση μπορεί να βοηθήσει στο ξεκαθάρισμα της θολούρας στην "ανιδιοτελή" αγάπη. Γιατί όντως υπάρχουν ανιδιοτελείς αγάπες αλλά υπάρχουν και αγάπες που μέσω προσχήματος του άλλου, λειτουργούν ως μια λατρεία εαυτού.

Από εκεί και πέρα, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχουν τα πτυχία, τα μεταδιδακτορικά κλπ στη φάση.
Μα δεν έθεσα εγώ τη γνώση και την καλλιέργεια σαν προυπόθεση του ελέγχου του εγωισμού.
όσο πιο ακαλλιέργητος τόσο πιο πολύ η θολούρα και άρα η ηθικές πιέσεις και οι πεποιθήσεις έχουν πιο έντονη δραστηριότητα ...Δεν λέει τίποτα από μόνο του, "πρέπει να παραμεριστεί το ΕΓΩ". Δεν ξέρουμε πως να το κάνουμε. Μόνο γνώση και καλλιέργεια φέρνει λίγο μια λύση.
Μπορεί να παρανόησα τη γνώση και την καλλιέργεια στην οποία αναφερόταν ο χαοτικός μιας και κατάλαβα ότι αναφερόταν στην "επιστημονική/κατεστημένη" γνώση. Αν εννοούσε κάτι άλλο απολογούμαι.

Εσύ όμως, σε ποιά "γνώση¨ αναφέρεσαι η οποία "μπορεί να βοηθήσει στο ξεκαθάρισμα της θολούρας στην "ανιδιοτελή" αγάπη"?
:lol::lol::lol:

Εγώ απλώς αναρωτιέμαι τι έπαιξε και αφαιρέθηκε μια αφιέρωση.

Ρητορική η απορία.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 24 Αύγ 2023, 16:56

nowhere έγραψε:
23 Αύγ 2023, 11:33
έργο_μακέτο έγραψε:
23 Αύγ 2023, 00:09
Και τι είπατε ;
-γιο
-άκου μάνα
Για όλα έχει ο Θεός κι ίσως το δικό μου άστρο να'ναι κάπου εκεί στο φως
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος » 24 Αύγ 2023, 17:01

ΓΑΛΗ έγραψε:
23 Αύγ 2023, 00:00
Σήμερα είχα ακόμη μια συζήτηση με το γιο μου, που μ' έκανε να αντιληφθώ ακόμη μια φορά ότι οι σχέσεις των μανάδων με τους γιους έχουν άμεση σχέση με τη σχέση των μανάδων με το δικό τους πατέρα.

Και ειλικρινά νοιώθω ευλογημένη για τον πατέρα που είχα.

Ναι, ισχύει το "Ο Άντρας γεννά και η Γυναίκα που γέννησε ο Άντρας, τίκτει".

Αν δεν, δεν.
Απλά προσπαθείς να μιμηθείς την γάτα σου, αλλά το κάνεις λεκτικά, μιας και σωματικά είναι αδύνατον.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 24 Αύγ 2023, 17:03

Ζενίθεδρος έγραψε:
24 Αύγ 2023, 17:01
ΓΑΛΗ έγραψε:
23 Αύγ 2023, 00:00
Σήμερα είχα ακόμη μια συζήτηση με το γιο μου, που μ' έκανε να αντιληφθώ ακόμη μια φορά ότι οι σχέσεις των μανάδων με τους γιους έχουν άμεση σχέση με τη σχέση των μανάδων με το δικό τους πατέρα.

Και ειλικρινά νοιώθω ευλογημένη για τον πατέρα που είχα.

Ναι, ισχύει το "Ο Άντρας γεννά και η Γυναίκα που γέννησε ο Άντρας, τίκτει".

Αν δεν, δεν.
Απλά προσπαθείς να μιμηθείς την γάτα σου, αλλά το κάνεις λεκτικά, μιας και σωματικά είναι αδύνατον.
Ενδιαφέρουσα προσέγγιση, μπορείς να τη διευκρινήσεις;
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 24 Αύγ 2023, 17:16

Θα επιμείνω στην απάντηση σου, Ζενίθεδρε.

Αν δεν υπάρξει, θα προβώ κι εγώ σε κάποιες εκτιμήσεις, που πίστεψε με δεν θα γουστάρεις καθόλου. :e045:
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Bazoomba
Phorum.gr user: Bazoomba

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bazoomba » 24 Αύγ 2023, 17:23

:popc::popc:
ΓΑΛΗ έγραψε:
09 Φεβ 2021, 16:09
Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 24 Αύγ 2023, 17:24

Bazoomba έγραψε:
24 Αύγ 2023, 17:23
:popc::popc:
Πάρε κι άλλα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 24 Αύγ 2023, 18:07

Προς το παρόν, προτείνω αλλαγή νικ για τον Ζενίθεδρο.

Ναδίρεδρο.

Έτσι για αρχή, για όποιον και όποια γουστάρει messαρίσματα με τη γάτα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
student

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από student » 24 Αύγ 2023, 18:23

ΓΑΛΗ έγραψε:
24 Αύγ 2023, 16:47
student έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:

Ρητορική η απορία.
Ρητορική? Γιατί? Μπορεί να υπάρχει άλλη εξήγηση.
Απλά εκ των υστέρων μου φάνηκε ότι είχε παρασοροπιάσει η συζήτηση με δυο κολλητά μαρινέλλα/χατζής περί αγάπης...έτσι τα μετέφερα στον φυσικό τους χώρο ...μαζί μ άλλο ένα για να κάνουν παρέα...

Η αφιέρωση αφαιρέθηκε αλλά δεν αναιρέθηκε

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 24 Αύγ 2023, 18:26

student έγραψε:
24 Αύγ 2023, 18:23
ΓΑΛΗ έγραψε:
24 Αύγ 2023, 16:47
student έγραψε:

Ρητορική η απορία.
Ρητορική? Γιατί? Μπορεί να υπάρχει άλλη εξήγηση.
Απλά εκ των υστέρων μου φάνηκε ότι είχε παρασοροπιάσει η συζήτηση με δυο κολλητά μαρινέλλα/χατζής περί αγάπης...έτσι τα μετέφερα στον φυσικό τους χώρο ...μαζί μ άλλο ένα για να κάνουν παρέα...

Η αφιέρωση αφαιρέθηκε αλλά δεν αναιρέθηκε
Άπαξ και αφαιρέθηκε, αναιρέθηκε.

Και ξέρεις ότι καταλαβαίνω γιατί. :wink

Δεν το πολυγουστάρεις, το ξέρω αλλά δατ'ς λάιφ. Οπότε, προσπάθησε τουλάχιστον να στηρίξεις την επιλογή σου.

ΥΓ. Αυτό ακριβώς έχω πει σε αντίστοιχες φάσεις στο γιο μου. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών