Σύμφωνα με σχετική μελέτη στη χώρα υπάρχουν τρεις βασικές Περιοχές Αιολικής Προτεραιότητας (ΠΑΠ) και συγκεκριμένα:
-ΠΑΠ 1 στη Βόρειο Ελλάδα, στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, όπου προβλέπεται ότι μπορούν να εγκατασταθούν 480 τυπικές ανεμογεννήτριες ισχύος 960 MW. (Να σημειώσουμε ότι τυπική ανεμογεννήτρια» θεωρείται αυτή που έχει διάμετρο φτερωτής 85 μ. και παράγει ισχύ 2 MW.)
https://www.euro2day.gr/news/economy/ar ... s-ape.html
MORE: Έλαβε το «πράσινο φως» για νέο αιολικό πάρκο 53,6 MW σε Ροδόπη και Έβρο
- Frappezitis
Re: MORE: Έλαβε το «πράσινο φως» για νέο αιολικό πάρκο 53,6 MW σε Ροδόπη και Έβρο
Ο Έβρος ενημερωτικά είναι ΠΑΠ = Περιοχή Αιολικής Προτεραιότητας
Αξιοι διάδοχοι των ναζί οι
ισραηλινοι.

Re: MORE: Έλαβε το «πράσινο φως» για νέο αιολικό πάρκο 53,6 MW σε Ροδόπη και Έβρο
"τραγικο, ειναι να προσπαθεις να αποδειξεις το προφανες". \ST48410 έγραψε: ↑26 Αύγ 2023, 20:58Στάσου ρε πήζον. Κάποιος πρέπει να φέρνει σοβαρά επιχειρήματα και η αρχική ανάρτηση δεν το κάνει. Αφού η απόφαση είχε ήδη ληφθεί από τον Ιούνιο γιατί έπρεπε να καούν εκ των υστέρων οι περιοχές; Δουλεύουν οι ανεμογγενήτριες αποδοτικότερα με καμένο δάσος τριγύρω; Επιτρέπεται διάνοιξη δρόμων εκεί που απαγορευόταν πριν; Είναι οικονομικότερη η κατασκευή δρόμου στο καμένο δάσος; Αντιμετωπίζεται διαφορετικά από νομικής απόψεως ένα καμένο δάσος και δίνεται άδεια για οτιδήποτε δεν θα δινόταν πριν; Σε τι ακριβώς βοηθάει όλη αυτή η καταστροφή;πήζον bot έγραψε: ↑26 Αύγ 2023, 20:52φουκαρας εμμισθος φιλε?Γκοτζμπενι έγραψε: ↑25 Αύγ 2023, 08:09Τα καμμενα ξαναφυτρωνουν,Και δεν θα ξανακαουν:
1.Γιατι θα εχουν μπει ανεμογεννητριες αρα δεν χρειαζεται να ξανακαουν.
2.Γιατι δεν θα πρεπει να καουν οι εγκατεστημενες ανεμογεννητριες.
Σε 30 χρονια η Ελλαδα θα ειναι σαν τον Αμαζονιο.
Οποιος δεν θελει ανεμογεννητριες ειναι υπερ της ερημοποιησης της χωρας.
ποσα?
ο προυστ νομιζω το ειπε? καποιος αλλος? δεν θυμαμαι...
πέφτω από τα σύννεφα τυχαίο θαναι σίγουρα
Μπορείτε να με βρείτε και εδώ: https://www.forums.gr/member/63826-manolis-7
όλοι πρέπει να κάνουμε θυσίες για τον ζελενσκι για να μην πουλάει φυσικό αέριο ο Πούτιν.θυσιαστηκαν κόποι χρόνων και δάση!!μια μικρή προσφορά στο τάγμα αζοφ.
Μπορείτε να με βρείτε και εδώ: https://www.forums.gr/member/63826-manolis-7
ρε συ σοβαρά ρωτάω. Στεναχωριέμαι πολύ με τη φωτιά στον Έβρο που καίει (τώρα στη Ροδόπη) για 8η μέρα. Η καταστροφή είναι ασύλληπτη. Αλλά έχω διαβάσει ένα σωρό βλακείες. Μεταξύ αυτών και το ακόλουθο:
"οι ανεμογεννήτριες σκοτώνουν τα πουλιά. Τις φωτιές τις βάζουν αυτοί που θέλουν να εγκαταστήσουν ανεμογεννήτριες ώστε να μην υπάρχει δάσος δίπλα και άρα ούτε πουλιά, γιατί κάθε φορά που θα σκοτώνονται πουλιά, θα ξεσηκώνονται οι οικολόγοι εναντίον των αιολικών πάρκων".
