Εδώ πεθαίνουν ανθρΏποι...

Φιλοζωικό αίσθημα, συζητήσεις, προβληματισμοί. Εκπαίδευση, φροντίδα & συμβουλές.
Άβαταρ μέλους
Αγις

Re: Εδώ πεθαίνουν ανθρΏποι...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 30 Αύγ 2023, 00:06

Το ηθικο πλεονεκτημα σε νεα εκδοση
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 30 Αύγ 2023, 00:14

Αγις έγραψε:
30 Αύγ 2023, 00:06
Ακριβώς αυτό υποστηρίζεις.

Το "ηθικό πλεονέκτημα" του ανθρώπου.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Yochanan
Phorum.gr user: Yochanan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Yochanan » 30 Αύγ 2023, 00:17

Συλληπητήρια βαντόνο, σε νιώθω. Ναι παιδιά, δεν είναι ανθρώποι αλλά τα αγαπάς, δένεσαι και επενδύεις (και τα επενδύεις) συναισθηματικά. Και αυτά νιώθουνε κι εκείνα, εγώ το πιστεύω. Όσοι λενε οτι δεν βλέπουν τον άνθρωπο σα κατι ξεχωριστό και αλλη παστα, σε ενα συνεχες ειναι με τα αλλα ζωα.
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.

Άβαταρ μέλους
Μπίστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπίστης » 30 Αύγ 2023, 00:21

nemo έγραψε:
29 Αύγ 2023, 23:18

δεν ξερω αν εχω δικιο ή οχι αλλα συλλυπητήρια για γατα σκυλο ... δεν δινω
:bravo:

Ε ναι, τι να πουμε κι εμείς που έχουμε χάσει τόσα γατιά ... :102:
Πάντως πολύ καλύτερο το πένθος από το συνηθες δεν ξαναπαίρνω ζωάκι γιατί πληγώνομαι :102:
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 30 Αύγ 2023, 00:29

Yochanan έγραψε:
30 Αύγ 2023, 00:17
Συλληπητήρια βαντόνο, σε νιώθω. Ναι παιδιά, δεν είναι ανθρώποι αλλά τα αγαπάς, δένεσαι και επενδύεις (και τα επενδύεις) συναισθηματικά. Και αυτά νιώθουνε κι εκείνα, εγώ το πιστεύω. Όσοι λενε οτι δεν βλέπουν τον άνθρωπο σα κατι ξεχωριστό και αλλη παστα, σε ενα συνεχες ειναι με τα αλλα ζωα.
κάθε δεσμός συναισθηματικος που χάνεται μοιαζει καπως, και σίγουρα με τα υπόλοιπα ζώα φτιάχνουμε δεσμούς. Αλλα τι σχέση έχει αυτό; Λες τον νοιωθεις, νομιζω ειναι αδυνατον. Δεν είναι κατασταση συμπονιας αυτο νομιζω, πολλα μονοπρακτα ειναι.

Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 30 Αύγ 2023, 00:34

ΓΑΛΗ έγραψε:
30 Αύγ 2023, 00:14
Αγις έγραψε:

Σπαραξικαρδιο συγκινηθηκα
Στην επομενη επιδειξη ευαισθησιας κλειστε μου τραπεζι πιστα
Δεν υπαρχει ηθικο - δεν εχει σημασια - υπαρχει ομως πλεονεκτημα
Οποτε -Μην ελπιζεις σε τπτ κ οι Λυκοι θα γινουν ψοφιμια τα Τσακαλια τροφη για Καρακαξες κ οι Αγριοχοιροι λουκανικα
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ » 30 Αύγ 2023, 00:40

Πασιφάη έγραψε:
29 Αύγ 2023, 21:05
nemo έγραψε:
29 Αύγ 2023, 20:04
βαρια συλλυπητήρια βρε μπουμπη για την μεγαλη και ανεκπλήρωτη απώλεια σου

να την πενθησεις οπως πρεπει -να μην φας για σαραντα μερες
Ντροπή ρε. Εσύ μπορεί να μην γουστάρεις τα ζώα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να γίνεσαι κάφρος.
Ναι, τωρα εγινε καφρος.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 30 Αύγ 2023, 00:41

Αγις έγραψε:
30 Αύγ 2023, 00:34
ΓΑΛΗ έγραψε:
Αγις έγραψε:

Οποτε -Μην ελπιζεις σε τπτ κ οι Λυκοι θα γινουν ψοφιμια τα Τσακαλια τροφη για Καρακαξες κ οι Αγριοχοιροι λουκανικα
Κατάλαβες τελείως λάθος. Δεν ήταν καθόλου σπαραξικάρδιο/ευαίσθητο/ρακομελάτο αυτό που έγραψα.

