Θεωρείς ότι οι απόψεις του student είναι μια προσπάθεια να κοντράρει τις δικές σου, ενώ μπορεί να είναι αυτό που πιστεύει.Χαοτικός έγραψε: ↑26 Αύγ 2023, 15:01Όχι για πες μου.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑26 Αύγ 2023, 15:00Εγώ απλώς ακολουθώ την πορεία του νήματος και φυσικά τις προσεγγίσεις της ksk αλλά και του student.Χαοτικός έγραψε: ↑26 Αύγ 2023, 14:54ΓΑΛΗ το νήμα είναι ωραίο και είπα το λόγο που το βρίσκω ωραίο. Το νήμα δεν έχει να κάνει με τον Εγωισμό. κακώς ανταποκρίνεσαι την παρεκτροπή που έχει πάρει.
Είναι άκυρα κιόλας αυτά που λέγονται. Η ksk μια χαρά το προσέγγισε και βάζει ωραίες πινελιές. Αντίθετα ο stutend την είδε λίγο αυθεντία ότι παλεύει τον εγωισμό σε ένα κόσμο που όλοι οι άλλοι είναι εγωιστές και δεν παίρνουν χαμπάρι. Δεν είναι δύσκολο να αντιληφθείς το κίνητρό του. ήθελε να κάνει τοποθέτηση και να μην του την "λερώσουν". όταν συμπλήρωσα κάποια πράγματα για το ΕΓΩ όπως ωραία το έπιασε η ksk αναστατώθηκε κι άρχισε την κεκαλυμμένη επίθεση. κεκαλυμμένη γιατί δεν μου την είπε άμεσα. Αλλά εννοούσε ότι το παίζω γνώστης κι ότι με νοιάζει να φανώ και τέτοια. Λέει μετά "Εσύ κράτα την άποψή σου και κρατάω εγώ τη δική μου" ενώ δεν χρειαζόταν. Τι έκανε δε στο αμέσως επόμενο ποστ όπου απαντούσε. Είναι μια γνωστή κομπλεξιά από την οποία όλοι περνάμε (το ξέρεις) ότι "Εγώ... να! Πάω να κάνω το σωστό αλλά οι άλλοι.....". Η πλάκα είναι ότι το αντικείμενο εν προκειμένω είναι ο εγωισμός
Αξίζει ανάπτυξη του νήματος και να βάλουμε πολλούς παράγοντες μέσα. Να φωτίσουμε πλευρές της σχέσεις γονέα και παιδιού, των βλέψεων, των λαθών και αδυναμιών και άλλα. Αλλά όχι το τι είναι εγωισμός κι αν η κοινωνία μας έχει υλιστική και καταναλωτική κουλτούρα και τέτοια. Εννοείται ότι χρειαζόμαστε τα υλικά αγαθά και τον πολιτισμό αυτό. αυτός μας μας μεγάλωσε και του οφείλουμε σεβασμό.
Εσύ έχεις καταλάβει τί ακριβώς κάνεις;
Κατά τα άλλα, σαφώς και οι πολύπλευρες εκφάνσεις του εγωϊσμού αφορούν ΚΑΙ στην ανατροφή του παιδιού γιατί οι άνθρωποι λειτουργούν με τα ίδια ακριβώς "θέλω" σε όλα τα υλικά ή αξιακά πλαίσια. Απλώς τα εκδηλώνουν πιο δυναμικά εκεί που τους παίρνει, σε άλλες φάσεις υποχωρούν ή απλώς ανέχονται. Μπορεί ένας παθητικός εργαζόμενος να είναι δυνάστης στον οικογενειακό του χώρο και μπορεί να συμβαίνει και το αντίθετο. Μπορεί ένας γονιός που πέρασε άσχημα στην παιδική του ηλικία να φέρεται επίσης άσχημα στα παιδιά του γιατί το θεωρεί φυσικό αλλά μπορεί και να θέλει να δώσει στο παιδί του αυτά που ο ίδιος στερήθηκε και κάπου εκεί παίζει η λούμπα να ταυτίζει τον εαυτό του με το παιδί (έστω και με καλή πρόθεση) χωρίς να προσπαθεί να δει ποιες ακριβώς είναι οι ανάγκες του παιδιού.
Σε κάθε περίπτωση, για μένα ισχύει αυτό:
Κάποτε είχα πολλές θεωρίες για την ανατροφή των παιδιών.
Σήμερα έχω πέντε παιδιά και καμμία θεωρία.