Δεν θέλω να γίνεται η συζήτηση σε τέτοιο επίπεδο. Υπάρχει σοβαρό επιχείρημα του γιατί να μπει φωτιά;
ST48410 έγραψε: ↑26 Αύγ 2023, 21:13ρε συ σοβαρά ρωτάω. Στεναχωριέμαι πολύ με τη φωτιά στον Έβρο που καίει (τώρα στη Ροδόπη) για 8η μέρα. Η καταστροφή είναι ασύλληπτη. Αλλά έχω διαβάσει ένα σωρό βλακείες. Μεταξύ αυτών και το ακόλουθο:
"οι ανεμογεννήτριες σκοτώνουν τα πουλιά. Τις φωτιές τις βάζουν αυτοί που θέλουν να εγκαταστήσουν ανεμογεννήτριες ώστε να μην υπάρχει δάσος δίπλα και άρα ούτε πουλιά, γιατί κάθε φορά που θα σκοτώνονται πουλιά, θα ξεσηκώνονται οι οικολόγοι εναντίον των αιολικών πάρκων".
Δεν θέλω να γίνεται η συζήτηση σε τέτοιο επίπεδο. Υπάρχει σοβαρό επιχείρημα του γιατί να μπει φωτιά;
Μπορε3ίς να τα φιλτράρεις. Αυτά με τα πουλιά και η μετέπειτα υπόθεση πάνω στην υπόθεση και πάει λέγοντας είναι βλακεία και το αφήνεις. Αλλά το βάζουν φωτιές για ξενοδοχεία ή πάρκα είναι μία λογική υποψία που μπορείς να έχεις.
Χαίρομαι που σε βρίσκω κιόλας

Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
μα γιατι τις κρυβουν τις φωτιες αυτοι που εμπλεκονται με τις πρασινες μπιζνες?
δυσκολο ερωτημα.
θελει αικιου πανω απο 55
δυσκολο ερωτημα.
θελει αικιου πανω απο 55
Κι εγώ. Καλώς ξανάρθες.Χαοτικός έγραψε: ↑26 Αύγ 2023, 21:17Μπορε3ίς να τα φιλτράρεις. Αυτά με τα πουλιά και η μετέπειτα υπόθεση πάνω στην υπόθεση και πάει λέγοντας είναι βλακεία και το αφήνεις. Αλλά το βάζουν φωτιές για ξενοδοχεία ή πάρκα είναι μία λογική υποψία που μπορείς να έχεις.
Χαίρομαι που σε βρίσκω κιόλαςΕύχομαι να πηγαίνουν όλα καλά.

Τι να φιλτράρω όμως; Η συγκεκριμένη φωτιά με έχει απασχολήσει πολύ καθώς κινδύνεψε και σπίτι δικού μου ανθρώπου. Οι πιθανές αιτίες που ακούστηκαν:
1. Από ξηρή καταιγίδα και κεραυνούς.
2. Από μετανάστες που ανάβουν φωτιά τη νύχτα για να ζεσταθούν στο δάσος (έχει χαμηλές θερμοκρασίες) ή να ζεστάνουν γάλα για παιδιά κλπ
3. Από μετανάστες που θέλουν να δημιουργήσουν χάος για να μην πιαστούν
4. Από μετανάστες που τους βάζουν οι διακινητές απειλώντας τους ότι αν δεν το κάνουν, θα τους δώσουν στις αρχές
5. Από τον Πούτιν ως αντίποινα για τη βοήθεια προς τον Ουκρανό
6. Από τους Αμερικάνους που θέλουν να ανοίξουν χώρο για να φτιάξουν στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά στις βάσεις τους στην Αλεξανδρούπολη
7. Από τις εταιρείες με τις ανεμογεννήτριες
8. Από αυτούς που προσβλέπουν σε οικόπεδα για τουριστική χρήση.
9. Από Τούρκους πράκτορες που θέλουν να προκαλέσουν ζημιά
και τα παραπάνω τα συζητάνε σοβαρά και άτομα που κατά κάποιο τρόπο εκτιμώ. Το δε επίσημο σενάριο της φωτιάς από κεραυνό δεν θέλουν καν να το ακούσουν γιατί υποστηρίζουν ότι φωτιές από κεραυνούς είχαν πολλές φορές στο παρελθόν, όχι όμως σε τόσο πολλές εστίες που να περικυκλώνουν την πόλη και να δημιουργούν ένα τέτοιο τεράστιο μέτωπο. Είναι πεπεισμένοι ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού. Εγώ πάλι είμαι σκεπτικός αφού σήμερα είχαμε στη Βάρη νομίζω 5-6 εστίες από κεραυνούς.
Δεν ξέρω πως μπορώ να φιλτράρω τα παραπάνω. Θέλω να ακούσω σοβαρά επιχειρήματα για το σε τι θα βοηθούσε η καταστροφή του δάσους την τοποθέτηση των ανεμογεννητριών από αυτούς που το υποστηρίζουν. Γενικά έχουμε μια προδιάθεση προς συνωμοσιολογικές θεωρίες, στην πράξη όμως συλλαμβάνονται κάτι περίεργοι με ψυχολογικά και κάτι γιαγιάδες που ανάβουν φωτιές.