Κυνικό ήταν.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 30 Αύγ 2023, 00:49

ΓΑΛΗ έγραψε:
30 Αύγ 2023, 00:41
Αγις έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:

Κατάλαβες τελείως λάθος. Δεν ήταν καθόλου σπαραξικάρδιο/ευαίσθητο/ρακομελάτο αυτό που έγραψα.

Κυνικό ήταν.
Το ρεαλιστικο ειναι αυτο που σου εγραψα - τα υπολοιπα απο την εποχη των αθλων του Ηρακλη κ τις ζωοθεοτητες της Αιγυπτου τελειωμενη υποθεση
Αν δεν θελετε να το αντιληφθειτε δικος σας θεμα
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας » 30 Αύγ 2023, 00:55

Αγις έγραψε:
30 Αύγ 2023, 00:49
ΓΑΛΗ έγραψε:
Αγις έγραψε:

Κυνικό ήταν.
Το ρεαλιστικο ειναι αυτο που σου εγραψα - τα υπολοιπα απο την εποχη των αθλων του Ηρακλη κ τις ζωοθεοτητες της Αιγυπτου τελειωμενη υποθεση
Εντάξει ρε μεγάλε. Αν το επεκτείνουμε, ρεαλιστικό και κυνικό είναι και να χέστηκε ο χι πχορουμιτης αν πεθάνει η μάνα σου.
Η και το παιδι του αλλου.
Θα κλάψει λες , ή θα κλάψει τη γάτα του;
Από την άλλη εσύ μπορεί να μη γουσταρες τη μάνα σου και να μην έκλαψες και πολύ.
Όλα σχετικά είναι.

Ο άλλος που έζησε 12 χρόνια με ένα πλάσμα, έχει συνδέσει μαζί του χαρές, λύπες, εμπειρίες , μισή ζωή. Το να βγαίνετε και να κάνετε τους σαχλαμάρες και τους καμποσους για το υποκειμενικοτατο της στεναχώριας του άλλου , τι νόημα έχει, εκτός του να δείξει πως είστε βλάκες;
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.

Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 30 Αύγ 2023, 01:00

Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε:
30 Αύγ 2023, 00:55
Αγις έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:

Κυνικό ήταν.
Εντάξει ρε μεγάλε. Αν το επεκτείνουμε, ρεαλιστικό και κυνικό είναι και να χέστηκε ο χι πχορουμιτης αν πεθάνει η μάνα σου. Θα κλάψει λες , ή θα κλάψει τη γάτα του.
Από την άλλη εσύ μπορεί να μη γουσταρες τη μάνα σου και να μην έκλαψες και πολύ.
Όλα σχετικά είναι.

Ο άλλος που έζησε 12 χρόνια με ένα πλάσμα, έχει συνδέσει μαζί του χαρές, λύπες, εμπειρίες , μισή ζωή. Το να βγαίνετε και να κάνετε τους σαχλαμάρες και τους καμποσους για το υποκειμενικοτατο της στεναχώριας του άλλου , τι νόημα έχει, εκτός του να δείξει πως είστε βλάκες.
Σιγα μην βγω στο πχορουμ να γραψω πεθανε η Μανουλα μου η ο συντροφος Ιχνηλατης μου κ ποσο στεναχωρηθηκα
Τι νοημα εχει ;
Να μου κανουν πατ πατ στην πλατουλα κ να με παρηγορησουν γιατι ειμαι ευαισθητος κ οχι χοντροπετσο κτηνος σαν καποιον Αγι ;
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono » 30 Αύγ 2023, 01:05

Αγις έγραψε:
30 Αύγ 2023, 01:00
Αγις έγραψε:

Εντάξει ρε μεγάλε. Αν το επεκτείνουμε, ρεαλιστικό και κυνικό είναι και να χέστηκε ο χι πχορουμιτης αν πεθάνει η μάνα σου. Θα κλάψει λες , ή θα κλάψει τη γάτα του.
Όλα σχετικά είναι.