Πως τις κρύβουν δηλαδή; Το protothema τι είναι; Δεν είναι από το πιο συστημικά ΜΜΕ;
https://www.protothema.gr/greece/articl ... opuroseis/
Πόσος κόσμος ενημερώνεται αποκλειστικά από τις ειδήσεις στην TV για να μην διαβάσει ότι καίει ακόμα εκεί;
ΥΓ. Όταν μια φωτιά καίει τόσες μέρες, κάτι δεν γίνεται σωστά. Να κάνετε αντιπολίτευση αλλά να είναι τουλάχιστον σοβαρή. Ένα μάθημα από τις προηγούμενες εκλογές που φαίνεται να μην πήρε κανείς.
ωχ θεε μουST48410 έγραψε: ↑26 Αύγ 2023, 21:35Πως τις κρύβουν δηλαδή; Το protothema τι είναι; Δεν είναι από το πιο συστημικά ΜΜΕ;
https://www.protothema.gr/greece/articl ... opuroseis/
Πόσος κόσμος ενημερώνεται αποκλειστικά από τις ειδήσεις στην TV για να μην διαβάσει ότι καίει ακόμα εκεί;
ΥΓ. Όταν μια φωτιά καίει τόσες μέρες, κάτι δεν γίνεται σωστά. Να κάνετε αντιπολίτευση αλλά να είναι τουλάχιστον σοβαρή. Ένα μάθημα από τις προηγούμενες εκλογές που φαίνεται να μην πήρε κανείς.
- Dwarven Blacksmith
Πλέον όμως παρέσυραν στην ασοβαροτητα και τους ΚΚΕδες

Η φωτιές στο δάσος της Δαδιάς ξεκίνησαν την Δευτέρα, χωρίς κεραυνούς.ST48410 έγραψε: ↑26 Αύγ 2023, 21:32Το δε επίσημο σενάριο της φωτιάς από κεραυνό δεν θέλουν καν να το ακούσουν γιατί υποστηρίζουν ότι φωτιές από κεραυνούς είχαν πολλές φορές στο παρελθόν, όχι όμως σε τόσο πολλές εστίες που να περικυκλώνουν την πόλη και να δημιουργούν ένα τέτοιο τεράστιο μέτωπο. Είναι πεπεισμένοι ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού. Εγώ πάλι είμαι σκεπτικός αφού σήμερα είχαμε στη Βάρη νομίζω 5-6 εστίες από κεραυνούς.
Η φωτιά που ξεκίνησε το Σάββατο από την Μελία πιθανόν να ξεκίνησε από κεραυνό, γιατί υπήρχαν κεραυνοί την νύχτα.
Δεν είναι απαραίτητο να είναι μόνο μία η αιτία.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Τι σχέση έχει αυτό με τις φωτιές; Ξέρεις εσύ αν προστάτευε την Πάρνηθα από φωτιές αυτός ο οργανισμός για να χρειαστεί να καταργηθει; Γιατί δεν το νομίζω. Επίσης δεν είναι κατάργηση, είναι συγχωνευση, τα κτίρια παραμένουν στο ίδιο σημείο με το ίδιο προσωπικό και οι αρμοδιότητες πάνε κεντρικά, ούτε αυτές δηλαδή καταργούνται. Πως όλα αυτά έχουν σχέση με την φωτιά;
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
Σωστά. Για τις φωτιές στη Μελία μου λένε ότι δεν πιστεύουν την επίσημη εκδοχή των κεραυνών.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Αστυνομικός καταδικάστηκε που έλαβε 160 μέρες αναρρωτική και εμφανιζόταν με πατερίτσες
από Μαδουραίος » 27 Ιούλ 2024, 20:07 » σε Κοινωνικά θέματα - 6 Απαντήσεις
- 192 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από mao mao
27 Ιούλ 2024, 21:24
-
-
-
Νέα δημοσίευση Γιατί μόνο η Ροδόπη ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ
από Animal » 22 Μάιος 2023, 11:57 » σε Εσωτερική Πολιτική - 11 Απαντήσεις
- 548 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Unique
22 Μάιος 2023, 13:13
-
-
-
Νέα δημοσίευση Ναυάγιο του ΠΡΑΣΙΝΟ και ΜΩΒ
από southern » 26 Ιουν 2023, 07:58 » σε Εσωτερική Πολιτική - 25 Απαντήσεις
- 895 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από OANNHSEA
26 Ιουν 2023, 17:53
-
-
-
Νέα δημοσίευση Η Ουγγαρία δίνει το πράσινο φως για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ
από Libre arbitre » 27 Φεβ 2024, 09:16 » σε Διεθνής πολιτική - 1 Απαντήσεις
- 142 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Libre arbitre
27 Φεβ 2024, 09:29
-