Ο άλλος που έζησε 12 χρόνια με ένα πλάσμα, έχει συνδέσει μαζί του χαρές, λύπες, εμπειρίες , μισή ζωή. Το να βγαίνετε και να κάνετε τους σαχλαμάρες και τους καμποσους για το υποκειμενικοτατο της στεναχώριας του άλλου , τι νόημα έχει, εκτός του να δείξει πως είστε βλάκες.
Σιγα μην βγω στο πχορουμ να γραψω πεθανε η Μανουλα μου η ο συντροφος Ιχνηλατης μου κ ποσο στεναχωρηθηκα
Τι νοημα εχει ;
Να μου κανουν πατ πατ στην πλατουλα κ να με παρηγορησουν γιατι ειμαι ευαισθητος κ οχι χοντροπετσο κτηνος σαν καποιον Αγι ;
Το έτερο χοντροπετσο χτηνος ο ρούλης μου (απ'το πεθερουλης) όμως, ο παλαιοκοπιτης και τοξικαρρενωπιτης κυνηγός που έχει ζήσει με σκυλιά ιχνηλάτες, από χθες κλαει σαν μωρο, μας λέει η ρούλα (πεθερουλα). Δεν βγαίνει καν στο ακουστικό. Λέει στη ρουλα, "μιλα εσύ στα παιδιά, άσε με, βουρκωνω", και φεύγει :e040:

Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 30 Αύγ 2023, 01:09

vantono έγραψε:
30 Αύγ 2023, 01:05
Αγις έγραψε:
30 Αύγ 2023, 01:00

Όλα σχετικά είναι.

Τι νοημα εχει ;
Το έτερο χοντροπετσο χτηνος ο ρούλης μου (απ'το πεθερουλης) όμως, ο παλαιοκοπιτης και τοξικαρρενωπιτης κυνηγός που έχει ζήσει με σκυλιά ιχνηλάτες, από χθες κλαει σαν μωρο, μας λέει η ρούλα (πεθερουλα). Δεν βγαίνει καν στο ακουστικό. Λέει στη ρουλα, "μιλα εσύ στα παιδιά, άσε με, βουρκωνω", και φεύγει :e040:
Σιγα μην σπασει το συγκινησιομετρο
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono » 30 Αύγ 2023, 01:40

enaon έγραψε:
30 Αύγ 2023, 00:02
vantono έγραψε:
29 Αύγ 2023, 10:33
Εχω ακόμα πίστη στους ανθρώπους γενικά, το εχω γραψει και σε παλιότερο νήμα. Δεν ειναι όλοι τους σάπιοι, υπάρχουν πολλές και σημαντικές εξαιρέσεις.
Κατι σκηνικά σαν το "εδω πεθαίνουν ανθρΏποι" όμως, με απογοητεύουν. Ναι τιποτένιο και μίζερο εγωπαθές πλασματίδιο, πεθαίνεις και εσυ σε αυτο τον πλανήτη. Πες μου κατι που να μην ξέρω...
το έγραψα λίγο ρομαντικά γιατι εισαι στεναχωρημενος, ίσως σε παρεσυρα. Φιλοσοφησε το νομίζω με την ευκαιρία λίγο, ποσα γατακια σκυλακια και ανθρωπάκια πεθαίνουν την ημέρα, πόσοι δεσμοί κόβονται απότομα και πόση θλίψη είναι αυτό κάθε λεπτό αν θεωρήσουμε ότι είναι λογικό να υπάρχει συμπόνια. Ίσως δεν βγάζει νόημα να υπάρχει η συμπόνια που ζητάς, ίσως θα ήσουν θλιμενος για πάντα αν μπορούσες να την προσφέρεις.
Αυτό που λες θυμίζει επιχείρημα "ναι αλλά παιδάκια στην Αφρική που πεθαίνουν 800 ανά λεπτό και όσα ζουν πεινάνε".
Δεν ζήτησα καμία συμπόνια, μια έκφραση συναισθημάτων της στιγμής ήταν το όλο νήμα, την ώρα που ένα κουφάρι (ανθρώπου η ζώου, δεν έχει σημασία) δεν είχε παγώσει ακόμα.
Αν δεν το έγραφα χθες εκείνη την ώρα πχ, όπως ακριβώς μου βγήκε με το που μόλις είχα επιστρέψει από την ταφή, σήμερα μπορεί και να μην το έγραφα καθόλου.

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 30 Αύγ 2023, 01:53

νομίζω δεν έχω κάποιο επιχείρημα οκ, μια ιδέα ειπα αλλα δεν έχει και σημασία, μπορει πραγματι να ήταν άνθρωποι με κακή ψυχή κλπ.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ζώα & άνθρωπος”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών